Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

vili2105
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 51125Hozzászólás vili2105
2017.05.09. 07:09

rodymusic írta:Illetve egy jó tipp még, ezt a T. Technikus úrtól kaptam még, bár az esetek 99%-ában mindig bevált.

NE SAJNÁLD A PÉNZT A SZIGETELŐ SZALAGRA.

Igen, mint bárhol máshol, a hangosításban is remek szolgáltatást tehet, ha van nálunk egy guriga szig. szalag.
Amennyiben földelt a laptop betáp kábele, válasszuk le a földelést róla. az a lényeg, hogy a dugvillán szigeteljük le a földelésnek az érintkezőjét. Ezzel a zajok 99%-a kivédhető. És megspórolhatod egy DI-boxnak az árát ezzel a trükkel.
Ez is jó trükk, csak ebben az esetben egy érintésvédelmi relé kell a rendszerbe, hogy ne érjen meglepetés!
de ki hogy szereti ha csikálják! :lol: :lol: :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

herflis
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
Adott köszönetek: : 55 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Hozzászólás: # 51133Hozzászólás herflis
2017.05.09. 12:54

A műanyag házas külső laptop tápok kettős szigetelésűek, így ezeket nem kell leföldelni. Találkoztam már olyan táppal, amin földelt betáp kábel volt, de az adapterben már nem volt bekötve a földelés. Kicsit furának is találtam, valószínűleg csak ilyen kábelük volt. Mivel ezek kapcsoló üzemű tápegységek, tudnak különféle búgó-zúgó zavarokat rávinni a rendszerre. Ha jó a laptopodban az akku, akkor én azt csinálnám, hogy adapter nélkül akku-üzemben megnézném hogy viselkedik. Ha úgy megszűnik a zaj, akkor egyértelmű táp hiba.

Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 51139Hozzászólás Apelláta
2017.05.09. 22:17

Én még esetleg javasolnék egy hagyományos trafós tápegység kipróbálását is, ha még hozzá tudsz jutni ilyenhez. Az olcsóbb kapcsolóüzemű tápok előszeretettel generálnak magasfrekis zavarokat, amikre főleg az LRC áramkörök érzékenyek.

Üdv.: Apelláta

djkoxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 51143Hozzászólás djkoxi
2017.05.10. 07:31

EV ZLX 15p hangfalhuzat 2.JPG
EV ZLX 15p hangfalhuzat 1.JPG
Elkészültek a hangfalborítók az EV ZLX 15 hangfalaimhoz a Ruditok-nál. Kiváló minőség, kedvező áron. Itt kaptam javaslatot a cégre, köszönöm szépen az ajánlást!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 209
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 51144Hozzászólás Karesz
2017.05.10. 08:26

Köszönöm a tippeket zúgás ügyben.A kábeleim jók,mindíg üzletben veszem.Ami tényleg gond lehet,az az,hogy a helyiségben 1 konnektor volt csak a közelben,abból jött a nafta az elosztókba.Most a hétvégén már lesz mód 2 konnektort használni,kíváncsi leszek,lesz-e zúgás.Biztos töltő gond,mert aksiról használva megszűnik a zaj,viszont az aksi nem bír ki egy éjszakát.A hétvégi buliba viszek még pár másik tápegységet a notihoz,ha esetleg kellene,kipróbálom majd.Most lesz időm,mert este 7-kor kezdődik,itt lesz helyben,délelőtt be tudok szerelni,lesz idő mindenre.Múlt szombaton nem volt. :D :D :D
A hangfalakon van föld leválasztó kapcsoló,de ez sem segített sokat sajnos.Van direkt egy régi,föld mentes elosztóm,abból ment a laptop,de zúgás volt így is.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 209
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 51145Hozzászólás Karesz
2017.05.10. 08:28

Fajinak a huzatok,én is készítettni akarok az altokra.Mennyi volt,ha megkérdezhetem?Nekem 12"-os hangfalakra kellene,bár nem hiszem,hogy sokat dominál árban a méret.A Musicernél van készen,ha jól emlékszem 15-16 körül/db.Viszont az alesisre biztosan készítettnem kell,az egyedi méret :D

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 51149Hozzászólás vigo01
2017.05.10. 11:24

Ez engem is érdekelne. Olyat szeretnék amit esős időben zenélve ráhúzok a hangfalra de fel lehet hajtani az elejét.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 51163Hozzászólás Zongorista28
2017.05.11. 08:41

Tiszteletem!

Nos... miért van az, mi az oka annak, hogy a hangszer saját hangszóróján, illetve HIFI berendezésen úgy szól ahogy kell, részletgazdagon mindent hallasz a hangszerből, minden a helyén van, még a hangerő arányokhoz sem kell nyúlnod?

Viszont, ha ki teszem PA cuccra az S-900-at akkor minden borul.... ????

:xx:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 51164Hozzászólás HunHyper
2017.05.11. 08:46

Mert a PA cucc hangképébe erösen beleszólnak a környezeti, valamint a hangalak egyedi jellemzöi...
Az S900 Flat-re van masterelve... Nagyjából, mint egy CD... A hangfalaidat is flat közelébe kell EQ-zni, akkor jó lesz a hangkép...
De az S900-ban van alapból PA EQ beállítva, ha flat helyett a PA-t választod, fog javulni a helyzet...

:777

Ha dobsz privátban egy telefonszámot, elmondom neked mit csinálj az S900-zal...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51240Hozzászólás Siklai68
2017.05.12. 11:16

Karcsi!
2 konnektorból nagyobb a búgás veszély, főleg, ha más-más fázis (földhurok). Célszerűbb egy konnektorból vinni az egész cuccot... Ha van benne földelés elvileg nem búghat... A búgás például attól is jöhet, hogy mondjuk a keverő és végfok közti audio kábel egy tápegység mellett nagyon közel megy el. Az audio kábelekkel amúgy is célszerű a tápokat kerülni. Búghat egy kábelen belüli rossz forrasztás miatt is, az hogy boltban vetted nem biztosíték.... Én az audio kábel és tápegység közelségére gyanakszom, ha jó a földelés... :idea:
Karesz írta:Köszönöm a tippeket zúgás ügyben.A kábeleim jók,mindíg üzletben veszem.Ami tényleg gond lehet,az az,hogy a helyiségben 1 konnektor volt csak a közelben,abból jött a nafta az elosztókba.Most a hétvégén már lesz mód 2 konnektort használni,kíváncsi leszek,lesz-e zúgás.Biztos töltő gond,mert aksiról használva megszűnik a zaj,viszont az aksi nem bír ki egy éjszakát.A hétvégi buliba viszek még pár másik tápegységet a notihoz,ha esetleg kellene,kipróbálom majd.Most lesz időm,mert este 7-kor kezdődik,itt lesz helyben,délelőtt be tudok szerelni,lesz idő mindenre.Múlt szombaton nem volt. :D :D :D
A hangfalakon van föld leválasztó kapcsoló,de ez sem segített sokat sajnos.Van direkt egy régi,föld mentes elosztóm,abból ment a laptop,de zúgás volt így is.

Új hozzászólás