Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

jamy1
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 42375Hozzászólás jamy1
2016.06.09. 18:29

Ahogy nézem nem minden sáv van 48-ba..
A Logic ilyenkor megkérdezi, hogy a Projektet beállításait igazítsa a fájlokhoz vagy a fájlok beállításait a projekthez.
Ez volt a probléma, hogy azt választottam a projektet igazítsa a fájlok által tárolt beállításokhoz..viszont még a fájlok között is van különbség...

Felb@sztam magam megmondom őszintén,de megcsinálom újra. Időm igaz kevés....

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 42381Hozzászólás malko
2016.06.10. 06:31

jamy1 írta:Ahogy nézem nem minden sáv van 48-ba..
Bocsi de most már tényleg nem értem a dolgot. Minden 48Khz-ben van felvéve.
Csak logikusan nem mindegyik sztereó. Hagyd a csudába akkor ha nem jó lett letöltve mert akkor nem fogsz vele boldogulni.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

jamy1
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42385Hozzászólás jamy1
2016.06.10. 09:06

Èn vtam a f@sz Malko!!

Visszanèztem a projektem.
Van előre mentett projektem,hogy csak be kelljen húzni a fájlokat.

A Logic megkèrdezte,hogy igazítsa-e a fájlt a projekthez, aztán tempo, illetve marker pontokat is igazítsa-e ?

A projektem nem 48-ban van...hanem 41-ben ès èn a fájlokat igazítottam a projekthez :O :dash2: :evil: :roll:

Dèlután vagy koraeste feltöltöm a masterelt zenèt.
A keverttel már kèsz vagyok... csak a fülem elfáradt..

Nem hagyom a francba,mert èlveztem a vele töltött időt :)

malko
VIP

Hozzászólás: # 42387Hozzászólás malko
2016.06.10. 10:13

Így már értem a dolgot. Igen sajna ebbe a hibába már én is bele estem régebben. De ezért jó ez a dolog mert mindig tanulunk valamit.
Na akkor várom az új keverésed. Jó fület hozzá:)

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

jamy1
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42395Hozzászólás jamy1
2016.06.10. 21:08

Megjöttem, kimentettem két verziót is az enyémből :D

Enyimé:

https://www.dropbox.com/s/gp7w5cp9fzhth ... 1.mp3?dl=0

https://www.dropbox.com/s/t57xemkqw9lg8 ... 2.mp3?dl=0

Malko:
https://www.dropbox.com/s/mhh30pu3fbxu8qn/Dal.mp3?dl=0

Szokásomhoz híven a basszus ordít és a dobot is "kissé" túl toltam :D Próbáltam gitár/ének orientáltra venni a figurát, mert soha nem volt dolgom ilyen téren rockzenével :)

Amúgy jó kis móka volt ez :D
Máskor is csinálhatnánk ilyet hátha más is beszállna :)
Ez a dal igazi hangmérnöki melót igényelt :D ( Ami én nem vagyok :D )

malko
VIP

Hozzászólás: # 42402Hozzászólás malko
2016.06.11. 10:12

Köszi jamy1 a feltöltést. Ahoz képest, hogy logic egész jó:)
Na viccet félre téve az elsőt keverésed azt kapásból kilőttem a második jobb nekem .
Csak egy-két megjegyzés, hogy okuljunk, tanuljunk. Nem tudom, hogy mit tettél a végére lehet, hogy több sávos multi band compressort de a mély közepeket nagyon megnyírbálta. Az enyémben az ének sokkal érthetőbb de csak amiatt, hogy sajna te nem nagyon használtad a panoráma funkciót. Nagyon fontos, hogy azonos hangszereket pakold szét egymástól. Mennyivel jobb lenne ha a két vokál sem középen szólna. Nagyjából ennyi. És gratula méegyszer és én is remélem, hogy legközelebb már mások is csatlakoznak. Ja majd csinálok azért egy külső pluginest is.

Üdv Malkó!

jamy1
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42405Hozzászólás jamy1
2016.06.11. 10:32

Nem foglalkoztam vele elég időt ezt elismerem. Nem szoktam nagyon szétpakolni a dolgokat ez nagy hibám, a vokált lehetett volna még kitenni jobban,de ezek már mind olyan dolgok amik az emberi tényezőkön alapulnak és nem a Logicon :D

Nekem ez a vágjad,nyírbáld,szerkeszd,keverd,mastereld stb. ez új dolog. Pláne egy ilyen anyag esetében.

Azt hiszem azért tisztességesen megoldottam a feladványt :D

Annyit elmondanék, hogy keverésnél a sávok 90%-ban Logic preseteket használtam minden compressor,limiter,EQ, FX esetében is. Minimális finomhangolást igényeltek a saját ízlésem szerint.
A masterhez is a Logic presetjéből választottam, amit feleslegesnek ítéltem azt kidobáltam és tettem bele mást.

Ezért hangsúlyozom, hogy a saját presetjeiből és némi kreativitással is ezt az eredményt lehet elérni.
A sávok szerkesztési megoldásait leszámítva úgy állt össze a dal, hogy rock zenét soha nem kevertem.
Nekem ez nagyon tanulságos volt és azt hiszem ennél a dalnál sok dolog kitisztult számomra.

Igen, volt multiband compressor a master láncban, mély emeléssel, ennek itták meg a közepek és a magasak a levét.
Számomra a te magasaid kicsit hifisnek tűntek és a közepet sem úgy képzelem el ahogyan a te dalodban szólt, de ez már a stúdió hangfalak különbségét is jelentik és azt is, hogy a fülemet gyakorlatilag kinyírta ez a dal. De magas/közép hangzás tekintetében semmiképpen nem szeretnék vitába szállni, mert a lehallgatórendszeren kívül az emberi tényező ami még befolyásolja ezt, lásd: a dalodat megkaptam és akár ahhoz is hozzá keverhettem volna,de én a saját elképzeléseim szerint próbáltam megoldani.

Ezek a sávok javarészt akusztikus hangszereket tartalmaznak amiknél észnél kell lenni,hogy mit emel és mit vág az ember. Röviden fogalmazva ez már szakértelmet igényel.
Ez egy jó tanulópénz volt számomra :)

A barátnőm már gyűlöli ezt a dalt, annyit hallgattam :D

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 42406Hozzászólás kissata
2016.06.11. 10:58

Nagy valószínűséggel búcsúznom kell a PSR S670-től..../Allen & Heath QU-16 vétel miatt/
Azé' jól muzsikáltál kis "haver",olyan igazi Giggolo-san :lol: :
https://dl.dropboxusercontent.com/s/8b7 ... I.wav?dl=0

malko
VIP

Hozzászólás: # 42407Hozzászólás malko
2016.06.11. 10:59

jamy1 írta: Azt hiszem azért tisztességesen megoldottam a feladványt :D
Teljes mértékben)

jamy1 írta: De magas/közép hangzás tekintetében semmiképpen nem szeretnék vitába szállni, mert a lehallgatórendszeren kívül az emberi tényező ami még befolyásolja ezt, lásd: a dalodat megkaptam és akár ahhoz is hozzá keverhettem volna,de én a saját elképzeléseim szerint próbáltam megoldani.
Ez volt a cél, hogy saját magad hozdd. Azt, hogy én máshogy hallom itt az is rendben van, mert én egy teljesen másrendszerem hallgatom mint te az tuti. Nálam itt a tied sokkal magasabb tűnik.

jamy1 írta:A barátnőm már gyűlöli ezt a dalt, annyit hallgattam :D
:lol:

Ja csak annyit még, hogy egyszer lesz alkalmad akkor próbálj ki annyit, hogy beteszel egy kész dalt a logicba és mentsd le pl mp3 aztán ugyan ezt csináld meg a studio one 3- ban is és meglepő eredményt fogsz kapni.
De annakl örülök, hogy megcsináltuk ezt a dalt. És ha megtalálom akkor elküldöm neked az eredeti dalt.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42422Hozzászólás Rolandbk5
2016.06.11. 19:29

Hallo Malko,

Ezt a dalt megcsinálnám én is. Honnan tudom letölteni?

Zotti

Új hozzászólás