Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 18664Hozzászólás Asterix
2013.11.05. 19:09

Én pedig erre azt mondom, hogy szégyen lesz, ha a Tyros5 nem tudja megverni az Audyát. 2 generációval későbbi gép és csak a 950-es színvonalát hozná, az csúnya dolog lenne. :dash2:
Audió stílusoknál az etalon a Ketron Audya és ha emlékeim nem csalnak, akkor az audió alapú stílusokat ott sem lehetett a vakvilágba gyorsítani...

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 18665Hozzászólás viskib
2013.11.05. 19:15

Biztos jó lessz én november végén fogom kipróbálni itt akkor lesz értesüléseim szerint a bemutató, le írom én aztán részletesen mi jó és nem benne :PPP

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 18670Hozzászólás Asterix
2013.11.05. 19:41

Ha jól emlékszem, akkor ez úgy működött, hogy egyes audio minták különböző gyorsaságban voltak választhatóak. Pl Fox 130, Fox 160 ,stb.
De erre a jelenlegi tulajok jobban tudnak reagálni. 2 év távlata már sok... :oops:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 18673Hozzászólás Zeneboy
2013.11.05. 19:54

Storage Internal Memory approx. 6.7MB
Hard Disk Drive 500GB
External Drives USB Flash Memory (via USB to DEVICE)

Ebből én nem látom mi lenne a különbség...Ua úgy 1 giga szolgálhat sampler kezeléshez...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18681Hozzászólás Rolandbk5
2013.11.05. 20:49

Szerintem azon kívül, hogy rohadt drága lesz, nem fognak nagyot alkotni. Jó ez a 76-s verzió ez nem lesz rossz, viszont annyit meg nem fog érni már most borítékolom.
A mai verseny képes világban, ahol Ketron már réges-régen tudják az audio hangokat, vagy a 76 billentyű, amit a Korg szépen használ folyamatosan. Az érintő kijelző ismét kimaradt, meg mondjuk egy komolyabb vokál proci is beleférhetett volna.

Nem igazán tartom korrektnek már most ( bár még nem is tudjuk pontosan ) az árát.
Nem tudom ti hogyan vagytok ezzel, de én nem adnék 5000€ érte.
Nem lesz több buli általa, nem föz meg, nem tesz boldoggá ( csak részben ), az emberek akik majd hallani fogják nem fossák le a lábuk szárát. Szóval biztosan eszméletlen lesz, bár a 950 is jól tud szólni, és szerintem 1/4-ébe kerül.
Arról nem is beszélve, hogy itt vannak a Ketronok, vagy a Korgok, amik közül tudnék választani az ár töredékéért, és minőségben nem lenne gond.

Más. Valaki használja a Tyros-át úgy, hogy a sub1-sub2 valamelyikén a dob sávot külön csatornára teszi? Én most próbálgatom, szerintem nem rossz eredményt lehet elérni, főleg ha a Midioptiva szét van választva a dob szett, plusz eq-va is vannak külön-külön.
Láttam egy zenekarnál, hogy a szintis srác egy Tyros3-al és egy Novation Zero SL MkII cuccal zenélt. Ismerem a zenekart, és beszéltem a sráccal, hogy mire használja. Meséli, hogy sok modern diszkó zenét játszanak, és Ő kimondottan a szűrözésre használja. Gyorsan át futott az agyamon a gondolat, hogy ez mekkora buli. Mivel, ha a dob szettet a sub valamelyikén külön használod, akkor a Master hangerő a Tyros-n a subora nem vonatkozik, és ez nem biztos, hogy jó, mindig a keverőt piszterálni. Arra gondoltam, hogy jó lenne egy ilyen mid konroller nekem is, mert akkor a don sávot onnan tudnám vezérelni, illetve a többi sávokat is. Sajnos a Korg és az Audaya oldotta meg ezt a problémát korrek módon, a Yami még nem ért el idáig.

Bocs ha sok voltam, csak hátha valakit érdekel ...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18690Hozzászólás Rolandbk5
2013.11.05. 23:10

Szia rodymusic,

Próbáltak már? Teljesen máképpen szól a dob, ha a sub valamelyikén hozom ki. Sőt erősen gondolkozom, hogy a másik Subra pedig a basszus teszem. Te használod egyébként a sub kijáratot valamire?
Szerintem a Cakewalk sokkal bonyolultabb mint a MidiOptimizer, és arról nem is beszélve, hogy én a 3 sávos eq-t használom a dob sávokra, és nem csak mély magas ( amit már a Tyros 1 is tud sávonként ), hanem emelek és vágok, stereot állítok, és mind ezt a DSP lehetőséggel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rolandbk5 2013.11.05. 23:41-kor.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18691Hozzászólás Rolandbk5
2013.11.05. 23:37

A Tyros5-re visszatérve, én biztosan más nevet adtam volna ennek, nálam egy kicsit lerágott csont a Tyros név.
Onnan lehet majd tudni, hogy végre valahára egy tényleg merőben más, és komoly változást hozó új eszköz érkezik, hogy nem Tyros lesz a neve. Akkor majd lehet reménykedni egy komolyabb érintő kijelzős változatban, külön számozva lesznek mint a Motifok 6-7-8!!!, esetleg kapunk egy igazán hasznos ribbon csíkot, és végre valahára komoly szinti hangszíneket, meg még ami ráférne, a Korghoz hasonlóan, egy szakértő vokálgép gyártótól vokál cuccot bele.
Na akkor lehet gondolkozni, de komolyan.
:D

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 18695Hozzászólás malko
2013.11.06. 08:27

Rolandbk5 írta:
Próbáltak már? Teljesen máképpen szól a dob, ha a sub valamelyikén hozom ki. Sőt erősen gondolkozom, hogy a másik Subra pedig a basszus teszem. Te használod egyébként a sub kijáratot valamire?
Én is használom a sub kimenetet és csak a vocál hangerejét küldöm rajta. Régen én is próbálkoztam a nagydob és a basszus kiküldésével csak az a baj, hogy ez a kimenet nem master hangerő függő és nem küldi ki sem a zengetőt sem a chorus, mondjuk ebben az esetben nem is kell. De a hangerő az nem igazán jó, mert ha fentebb veszed a hangerőt akkor minden hangszert visz kivéve azt ami sub kimeneten van. Úgy lehet megoldani, hogy külön a song hangerejét vagy stílusét vagy mindegy egyes hangszert külön hangerőzől ami szerintem elég macerás. Viszont a vocálra épp azért jó mert nem lesz se halkabb se hangosabb a hangerő potihoz nyúlsz.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 18697Hozzászólás viskib
2013.11.06. 08:43

Egyébként nem megsértésből mondom ezt, senki magára ne vegye, de ezzel a lábod pergő 3 eq akármivel nagyon el vagytok tévedve, voice editorban teljesen testre szabhatol mindent a dobszetteden az összes hangon hangerő effekt eq amit csak el képzelsz már a T1-nél is akkor nem értem miért akartok a mixconsolban a teljes dobra 2-3 eq megoldásokat keresni ? ;)

ui.: hozzá teszem én csak mastereq és comp használok mert minden hangszin dob stilus bevan így állítva! :D

Ricsike

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18698Hozzászólás Rolandbk5
2013.11.06. 09:26

Szerintem nem sértődik meg ezen senki, én személy szerint biztos nem, az új megoldások érdekelnek. :777
Én nem nyúkálok a mixconsolba, mert szerintem is macerás. Én éppen ezért vásáróltam ezt a Novation midi vezérlőt, hogy realbe tudjam állítani az aktuális helységhez. Azt is tudom ( éppen ezért vettem ezt a midi vezérlőt ) , hogy a sub kimenetet nem vezérli a master volume. Viszont nem tudom tudjátok e, hogy a dobot legtöbb esetben csak max egy kis chorussal lehet effektezni, de azzal is csinnyán.
Legtöbbször így készítem a dalainkat:
- Sonar X1-el megcsinálom a midit, felveszem, rendbe teszem
- a dalt átküldöm a MEGAEnhanncer programon, itt megkapom a MEGA hangszíneket, és amit akarok az kicserélem ( ez a rész valamiko a Sonarozás elé kerül, ha már meglévő midit editálok )
- MidiOptimizer6 programba beviszem a midit, majd ott a dob sávot splittelem, ami annyit jelent, hogy három részre szedhetem szét a dob sávot. Mind a három részt külön ebben a programban DSP effektel teszek rá egy kis 3bandos eq-t, majd ha szükséges akkor egy kis effektet rakok csak a pergőre, vagy behangolom a dobokat és tulajdonképpen lekeverem a dallt, és készen is van.
Ezek után én már nem effektezek a hangszeren, nem állítgatok a mixconsolban, mert készen van dal.
Viszont vannak helyzetek, mikor mondjuk kellene egy kis basszus, mert a terem elnyeli, vagy nem kell annyi, mert cseng-bong, ilyenkor midi vezérlő, és egy poti mozdulattal beállítom AKÁR menetközben a midi sávok hangerjét.
Én nem használom a Tyros által adott két sávos eq-t, mert ha eq, akkor minimum 3 sávos. Mert ha belegondolunk, ha nem külön használod a cineket, pergőt, tamokat-lábgépet, akkor a 2 sávos eq kevés. Hova emelsz, vagy hol vágsz? Én ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki úgy használja a hangszerét, hogy a vokál-ének a zenével együtt, egy sávon van. Ott hogyan eq-zol? Kellene a basszusra egy kicsi. Oké teszek rá. Bassus az énekhangomra is ment a mélyből, ott meg már sok. Hát igen ez van. Éppen ezért gondolom azt, hogy teljesen haszontalan egy vokálgép a hangszerben, ha nincs lehetőség külön tenni a zenétől. Lehet ez bármilyen hangszer. Kell venni egy vokálgépet, és már meg is van oldva.

Már megint hosszú voltam bocs … :777 :D

üdv.

Új hozzászólás