Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 4293Hozzászólás viskib
2012.03.30. 13:51

Apelláta írta:Sziasztok!

Jól értem? A Tyros nem menti el a midifile módosításokat maga az SMF-be?
Hát akkor hova?
:unknown:
Hát ez az? sehova nem engedi és sehogyan a midi módosításokat menteni :xx: pedig én aztán töviről hegyig szét nyomkottam anno az s900-at napokat ültem rá de semmi :xx:

Ricsike

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 4294Hozzászólás marton1974
2012.03.30. 14:37

Üdv.
De a Tyros elmenti az biztos!
Mert nekem volt anno 2-es Tyrosom és az elmentette,akkor a 4-es is elmenti.
Csak a menetét nem tudom már.
:ugeek:
A SONG CREATOR-ban a megszerkesztett midinek állítólag vissza kell menni az elejére és úgy EXECUTE majd SAVE.Ja és alul az összes nyilat érdemes kipipálni,mert csak azokat menti el ami kijelölve vannak.
De vannak midik amik védelemmel vannak ellátva és ezt a YAMAHA nem tudja és nem is akarja felülírni!
Na ilyenkor a SONG CREATOR-ban vannak azok a fülek hogy 1-16,és a SYS/EX ezeket meg kell nyitni és sávonként amikbe válltoztatni akarunk ki kell törölni a program és a control bejegyzéseket amiket a midi gyártói beletesznek.
És utánna EXECUTE majd SAVE.

Ezt a mai hangszerek már alapból tudják,hogy van rajtuk SMF fájl szerkesztő.Csak minden márkánál máshogy működik.
A KORG-ét vágom.De a YAMAHA-ét még csak most tanulmányozom...
De sajnos a gyári leírásban nincs benne a stílus szerkesztő és a song szerkesztő leírása.
Nagyon fainul be lehet lőni vele egy SMF-fájlt...nem is kell hozzá PC.

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4305Hozzászólás viskib
2012.03.30. 16:07

almatom írta:
viskib írta: Hát ez az? sehova nem engedi és sehogyan a midi módosításokat menteni :xx: pedig én aztán töviről hegyig szét nyomkottam anno az s900-at napokat ültem rá de semmi :xx:
Szia, Viskib!
Nem lehet, hogy az adott midifile-od védelemmel van ellátva és ezért nem engedi magát elmenteni?
Ha így van, akkor ki kell szedni belőle a "védelmet" jelentő üzeneteket és úgy már "save"-elhetô lesz a midifile.
Igazad lehet almatom még ezen nem is gondolkoztam :D valoszinü greg és crhis midi studio valami oknál fogva elláta védelemmel de hogy is lehetne ezt kikapni 8-)

Ricsike

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 4307Hozzászólás marton1974
2012.03.30. 16:38

YAMAHÁSOK FIGYELEM!
A fennt leírtak működnek.Tehát a midiből azaz SMF-ből a SONG CREATOR-al az 1-16 fül alatt a ki kell törölni csatornánként a "prog" azaz program /ami az adott hangszerelés programszáma,és a "Ctrl" azaz a kontroll bejegyzéseket.Ezek általában a szám elején vannak bejegyezve.
Ha a programot törlöd ki akkor tudsz hangszert cserélni!Ha kitörlöd alapból zongora hangra ugrik a sáv.
Ha a kontroll-t törlöd,akkor tudsz hangerőt,effektet stb.állítani az adott sávon.
Ha belőtted a midit és mind ezeket megcsináltad akkor visszarakod a midit az elejére azaz "001".
Utánna EXECUTE majd SAVE!
Ez biztosan működik!!!Minden YAMAHA szintinél.
GREG ÉS CHIRS ELŐSZERETETTEL VÉDI LE A MIDIEIT.PERSZE MEG IS ÉRTENI ŐKET,EBBŐL ÉLNEK.
NA DE HA EZT AMIT FENNT LEÍRTAM MEGCSINÁLJÁTOK,AZ ÖSSZES MIDIT AMIT ŐK CSINÁLTAK,ÁT TUDJÁTOK HANGSZERELNI,EFFEKTEZNI KEDVETEKRE.
:lol: :lol: :lol:
De tudom hogy vannak itt olyan versenyzők akik ezt már réges,rég tudják csak őrzik mint műhelytitkot. 8-) :ugeek:

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 4308Hozzászólás marton1974
2012.03.30. 16:51

Nade,amit még nem tudok az az,hogy STYLE CREATOR-ban tehát stílusszerkesztőben hogy lehet egy adott hangszert transzponálni?
Tehát meglévő stílusról beszélek.
Be tudom szépen effektezni,ki tudom cserélni a hangszereket,hangerőt tudok állítani,de nem tudom hogy kell egy adott sávot transzponálni azaz 1 oktávval lejjebb vagy feljebb hangolni egy hangszert.
A MIXING CONSOL-ban a TUNE fülnél nem lehet transzponálni STYLE PART-ban.

Ha tudtok légyszíves segítsetek... :ugeek:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 4327Hozzászólás Asterix
2012.03.31. 06:48

A Tyros 1-et hogy kell usb-vel a számítógépre kötnöm? Már régen volt Tyrosom és jó lenne estére valamit töltenem bele. :oops:

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4389Hozzászólás viskib
2012.04.01. 12:00

Egy olyan kérdésem lenne fórumtársak hogy tudnám meg oldani azt yamahánál hogy ha le ütök egy hangot pl.gitár leütöm meg szólal1 meg ha fel enegedem is meg szólal még1x-er ? ezt hogyan tudnám beállítani rajta? :xx:

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 4401Hozzászólás Asterix
2012.04.01. 16:54

Gohstrider írta:Szia Asterix!
Telepítsd fel a Yamaha drivert amit mellékelek!
Kell egy sima usb nyomtatókábel az összekötéséhez.
Amikor összekötötted a hangszert a pc-vel, kapcsold be a hangszert, felugrik egy ablak, hogy új hardware érzékelése, ekkor installáld az általam mellékelt drivert.
Utána a pc már felfogja ismerni a Tyrost.
Amennyiben van benne HDD, úgy nagyon könnyű a dolgod, mert külső tárolóként fogja látni a pc.
Már csak egy file kezelő kell, amire a Total Commander a legjobb! Két ablakos.. Egyik oldalon a pc tartalom másikon a hangszer tartalma.
Remélem tudtam segíteni..
Köszi szépen a segítséget, sajnos még nem tudtam használni, mert nem engedi a gépem a programot telepíteni. Azt mondja, hogy először a gépen levő midi drivert (Korg) távolítsam el. És itt bukok meg, nem tudom, hogy lehet eltávolítani.
De tegnap már elvittem magammal a Tyrost a Pa3 mellé. Csak a gyári stílusok, se midi, se írott stílus, semmi nincs rajta. 1.00 a szoftver rajta. Lenne mit dolgozni vele.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 4404Hozzászólás Asterix
2012.04.01. 17:07

Gohstrider írta:Nos ha drivert akarsz eltávolítani, akkor menj be a vezérlőpultba--> Rendszer ikon katt--> Eszközkezelő--> A listából keresd ki a (Korg-ot) Az egér jobb gombjával katt! A kis előugró menüből válaszd a tulajdonságokat--> Illesztőprogram fülre katt--> Eltávolítás!
Win7 van a gépemen. Az eszközkezelőben nincs Korg midi driver. A vezérlőpultban látok olyat, hogy Korg USB-MIDI driver. De azt csak megnyitni tudom, ahol megmutatja a verziószámát, semmi mást.

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4406Hozzászólás viskib
2012.04.01. 17:54

viskib írta:Egy olyan kérdésem lenne fórumtársak hogy tudnám meg oldani azt yamahánál hogy ha le ütök egy hangot pl.gitár leütöm meg szólal1 meg ha fel enegedem is meg szólal még1x-er ? ezt hogyan tudnám beállítani rajta? :xx:
nem tud senki segíteni ? :(

Ricsike

Új hozzászólás