Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha Genos 2
Moderátor: Moderátorok
- Mauglidyro
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Villanycsengő, 3 fázisú elektromos brácsa
- Adott köszönetek: : 82 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 431 alkalommal
- Kapcsolat:
Yamaha Genos 2
https://zeneszek.com/article/yamaha-gen ... -r%C3%A9sz
Bemutató utáni kibeszélde ... valamiért a cikkel együtt nem jött létre a fórumos topic.
Bemutató utáni kibeszélde ... valamiért a cikkel együtt nem jött létre a fórumos topic.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 1x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 1x Turbosound Milan M15b
- Pityu
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 660 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1092 alkalommal
Re: Yamaha Genos 2
Hm, lehetne jó sok mindent írni de értelmetlen lenne.
Nekem tetszik a maga módján (az árától eltekintve), de ez is csak egy újracsomagolt Tyros, modernebb köntösben.
Hangzás.. inkább nem mondok semmit Kinézet=vicc, ára=erősen túlértékelt (és finoman fogalmaztam).
Az a baj, hogy lesz, aki ezen is a kigrófós és társai fostalicskát fogja tolni.
Hogy hol van ennek a hangszernek a pozíciója? Ez remek kérdés, talán bárokban, hotelekben, hajókon, stúdiókban (esetleg),
és minden olyan zenekarban, ahol az igényes előadás a lényeg. De ehhez még kevés a hangszer, kell a hozzáértő 2 kéz is..
Szóval Én nem tudom.. szeretnék pozitívat mondani róla de valahogy nehezemre esik.
Ha már ebben a fellegek feletti árakban járunk, akkor inkább az Event, pedig attól sem ájultam el.
Na de Én ilyen vagyok, kicsit máshol van a mérce a fejemben..
De lehet majd jön valaki és elmondja, hogy Én mit nem látok-hallok a Genosban, pedig ott van..
Nekem tetszik a maga módján (az árától eltekintve), de ez is csak egy újracsomagolt Tyros, modernebb köntösben.
Hangzás.. inkább nem mondok semmit Kinézet=vicc, ára=erősen túlértékelt (és finoman fogalmaztam).
Az a baj, hogy lesz, aki ezen is a kigrófós és társai fostalicskát fogja tolni.
Hogy hol van ennek a hangszernek a pozíciója? Ez remek kérdés, talán bárokban, hotelekben, hajókon, stúdiókban (esetleg),
és minden olyan zenekarban, ahol az igényes előadás a lényeg. De ehhez még kevés a hangszer, kell a hozzáértő 2 kéz is..
Szóval Én nem tudom.. szeretnék pozitívat mondani róla de valahogy nehezemre esik.
Ha már ebben a fellegek feletti árakban járunk, akkor inkább az Event, pedig attól sem ájultam el.
Na de Én ilyen vagyok, kicsit máshol van a mérce a fejemben..
De lehet majd jön valaki és elmondja, hogy Én mit nem látok-hallok a Genosban, pedig ott van..
- galambjozsef
- VIP
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 447 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1076 alkalommal
- Kapcsolat:
Pityu, én mindig azt vallom, hogy mindenkinek az a legjobb hangszer, amit a lehető legjobban ki tud használni, és aknázni, valamint, amelyik a zenész számára a lehető legtöbb olyan szolgáltatást, hangzást adja, amire szüksége van!
- Mauglidyro
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 7
- Hangszer: Villanycsengő, 3 fázisú elektromos brácsa
- Adott köszönetek: : 82 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 431 alkalommal
- Kapcsolat:
Csak hogy a Genos 2-nél most nincs az az érzés, mint anno a Tyros sorozat után a Genos 1 érkezésénél.
Úgy gondolom, hogy a "sütőporozás" mellet, csinálhattak volna valami értelmeset.
Olyan megerőltető lett volna, ha:
- Visszarakják a képernyőemelő mechanikát a Tyrosból? (Oké, kiemelték a képernyő tetejét, de ezzel együtt 2cm-rel magasabb lett a hangszer is)
- Az egyébként is bőségzavaros EDM hangszín kínálatot még tovább fejlesszék?
- Egyből 8GB sampler memóriát tettek volna bele? (Khm ... Korg Pa5x)
- Rajtahagyják a Genos 1-ről az SPDIF-et?
- Kapott volna külső érintőkijelzős támogatást? (Már a konkurencia is tudja)
- Rendbe rakják az audio stílus kezelését? (Erről nincs információ, de Genos 1-ben nem volt hibátlan)
- Kapott volna végre Dual Midi Seq-t? (Nem mintha hiányozna már ennyi év távlatából, de a Genos 1-ben is MIDI/AUDIO vagy AUDIO/AUDIO felállásban működik a Dual Seq)
- Egy kicsivel komolyabb felbontást kapott volna a kijelző?
Úgy gondolom, hogy a "sütőporozás" mellet, csinálhattak volna valami értelmeset.
Olyan megerőltető lett volna, ha:
- Visszarakják a képernyőemelő mechanikát a Tyrosból? (Oké, kiemelték a képernyő tetejét, de ezzel együtt 2cm-rel magasabb lett a hangszer is)
- Az egyébként is bőségzavaros EDM hangszín kínálatot még tovább fejlesszék?
- Egyből 8GB sampler memóriát tettek volna bele? (Khm ... Korg Pa5x)
- Rajtahagyják a Genos 1-ről az SPDIF-et?
- Kapott volna külső érintőkijelzős támogatást? (Már a konkurencia is tudja)
- Rendbe rakják az audio stílus kezelését? (Erről nincs információ, de Genos 1-ben nem volt hibátlan)
- Kapott volna végre Dual Midi Seq-t? (Nem mintha hiányozna már ennyi év távlatából, de a Genos 1-ben is MIDI/AUDIO vagy AUDIO/AUDIO felállásban működik a Dual Seq)
- Egy kicsivel komolyabb felbontást kapott volna a kijelző?
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
- Pityu
- Adminisztrátor
Ebben teljes mértékben egyetértek Józsi!
De!!
Egy ilyen kvalitású hangszert szerinted hányan fognak, hogy is írtad, "teljes mértékben és lehető legjobban kihasználni"?
Itt már bukik a sztori, Te és a hozzád hasonló maximalisták esetleg kihasználják, de szerintem még Ti sem használjátok ki egy ilyen hangszer képességét, max. 60-70%-ban (talán..)
De nincs ezzel gond, félre ne értsd, jól van ez így.
Én csak egy véleményt alkottam, ráadásul felületeset, hiszen nem próbáltam ki személyesen, csakis a demók és a kinézet alapján alkottam egy sarkos véleményt.
Mindössze az ilyen "agyonhájpolt" és eszement drága hangszereket nem tudom hova pozicionálni. Már úgy értem a Mi szintünkön.
Mert valljuk be, ezt nem a "csipkés kombiné" szintre pozicionálták vélhetően.. Arra megvannak a megfelelő hangszerek.
Na de ahány pénztárca, annyi szokás vagy inkább szopás..?
De!!
Egy ilyen kvalitású hangszert szerinted hányan fognak, hogy is írtad, "teljes mértékben és lehető legjobban kihasználni"?
Itt már bukik a sztori, Te és a hozzád hasonló maximalisták esetleg kihasználják, de szerintem még Ti sem használjátok ki egy ilyen hangszer képességét, max. 60-70%-ban (talán..)
De nincs ezzel gond, félre ne értsd, jól van ez így.
Én csak egy véleményt alkottam, ráadásul felületeset, hiszen nem próbáltam ki személyesen, csakis a demók és a kinézet alapján alkottam egy sarkos véleményt.
Mindössze az ilyen "agyonhájpolt" és eszement drága hangszereket nem tudom hova pozicionálni. Már úgy értem a Mi szintünkön.
Mert valljuk be, ezt nem a "csipkés kombiné" szintre pozicionálták vélhetően.. Arra megvannak a megfelelő hangszerek.
Na de ahány pénztárca, annyi szokás vagy inkább szopás..?
- galambjozsef
- VIP
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 447 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1076 alkalommal
- Kapcsolat:
Pityu ...
Nem azt írtam, hogy"teljes mértékben" hanem azt, hogy a "lehető legjobban"
A kettő között van külömbség!
Teljes mértékben senki nem fogja kihasználni!
Mauglidyro ...
Ez (mondjuk úgy) gáz, hogy a két player-ből csak az egyikben tud MIDI sequenciát lejátszani, de idővel majd megoldják
A dönthető kijelző valóban egyszerűbb megoldás lett volna, okát a fene tudja, miért szüntették meg! Meg állítható fényerő (kontrast, vagy valami)
S/PDIF helyett lett USB Audio Interface (lehet nem teljesen ugyanaz, de mégis elérhetőbb mindenki számára, nem kell hozzá más külső eszköz DAW-hoz, csak egy jó minőségű USB kábel)
Felbontás szerintem bővel elég egy 9 INCH-es kijelzőhöz (800x480) ugyse fotókat nézegetsz rajta, meg nem 3 cm-ről skubizod, az információk, ikonok, stb... így is szinte tökéltesen láthatóak (Pa5x-be is 800x480px 8INCH)
8GB sample RAM, igen, elférhetne benne, simán! Bár a YAMAHA ilyen téren sosem volt gazdaságos, nem ismeri be az azonos mintákat, sok esetbe ismétlődnek! KORG szűri, ha már valahol a rendszerben megvan, nem tölti fel újra .... és újra. Ezt is megoldhatná a YAMAHA, sokkal kihasználhatóbb lenne! ... meg vannak ott más egyéb bajok is, amikor egy gyári alapanyagot szeretnél egy külső anyaggal vegyíteni. legalábbis amikor volt Genos-om, ott még probléma volt (sajnos)
... meg kicsit személyre szabhatóbb is lehetne, könnyebb belenyúlási lehetőség zenélés közben, stb... (Amikor volt Genos-om, ezeket a dolgokat hiányoltam a PA mellett!)
Nem azt írtam, hogy"teljes mértékben" hanem azt, hogy a "lehető legjobban"
A kettő között van külömbség!
Teljes mértékben senki nem fogja kihasználni!
Mauglidyro ...
Ez (mondjuk úgy) gáz, hogy a két player-ből csak az egyikben tud MIDI sequenciát lejátszani, de idővel majd megoldják
A dönthető kijelző valóban egyszerűbb megoldás lett volna, okát a fene tudja, miért szüntették meg! Meg állítható fényerő (kontrast, vagy valami)
S/PDIF helyett lett USB Audio Interface (lehet nem teljesen ugyanaz, de mégis elérhetőbb mindenki számára, nem kell hozzá más külső eszköz DAW-hoz, csak egy jó minőségű USB kábel)
Felbontás szerintem bővel elég egy 9 INCH-es kijelzőhöz (800x480) ugyse fotókat nézegetsz rajta, meg nem 3 cm-ről skubizod, az információk, ikonok, stb... így is szinte tökéltesen láthatóak (Pa5x-be is 800x480px 8INCH)
8GB sample RAM, igen, elférhetne benne, simán! Bár a YAMAHA ilyen téren sosem volt gazdaságos, nem ismeri be az azonos mintákat, sok esetbe ismétlődnek! KORG szűri, ha már valahol a rendszerben megvan, nem tölti fel újra .... és újra. Ezt is megoldhatná a YAMAHA, sokkal kihasználhatóbb lenne! ... meg vannak ott más egyéb bajok is, amikor egy gyári alapanyagot szeretnél egy külső anyaggal vegyíteni. legalábbis amikor volt Genos-om, ott még probléma volt (sajnos)
... meg kicsit személyre szabhatóbb is lehetne, könnyebb belenyúlási lehetőség zenélés közben, stb... (Amikor volt Genos-om, ezeket a dolgokat hiányoltam a PA mellett!)
- vigo01
- VIP
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 239 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Függetlenül márkától bennem kezd megkérdőjeleződni az értelme ezeknek a drága hangszereknek. Nem igazán érdekel, hogy szólal meg adott gyártó szintijéből a zene. Ma már inkább vmi dj megoldás felé nyítnék pl macbook és a hozzá való vezérlő. Kiváncsi lennék, hogy még mindig annyi szinti talál gazdára mint 5 meg 10 éve?
Lehet csak én érzem ezt idejét múltnak és mások élvezettel lőnek be egy új hangszert a nulláról, nincs ezzel semmi baj. A legjobb talán mindkettő technológiát használni.
Lehet csak én érzem ezt idejét múltnak és mások élvezettel lőnek be egy új hangszert a nulláról, nincs ezzel semmi baj. A legjobb talán mindkettő technológiát használni.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2432 alkalommal
Sok szintit vesznek most is, de leginkább az alsó kategóriát. Sokan csak a saját otthoni szórakozásból vásárolják és ebben az esetben nem a másfél milliós csúcskategóriát veszik hanem az 1-2 százezreseket.
- vigo01
- VIP
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 239 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Ezért sztem ennél feljebb már nem mennek az árak. Éppen csökkenteni fogják a gyártók, hogy el tudják adni. Egyáltalán legyen utánpótlás aki lát még ebben fantáziát és invesztál bele pénzt energiát.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Pityu
- Adminisztrátor