Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 22292Hozzászólás malko
2014.02.17. 14:21

slyer írta:Ha betöltöd a doszettet a progiba ne csinálj mást,csak SAVE tyros 3 custom drum.Így t3 beállításokkal menti el.Ennyi!

Szia Syler

Nekem még így is elrontja a cineket.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 22293Hozzászólás slyer
2014.02.17. 14:39

Hát egy kis utómunka lehet ,hogy kell az alternate group-ok miatt,de ennyi belefér.Egyébként Bingyó-nak ment a mail,ne szenvedjen vele!

Egyébként Malkó,nem hiszem,hogy valaki ennyit sz@rakodik ezekkel,mint mi!Üdv

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 113
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 22300Hozzászólás Bubamara
2014.02.17. 23:04

Pedig van megszállott bőven, azt elhiheted. :)

Buba

slyer
VIP

Hozzászólás: # 22307Hozzászólás slyer
2014.02.18. 07:50

Nem is tudom,hogy miért nem lehet úgy megcsinálni a gépeket,hogy ne kelljen 5-6 féle editort használni.1992-ben a roland w30-as workstaton-öm,alapból tudta a teljes sampler funkciót,nem külön kellett vagdalni,meg a loopolás is jóval egyszerűbb volt.Most egy editor ami ismeri a teljes t4-t5 hangszínkészletet ,meg az összes bővítőt ,csekély 175 euro!
A yami miért nem gondol erre?Miért a Friccektől kell mindent jó pénzért beszerezni? :xx:

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 22309Hozzászólás Apelláta
2014.02.18. 08:27

A Yami évek óta ezt az utat követi. Már egy midi, seq mélységű szerkesztését is csak külső progi segítségével lehet megoldani, és a sampler funkcióról még nem is beszéltünk. Még egy milla fölötti Tyrosban is. Persze lehet azt mondani, hogy PC-n minden könnyebb, használjuk azt, de én például mindig hangszeren belüli seq-t használok. Nem hiszem el, hogy "pár sorral" több parancssor az Op-ba gazdaságilag tönkre tenné a Yamahát.

Vagy említhetném az Audyából hiányzó seq-t is. Az SD1 büdzséjébe belefért, a dupla áru Audyáéba már nem.

De, hogy ne legyek elfogult, vehetjük a Pa3-ból kimaradt videó kimenetet is.

:unknown:

Üdv.: Apelláta

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 22321Hozzászólás Gyuley
2014.02.18. 17:11

slyer írta:Hát egy kis utómunka lehet ,hogy kell az alternate group-ok miatt,de ennyi belefér.Egyébként Bingyó-nak ment a mail,ne szenvedjen vele!

Egyébként Malkó,nem hiszem,hogy valaki ennyit sz@rakodik ezekkel,mint mi!Üdv
Te csak azt hiszed hogy nem, pedig de :lol:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22322Hozzászólás Gyuley
2014.02.18. 17:17

Api!
Apelláta írta:A Yami évek óta ezt az utat követi. Már egy midi, seq mélységű szerkesztését is csak külső progi segítségével lehet megoldani, és a sampler funkcióról még nem is beszéltünk.:
Ez nem igaz, bárki is mondta! Egyébként mit értesz Seq mélységű szerkesztésnek?

Mikor azon gondolkodtam hogy T2-t veszek, nekem a legtöbben azt mondták akinek már volt T2-je, hogy nem lehet vele midit szerkeszteni, bár ez nálam nem volt szempont, most sem az, mert igen keveset használok belőlük, de azért egy dolog biztos, akik nekem ezt állították, nem igen ismerték a hangszerüket, mert igen is meg lehet vele csinálni, bár tény hogy tovább tart mint egy programmal, de meg lehet vele csinálni, és nem is egy nagy durranás!

Sampler funkció: Ha elő vannak készítve a wav fájlok, akkor a hangszerrel, progam segítsége nélkül is össze lehet dobni belőlük egy hangmintát, én már csináltam így is, tovább tart, de meg lehet csinálni, még az utolsó simításokat is el lehet végezni a hangszerrel, bár egyszerűbb a "T2 voice edtor" progival, de ne jelentsük már ki mindenre hogy nem lehet megcsinálni, inkább fogalmazzunk úgy, egyszerűbb, és gyorsabb segédprogramokat használni, és ez szerintem a többi típusnál is így van!

slyer
VIP

Hozzászólás: # 22324Hozzászólás slyer
2014.02.18. 19:27

Ha elő vannak készítve a minták!Pontosan ahogy írod.Próbáltál már egy olyan mintát stílusba tenni,aminek nincs amplitude eg -je beállítva?A minta megszakad ahogy a leütési idő letelik,nem úszik ki a hang,de ez csak egy a sok közül.Persze megoldották a számítógépes kiegészítéssel,nincs is ezzel baj,de lehetne sorolni az elengedhetetlen funkciókat:loopolás!Ez hol van a voice editorban?Fade out a mintában?Nem minden minta cseng le szépen,legtöbbször nekünk kell ezt is beállítani.A halk minták esetében a százalékos hangerő növelés?Hol van az editorban?

De nem kell ezen vitatkozni,szeretem a tyrost ugyanúgy ahogy te is,nem cserélném le,csak az a bajom ,hogy csak jönnek az editorok egymás után,aki meg nem napra kész,az tehetetlenül áll,ha valami gondja van.A géphez járt egy magyar nyelvű útmutató,ami azt írja le,hogy mit kell benyomni,hogy szóljon valami.Az utolsó normális magyar nyelvű a T2-höz volt!

Most a T5-höz jön a következő editor húsvétkor,hogy egyáltalán valamit lehessen rajt szerkeszteni!Ja,és már válogat a minták közt is!Az indok:a minták jogszerű használata volt.A voice creator gomb teljesen eltünt.?!

Ez egy jogos kritika szerintem.Nem tudok minden alkalommal 50.000ft-ért mintacsomagot venni,ha bővíteni szeretném a hangszeremet,ezért samplelgetek,a panaszom innen ered.

Egyébként a legnagyobb a ramja 1GB,és nagyon gyors is!Sok-sok pozitívum is van,ne értsétek félre amit írtam.Megvan a véleményem minden hangszerről,de megtartom magamnak.

Szívesen olvasnék mindenkitől egy jogos kritikát a saját hangszeréről,nem a másikét szidni.Ez érdekes lehet. :PP :D

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22332Hozzászólás Gyuley
2014.02.18. 22:32

Slyer!

Itt nem véletlenül írtam azt, hogy ha elő vannak készítve a minták, ez a hangszer nem egy zenei stúdió, bár ennyiért akár már lehetne az is!
És most itt elsősorban nem a sampler funkicóra apelláltam, hanem a midi serkesztésre, igen komolyan bele lehet nyúlni a T2-vel is, persze akik csak addig jutottak vele, hogy "Power" gomb az a piros, meg "midi start-stop" , vagy egyszerűen nem mer hozzányúlni a hangszeréhez, csak egyszerűen kijelenti hogy nem lehet vele dolgokat megcsinálni!
Visszatérve a Sampler funkcióra, én azt mondom, amíg lehetőség van egy 19"-21"-os monitoron, grafikus felületen dolgozni egy Pc-vel, vagy egy Mac-el editálni, speciális, arra alkalmas célirányos programokkal összerakni egy hangszínt, addig mi az úristennek kínlódna bárki is a hangszeren, csak az idő megy el vele, meg a mikrokapcsolók élettartamát rövidítjük meg!
Én azt szoktam mondani, "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen", ha valaki meg akar valamit csinálni, az megcsinálja,ha meg nem, az nem feltétlenül egy hangszer hibája, mindenki előtt ott a lehetőség, aztán vagy él vele, vagy nem!

T2 negatívumok: A festése egy katasztrófa, úgy kopik, mintha csiszolnám géppel, komolyan mondom, inkább csináltak volna egy anyagában színezett házat neki, ha már egyszer műanyag, de az is olyan gyenge anyag, a múltkor nekitolta picit a széket, és nyomot hagyott rajta, ez gáz!
A Sampler-ek töltési ideje túl hosszú, ezt nem az Sdram-ra kell fogni, annak az írás olvasás ideje kb a 10 szerese, vagy több, mint amit a T2-ben produkál, szerintem a processzora lassú, lehet átdobom a gépemből a I3-as procit :lol: !
Nem vagyok kibékülve a hangrendszerével, nem rossz, de a 10 éves Panasonic házimozim simán veri minőségben!

Ezek mellett teljesen jól használható, stabil üzembiztos hangszer, egyszer volt vele gondom buliban( saját hibámból adódóan), aztán otthon ellenőrzés közben ráakadtam a problémára, hát nem nyomtam bele az egyik Ram-ot rendesen, és hol érintkezett, hol nem, és csinált furcsa dolgokat emiatt buli közben!

slyer
VIP

Hozzászólás: # 22334Hozzászólás slyer
2014.02.18. 23:05

A T4 nem kopik,legalább is 2 év alatt még nem sérült a festés.A memóriát is megoldották csavarokkal,így nem hiszem,hogy kimozdul.A többit megbeszéltük már,ami a ram gyorsaságát illeti.Ami tetszik a yaminál,hogy a psr s szériában már engedik a szabad sample bevitelt 64mb-ig.Ebbe belefér pár jó pergő és basszus,ja meg egy jó musett!
Üdv :dance:

Új hozzászólás