Ezt annyira határozottan nem írnám le. Tudnék mutatni vagy 100-150 db stílust a belső memóriából, ami után a T4 is csak kapaszkodik...Gyuley írta:a Korgnál ugye muszáj, mert alapból használhatatlan a stílusok nagy része
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
A Korg stílusaival nem vagyok kibékülve, persze vannak már tényleg jól kidolgozott stílusai is de, a Yami sokkal jobb kíséreteket hoz egy-egy akkord lefogásával mint a Korg, sokkal és több élet van a hangszerben, ez persze csak az én véleményem!
Nekem is sok stílus tetszett a Pa500 musikantban, és egész használhatóak voltak, de még nem voltak annyira jók mint a Yamikban,kivéve a dobok hangját, azt nem vitatom hogy 3x-ben vannak sokkal jobbak is, de azért ez el is várható valahol azért az árért!
A kapaszkodás meg megint csak nézőpont kérdése, ha egy T4 a kezembe kerülne egyszer, akkor pár hónap elteltével kapaszkodhatna a legtöbb varrógép ami a piacon van
Nekem is sok stílus tetszett a Pa500 musikantban, és egész használhatóak voltak, de még nem voltak annyira jók mint a Yamikban,kivéve a dobok hangját, azt nem vitatom hogy 3x-ben vannak sokkal jobbak is, de azért ez el is várható valahol azért az árért!
A kapaszkodás meg megint csak nézőpont kérdése, ha egy T4 a kezembe kerülne egyszer, akkor pár hónap elteltével kapaszkodhatna a legtöbb varrógép ami a piacon van
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Asterix
- Globális Moderátor
Szívemből kívánom, hogy hozzád kerüljön, mert van egy profi zenész haverom, akinek komoly stúdiója van sok millás cuccokkal és a bulikba ő is a Pa3x-et választotta, pedig egyszerre volt ott nála a T4, az Audya és a Pa3x...
De amikor nálam volt a T4, akkor a saját tulaja megmondta, hogy még a hangszínei is elmaradnak a Korgtól, nem még globálisan, pedig övé a T4 volt....
De amikor nálam volt a T4, akkor a saját tulaja megmondta, hogy még a hangszínei is elmaradnak a Korgtól, nem még globálisan, pedig övé a T4 volt....
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Nem kell azért azt a 3x-et úgy felmagasztalni szerintem.
A tyros 4 is már elég jól meg tud szólalni egy hozzáértő kezében.
Ezen a szinten már mind jó hangszer...de ne menjen át megint versenyeztetésbe.
Ezen a szinten már mind jó hangszer...de ne menjen át megint versenyeztetésbe.
- Gyuley
- VIP
Van akinek a Korg, van akinek meg a Yamaha áll a füléhez közelebb, de az Audya stílusban jelenleg mindkettőt leírja, az audio dob és gitár tekintetében mindenféleképpen, és szerintem ezt senki sem vitatja aki egyszer kipróbálta, vagy hallotta élőben!
Sok összetevője van, ki miért dönt egy adott hangszertípus mellett, biztosan megvannak az okai rá mindenkinek, de akármilyen stúdiója van a kollégádnak, nem igen aknázta ki az Audyában, és a Tyros 4-ben rejlő lehetőségeket(mert vannak benne bőven), és biztosan Korg-os múltja van, vagy a dizájnra hajtott elsősorban
Amúgy akárki akármit mond, nem csak a Korgokat kell állítgatni, bár kétségtelen, a Yamaha állítgatás nélkül is megszólal elég tűrhetően, és pont itt van a hiba, a legtöbben nem is próbálkoznak vele hogy jobb hangzást csikarjanak ki belőle, úgy vannak vele, jó az úgy ahogy van,minek ettől több, és ezzel automatikusan kijelenti nagyon sok mindenki hogy semmit nem lehet vele kezdeni, ez ilyen!
Sok összetevője van, ki miért dönt egy adott hangszertípus mellett, biztosan megvannak az okai rá mindenkinek, de akármilyen stúdiója van a kollégádnak, nem igen aknázta ki az Audyában, és a Tyros 4-ben rejlő lehetőségeket(mert vannak benne bőven), és biztosan Korg-os múltja van, vagy a dizájnra hajtott elsősorban
Amúgy akárki akármit mond, nem csak a Korgokat kell állítgatni, bár kétségtelen, a Yamaha állítgatás nélkül is megszólal elég tűrhetően, és pont itt van a hiba, a legtöbben nem is próbálkoznak vele hogy jobb hangzást csikarjanak ki belőle, úgy vannak vele, jó az úgy ahogy van,minek ettől több, és ezzel automatikusan kijelenti nagyon sok mindenki hogy semmit nem lehet vele kezdeni, ez ilyen!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez így még egészséges vita (ha annak lehet nevezni).
Yaamaha PSR 9ooo-esem volt mielőtt áttértem Korgra. Pa 1x volt az első, ami kételyek nélkül meggyőzött, tehát nem lett Tyros1 (pedig az átállás egyszerübb lett volna ezesetben). Aztán mielőtt megvettem a 2x pro-t, párszor meghallgattam, kipróbáltam ezt is, azt is, (Ty3-4 és Korg 2-3x-et). Nagyon sokat vaciláltam. Éppen azért, mert mindkettő jó !
A Tyros 4 simogatott megszólalásában, nagyon csábító
, de amikor a népzenéban hívtuk ki párbajra, egyértelmüen a Korg volt a meggyőző. Mai napig ha valaki tanácsot kér, mindig azt mondom: - Tyros ha könyüzene, vendéglői szórakoztató muzsika, Korg ha lagzizene, népmuzsika.
Soha nem mondtam, mondom, hogy gyenge a Yamaha, mert nem igaz. Mindkettőnek megvan az erőssége és gyengéje egyaránt. Talán Viskib megközelítése a mérvadó: - ha mi annyira ismernénk és tudnánk kezelni a Yamit is mint a Korgot..........., mert ez így igaz. Anyag is több van és hozzáférhetőbb módon (díjmentesen), szaki is akitől ezt azt meg lehet kérdezni. Talán ezért.
Yaamaha PSR 9ooo-esem volt mielőtt áttértem Korgra. Pa 1x volt az első, ami kételyek nélkül meggyőzött, tehát nem lett Tyros1 (pedig az átállás egyszerübb lett volna ezesetben). Aztán mielőtt megvettem a 2x pro-t, párszor meghallgattam, kipróbáltam ezt is, azt is, (Ty3-4 és Korg 2-3x-et). Nagyon sokat vaciláltam. Éppen azért, mert mindkettő jó !
A Tyros 4 simogatott megszólalásában, nagyon csábító
Soha nem mondtam, mondom, hogy gyenge a Yamaha, mert nem igaz. Mindkettőnek megvan az erőssége és gyengéje egyaránt. Talán Viskib megközelítése a mérvadó: - ha mi annyira ismernénk és tudnánk kezelni a Yamit is mint a Korgot..........., mert ez így igaz. Anyag is több van és hozzáférhetőbb módon (díjmentesen), szaki is akitől ezt azt meg lehet kérdezni. Talán ezért.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Atti
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Szerintem ez még egy egészséges vita 
És teljesen egyet értek atillával, és pontosan nincs még olyan hangszer aminek nincs GYENGÉJE sosem lessz olyan mert a gyártók mindig előrébb lesznek egy lépéssel, mindig lessz orvosolni való ahogy fejlődik a zene 1 lépéssel visszább a hangszer
Bár én egy fórum találkozón szívesen össze tennék egy T4-et 3xpro val hogy én mit tudok vele kezdeni és pl... egy tapasztalt korgos kolléga a korgjával
Mert azért azt mondhatom hogy 10.év alatt főlleg yamahám volt de volt szerencsém kipróbálni korgokat nagyon tetszenek nekem azok is csak én a bárzenéhez sok mindent hiányoltam....
Épp ezért lennék egy ilyen kis egészséges "hangszer versenyre" ha valaki elhozná a T4-ét meg a 3xproját, stilek stilek ellen, hangszinek hangszinek ellen s.t.b,
mert hát a neten is vannak ilyen videók csak ám ők a gyári dolgok különbségeit mérik, ellenben velünk akik MAX. tudászintt mérést hajtanánk végre
és döntsön a közönség érdekes videó lenne youtuben lenne nézettség az biztos
Szerintem biztos nem lenne belőle botrány
És teljesen egyet értek atillával, és pontosan nincs még olyan hangszer aminek nincs GYENGÉJE sosem lessz olyan mert a gyártók mindig előrébb lesznek egy lépéssel, mindig lessz orvosolni való ahogy fejlődik a zene 1 lépéssel visszább a hangszer
Bár én egy fórum találkozón szívesen össze tennék egy T4-et 3xpro val hogy én mit tudok vele kezdeni és pl... egy tapasztalt korgos kolléga a korgjával
Mert azért azt mondhatom hogy 10.év alatt főlleg yamahám volt de volt szerencsém kipróbálni korgokat nagyon tetszenek nekem azok is csak én a bárzenéhez sok mindent hiányoltam....
Épp ezért lennék egy ilyen kis egészséges "hangszer versenyre" ha valaki elhozná a T4-ét meg a 3xproját, stilek stilek ellen, hangszinek hangszinek ellen s.t.b,
Szerintem biztos nem lenne belőle botrány
Ricsike
- Asterix
- Globális Moderátor
Természetesen mindenkinek az ízlése szerinti hangszer az, ami legjobban tetszik.mentosattila írta:Ez így még egészséges vita.
És számomra a mai napig az egyik legvállalhatóbb hangszer, amit, ha tudok "új" állapotút szerezni, akkor meg fogok venni, az pedig a PSR9000pro. Valami miatt az megfogott. A Tyros 4 számomra óriási fekete ponttal indul, ugyanis én a Tyrosoknál egy dolgot érzek csak: még egy bőrt lenyúzni a tehetősebb Yamahásokról. A Tyros sorozatnál nem érzem azt, hogy miért kellett hangszerváltásokat csinálni gyakorlatilag szoftverfrissítésnyi újításokért.
Ketron: őrülten jók az audió alapú stílusok, de még azonkívül senki sem tudta nekem bebizonyítani, hogy a hangszer többi része is azon a színvonalon van. És itt nem elég a Tyros, vagy Korg színvonalát hozni, itt az audió alapú stílusok színvonalát kell hozni. Ez az egyik.
A másik: a Ketron 2012-ben bemutatta a MidJAy pro-t. 2013-ban bemutatta a MidJay pro-t. A hangszer ugyanakkor még a fasorban sincs. Egy hónappal, 2 hónappal ezelőtt szárnyra kelt a hír bizonyos Tyros5 nevű hangszerről. November 20-án a boltokban van. Ezzel azt hiszem, mindent megmondtam. A Korg számomra az arany középút. Mint amikor a Kabost megkérdezte a Hippolyt, hogy hideg, vagy meleg legyen a fürdővíz? Erre azt válaszolta: ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit!
Ez lett a Korg Pa3x Musikant. És egyáltalán nem ez a legjobb hangszer a világon, dehogy. Csak az én igényeimhez egyenlőre ez áll a legközelebb. Ha a Tyros5 fog a legközelebb állni hozzá, akkor az lesz az állványon...
- Gyuley
- VIP
Ez nem vita!
Csak vélemények minden oldalról, és ez rendben van így, és tényleg minden márkában van mit szeretni, és nem szeretni, semmi sem tökéletes!
Amúgy tényleg elég bőrlenyúzás amit a Yami művel a Tyros sorozattal, de pontosan tudják mit kell belecsepegtetni a varrógépeikbe hogy vegyék mint a cukrot az elvakult Yamisok!
Majd használtan lecsapok egy T4-re ha már fél milla alatt lesz!
Ja, a Korgból a legjobban a gitár módot lopnám át a T2-be, az nagyon nagy okosság
Csak vélemények minden oldalról, és ez rendben van így, és tényleg minden márkában van mit szeretni, és nem szeretni, semmi sem tökéletes!
Amúgy tényleg elég bőrlenyúzás amit a Yami művel a Tyros sorozattal, de pontosan tudják mit kell belecsepegtetni a varrógépeikbe hogy vegyék mint a cukrot az elvakult Yamisok!
Majd használtan lecsapok egy T4-re ha már fél milla alatt lesz!
Ja, a Korgból a legjobban a gitár módot lopnám át a T2-be, az nagyon nagy okosság
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuley 2013.11.10. 17:58-kor.
- Asterix
- Globális Moderátor