Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 17330Hozzászólás Gyuley
2013.09.29. 18:19

Már korábban leírtam, de akkor még egyszer!

A láda egy Y-audio dys 115 láda, és a gyári váltó maradt benne egyenlőre, a mélyhangszóró, egy alumínium EV kosár, alu csévetesten fazonhuzallal tekercselt 15" hangszóró, elméletben 400/800W/8 ohm, a driver pedig egy 1,75-ös (comp44-es), szerintem ennél jobb nem is kell, bár volt BMS driverem, ahhoz képest hogy 40 papír volt annó, nem sokkal szólt jobban mint ez, bár fullra hajtva kijönnek a különbségek, de én még fullra soha nem hajtottam ki a cuccomat, csak tesztelés céljából!
Meglepő milyen hangnyomásra képes így, a drivert is azért kellett cserélnem, mert a gyárit 3-4 Db-t kellett emelni hogy megszólaljon, ezért időnként jobb létre szenderült, most ez így -3 Db, és még nem szállt el egyszer sem!
A keverő egy Peavey Pv10, a végfok pedig egy régi szériás mosfetes T.amp 1100, ez még nem a gagyi kínai széria, amiket most árulnak, ha nem hallottam volna szólni talán meg sem veszem, nekem jobban tetszik a hangja mint a QSC Gx5 nek(az hifisebben szóllt), előtte olyan végem volt, az is egy komoly darab amúgy!
Ez a mély, amit hoz így, az több mint elég, hangsúlyozom, abszolúte nincs beleemelve a mélybe, szabadtéren is max +2 db, és bőven elég a mély!
Csak hogy ne gondolja senki, használtam 2.1-es rendszert is, ez a 2X15"-ös láda volt szintén közép magas útban hajtva, kiegészítve egy subládával 18g400-as Beyma hangszóróval szerelve, Qsc GX5 aktívan vágva 100hz-nél ,ez fix, nem állítható, viszont brutálisan megszólalt, és annyira durva hangnyomása van ennek a hangszórónak, hogy remegtek a poharak az asztalon mikor megtoltam, na erre semmi szükség nincsen ebben a műfajban,ne "disco" ez arról nem is beszélve, hogy majd szét szakadt a fejem a dübörgéstől a hangszer mögött, mondjuk most is így van ez ha oda tolom neki :lol: !

Persze van aki esküszik a + sub ládára, erre csak azt mondom, hogy ez is egyéni, kinek mi hogyan tetszik, nekem nem kell, bőven sok ez így is néha! :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 17331Hozzászólás Mcmiki
2013.09.29. 18:45

Köszi szépen a részletes leirást/beszámolót, átfutottam az összes hozzászólásodat :D , de nem találtam meg,ahol leirtad milyen hangfalakat használsz,ezért zavartalak a kérdéssel.
Már régóta keresgélek/gyüjtök infókat hangfalakról,mivel szeretnék venni egy párat,lehetöleg aktivat,mivel egy pár passziv toppom van,amit szeretnék leváltami,ha sikerül.
Reméltem,hogy valami konkrét tipusod van,amit ha meg tudok engedni megveszek én is,mivel nem tudok sub-ot is venni,olyan kellene ami jól nyomja sub nélkül is, na de sajnos én nem tudom ugy átszerelni a hangfalakat,mint ahogy leirtad,mert nincs rá lehetöségem se és nem értek az elektrónikához sem sajnos :( .
Azt irod az elözö hozzászólásban,hogy a Jbl EON G2 elég jól sikerült széria (tudom,hogy erröl is sokak véleménye eltérö,nem baj), kérdésem az lenne,hogy a JBL EON 515XT-röl mi a véleményed? ez ujabb és még ujan is kapható széria, de ez is régebbi tudom,de ez már rosszabb mint a G2? Azért kérdezem épp ezt,mivel láttam,hogy 39-ig le megy,akkor ott már kell szépen hozza a mélyet.
Köszi!
:777

Üdv. Miki!

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 17333Hozzászólás Gyuley
2013.09.29. 19:09

Nem az a lényeg hogy mi van a papírján, hanem hogy mit is tud valójában!
Hallottam az 515XT-t, Csámpainál volt egy belőle,rádugtunk egy T2-t, de ott igazán nem lehetett meghallgatni mit is tud a kicsike, nagyon kicsi a helység, és pont a hátam mögött szólt, de szerintem abban az árkategóriában inkább egy DB-t vennék, annak jobban tetszik a hangképe!
Egyébként én nem használok lágy felfüggesztésű hangszórókat, azok mind gyengék mélyben, vagy amelyik jó lenne, összemosódik, betorzul, összekuszálódik a hangképe nagyobb terhelésnél, és amúgy a legtöbb aktív ládában is sajnos ilyeneket tesznek, és azok valóban megkívánják a sub-ot maguk alá!
Egyébként nem én csináltam meg a hangszórót, egy ismerősöm csinálta az instrukcióim alapján, és ez lett belőle, de pl a reflex r300 ugyan erre a kosárra épül,és amúgy nem is lenne rossz mélyben, csak épp nem bírja ennyire a strapát, azt már tekercselni kellett volna párszor biztosan!
A másik oldal a súly, a kisebb mélyládám 40 kilós volt, a nagyok darabonként 50-60 kilósak, a nagy mélytölcsér meg 100 kiló, a tpopládám is 25-30 kiló körül vannak, a végfok meg 24 kilós, azért ne várjuk már el egy 15-20 kilós aktív hangfaltól ezt a teljesítményt!
Mondjuk Zeneboy Trevis-e az meglepett, kis madáretető, pár kiló, és nagyon jól, tisztán, és meglepően hangosan szól, viszont az ára is az egekben van!

Mcmiki
VIP

Hozzászólás: # 17334Hozzászólás Mcmiki
2013.09.29. 19:21

Köszi a választ, én is Db-t vennék, na de milyet?
Már egy üzletben sem találtam 605D-t, most 7-es meg 9-es széria van,de ezekröl nem tudok semmit, semmi infó,kiprobálni sem lehet csak vétel után,ez igy már bizonytalan,hogy legyen olyan jó mint a 605D.

Üdv. Miki!

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 17335Hozzászólás Gyuley
2013.09.29. 19:25

Hát én is a régebbi szériákat ismerem, az újak meg ki tudja milyenek!

Mcmiki
VIP

Hozzászólás: # 17336Hozzászólás Mcmiki
2013.09.29. 19:31

Ezért félek én is belevágni csak ugy, remélem egyszer megtalálom a megfelelöt,addig marad a régi jól bevált cucc! :dance:

Üdv. Miki!

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 17339Hozzászólás birolevi81
2013.09.30. 06:07

Szerintem ha nincs legalább 200-250 ezred/db, akkor inkább érdemesebb megvenni egy jó állapotban levő használtat, én holnap hozom el a G2eseket, majd leirom tapasztalataim ha érdekel.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 17340Hozzászólás ---Qgli---
2013.09.30. 06:10

A JBL EON 15G2 nagyon jó méllyeket hoz, de emiatt a középtartománya eltűnik. Ez nem jelenti azt hogy nem jó - egy pár évvel ezelőtt én is akartam venni, csak akkor nagyon drága volt még ( 240.000/db ), meg én nem akarok 15 méllyel szerelt hangfalat. Egyébként úgy tudom most is van egy ismerősömnek eladó Eon 15-je.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 17341Hozzászólás Attila
2013.09.30. 08:16

- miért nem Qgli ?
15-ös méllyel szerelt hangfal

Atti

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 17342Hozzászólás birolevi81
2013.09.30. 08:23

Ha kisebb bulikba nem akarsz cipelni egy 40 kg. os mélyládát, szerintem igenis kell a 15" hangfal.

Új hozzászólás