|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Melyiket választanátok a 3 keverő körül és miért?
Allen&Heath zed 12 fx
Yamaha 01v
Edirol M-16 dx
Allen&Heath zed 12 fx
Yamaha 01v
Edirol M-16 dx
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Az Edirol M16 DX nem igazán való zenekari keverésre. Stúdió célokra, illetve olyan zenész, esetleg kis formáció számára ajánlható, akik elsősorban sztereo hangforrásokat használnak.
Gyakorlatilag 2 teljes értékű mikrofon csatornája van, ehhez még 2 "nem teljes értékű" csatlakozik. Ezen a 4 csatornán osztozik a mikrofon és a gitár, vagy fúvós, stb szekció. A fennmaradó 12 csatornából 4x2 teljes értékű csatorna. A fennmaradó 2x2 csak hangerőszabályzásra használható. Viszont nagyon kicsi, csak 1 vezetéken kapcsolódik a vezérlő rész a bemeneti egységhez, így eltűnik a kábelrengeteg az ember elől. A legkönnyebben használható pult, mert teljesen analóg felhasználói felülete van. Komplett mentések vannak benne, de olyan mentéseket, mint a 01v és társai pultokban, hogy férfi, női vokál mikrofonok külön letárolva, bárhova előhívhatóan, ez nem működik...
A 01v-ről nem nyilatkoznék. Én nem voltam tőle hasra esve. Hatalmas keverő méretileg és súlyilag is, azt cipelni kell rendesen, viszont tudásra nem rossz. Hangminőségben nem volt rossz, de nem dobtam rögtön hanyatt tőle magam. Az Edirolt nem verte meg, sőt...
Gyakorlatilag 2 teljes értékű mikrofon csatornája van, ehhez még 2 "nem teljes értékű" csatlakozik. Ezen a 4 csatornán osztozik a mikrofon és a gitár, vagy fúvós, stb szekció. A fennmaradó 12 csatornából 4x2 teljes értékű csatorna. A fennmaradó 2x2 csak hangerőszabályzásra használható. Viszont nagyon kicsi, csak 1 vezetéken kapcsolódik a vezérlő rész a bemeneti egységhez, így eltűnik a kábelrengeteg az ember elől. A legkönnyebben használható pult, mert teljesen analóg felhasználói felülete van. Komplett mentések vannak benne, de olyan mentéseket, mint a 01v és társai pultokban, hogy férfi, női vokál mikrofonok külön letárolva, bárhova előhívhatóan, ez nem működik...
A 01v-ről nem nyilatkoznék. Én nem voltam tőle hasra esve. Hatalmas keverő méretileg és súlyilag is, azt cipelni kell rendesen, viszont tudásra nem rossz. Hangminőségben nem volt rossz, de nem dobtam rögtön hanyatt tőle magam. Az Edirolt nem verte meg, sőt...
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Edirolról nincs véleményem bár külföldi fórumokon meg amit sok zenésztől hallotam tényleg nem élő zenére való.
Nekem mixwizardom volt allen&heath ami valljukbe analogként nem a legrosszab keverő a zed a nyomába sem ér semilyen módon. Analógról tudjuk könnyen kezelhető ez tény, nem kell hozzá szakmai tudás
Most váltottam 01v-re a 2 közötti hangtisztaság ég és a föld mintha a 45 ezer forintos studio fucusrite 2i2 kártyám szólalna meg "majdnem" rengeteget tud letisztult hangja van a saját hangod adja vissza, comp, limiter, eq s.t.b dolgok találhatók
Rengeteget menthet az ember 1 gombnyomásra bármit előhívok a memory-ból, akinek van kicsi szakmai tudása hogyan is kevernek éneket hogyan lehet comp-ot beállítani az biztos el boldogul vele!
Én nekem soha nem volt digitális keverőm 1 órán belül elmentettem 2-3 éneket masteringet effektet s.t.b
Hangképileg teljesen meg vagyok elégedve ok nem egy 4-500. ezer forintos digitális de nem is annyiba kerül viszont 150-ért már lehet kapni szép állapotút és ilyen árban keverő sőt még sokkal drágább analóg meg sem közelíti ezt a szintet...
de sok zenészt is zavarhat az ilyes fajta minőség eléggé halladszódnak bizony a fals hangok nagyon is!
Audio at2010- miksink van eddig nem is tudtam hogy ez a mikrofon így is szólhat!, a hangszeremnek a hangképe is tisztább szóval én szeretem mikor azt kapom amit hallani szeretnék nem valami agyonra EQ-ott vackot.
Én zenélés közben úgy érzem magam mintha minden felvételről menne nincsenek mikrofon sípolások orbitális hangerőn köszönhető a 4 parametikus eq-nak amin freq, és Q egyaránt állítható vágni lehet mélyet magasat szóval számomra nagyon sok évig kifog tartani remélem.
Analogban nem rosszak a ZED-ek sem effekt nem egetrengető de árviszonylatban azok sem rosszak jobb mint a yamaha mg széria. s.t.b
Nekem mixwizardom volt allen&heath ami valljukbe analogként nem a legrosszab keverő a zed a nyomába sem ér semilyen módon. Analógról tudjuk könnyen kezelhető ez tény, nem kell hozzá szakmai tudás
Most váltottam 01v-re a 2 közötti hangtisztaság ég és a föld mintha a 45 ezer forintos studio fucusrite 2i2 kártyám szólalna meg "majdnem" rengeteget tud letisztult hangja van a saját hangod adja vissza, comp, limiter, eq s.t.b dolgok találhatók
Rengeteget menthet az ember 1 gombnyomásra bármit előhívok a memory-ból, akinek van kicsi szakmai tudása hogyan is kevernek éneket hogyan lehet comp-ot beállítani az biztos el boldogul vele!
Én nekem soha nem volt digitális keverőm 1 órán belül elmentettem 2-3 éneket masteringet effektet s.t.b
Hangképileg teljesen meg vagyok elégedve ok nem egy 4-500. ezer forintos digitális de nem is annyiba kerül viszont 150-ért már lehet kapni szép állapotút és ilyen árban keverő sőt még sokkal drágább analóg meg sem közelíti ezt a szintet...
de sok zenészt is zavarhat az ilyes fajta minőség eléggé halladszódnak bizony a fals hangok nagyon is!
Audio at2010- miksink van eddig nem is tudtam hogy ez a mikrofon így is szólhat!, a hangszeremnek a hangképe is tisztább szóval én szeretem mikor azt kapom amit hallani szeretnék nem valami agyonra EQ-ott vackot.
Én zenélés közben úgy érzem magam mintha minden felvételről menne nincsenek mikrofon sípolások orbitális hangerőn köszönhető a 4 parametikus eq-nak amin freq, és Q egyaránt állítható vágni lehet mélyet magasat szóval számomra nagyon sok évig kifog tartani remélem.
Analogban nem rosszak a ZED-ek sem effekt nem egetrengető de árviszonylatban azok sem rosszak jobb mint a yamaha mg széria. s.t.b
Ricsike
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Balázs, mindhárom volt,-van nekem.
Sok tényező szerepet játszhat a megítélésben: - a hozzácsatolt hangfalak, mikrofon, szakmai hozzáértés, stb. Nem mindegy miből és hogy áll össze a rendszer. Az igazi az volna ha Yamaha keverőt Yamaha hangfalakkal, Roland keverőt pl. RCF-el, vagyis ha zsíros kenyér, dzsem nem megy hozzá
Egyetlen hátránya a 01v-nek, hogy nagy. Tudása és minősége kompenzálja. Főleg olyan felállásban ahol hangszeres, többtagú a banda.
Az Allen-Heath csak az árnyékában bújhat meg. Nem egy elvetendő cucc, de nem is tarol.
Sok tényező szerepet játszhat a megítélésben: - a hozzácsatolt hangfalak, mikrofon, szakmai hozzáértés, stb. Nem mindegy miből és hogy áll össze a rendszer. Az igazi az volna ha Yamaha keverőt Yamaha hangfalakkal, Roland keverőt pl. RCF-el, vagyis ha zsíros kenyér, dzsem nem megy hozzá
Egyetlen hátránya a 01v-nek, hogy nagy. Tudása és minősége kompenzálja. Főleg olyan felállásban ahol hangszeres, többtagú a banda.
Az Allen-Heath csak az árnyékában bújhat meg. Nem egy elvetendő cucc, de nem is tarol.
Atti
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Mi Yamaha 01v ről váltottunk M16 dx re, és a hangzás sokat javult. Már gondolkodtam az Edirol lecserélésérő is 5 év után , de annyira az a hangzás van most a fülemben ezzel a keverővel amit elképzeltem, hogy félek az új esetleg nem tudná hozni...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt elhiszem tacso, mert így is van.
- általában picivel jobbak a Roland keverők mint a Yamaha
De ez is olyasmi mint a billentyűsök dilemmája
- általában picivel jobbak a Roland keverők mint a Yamaha
De ez is olyasmi mint a billentyűsök dilemmája
Atti
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Ez így igaz ki rolandos ki korgos s.t.b, igény kérdése bár a mixwizardom mellet ez a 01v egy apró keverőnek mondható
és finoman fogalmaztam, nekem teteszett a mixwizard viszont a zed az nem,
Edirol viszont nem próbáltam bár a leírásából is ítélve akkor sem tud annyit mint a 01v pl: nekem a tudás is nagyon fontos mennyire testre szabható, nekem pont rack méret a végfokommal keverőmmel számomra ideális páros.
Bár igazuk van a többieknek akiknek nagyon számít a méret azok lehet nagynak tartják majd.
Edirol viszont nem próbáltam bár a leírásából is ítélve akkor sem tud annyit mint a 01v pl: nekem a tudás is nagyon fontos mennyire testre szabható, nekem pont rack méret a végfokommal keverőmmel számomra ideális páros.
Bár igazuk van a többieknek akiknek nagyon számít a méret azok lehet nagynak tartják majd.
Ricsike
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
QSC Touchmixhez adalék..:
AZ új kijött szofttal:
-1-2 új funkciók /Ennek akit bővebben érdekel interton és qsc oldalán elérhető!/
-Érzékelhetően gyorsabb kezelés, Ipaden keresztül is semmi várakozás!
- Eddig 4-5 számonként akadó/megugró wav felvétel pendrivera tegnap 14 felvétel után zéró akadást tapasztaltam
Halkan jegyzem meg: A QSC bemutató roadshown Miskolcon azt mondták nem tud felvenni csak PRE anyagot a szerkezet, tehát szárazon ami bemegy.... A felvételeimen ott a mikrofonon a 2 effekt, szóval..vagy az új szoft, vagy hozzá nem értés magas foka...
Csatornánként is megfogom nézni...HA ott sincs akadás van minek örülni, mert egy 5eft-os Pendrivból megoldottuk azt amit gyárilag ajánlott 20-30eft-os wincsivel írnak...
AZ új kijött szofttal:
-1-2 új funkciók /Ennek akit bővebben érdekel interton és qsc oldalán elérhető!/
-Érzékelhetően gyorsabb kezelés, Ipaden keresztül is semmi várakozás!
- Eddig 4-5 számonként akadó/megugró wav felvétel pendrivera tegnap 14 felvétel után zéró akadást tapasztaltam
Halkan jegyzem meg: A QSC bemutató roadshown Miskolcon azt mondták nem tud felvenni csak PRE anyagot a szerkezet, tehát szárazon ami bemegy.... A felvételeimen ott a mikrofonon a 2 effekt, szóval..vagy az új szoft, vagy hozzá nem értés magas foka...
Csatornánként is megfogom nézni...HA ott sincs akadás van minek örülni, mert egy 5eft-os Pendrivból megoldottuk azt amit gyárilag ajánlott 20-30eft-os wincsivel írnak...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Sziasztok!
Valaki használ vagy használt már köztetek JBL Eon 15 G2-t?
Mi a véleményetek róla?
Valaki használ vagy használt már köztetek JBL Eon 15 G2-t?
Mi a véleményetek róla?
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Az első szériás EON-okat a fórumokon dicsérik - többek között Almatomiék is ilyet használnak -, viszont azt mondják, hogy a G2 széria már elmarad hangzásban tőle. Én keveslem a G2 magasát. De ez általános JBL betegség.
Üdv.: Apelláta