Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

birolevi81
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 29981Hozzászólás birolevi81
2014.12.12. 10:26

Szerintetek megéri az árát? Kb. 185,000 ft.
http://www.soundcreation.ro/mixere-audi ... 14489.html

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 29982Hozzászólás Zongorista28
2014.12.12. 12:20

Nekem volt Solton hangfalam. Igaz, nem mai darab volt, de én nagyon megvoltam vele elégedve! (nálam azért ez nem semmi, hogy azt mondom egy hangfalra, ez jó!) :D

Egész jó 2.1 rendszereket is készít, de szerintem drágán!

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 30100Hozzászólás Zongorista28
2014.12.20. 09:37

Sziasztok!

Egy elég érdekes (legalábbis számomra az) dolgot véltem felfedezni tegnap. Voltak mint az Oroszok, szinte semmit nem lehetett
érteni abból amit kalimpálok. Lett volna hangerő bőven, de ha ráteszek akkor csak még nagyobb a zaj, a pincér még jobban nem érti a Vendég rendelését, stb.....

Egyszer csak ki kapcsoltam a Subot láss csodát, kitisztult a hangkép! Ugyan az a hangerő, ugyan az az eq beállítás és tisztán szólt.
Miért van ez? Be zavar a sub? Elmossa a hangképet, ha tömeg van?

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30101Hozzászólás Attila
2014.12.20. 11:02

Nagyon sok esetben csak bezavar. Ezzel mi is így valánk: - néhány jó évvel ezelőtt nem volt ilyen "sub láz". Volt két becsületes (jól megtermett) hangfal és azok szóltak. Nagyok voltak, nehezek, de volt Krafft bennük, - ami kellett. Most mindenki kicsit akar, könnyűt és olcsót. Aztán hogy mégis legyen "kakaó", ilyen-olyan subokkal rokulnak elő. Az eredmény = se Krafft, sem kakaó !
Kiiktattuk mi is a mélyládát és el is adtam. Inkább cipelek. :) , s ha kell utánfutót is kötök az autóhoz.

Atti

Jani80
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 30129Hozzászólás Jani80
2014.12.22. 22:03

Igen mint ahogy azt Rodymusic is írta lehetett volna jobb minőséget venni de arra a célra hogy monitornak és kisebb teremben használjam esetleg front ládának akár még keverő nélkül is hangszer plusz a hangszerből énekelni erre a célra nem szerettem volna többet áldozni. Hisz ha mindig mindenből a legjobbat vennénk csak azért zenélnénk. Én is meg vagyok az árhoz viszonyítva a láda hangminőségével és teljesitvényével elégedve. :D

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 30130Hozzászólás birolevi81
2014.12.23. 08:15

Attila írta:Nagyon sok esetben csak bezavar. Ezzel mi is így valánk: - néhány jó évvel ezelőtt nem volt ilyen "sub láz". Volt két becsületes (jól megtermett) hangfal és azok szóltak. Nagyok voltak, nehezek, de volt Krafft bennük, - ami kellett. Most mindenki kicsit akar, könnyűt és olcsót. Aztán hogy mégis legyen "kakaó", ilyen-olyan subokkal rokulnak elő. Az eredmény = se Krafft, sem kakaó !
Kiiktattuk mi is a mélyládát és el is adtam. Inkább cipelek. :) , s ha kell utánfutót is kötök az autóhoz.
Attila milyen hangszerparkotok van? Csak azért mert én sem használok aktivakat, de 200 személy feletti bulikra nem mindig elég a 2 db. JBL G2es.

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30147Hozzászólás goozl
2014.12.23. 19:01

Bocs, hogy most jövök csak, megkerültem nagy nehezen.. :D Már ha számít a véleményem...
Én azt gondolom, hogy sokan azt gondolják, hogy fogok egy subládát rákötöm egy végfokra, arra párhuzamosan jelet adok és kész is a setup.
Tévedés. Az a baj, hogy a fázishibákkal nem lehet boldogulni mérés és rendszervezérlő proci nélkül.
Ergo minden teremben más az akusztika, azt minimum egy master Equalizeren korrigálni illik vagy kell.
A rendszert aktívban váltva különböző szűrő karakterisztikákkal és meredekségekkel (Blutterworth, Linvitz Relay, 12, 18, 24, 32 dB) kell váltani és az egyes ládákhoz illetve top és sub párosításoknál korrigálni azt, hogy a lesugárzás fázishelyes legyen. Miért? Mert nem szabad tartalmazzon kioltásokat vagy emeléseket. (interferencia) A gyári aktív cuccoknál (pl HK Lucas) azért nincs ilyen gond, mert ott gyárilag úgy tervezik meg a DSP algoritmusokat mely a váltást végzi, vagy a passzív váltót. Nincs választásunk mérni kell egy mérőmikrofonnal és megoldani a korrekciót. Ezek után már csak max Eq-znunk kell.
Remélem nem volt túl tudományos!
:D
Üdv: Laci

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 141
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30148Hozzászólás tacso
2014.12.23. 19:17

Figyelem! Minden sub használó olvassa végig az előbbi nagyon hasznos írást, és ne egyből a kapcsolóhoz nyúljon!! ;)

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 30194Hozzászólás Zeneboy
2014.12.25. 21:51

Sziasztok!

Infót /véleményt kérnék, aki már találkozott a következő keverőkkel:

*QS Touch mix 8 illetve a 16-os!

*Line 6 stagescapeM20D

*A&H QU 16

Köszönöm!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 30195Hozzászólás vigo01
2014.12.25. 22:56

Én még csak hírből sem, de ezután se igen fogok. Saját részre invesztálnál ilyen összegekben keverőre? :oops:

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Új hozzászólás