|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Azt nem hallottam, így arról nem nyilatkoztam. De küldhetnél egy demót! 
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Kis átalakítással nem. Mivel a psr egy kompletten kivehető billentyűzet, tartószerkezettel együtt, míg a DGX, T1 bill. esetében a fenéklemez van kialakítva a billentyűk fogadására, tehát arra vannak rácsavarozva a billentyűk.powersparc írta:És abszolút nem lehetne átépíteni Kálmán?
Csak valami brutális fúrás-faragással, esetleg tákolással lehetne összehozni őket.
Buba
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Sziasztok!
Mindenkinek kívánok Békés Boldog Karácsonyt és meghitt Szent Estét!
Mindenkinek kívánok Békés Boldog Karácsonyt és meghitt Szent Estét!
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Sziasztok.
A vokállal kapcsolatban, szerintem nincs jó vokálgép, az igazi vokált nem tudja pótolni semmi.
De arra jó lehet, hogy szép halkan beállítva az egész estés éneklést kicsit könnyebbé teheti.
A vokállal kapcsolatban, szerintem nincs jó vokálgép, az igazi vokált nem tudja pótolni semmi.
De arra jó lehet, hogy szép halkan beállítva az egész estés éneklést kicsit könnyebbé teheti.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Sziasztok! Látom , hogy elég nagy "port kavart" az a hozzászólásom, amiben dicsértem a szintim, szintik vokál lehetőségét! Mivel Karácsony van , ezért csak csendben, meghitten kérdezlek benneteket, akik az élő vokálozást említettétek a hozzászólásaitokban ,( persze igazsággal!) hogy mit tennétek akkor, amikor adva van egy falusi élet, egy zenélni, énekelni szerető kis nyugdíjas, akinek nincsen lehetősége élő vokálozó emberekkel énekelni, ha csak a sarki fűszerest vagy a szomszédos kocsmárost meg nem kéri, hogy vokálozzon neki? De nekik még rosszabb hangjuk van, mint a szinti vokálgép! Ilyen esetben mit tennétek? Nem hívnátok segítségül a technikát, amennyire a pénztárcátok engedi, hogy szóljon a saját hangotok mellett még valamilyen szép terc vagy csak egy duó hangzás? Ha időtök engedi , akkor el lehetne gondolkozni ezen azt hiszem, mielőtt ítélkeztek egy olyan emberen vagy a hozzászólásán, aki nem olyan profi mint ti és nem a pénzért csinálja, amit csinál. Persze azért , mert van önkritikája. Sajnos nem tanultam sem zenét, sem éneket, de a zene szeretetem valószínűleg sokkal nagyobb, mint sok igazi zenésznek, aki ebből él és van, hogy már nyűg, fárasztó zenélni , lagzikon , rendezvényeken stb..... Én pedig szórakozásból csinálom , amit csinálok. Lehet, hogy van különbség a két dolog között, lehet, hogy nincsen. További szép ünnepet!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ne foglalkozz velük! Könnyen eröltetik az élő vokálozást, amikor többed magukkal muzsikálnak. Egyedül menjen el zenélni, és énekeljen saját magával vokált!
Ha így nézzük, lehet Almatomi, Qugli, vagy bárkli a színpadon, lehet előtte Ketron, vagy Korg csoda, sosem fog úgy "hegedálni" rajta, mint a Báder Ernő a maga kis "szárazfáján". Mégis használják a hegedű hangszínt. Mert KOMPROMISSZUMOT kötöttek. Az egész élet egy hatalmas nagy kompromisszum.
Az arrangerek a legjobb példa erre. Mindent összepakoltak, amire egy egyedül zenélő valakinek szüksége lehet. Kompromisszumokkal. De erről szól az élet. Attól még annak meg van a szerepe és a haszna. Nem mindenki tud megfizetni egy sok százezres, vagy milliós gázsijú partizenekart...
Ha így nézzük, lehet Almatomi, Qugli, vagy bárkli a színpadon, lehet előtte Ketron, vagy Korg csoda, sosem fog úgy "hegedálni" rajta, mint a Báder Ernő a maga kis "szárazfáján". Mégis használják a hegedű hangszínt. Mert KOMPROMISSZUMOT kötöttek. Az egész élet egy hatalmas nagy kompromisszum.
Az arrangerek a legjobb példa erre. Mindent összepakoltak, amire egy egyedül zenélő valakinek szüksége lehet. Kompromisszumokkal. De erről szól az élet. Attól még annak meg van a szerepe és a haszna. Nem mindenki tud megfizetni egy sok százezres, vagy milliós gázsijú partizenekart...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia!Laca51 írta:Sziasztok! Látom , hogy elég nagy "port kavart" az a hozzászólásom, amiben dicsértem a szintim, szintik vokál lehetőségét!
Ez egy fórum. Mindenki elmondhatja és elmondja saját szemszögéből és tapasztalataiból kialakított véleményét. Nincs ebben semmi különös.
Egyébként nagyon sokan használják színpadon, illetve fellépéseiken a gépi vokált. Ízlésesen, és minimalizálva sokak számára hasznos lehet, különösen a monstre akár 12-14 órás fellépéseken megjelenő énekesek számára. Ha nem lenne helye, létjogosultsága és teljesen haszontalan lenne, nem tennék be a hangszerekbe a gyártók és nem készülnének akár több százezer forint értékű önálló ének és vokál effektek, pl Boss, TC Helicon, Digitech.
Az összes varrógépben megtalálható 500.000 Ft fölötti kategóriában jó 18-20 éve.
Köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat!
Boldog Karácsonyt!
Integrált technológia:
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Önálló eszközök:
Buba
- Siklai68