A láda egy Y-audio dys 115 láda, és a gyári váltó maradt benne egyenlőre, a mélyhangszóró, egy alumínium EV kosár, alu csévetesten fazonhuzallal tekercselt 15" hangszóró, elméletben 400/800W/8 ohm, a driver pedig egy 1,75-ös (comp44-es), szerintem ennél jobb nem is kell, bár volt BMS driverem, ahhoz képest hogy 40 papír volt annó, nem sokkal szólt jobban mint ez, bár fullra hajtva kijönnek a különbségek, de én még fullra soha nem hajtottam ki a cuccomat, csak tesztelés céljából!
Meglepő milyen hangnyomásra képes így, a drivert is azért kellett cserélnem, mert a gyárit 3-4 Db-t kellett emelni hogy megszólaljon, ezért időnként jobb létre szenderült, most ez így -3 Db, és még nem szállt el egyszer sem!
A keverő egy Peavey Pv10, a végfok pedig egy régi szériás mosfetes T.amp 1100, ez még nem a gagyi kínai széria, amiket most árulnak, ha nem hallottam volna szólni talán meg sem veszem, nekem jobban tetszik a hangja mint a QSC Gx5 nek(az hifisebben szóllt), előtte olyan végem volt, az is egy komoly darab amúgy!
Ez a mély, amit hoz így, az több mint elég, hangsúlyozom, abszolúte nincs beleemelve a mélybe, szabadtéren is max +2 db, és bőven elég a mély!
Csak hogy ne gondolja senki, használtam 2.1-es rendszert is, ez a 2X15"-ös láda volt szintén közép magas útban hajtva, kiegészítve egy subládával 18g400-as Beyma hangszóróval szerelve, Qsc GX5 aktívan vágva 100hz-nél ,ez fix, nem állítható, viszont brutálisan megszólalt, és annyira durva hangnyomása van ennek a hangszórónak, hogy remegtek a poharak az asztalon mikor megtoltam, na erre semmi szükség nincsen ebben a műfajban,ne "disco" ez arról nem is beszélve, hogy majd szét szakadt a fejem a dübörgéstől a hangszer mögött, mondjuk most is így van ez ha oda tolom neki
Persze van aki esküszik a + sub ládára, erre csak azt mondom, hogy ez is egyéni, kinek mi hogyan tetszik, nekem nem kell, bőven sok ez így is néha!