|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- edmund
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Van egy 18 cólos , 8 ohmos passzív hangfalam, módosítanám aktívra, van 2 Ld modul (eladó-megvásárolható), melyiket építenétek bele? A 18-as, digitális végfokkal, a 15-ős trafós táppal.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Ödön!
Bár nem írtál semmilyen teljesítmény adatokat a hangfalról, erőlködőkről, sem a végfokok impedanciáit, csak így látatlanban én a kapcsolóüzemű tápnak nagyobb bizalmat szavaznék. Pont a mély/sub hangok szívják meg legjobban a végfokok tápját, és pont a kapcsoló üzemű tápok előnyös tulajdonsága az erre való (feszültségeséssel szembeni) érzéketlenség.
Bár nem írtál semmilyen teljesítmény adatokat a hangfalról, erőlködőkről, sem a végfokok impedanciáit, csak így látatlanban én a kapcsolóüzemű tápnak nagyobb bizalmat szavaznék. Pont a mély/sub hangok szívják meg legjobban a végfokok tápját, és pont a kapcsoló üzemű tápok előnyös tulajdonsága az erre való (feszültségeséssel szembeni) érzéketlenség.
Üdv.: Apelláta
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Sziasztok.
Kérdésem lenne felétek. Soundcraft Ui-nál miért van az, hogy ha fektetve van a tablet, akkor látom a beállított csatornáimat, viszont ha elfordítom függőleges állásba, akkor sem a csatornákat, sem a mastert nem látom, hanem megjelenik a jobb oldalon az Aux csatornája.
Nyilván, hogy kevesebb dolgot kellene látnom, mert keskenyebb lesz a kijelző, de nekem csak 3 csatorna kellene rá, alap esetben.
Másnál is így van?
Kérdésem lenne felétek. Soundcraft Ui-nál miért van az, hogy ha fektetve van a tablet, akkor látom a beállított csatornáimat, viszont ha elfordítom függőleges állásba, akkor sem a csatornákat, sem a mastert nem látom, hanem megjelenik a jobb oldalon az Aux csatornája.
Nyilván, hogy kevesebb dolgot kellene látnom, mert keskenyebb lesz a kijelző, de nekem csak 3 csatorna kellene rá, alap esetben.
Másnál is így van?
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem a kérdésedre válaszolva, de nem lehet szerkeszteni a felületet úgy, hogy pont a Neked kellő 3 csatorna legyen egymás mellett?
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
De igen lehet, viszont csak fekvő helyzetben jelenik meg. Ha elfordítom, már nem azt látom.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Sziasztok!Használ valaki JBL EON 615-öt?Mi a vélemény róla?Basszust hogy hozza?Látom 39Hz-től indul.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Addig jó az EON sorozat, amíg nem kell szerelni... Ahogy én tudom és mástól hallottam, szépen szólnak...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ugye a nagy hangfal vásárlási dilemma után megvettem a QSC K10-es hangfalakat...
Na, így pár nap használat és tesztelgetés után kijelentem, hogy nekem nagyon tetszik a hangja...
A Ketron SD7-ből kihozta a vadállatot... A keverőn minden EQ 0 dB-en áll, így is jól szól, nem nyúltam még bele...
Csak a gyári Factory DSP van bekapcsolva a hangszerben...
Ha lesz időm, megnézem, hogy mit szól hozzá, ha kap pár effektet még... Persze lehet, hogy azzal csak elrontom...
Na, így pár nap használat és tesztelgetés után kijelentem, hogy nekem nagyon tetszik a hangja...
A Ketron SD7-ből kihozta a vadállatot... A keverőn minden EQ 0 dB-en áll, így is jól szól, nem nyúltam még bele...
Csak a gyári Factory DSP van bekapcsolva a hangszerben...
Ha lesz időm, megnézem, hogy mit szól hozzá, ha kap pár effektet még... Persze lehet, hogy azzal csak elrontom...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Én mindig kikapcsolom az automatikus képernyőelforgatást, mert mindig fektetve használom a tabletet.... Így nem tudom, hogy így viselkedik -e , de hétvégén megnézem..... Bár fektetve jobb a rálátás, nem ?Regec írta:Sziasztok.
Másnál is így van?
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Karesz!Karesz írta:Sziasztok!Használ valaki JBL EON 615-öt?Mi a vélemény róla?Basszust hogy hozza?Látom 39Hz-től indul.
Ha basszust akarsz vegyél egy kis szubot (pl. Invotone DSX 12SA - 20 kg, 350 watt), és aktív két út. Sokkal szebb, nyitottabb, dinamikusabb hangkép, és akkor lesznek mélyek, még halkan is.....