Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Joe83
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 16301Hozzászólás Joe83
2013.08.28. 20:44

Sziasztok Yamaha tulajdonosok!

Nos, ha már Yamaha véleményeknél tartunk, akkor én is hozzá tennék pár szösszenetet!

Én a PSR szériából kiemelném 1500/3000 és PSR-2100-as hangszereket.. Ezek még anyagból készültek.. Rendes mikro nyomógombokkal voltak szerelve, nem a f@s gumi gombokkal.
Én anno PSR-1500-as ról váltottam Tyros 1-re. Teljesen másvilág volt számomra, mintha más dimenzióba léptem volna. De akkor még nem tudtam, amit most már igen. Ugye tudjuk, hogy a Tyros 1 AfterTuch-os billentyűvel rendelkezik, ráadásul súlyozott is. De ami meglepett, az az, hogy fröccsöntött műanyag a billentyűzete. Ezzel akkor szembesültem, mikor szétszedtem kitakarítani..
(Csatolmány: 436 jpg)

De viszont, ha azt nézem, hogy ez a fröccsöntött billentyűzet fényévekkel jobb, mint a PSR sorozat billentyűi....Hmm..
A Tyros 1 billentyűzetét nyugodtan bele rakhatták volna a PSR S sorozatú hangszerekbe, mivel a T1 már jó pár éve kifutott modell, így még jobban eladhatóvá váltak volna a középkategóriás hangszerei a Yamahának.

Aztán pár év után sikerült egy újabb álmom megvalósítani, lecseréltem a T1-et Tyros 2-re!!!
Na itt pislogtam rendesen. Végre a Yamaha komoly lépéseket tett a Tyros fejlesztésével. Legnagyobb örömöm a T2 billentyűzete okozta. Valami eszméletlen az FSX technológiájú billentyűzete. Végre először tapasztaltam a PSR9000PRO hoz hasonló billentyűzetet (Alkalmam volt egymás mellett kipróbálni a T2-vel).
Itt már nem fröccsöntött táblákban van a billentyűzet, hanem darabonként, laprugóval minden egyes billentyű alatt.. Sokkal de sokkal élvezetesebb a játék ilyen billentyűkön..

Nos összefoglalnám röviden a Yamaha Tyros 1-2 pozitívumokat és negatívumokat.

Tyros 1: Aránylag jól összerakott hangszer, beépített merevlemezzel(Opcionális), FDD meghajtó, bár ez utóbbi halálra van jelölve. Strapabíró panel gombok, kellemes billentyűzet, nagy színes 640*480 felbontású kijelző, mely dönthető, több pozícióban állítható. A kottatartó elég nagy, hogy kényelmesen elférjenek a kották, bár ami negatívum, az a kottatartó kicsi kis stiftjei, melyek a tartó furatba helyezkednek, gyengék!! Hajlamosak tőben eltörni. Típus hiba szokott lenni a HDD IDE csatlakozó illesztése, mely az alaplap vezetősáv szakadáshoz vezethet... Továbbá az USB csatlakozója is hajlamos megtréfálni a gazdáját.. Ezt jobbik esetben egy újra forrasztás megoldja, ha pedig nem, akkor az USB aljzat cseréje segít.

Tyros 2: Nos ami hatalmas előre lépés elődjéhez képest, az a FSX technológiájú billentyűzet, Végre visszakerült a sampler funkció. Továbbá hatalmas előnye a hangszernek, hogy immáron nem csak kompozit, hanem VGA videókimenetel is rendelkezik, így könnyedén rádughatunk LCD monitort, ami még jobban megkönnyíti munkánk. Pl. amíg megy a txt dalszöveg az LCD monitoron, addig a hangszer képernyőjén nyugodtan mással foglalkozhatunk. Végre haladtak a korral és az FDD helyett kapunk USB csatlakozókat. Egyet a hangszer hátulján, egyet pedig jobb szélén a frontpanel nél. Ami negatívum, hogy sajnos nem rendelkezik USB 2.0 szabvánnyal, csak 1.1-et támogat, ami jóval lassabb adatátvitelt jelent. Továbbá hatalmas negatívum, hogy NEM kezeli a Custom Drum készleteket... Ami annyit jelent, hogy külső wave mintákból összeállított dobszette nem tudunk TVD formátumban betölteni. A sample hangmintákat viszi rendesen, még amit UVN(T3-T4 formátumú hangminta) formátumból konvertálunk át TVN-re azokat is szépen viszi.
Nos röviden ennyi...

Üdv: Joe
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 16303Hozzászólás Asterix
2013.08.28. 20:54

Gohstrider írta:Végre először tapasztaltam a PSR9000PRO hoz hasonló billentyűzetet (Alkalmam volt egymás mellett kipróbálni a T2-vel).
Azért ezt te sem gondolod komolyan. A Trabant is olyan, mint a BMW, 4 kereke van mind a kettőnek, gázpedál, kormány, stb, azért mégsem egy a kettő.

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 16306Hozzászólás Joe83
2013.08.29. 05:52

Szia Asterix!

Azzal a mondatommal arra akartam rávilágítani, hogy végre újból normális billentyűzet kapott a Yamaha zászlóshajója.

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Rolley
Újonc
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Yamaha SX700-Yamaha S550B
Adott köszönetek: : 19 alkalommal
Kapott köszönetek: : 24 alkalommal

Hozzászólás: # 16311Hozzászólás Rolley
2013.08.29. 07:10

HA ennyire mániátok ez a kurva billentés miért nem vesztek kalapácsmechanikás hangszereket? És a Gumi gomb jó a műanyag a fos!
:dash2: ja és Útálom a Tyros-t mindenki rakja oda ahova a nap is alig süt :xx:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 16317Hozzászólás Apelláta
2013.08.29. 07:50

Szia Rolley!

Hogy miért kell mindent személyeskedésnek venni :?: :unknown:
Ez egy eszmecsere, pro-kontra véleményekkel, infó szolgáltatásokkal. Ez a fórumok lényege.
Több fórumozással a hátad mögött már Te is biztos így fogod látni.
:777

ui.: Te is lefikáztad a mikrokapcsolókat a gumigombokkal szemben, és itt senki sem vette személyes sértésnek, maximum nem értenek egyet veled, és próbálnak megcáfolni.
;)

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 16319Hozzászólás Apelláta
2013.08.29. 08:23

viskib írta: Ezzel arra szerettem volna kitérni hogy minden gyártónál ár érték arányban a zászlós hajók érik meg a pénzüket inkább egy T2 mint egy S910-S950 s.t.b, a minőség az mindig minőség marad olyan mint a jó tartós tej :D
Az én véleményem más:

Ár/érték arányban, - vagyis adott pénzért nyújtott szolgáltatás: ár, tudás, minőség, kényelem aránya - szerintem általában a gyártók közép-, felső-közép kategóriás gépeinél a legjobbak. Pld.: Korg Pa500-600/800-900, Yamaha PSR S-700-750/900-950, Ketron SD1. Roland egy kakukktojás ilyen téren.

Ha az a kérdés, hogy melyik hangszer a legjobban használható tudás, minőség, kényelem szempontjából, akkor természetesen a zászlóshajók: PaX, Tyros, Audya, G70. De ennek ára van, és új hangszer esetében szerintem az árlépcső irreális is a közép- felső-közép kategóriás hangszerekhez képest. Viszont használt hangszer esetén már sokkal kedvezőbb a csúcsgépek ár/érték aránya, mert azok mihelyt kihozzuk a boltból, százalékosan nagyobbat vesztenek az árukból, mint az olcsóbb gépek.

Üdv.: Apelláta

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16320Hozzászólás Gyuley
2013.08.29. 08:24

Asterix írta:
Gohstrider írta:Végre először tapasztaltam a PSR9000PRO hoz hasonló billentyűzetet (Alkalmam volt egymás mellett kipróbálni a T2-vel).
Azért ezt te sem gondolod komolyan. A Trabant is olyan, mint a BMW, 4 kereke van mind a kettőnek, gázpedál, kormány, stb, azért mégsem egy a kettő.
De sejtem te sem gondolod komolyan ezt a Trabi-Bömbi hasonlatot, kicsit erősnek érzem itt a kontrasztot :lol: :mrgreen:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 16323Hozzászólás Joe83
2013.08.29. 08:32

Szia Api!

Na most rátapintottál a lényegre!
Anno mikor megjelent a Yamaha PSR-S500, rohantam megvenni újonan....
Hamar rájöttem, hogy mekkora marha vagyok. Inkább veszek régebbi zászlóshajót, mintsem egy új
Psr szériát újonan...

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16329Hozzászólás Gyuley
2013.08.29. 09:04

Rolley!

Örülök hogy meg vagy elégedve a hangszereddel, nincs ezzel baj, de azért nem szabad valamiről azt mondani hogy szar, ha nem is használtuk még tartósan!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 16331Hozzászólás vili2105
2013.08.29. 09:17

Érdekes dolog ez a billentyűzet kérdés. Engem eddig egyik billentyűzetem sem zavart igazán, csak meg kell szokni.
Nem mondom, hogy nincs jobb-rosszabb-nagyonjó-nagyonrossz billentyűzet, de ez is egy hosszú téma.
Én például szeretek kalapácsoson zongorázni, de a többi hangszinre szerintem nem előnyös. Nekem eddig a legjobb billentyűzetem a Roland Fantom x7-ben volt a félsúlyozott. Azt hiszem ez talán ugyan az mint a g-70-é. G-1000-é is nagyon játszható.
Fantom után a GW-8 szörnyű volt, de fél év után fel sem tűnt, megszoktam. GW-8 mellett a Korg is-50 klasszisokkal jobb volt, főleg úgy hogy egyszerre használtam őket, de nem volt zavaró. Masszívnak szerintem is a régi billentyűzetek masszívabbak voltak. De mi nem? A mosógépet, autót, Tv-t, stb, sem ilyen gagyira gyártották. És itt lehet mindani hogy minden kínai, nem ez a lények hanem az anyag minősége amivel agyártósor dolgozik.
A pa-600-nál is érzem mintha kicsit lötyögősebb lenne a billentyűzet, főleg a félhangok, ha erősebben basszusozok, és nem teljesen függőlegesen ütöm őket. Nem zavaró, csak félek néha, mert egy időben ment a pánikkeltés, hogy a pa500-nak széthullik a billentyűzete, ez meg ugye annak az utódja. De nem hiszem hogy tényleg szar lenne.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás