|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Stílus szerkesztés, konvertálás-Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Re: Stílus szerkesztés, konvertálás-Technikai kérdések/válas
Nem tudom, hűlyeség-e vagy nem, én olyan programról érdeklődnék, ahol az mp3at trackekként meg lehet hallgatni, mind a 8 sávot, esetleg az uppereket is külön. Azért lenne jó mert én igy csinálom a stilusaimat, mp3ak hallgatásával, csak igy egyszerűbben megtalálnám az odaillő hangszineket, nem kellene külön rákoncentrálni hogy a nagy egészből kiszűrjem hogy pl. milyen basszus szól, vagy milyen gitár van, stb. ami még szól a háttérben.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
A korgnál ez úgy van, hogy meg lehet csináni, hogy dúrban mit játszon, mollban mit játszon stb. A variációkon belül 6 féle lehetőség van, tehát pl: CV1 dúr, CV2 moll, CV3 szűkített, CV4 Bővített, CV5 Szeptim, CV6 Majorszeptimdjuice írta:Igen, a sávonként az világos, csak pl. olyan is mint hogy az hogy dúr mellett molban mást játsszon a hangszer,
Ezekre mindegyikre másik kíséretet hozhat, de hogyha csak egyet játszol fel, akkor is váltani fog, csak nem biztos, hogy úgy vált, ahogy te szeretnéd. Feljátszol egy dúros variációt, akkkor a szeptimakkordnál lehet, hogy valami szűkítettes dolgot hoz a kíséretben, a mollmajor akkordnál meg valami bővitettet tesz a basszus fölé.
A hangszerek hangfekvéseit meg lehet adni a korg hangszereknél, hogy pl. a baszusgitár a kontra E hangtól ( E1 ) a kis C-ig szóljon.
-
BUDAI35
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: korg pa50sd
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Okos gondolat de személy szerint én nem tudok ilyen progirol.
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Birolevi,birolevi81 írta: ahol az mp3at trackekként meg lehet hallgatni, mind a 8 sávot, esetleg az uppereket is külön.
Csak akkor lehet így meghallgatni, ha már eleve külön vannak a sávok rögzítve. Ua. mint a cdaudio, ha már összegyúrták, akkor nincs olyan progi amelyik szétszedi sávokra....
Pacsi
Picasso
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szia Djuice,djuice írta: csak pl. olyan is mint hogy az hogy dúr mellett molban mást játsszon a hangszer, adott dolgok automatikusan is jönnek vagy nem?
Ha 4 varis a géped, akkor majol, minor, és a 7th-ek... 1intro/1,2,3,4.variáció... main/1,2,3,4.vari... fill/1,2,3,4.... ending/1,2,3,4... Vagy te játszod fel, vagy kipipálod az XT-ben, hogy csinálja meg a progi egy más hangszer stílusából a célhangszerre. Ha midiből akarsz stílust csinálni, akkor ki kell jelölni a midiben a tól-ig részeket, és azok lesznek neked a variációd. A filleket is a midiben jelölöd ki, ugye a dobpergést, de lehet akár egy sima basszusmenet is... Minden esetben kell a szintiben is mókolni az effektek,esetleg hangszíncserék, stb miatt...
Itt pedig egy kis bemutató az EMC Style Works progihoz /midi to style... Ja, és magyar nyelven ne keress ilyen demót, mert nincs egy sem!
És még valami..
"de ebből konkrétan mit lehetne érteni ami a kérdésemhez kapcsolódik, mert így aláfestő zenével egy szar felbontású videón egy portugál vagy spanyol nyelvű szoftvert mutogatva szerintem inkább a Bagi-Nacsa tudna belőle ere-arra következtetni kabaré szinten, már elnézést."""
Ha valaki azon fáradozik, hogy valamilyen módon
További jó fórumozást, Picasso
Picasso
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Djuice!
Ha valaki segít köszönd meg, ez alapvető, ez a fikázó stílus itt nem divat közöttünk, egyébként ha nem értetted meg a videó lényegét, akkor elmondom, hogy midiből stílus készítését mutatja be lépésről lépésre, még az angol szöveget sem kell elolvasni ami alatta fut, akkor is egyértelmű mit hogyan kell csinálni!
Egyébként a google a barátod, ha neked nem tetszik ahogy mások segíteni akarnak neked itt, akkor javaslom ott keresgélj tovább!
Ha valaki segít köszönd meg, ez alapvető, ez a fikázó stílus itt nem divat közöttünk, egyébként ha nem értetted meg a videó lényegét, akkor elmondom, hogy midiből stílus készítését mutatja be lépésről lépésre, még az angol szöveget sem kell elolvasni ami alatta fut, akkor is egyértelmű mit hogyan kell csinálni!
Egyébként a google a barátod, ha neked nem tetszik ahogy mások segíteni akarnak neked itt, akkor javaslom ott keresgélj tovább!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Gyuley
- VIP
Djuice!
Nem értetted meg a hozzászólásom lényegét úgy látszik, de min is csodálkozom!
Az, hogy számodra nem volt kielégítő ez a segítség az egy dolog, bár én megtaláltam a te kérdésedre a választ benne,és még csak profi zenész sem vagyok ,nem értem te miért nem!
Egyébként életem nagy részét külföldön töltöm, úgy hogy ne papolj arról mi van más országokban, de érdekes módon ott is megköszönik ha segítesz, vagy segíteni próbálsz..... hát nem furcsa
Az a gond, hogy ez már nem az első ilyen jellegű beszólásod, ha éppen valaki próbál neked segíteni itt a fórumon
Az én véleményem is az, hogy a semmit nem kell köszöngetni, de ha próbál valaki segíteni, akkor igenis illik megköszönni Külföldön is
Javaslom hogy olvasd át, és értelmezd a fórumszabályzatot is, ha az előtted lévő hozzászólásra válaszolsz, ne szúrj be onnan idézetet!
Nem értetted meg a hozzászólásom lényegét úgy látszik, de min is csodálkozom!
Az, hogy számodra nem volt kielégítő ez a segítség az egy dolog, bár én megtaláltam a te kérdésedre a választ benne,és még csak profi zenész sem vagyok ,nem értem te miért nem!
Egyébként életem nagy részét külföldön töltöm, úgy hogy ne papolj arról mi van más országokban, de érdekes módon ott is megköszönik ha segítesz, vagy segíteni próbálsz..... hát nem furcsa
Az a gond, hogy ez már nem az első ilyen jellegű beszólásod, ha éppen valaki próbál neked segíteni itt a fórumon
Az én véleményem is az, hogy a semmit nem kell köszöngetni, de ha próbál valaki segíteni, akkor igenis illik megköszönni Külföldön is
Javaslom hogy olvasd át, és értelmezd a fórumszabályzatot is, ha az előtted lévő hozzászólásra válaszolsz, ne szúrj be onnan idézetet!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Én ritkán nézek meg linkelt videókat, de erre kiváncsi voltam. Szerintem az egészen kezdőknek szöveg nélkül is tökéletesen érthető, nagyon jó útmutató volt. Még én is megköszönhetem, pedig nem is nekem szólt... 
Ha valahol, akkor itt biztosan segítőkész emberekkel találkozol. Egyszer kurjantottam el magam egy Gemini nóta után, olyan segítséget kaptam, hogy azóta sem tudom eléggé meghálálni. Csak tudni kell a segítséget értékelni és viszonozni...
Ez a fórum egy már adott, nagyon jó fórum. Ha itt akar valaki "keresgélni" akkor ne azt várja el, hogy a fórum hozzá fog alakulni. Próbáljon meg mindenki a már kész fórumhoz alakulni és előbb utóbb, mivel egyre nagyobb lesz a fórum mindenki alakít rajta és a fórum is alakul. De jelen esetben te még ott jársz, hogy neked kellene alakulnod és nem a fórum életében jelentős embereket megpróbálni alakítani magadhoz...
Uff
Ha valahol, akkor itt biztosan segítőkész emberekkel találkozol. Egyszer kurjantottam el magam egy Gemini nóta után, olyan segítséget kaptam, hogy azóta sem tudom eléggé meghálálni. Csak tudni kell a segítséget értékelni és viszonozni...
Ez a fórum egy már adott, nagyon jó fórum. Ha itt akar valaki "keresgélni" akkor ne azt várja el, hogy a fórum hozzá fog alakulni. Próbáljon meg mindenki a már kész fórumhoz alakulni és előbb utóbb, mivel egyre nagyobb lesz a fórum mindenki alakít rajta és a fórum is alakul. De jelen esetben te még ott jársz, hogy neked kellene alakulnod és nem a fórum életében jelentős embereket megpróbálni alakítani magadhoz...
Uff
- Gyuley
- VIP
Tudod, az a gond hogy osztod az észt,moderálod, és kritizálod azoknak az embereknek a munkáját, akik már ide tartoznak, bizonyítottak és hasznos tagjai a fórumnak,és legfőképpen azokat akiktől segítséget kérsz, és kapsz!
Ilyen stílussal itt nem sokra mész, és pont te tanúsítod ezekkel a mélyenszántó gondolatokkal az egyébként külföldön már elhíresült "Magyar mentalitást" szánalmas!
Hogy maradjunk a topik jellegénél, javaslom kapd elő a gépkönyvét a hangszerednek, abban le vagyon írva pontosan lépésről lépésre hogyan lehet stílust készíteni, és azt még legalább meg sem kell köszönnöd senkinek!
Nekem ez sikerült gépkönyv nélkül is már több mint 10 évvel ezelőtt, nem egy komplikált dolog nekem elhiheted, biztosan sikerül majd neked is, bár időigényes dolog, de megéri
Ilyen stílussal itt nem sokra mész, és pont te tanúsítod ezekkel a mélyenszántó gondolatokkal az egyébként külföldön már elhíresült "Magyar mentalitást" szánalmas!
Hogy maradjunk a topik jellegénél, javaslom kapd elő a gépkönyvét a hangszerednek, abban le vagyon írva pontosan lépésről lépésre hogyan lehet stílust készíteni, és azt még legalább meg sem kell köszönnöd senkinek!
Nekem ez sikerült gépkönyv nélkül is már több mint 10 évvel ezelőtt, nem egy komplikált dolog nekem elhiheted, biztosan sikerül majd neked is, bár időigényes dolog, de megéri
- Gyuley
- VIP
Lendülj akkor tovább, és máshol oszd az észt, arról meg senki nem tehet ha valamit "te" nem tudsz értelmezni, de ez még akkor sem ok arra hogy lefikázd!
Olvass vissza, és értelmezz te, nagyobb szükséged van rá mint nekem, és ne akarj már engem kioktatni itt, normális kulturált hangnemben nyilvánulj meg ha lehetséges, ha meg képtelen vagy rá, akkor inkább hozzá se szólj az adott témához!
Részemről ezt a dolgot lezártam!
Olvass vissza, és értelmezz te, nagyobb szükséged van rá mint nekem, és ne akarj már engem kioktatni itt, normális kulturált hangnemben nyilvánulj meg ha lehetséges, ha meg képtelen vagy rá, akkor inkább hozzá se szólj az adott témához!
Részemről ezt a dolgot lezártam!