|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Szerintetek megéri az árát? Kb. 185,000 ft.
http://www.soundcreation.ro/mixere-audi ... 14489.html
http://www.soundcreation.ro/mixere-audi ... 14489.html
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Nekem volt Solton hangfalam. Igaz, nem mai darab volt, de én nagyon megvoltam vele elégedve! (nálam azért ez nem semmi, hogy azt mondom egy hangfalra, ez jó!)
Egész jó 2.1 rendszereket is készít, de szerintem drágán!
Egész jó 2.1 rendszereket is készít, de szerintem drágán!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Sziasztok!
Egy elég érdekes (legalábbis számomra az) dolgot véltem felfedezni tegnap. Voltak mint az Oroszok, szinte semmit nem lehetett
érteni abból amit kalimpálok. Lett volna hangerő bőven, de ha ráteszek akkor csak még nagyobb a zaj, a pincér még jobban nem érti a Vendég rendelését, stb.....
Egyszer csak ki kapcsoltam a Subot láss csodát, kitisztult a hangkép! Ugyan az a hangerő, ugyan az az eq beállítás és tisztán szólt.
Miért van ez? Be zavar a sub? Elmossa a hangképet, ha tömeg van?
Egy elég érdekes (legalábbis számomra az) dolgot véltem felfedezni tegnap. Voltak mint az Oroszok, szinte semmit nem lehetett
érteni abból amit kalimpálok. Lett volna hangerő bőven, de ha ráteszek akkor csak még nagyobb a zaj, a pincér még jobban nem érti a Vendég rendelését, stb.....
Egyszer csak ki kapcsoltam a Subot láss csodát, kitisztult a hangkép! Ugyan az a hangerő, ugyan az az eq beállítás és tisztán szólt.
Miért van ez? Be zavar a sub? Elmossa a hangképet, ha tömeg van?
A rögtönzés világa: A Jazz
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nagyon sok esetben csak bezavar. Ezzel mi is így valánk: - néhány jó évvel ezelőtt nem volt ilyen "sub láz". Volt két becsületes (jól megtermett) hangfal és azok szóltak. Nagyok voltak, nehezek, de volt Krafft bennük, - ami kellett. Most mindenki kicsit akar, könnyűt és olcsót. Aztán hogy mégis legyen "kakaó", ilyen-olyan subokkal rokulnak elő. Az eredmény = se Krafft, sem kakaó !
Kiiktattuk mi is a mélyládát és el is adtam. Inkább cipelek.
, s ha kell utánfutót is kötök az autóhoz.
Kiiktattuk mi is a mélyládát és el is adtam. Inkább cipelek.
Atti
-
Jani80
- Blogbejegyzések: 1
Igen mint ahogy azt Rodymusic is írta lehetett volna jobb minőséget venni de arra a célra hogy monitornak és kisebb teremben használjam esetleg front ládának akár még keverő nélkül is hangszer plusz a hangszerből énekelni erre a célra nem szerettem volna többet áldozni. Hisz ha mindig mindenből a legjobbat vennénk csak azért zenélnénk. Én is meg vagyok az árhoz viszonyítva a láda hangminőségével és teljesitvényével elégedve. 
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Attila milyen hangszerparkotok van? Csak azért mert én sem használok aktivakat, de 200 személy feletti bulikra nem mindig elég a 2 db. JBL G2es.Attila írta:Nagyon sok esetben csak bezavar. Ezzel mi is így valánk: - néhány jó évvel ezelőtt nem volt ilyen "sub láz". Volt két becsületes (jól megtermett) hangfal és azok szóltak. Nagyok voltak, nehezek, de volt Krafft bennük, - ami kellett. Most mindenki kicsit akar, könnyűt és olcsót. Aztán hogy mégis legyen "kakaó", ilyen-olyan subokkal rokulnak elő. Az eredmény = se Krafft, sem kakaó !
Kiiktattuk mi is a mélyládát és el is adtam. Inkább cipelek., s ha kell utánfutót is kötök az autóhoz.
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Bocs, hogy most jövök csak, megkerültem nagy nehezen..
Már ha számít a véleményem...
Én azt gondolom, hogy sokan azt gondolják, hogy fogok egy subládát rákötöm egy végfokra, arra párhuzamosan jelet adok és kész is a setup.
Tévedés. Az a baj, hogy a fázishibákkal nem lehet boldogulni mérés és rendszervezérlő proci nélkül.
Ergo minden teremben más az akusztika, azt minimum egy master Equalizeren korrigálni illik vagy kell.
A rendszert aktívban váltva különböző szűrő karakterisztikákkal és meredekségekkel (Blutterworth, Linvitz Relay, 12, 18, 24, 32 dB) kell váltani és az egyes ládákhoz illetve top és sub párosításoknál korrigálni azt, hogy a lesugárzás fázishelyes legyen. Miért? Mert nem szabad tartalmazzon kioltásokat vagy emeléseket. (interferencia) A gyári aktív cuccoknál (pl HK Lucas) azért nincs ilyen gond, mert ott gyárilag úgy tervezik meg a DSP algoritmusokat mely a váltást végzi, vagy a passzív váltót. Nincs választásunk mérni kell egy mérőmikrofonnal és megoldani a korrekciót. Ezek után már csak max Eq-znunk kell.
Remélem nem volt túl tudományos!

Üdv: Laci
Én azt gondolom, hogy sokan azt gondolják, hogy fogok egy subládát rákötöm egy végfokra, arra párhuzamosan jelet adok és kész is a setup.
Tévedés. Az a baj, hogy a fázishibákkal nem lehet boldogulni mérés és rendszervezérlő proci nélkül.
Ergo minden teremben más az akusztika, azt minimum egy master Equalizeren korrigálni illik vagy kell.
A rendszert aktívban váltva különböző szűrő karakterisztikákkal és meredekségekkel (Blutterworth, Linvitz Relay, 12, 18, 24, 32 dB) kell váltani és az egyes ládákhoz illetve top és sub párosításoknál korrigálni azt, hogy a lesugárzás fázishelyes legyen. Miért? Mert nem szabad tartalmazzon kioltásokat vagy emeléseket. (interferencia) A gyári aktív cuccoknál (pl HK Lucas) azért nincs ilyen gond, mert ott gyárilag úgy tervezik meg a DSP algoritmusokat mely a váltást végzi, vagy a passzív váltót. Nincs választásunk mérni kell egy mérőmikrofonnal és megoldani a korrekciót. Ezek után már csak max Eq-znunk kell.
Remélem nem volt túl tudományos!
Üdv: Laci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Figyelem! Minden sub használó olvassa végig az előbbi nagyon hasznos írást, és ne egyből a kapcsolóhoz nyúljon!! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Sziasztok!
Infót /véleményt kérnék, aki már találkozott a következő keverőkkel:
*QS Touch mix 8 illetve a 16-os!
*Line 6 stagescapeM20D
*A&H QU 16
Köszönöm!
Üdv: Zeneboy
Infót /véleményt kérnék, aki már találkozott a következő keverőkkel:
*QS Touch mix 8 illetve a 16-os!
*Line 6 stagescapeM20D
*A&H QU 16
Köszönöm!
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Én még csak hírből sem, de ezután se igen fogok. Saját részre invesztálnál ilyen összegekben keverőre? 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A