|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Miért nem veszel egyet tarcsinak? Aztán, ha beválik paszolod az sm58-at. Valóban megéri az árát.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Van már négy, ötödiket már nem akarok. Ennyi is csak azért van, mert az AKG D880-at használtam már vagy 18-20 éven keresztül, míg nemrég megvettem a Beyerdinamic M88TG-t. Most már ezt használom. Az Audiotechnika AT2010-et meg jó áron szereztem. Azt használom felvételhez. A Shure SM58-hoz meg még jobb áron jutottam. Azt nem akartam, de 15 ezerért újonnan nem tudtam nemet mondani rá. És nem azért ennyi mert hamisítvány lenne. Az a vendég mikrofonom.
A Bayer-emmel a Jeffe azért nem venné fel a versenyt, tehát biztos, hogy nem használnám magamnak, de egy SM58-nál számomra többet ér. De szegény SM58 már kicsit viseltes a rácsa, ezért azt már nem nagyon tudnám áruba bocsájtani.
Még egy olcsó rádiófrekis mikrofon hiányzik nagyon, mert kellemetlen rendezvényeken a tombolahúzásoknál a vezetékes. De négy mikrofon mellett sajnálok rá pénzt kiadni.
A Bayer-emmel a Jeffe azért nem venné fel a versenyt, tehát biztos, hogy nem használnám magamnak, de egy SM58-nál számomra többet ér. De szegény SM58 már kicsit viseltes a rácsa, ezért azt már nem nagyon tudnám áruba bocsájtani.
Még egy olcsó rádiófrekis mikrofon hiányzik nagyon, mert kellemetlen rendezvényeken a tombolahúzásoknál a vezetékes. De négy mikrofon mellett sajnálok rá pénzt kiadni.
Üdv.: Apelláta
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
A Jeffe a Shure SM58-tól szebben szól, viszont a Beta 58A-tól már nem, de inkább ahhoz hasonlóan!
Én legalábbis így tapasztaltam.
A Jeffének két nagy baja van csak szerintem. Az egyik a tartóssága, a másik pedig a gerjedése.
Viszont ezeket leszámítva megéri az árát nagyon!
Én legalábbis így tapasztaltam.
Viszont ezeket leszámítva megéri az árát nagyon!
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Nekem a 2600asom 5 éve van meg, nemrég vettem egy AVL106ost. A 2600as semmivel sem gyengébb szerintem mint a 106os és egyáltalán nem gerjed. Szerintem ár-érték arányban a legjobb mikrofonok.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A Beta 58-at simán veri a 9000pro-ban, a Korgban ez a nagy különbség kicsit elmosódik, de ott is jobb a Jefe. A tartósság hiányát én nem vettem észre, mert nálam rengeteget kibírt a 106-os. Viszont jobban gerjed, minta beta, ez igaz...Adames írta:A Jeffe a Shure SM58-tól szebben szól, viszont a Beta 58A-tól már nem, de inkább ahhoz hasonlóan! A Jeffének két nagy baja van csak szerintem. Az egyik a tartóssága, a másik pedig a gerjedése.
- Apelláta
- Adminisztrátor
A Beta58 magasban jobb az SM58-tól, de mélyemelésben mindegyik elmarad az AVL2600-tól. AZ SM58 jelszintben is elmarad a Jefétől, a Betára már nem emlékszem, de annak jobb az érzékenysége mint az SM58-nak. Nekem nem tűnt fel, hogy az AVL2600 gerjedékenyebb lenne ugyan akkora hangerőn. Hisz eleve a Jeffe hangosabban szól, tehát ugyan akkora hangerőt már alacsonyabb potiállásnál tud, mint egy SM58. Azonos volume állásnál lehet előbb gerjed a Jefe, de hangosabban is szól!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Megkérlek szépen, aki ért hozzá, nézzen rá erre:
Két passzív hangfalat kellene meghajtson, amit sub-ként használunk.
Köszönöm
Két passzív hangfalat kellene meghajtson, amit sub-ként használunk.
Köszönöm
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
Nem tudom, hogy mire készülhetett ez a végfok erősítő, de csináltak bele egy előfokot hangszínszabályzóval, és építettek bele crossovert is, ami nem is lenne gond, csak használhatatlanok. Akkor meg miért adjon az ember érte pénzt ki. Mert nem ingyen rakják ezeket bele gondolom. Hogy miért mondom ezt?
A hangszínszabályzó rész felső szabályzása 5 kHz! Ez oly logikátlan, és kihasználhatatlanná teszi, hogy nem is értem a létjogosultságát. Hisz a magas korrigálási tartományt - 8,12, esetleg még a 15 kHz - teljesen kihagyták belőle. Mondhatni, hogy de hát az éneket beviszem a hangszerbe, a szintin belül meg hangszínezek mindent, így ez nem gond. De akkor meg mi szükség a hangszínszabályzóra az erősítőben?
A másik meg a crossover, ami 200 Hz -2 kHz között szabályozható. De könyörgöm, minek? Általában a kétutas topokban benne van a hangváltó, ezek úgy 1,5-2 kHz környékén crossolnak. A subokat - amire ti is szeretnétek használni - meg 80-160 Hz között kell vágni. Tehát erre is teljesen alkalmatlan.
Komolyan mondom, hogy ezt szerintem viccnek szánta a gyártó. Mindent bele, oszt jól van.
És ha már fikázom, akkor azért az a 0,5%-os THD torzítási értékre sem verném a mellemet.
Bocs, hogy így letörtelek druszám.
A hangszínszabályzó rész felső szabályzása 5 kHz! Ez oly logikátlan, és kihasználhatatlanná teszi, hogy nem is értem a létjogosultságát. Hisz a magas korrigálási tartományt - 8,12, esetleg még a 15 kHz - teljesen kihagyták belőle. Mondhatni, hogy de hát az éneket beviszem a hangszerbe, a szintin belül meg hangszínezek mindent, így ez nem gond. De akkor meg mi szükség a hangszínszabályzóra az erősítőben?
A másik meg a crossover, ami 200 Hz -2 kHz között szabályozható. De könyörgöm, minek? Általában a kétutas topokban benne van a hangváltó, ezek úgy 1,5-2 kHz környékén crossolnak. A subokat - amire ti is szeretnétek használni - meg 80-160 Hz között kell vágni. Tehát erre is teljesen alkalmatlan.
Komolyan mondom, hogy ezt szerintem viccnek szánta a gyártó. Mindent bele, oszt jól van.
És ha már fikázom, akkor azért az a 0,5%-os THD torzítási értékre sem verném a mellemet.
Bocs, hogy így letörtelek druszám.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem törtem le
, nem olyan könnyen megy az
Jó árban láttam, és nekünk kellene egy végfok (kicsi pénzért).
Köszönöm szépen Atti.

Jó árban láttam, és nekünk kellene egy végfok (kicsi pénzért).
Köszönöm szépen Atti.
Atti
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Sziasztok!
Egy felvételt szeretnék veletek megosztani amit egy buliban vettem fel élőben. A rögzítésben allen&heath QU16 keverő segített, a zenei alap tyros4 stílusával készült.
Egy felvételt szeretnék veletek megosztani amit egy buliban vettem fel élőben. A rögzítésben allen&heath QU16 keverő segített, a zenei alap tyros4 stílusával készült.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105