|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Mindenki nyugodjon le a pi....ba és... csinálja úgy, ahogy akarja, vagy eddig is csinálta...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Én csak kavargatom a reggeli kávém és pislogok....
Elmondom nektek, én hogy csinálom. Buba tanácsára fél éve feltámasztottam egy 10 éves laptopot, amin nincs wifi sem. A hangszerek tartalmát rámásoltam erre + rajta van a saját gépemen is, illetve vannak dolgok, amik kikerülnek DVD-re. Bármi szerkesztés történik a hangszeremen, azt pendriveról azonnal átmásolom a gépeimre, mert nekem nem leválasztásnál, hanem álló helyzetben távol minden elektromos és mágneses tértől ment már tönkre pendrive-om. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nagy gyűjtő vagyok, minden rendezvényre nyitótáncot, háttérzenét stb mp3 formátumban kérek pendrive-on, és a rendezvények többségében hiába keresem az öltönyös-zselézett hajú urat, aki ideadta a pendrive-ot, nem találom, ezért szégyen-nem szégyen egy mézescsuporban gyűjtöm őket a konyhában, van már vagy 30 darab biztosan
Szóval uraim, mindent menteni! Láttam én már olyat, hogy valaki a ped.portfólióját csak és kizárólag pendrive-on csinálta hónapokon keresztül és volt-nincs!
Elmondom nektek, én hogy csinálom. Buba tanácsára fél éve feltámasztottam egy 10 éves laptopot, amin nincs wifi sem. A hangszerek tartalmát rámásoltam erre + rajta van a saját gépemen is, illetve vannak dolgok, amik kikerülnek DVD-re. Bármi szerkesztés történik a hangszeremen, azt pendriveról azonnal átmásolom a gépeimre, mert nekem nem leválasztásnál, hanem álló helyzetben távol minden elektromos és mágneses tértől ment már tönkre pendrive-om. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nagy gyűjtő vagyok, minden rendezvényre nyitótáncot, háttérzenét stb mp3 formátumban kérek pendrive-on, és a rendezvények többségében hiába keresem az öltönyös-zselézett hajú urat, aki ideadta a pendrive-ot, nem találom, ezért szégyen-nem szégyen egy mézescsuporban gyűjtöm őket a konyhában, van már vagy 30 darab biztosan
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem hiszem hogy ketyeg.MMaestro írta: Nálad is ketyeg az időzített bomba! Az, hogy valamiről nem tudsz, az még nem jelenti azt, hogy az nincs. Márpedig a Windows miatt van veszélyben a pendrájv, ha nem a biztonságos eltávolítással választjuk le. Ilyen, hogy "csatlakoztatás" ilyen nincs is, csak humornak szántad. "Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása" viszont van, de nem kötelező használni, ha mindenáron kockáztatni akar valaki. Hajrá!
2002-ben tettem fel (a mai napon is arról írom soraimat) a számítógépemre egy kicsit variált WinXP-t,s azóta is minden probléma nélkül fut. Soha nem volt rendszerösszeomlásom, kékhalálom, nem kellett újra tennem a rendszert azóta sem. Tény, hogy annó csináltam egy (NortonGhost) biztonsági mentést a rendszerről, s ha mégis összeomlana 20 perc alatt visszateszem ugyanazt ami most is működik. Annyi, hogy processzor és memória bővítést eszközöltem, de a rendszer azóta is maradt és megy.
forissandor írta:Láttam én már olyat, hogy valaki a ped.portfólióját csak és kizárólag pendrive-on csinálta hónapokon keresztül és volt-nincs!
powersparc írta:Nézd, rendszerinformatikus és villamosipari végzettséggel van némi bepillantásom a dolgok működésébe és ezt nem hencegésből, hanem azért írom mert utána meg terjed a büszke magyar módi tudatlanság és jönnek a kétségbe esett hangok hogy jajj megfeküdt a gépem, hangszerem stb.
Nos én nem vagyok rendszerinformatikus, de 30 éven keresztül autodidakta módon tanultam/tanulom a számítástechnikát, s megtanultam azt is, hogy egy FAT tábla hibás eszközről mindent visszalehet menteni megfelelő szoftverrel. Sőt olyan sérült (nem fizikai sérülésről beszélek) vinyóról, pendrávról, memóriakártyáról is állítottam már
vissza elveszettnek hitt, törölt, sőt leformázott adatokat amik már sehol nem látszódtak az eszközön. Nálam is van teljesen behalt 32GB-os Kingston pen amit semmi nem ismer fel, de ott már valószínüleg a chip meg van sülve (nem szedtem szét).
A Windowsnak megvannak a trükkjei. És itt most nem a sorra kiadott "Optimizer" szoftverekről beszélek, hanem arról, hogy ha az ember tudja mibe kell belenyúlni, mit hogyan kell beállítani, a Registry-be mit kell engedni mit nem, egy olyan stabil oprendszert lehet összerakni amihez (az én esetemben) 15 éven keresztül nem kellett nyúlnom.
Most lehet mondani, hogy elavult, hogy régi, hogy nem korszerű, de számomra ez nem igaz. Minden fent van amire NEKEM szükségem van és napi szinten használok. Tény! Nem pakolgatok fel játékokat, programokat, stb.. , majd törlöm, s ezáltal tele szemetelem a rendszert.
Részemről ezzel ezt a témát lezártam, főképp, hogy nem is ide tartozik mert ez YAMAHA topic.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
papa1951
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
Sziasztok!
Most a mikrofon használattal kapcsolatban kérdezném tőletek, hogy a PSR 3000-be csatlakoztatok egy mikrofont, hogy használjam a vokál harmonit. Ha nincsen dinamikus mikrofonom, hanem egy régi Akai kondenzátor típusút használok, akkor tesz valamilyen kárt a szintiben? A szintihez dinamikust kellene használni a leírása szerint, de nem tudok drága mikrofont venni, és nem tudom, hogy az Euronics-ban kapható 1600 forintos dinamikus mikrofon jobb e az én 1 elemmel használható Akai mikorfonomnál. És amúgy melyiket jobb használni ebből a célból? Van még egy régen vásárolt PS2 játékhoz való karaoki mikrofonom, de nincsen rajta semmi írás, hogy milyen tipusú, csak azt tudom, hogy sokkal élesebb, rosszabb a hangom ettől, mint az Akai-tól, ami egy kicsit tompábban szól és ha élesítek , akkor mindkét mikrofon hangnál kis elektromos zizegő hang szól a hangszóróban, amikor beszélek vagy éneklek bele. Amikor hozzáérek a mikrofonokhoz, akkor is. Persze, ha lejjebb veszem a hangerőt vagy a magas hangszín állítást a szintiben, akkor nem nagyon hallatszik. Bocs, hogy kicsit hosszabban kérdezek, de én már csak ilyen öreg kérdezős vagyok.A lényeg az, hogy nem szeretném tönkre tenni a szintit a nem hozzá való mikrofonnal. Köszönöm, ha tudtok segíteni ebben a kis problémámban is! Üdv.
Most a mikrofon használattal kapcsolatban kérdezném tőletek, hogy a PSR 3000-be csatlakoztatok egy mikrofont, hogy használjam a vokál harmonit. Ha nincsen dinamikus mikrofonom, hanem egy régi Akai kondenzátor típusút használok, akkor tesz valamilyen kárt a szintiben? A szintihez dinamikust kellene használni a leírása szerint, de nem tudok drága mikrofont venni, és nem tudom, hogy az Euronics-ban kapható 1600 forintos dinamikus mikrofon jobb e az én 1 elemmel használható Akai mikorfonomnál. És amúgy melyiket jobb használni ebből a célból? Van még egy régen vásárolt PS2 játékhoz való karaoki mikrofonom, de nincsen rajta semmi írás, hogy milyen tipusú, csak azt tudom, hogy sokkal élesebb, rosszabb a hangom ettől, mint az Akai-tól, ami egy kicsit tompábban szól és ha élesítek , akkor mindkét mikrofon hangnál kis elektromos zizegő hang szól a hangszóróban, amikor beszélek vagy éneklek bele. Amikor hozzáérek a mikrofonokhoz, akkor is. Persze, ha lejjebb veszem a hangerőt vagy a magas hangszín állítást a szintiben, akkor nem nagyon hallatszik. Bocs, hogy kicsit hosszabban kérdezek, de én már csak ilyen öreg kérdezős vagyok.A lényeg az, hogy nem szeretném tönkre tenni a szintit a nem hozzá való mikrofonnal. Köszönöm, ha tudtok segíteni ebben a kis problémámban is! Üdv.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Szia Papa...
Elöször... olvasd el légyszi a levelet, amit írtam neked a múltkor... Nem fogom tudni eljuttatni az anyagot hozzád, ha nincs meg a cím, ahová
küldhetem...
Másodszor... A kondenzátor mikrofonoknál szükség van fantom tápra, ami nem áll rendelkezésre a PSR3000 esetében...
Harmadszor... Nem érdemes ilyen gagyi mikrofonokkal játszadozni, mert csak kárt tesz a hangszer végfokában... Tudom, hiszen nekem is kinyirta
egy gagyi mikrofon az S900-as egyik ic-jét...
Szakértöktöl bocsi, ha valami szakkifejezést nem jól írtam, de a lényeg gondolom kivehetö belöle...
Uí: Ha kibírod addig, amíg megy a posta, akkor majd küldök 2db ic-t is a végfokhoz (ami az S900-hoz való, de nagy valószínüséggel neked is jó), ha esetleg késöbb szükség lenne rá, márpedig a sercegés miatt valószínü, hogy lesz... Meg küldök egy mikrofont, ami még szintén gagyi kategóriába sorolható, de azért az általad említett megoldásokhoz képest egy csúcskategória...

Elöször... olvasd el légyszi a levelet, amit írtam neked a múltkor... Nem fogom tudni eljuttatni az anyagot hozzád, ha nincs meg a cím, ahová
küldhetem...
Másodszor... A kondenzátor mikrofonoknál szükség van fantom tápra, ami nem áll rendelkezésre a PSR3000 esetében...
Harmadszor... Nem érdemes ilyen gagyi mikrofonokkal játszadozni, mert csak kárt tesz a hangszer végfokában... Tudom, hiszen nekem is kinyirta
Szakértöktöl bocsi, ha valami szakkifejezést nem jól írtam, de a lényeg gondolom kivehetö belöle...
Uí: Ha kibírod addig, amíg megy a posta, akkor majd küldök 2db ic-t is a végfokhoz (ami az S900-hoz való, de nagy valószínüséggel neked is jó), ha esetleg késöbb szükség lenne rá, márpedig a sercegés miatt valószínü, hogy lesz... Meg küldök egy mikrofont, ami még szintén gagyi kategóriába sorolható, de azért az általad említett megoldásokhoz képest egy csúcskategória...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
-
papa1951
- Újonc
Szia! Igazán köszi, amit értem teszel és nagylelkűen segítesz! Privátban megírtam a nevem és címem! Üdv.HunHyper írta:Szia Papa...
küldhetem...
Szakértöktöl bocsi, ha valami szakkifejezést nem jól írtam, de a lényeg gondolom kivehetö belöle...![]()
-
papa1951
- Újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék megint kérni tőletek, de most Multi Pad ügyben! Bizonyos kíséretek Multi Pad hangjait szertném kicserélni más hangokra, például a dob hagokat gitár hangokra , úgy, hogy hozzátartozzon a kísérethez, mint a gyári kíséreteknél. Több dolgot csináltam már, például elmentetten a Regisztrációs mappába , vagy kitöröltem a Multi Pad hangokat a kíséretnél, de simán viszajött , amikor a kíséretnél váltottam a variációkat vagy bekapcsoltam az OTS-t. Próbáltam a Multi Pad kreátorral is beletenni, amit akartam hangokat, de így sem sikerült. Mindig visszajött az a dob készlet, ami eredetileg a kísérethez volt rendelve. Mit csinálok rosszul?
Mindent? Ahol csak van mentés lehetőség, megteszem, de így sem sikerül maradandóan hozzárendelni a kísérethez. Köszi , ha segítetek! Üdv.
Tanácsot szeretnék megint kérni tőletek, de most Multi Pad ügyben! Bizonyos kíséretek Multi Pad hangjait szertném kicserélni más hangokra, például a dob hagokat gitár hangokra , úgy, hogy hozzátartozzon a kísérethez, mint a gyári kíséreteknél. Több dolgot csináltam már, például elmentetten a Regisztrációs mappába , vagy kitöröltem a Multi Pad hangokat a kíséretnél, de simán viszajött , amikor a kíséretnél váltottam a variációkat vagy bekapcsoltam az OTS-t. Próbáltam a Multi Pad kreátorral is beletenni, amit akartam hangokat, de így sem sikerült. Mindig visszajött az a dob készlet, ami eredetileg a kísérethez volt rendelve. Mit csinálok rosszul?
Mindent? Ahol csak van mentés lehetőség, megteszem, de így sem sikerül maradandóan hozzárendelni a kísérethez. Köszi , ha segítetek! Üdv.
-
papa1951
- Újonc
Köszi a válaszod, de én ezt már így megcsináltam és a reg.-be mentettem. De amikor kezdek játszani az "A" variációt váltom "B"-re akkor a gitár készlet ami 4 részletből áll és beletettem a Multi Pad-ba, megint az eredetileg benne lévő dob készletre vált vissza.
Már pedig nem egyszerre szeretném az "A" variációba belepakolni, mind a négy gitár játékot, hanem, a variáció váltáskor szeretném , persze manuálisan váltani a következő gitár játékot és így tovább. Előtte persze az "User Pad"-ba mentettem ezt a Pad gitározást, ahogy írtad és ezt még videón is bemutatták. És mégis, az eleje jó, de váltáskor visszajön a dob készlet a Pad-ban. Ki próbáltam kikapcsolt kísérettel is és bekapcsolt kísérettel is. Ugyanaz a végeredmény.
Már pedig nem egyszerre szeretném az "A" variációba belepakolni, mind a négy gitár játékot, hanem, a variáció váltáskor szeretném , persze manuálisan váltani a következő gitár játékot és így tovább. Előtte persze az "User Pad"-ba mentettem ezt a Pad gitározást, ahogy írtad és ezt még videón is bemutatták. És mégis, az eleje jó, de váltáskor visszajön a dob készlet a Pad-ban. Ki próbáltam kikapcsolt kísérettel is és bekapcsolt kísérettel is. Ugyanaz a végeredmény.
-
papa1951
- Újonc
Még annyit tennék az előzőekben írtakhoz, hogy közben azt próbáltam, hogy kikapcsolt OTS-sel ment a dolog amit szerettem volna, de amikor bekapcsolom az OTS, hogy hangszeres szólót is játszak, akkor újra átváltott a dobkészletre, ami helyett a 4 variációs gitárt tetem be Pad-ba. Már pedig gondolom, hogy normál esetben nem így kellene működnie, hiszen a gyári kíséretekben végig kezelhető ugyanaz a 4 Pad , bármit kapcsolok , váltok a kíséret játéknál. Egyszerűen nem értem, hogy mi itt a baj.