Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 5377Hozzászólás ---Qgli---
2012.05.08. 10:12

Találtam egy képet róla.

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 5378Hozzászólás Zeneboy
2012.05.08. 10:33

Az I nova set jó! CSak ahogy pap66 írja kicsi a hatékonysága nagy helyen!

A nagyobb változata viszont ütős! Balatonon hallottam még tavaly!

A yamaha P5000-es végem indonezia volt! Az elvileg ua olyan teljesítményű 5014-es keverőerősítő-amive összenéztem china!

Olyannyira gyenge volt, hogy kolléga mérte össze az 5014-et anno dyna 1000 és dyna 600-al! még a dyna 600 is megette 8 ohmon! A p5000-ben sokkal több kráft van! A dyna 1000-el volt partyban!

De ennek már jó pár éve, és ki tudja azóta mit gyártanak...:(

Egy próbát megér! Adataok és ezért az árért lehet partyban van! Az RCF-et felejtsétek el! Ahogy Qgli írja még a 312-es úgy ahogy egybne van hangképileg, de szörnyű ha más szól mellette! És itt egy dB 605 is bitangul leveri!

A dyna nem rossz! Az a változat valóban gagyi abból a szempontból, hogy a mély hajtja! Az aktív ládája viszont az a gáz kicsi teljesítményű és hatékonyságú! Hangképre nem rossz! Ez a bajom a HK-val is! Ráadásul egy baromi nehéz subot kap az ember 2 kicsi könnyű passzív toppal! Ha már aktív igen is tudjon megszólalni külön is! Ha gáz van tudjam mivel befejezni a bulit!

Ráadásul ha még külön meg is hajtod valamivel soha nem fog úgy szólni mint a gyári hozzá belőtt rendszere!Így van kitalálva!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5379Hozzászólás Attila
2012.05.08. 11:05

Zeneboy írta: -
Az RCF-et felejtsétek el! Ahogy Qgli írja még a 312-es úgy ahogy egybne van hangképileg, de szörnyű ha más szól mellette! És itt egy dB 605 is bitangul leveri!
Akkor kérdem én:
Amikor én az RCF-röl írtam, ha emlékszel, a cserével kapcsolatban, azt kérdezted mi bajom azzal a cuccal, miért akarom lecseréln ?

A Dynacordnak erről a változatáról volt szó, nem az 1ooo-ről
http://mrkool.hu/spd/KOOL687394/DYNACOR ... IV_HANGFAL

Atti

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 5389Hozzászólás ---Qgli---
2012.05.09. 04:42

Ez rettenetesen drága!
Ennyi pénzt én sosem adnék egy cuccért...

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5391Hozzászólás Attila
2012.05.09. 05:55

Mindenki abbol gazdalkodik, ami van. Teny, hogy a piac tele van mindenfelevel, jo es rosz minosegu, olcso es draga cuccokkal. Olcso husnak hig a leve - igy mondja a kozmondas -, de ma az is igaz, hogy nem az a legjobb ami a legdragabb. Hogy a Dynacord topon van es hogy jo, az biztos. Kicsiket borsos az ara, de ha az ember egyszer megveheti, azt nem kell cserelgetni.

Tovabbra is varom Zeneboy valaszat ! (lasd elobbieket)

Atti

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 5394Hozzászólás pap66
2012.05.09. 10:27

Szia Attila !
Nem Zeneboy vagyok,de remélem nem baj,ha én is hozzászólok.
Az biztos,hogy a Dyna minőség,én is megbolydultam tőle Szoboszlón,mikor az indiánokat hallottam rajta '"játszani".Azt hiszem Lite 2000-volt.
Qglinak igaza van,kutya drága. Különleges a Dyna felfogása,hogy majdnem mindent a subbokról nyomat.Nagyon jó német minőséget képvisel,ami ma már ritka.
Az én favoritom a Dyna közül a D 12-3A láda,ezzel mehetsz muzsikálni szub nélkül is,és szubbal is.Nekem a 3utas hangfalak jönnek be,csak sajnos nagyon
kevés van belőlük a piacon.Itt jönnek ki legjobban a vokálok no és a hangszerszólók.Szerintem.
Péter

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 5395Hozzászólás pap66
2012.05.09. 11:19

Ismeri valaki a Turbosound angol márkát?
Nagyon profinak néz ki.
P.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5397Hozzászólás beejaybudai
2012.05.09. 15:17

Sziasztok!

Hétfőn megérkezett haveromhoz a szub, amit segítettem megrendelni neki. A választás végül is a Wharfedale Titan Sub A15-re esett. Házhozszállítással 150 ezerbe fájt neki. Tegnap elhozta hozzám és leteszteltük.
Nos, vegyes érzelmeim voltak vele kapcsolatban. Először nagyon nem tetszett. Hangerőben nem rossz, sőt! Viszont nagyon kopogósan szólt, nem volt telt mélye. Mondtam is Zoli barátomnak, hogy bejáratás után azért mélyebbre fog menni és dinamikusabban fog szólni (nem akartam elkeseríteni, ezér nem mondtam, hogy egyáltalán nem tetszik). Hozzátartozik a dologhoz, hogy a nappalimban próbáltuk ki először. Ott tényleg nem szólt jól, de után kivittük az udvarra az egyik dB top ládámmal és akkor jött a meglepődés... Kint sokkal jobban szólt! A bandpass kialakítása miatt elég szűk frekvenciatartományban szól, tehát némelyik zene nagyon jól szólt vele, de volt amelyik nagyon pocsékul. Hangerőben kint majdnem csak megverte a dB sub15d-t. Minőségben viszont messze van tőle. Összeségében én azt mondom jó választás volt, az árát tekintve. A Behringernél biztosan jobb. De olyanoknak ajánlanám leginkább, akik többnyire csak szabadtéren használnák (esetleg nagyobb beltéren). Azt még hozzá kell tennem, hogy iszonyat nehéz! :S

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Zeneboy
Moderátor
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 5404Hozzászólás Zeneboy
2012.05.09. 23:38

mentosattila!
Az RCF számomra egy nagy csalódás! Már mindent leírtam róla! Régebben elképzelhetetlen volt, hogy a db leverje! Most pedig itt tartunk...
Lehet erősen fogalmazok néha , most is ezt teszem: ettől csak jobbat veszel:)

Igen tudom melyik ez a dyna! Erre mondtam én korábban: Én nem dynát és nem mást vettem! pedig volt rá zsém! Nem bántam meg! Nem rossz a dyna, de kicsit a márkát fizeted meg! Qgli már már nem először indul el onnan, hogy ő ezt meg azt nem fizetne meg, helyette szakmai véleményt is olvasnék! Azért mert más megfizetné ne riasszuk el ezzel, hogy lehet hogy nem jó!

Az sem biztos, olcsó húsnak! Mindent tudni kell használni, beállítani és összességében rendszerben gondolkodni! Azzal sem feltétlen értek egyet a legdrágább a legjobb! Az a KV2 cucc árban igen csak húzós, viszont egyenes arányban van a minőséggel...

Azt, hogy nem kell cserélgetni azt sem írom alá! Nagyon sok függhet használattól, kihasználtságtól, tárolástól stb.! Az embernek azt kell tudnia mennyit éri meg befektetni mennyit keres vissza belőle ! Én mindig ha vettem valamit megnéztem a várható megtérülést! Mit nyerek vele hosszú vagy rövid távon!
Most speciel szükségem lenne egy autóvásárlás kiegészítéséhez 250eft-ra,!Ha ennyiért feltettem volna az egyik subomat, tuti eladnám! valószínűnek tartom -annyian kérték már-, hogy kollegális körbe elpasszoltam volna! Amennyiért vettem meg a különbözet már rég megvan, bukó nem lett volna! Még sem teszem! Megoldom máshogy, mert sajnálnám a tervezett 5 év előtt eladni! Még ha 2 subbal 1 évbe jó ha 2-3 alkalommal járok, akkor is a biztonság kedvéért, de minek!

Papnak igaza van! Viszont ha egy top és sub rendszerben jól van hangolva akkor máris megvan a 3 út! És ua olyan sőt jobban is megszólalhat! A tény, egy jó hangfalat az ember 10 éven belül nem feltételen adna el...Annyival jobban nem szól az újabb technológia! Régen ez nem volt áttörős, de ma a dsp-k egyre részletgazdagabbak, és jobban feldolgozzák a jeleket! A piac meg fejlődik....

A turbosound egy baromi jó hangfalakat gyárt! Ezt csak abból szűrtem le amit a hangfoglaláson a színpadnál hallottam! Itt volt európa egyik legjobb meyer sound cumója, és mivel a keverős nem állt a helyzet magaslatán annál a turbosound 4 top 8 sub felállásban olyan hangképet és dinamikát produkált amitől pár kollégával seggre ültünk! Érdemes szétnézni náluk...
üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 5405Hozzászólás ---Qgli---
2012.05.10. 04:36

Zeneboy írta:Qgli már már nem először indul el onnan, hogy ő ezt meg azt nem fizetne meg, helyette szakmai véleményt is olvasnék!
Szakmai véleményt nem fogsz tőlem, olvasni, mert nem értek a hangfalakhoz!
Én csak arról tudok véleményt mondani, amit hallok.
Ami 250-260.000 Forint felett van, azt meg meg sem hallgatom, azaz lehet hogy meghallgatom, de szóba sem kerülhet, hogy megvegyem ( azt vegyék azok akik keresnek egy buliban 100.000 forintot ).

Új hozzászólás