Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 50219Hozzászólás HunHyper
2017.03.20. 06:13

Innen le tudod szedni a Service Manualt...
Akkordonként tudod cserélni a gumit... Én az S900-ban meg tudtam magamnak csinálni, akkor nem gondolnám, hogy a 3000-es annyival bonyolultabb...
Én biztosan ismét cserélném az összeset, mint anno az S900-ban... Ha már szétszedi az ember és bajlódik, akkor egyszerre letudja az egészet...
:777

Service Manual...
https://app.box.com/s/fbzi6bp9m906qvu5t ... 00555816/1

Ez a gumi, ami a 3000-eshez jó...
http://syntaur.com/Items.asp?Item=CS3190

Videók, hogy nagyjából mire számíthatsz...
https://www.google.hu/#safe=off&tbm=vid ... &*&spf=106
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HunHyper 2017.03.20. 06:25-kor.

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 50220Hozzászólás Asterix
2017.03.20. 06:24

HunHyper írta:Innen le tudod szedni a Service Manualt...
Akkordonként tudod cserélni a gumit...
Gondolom, az akkord jelen esetben oktávot jelent... :777

papa1951
Újonc
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: Yamaha PSR 3000
Adott köszönetek: : 44 alkalommal
Kapott köszönetek: : 4 alkalommal

Hozzászólás: # 50221Hozzászólás papa1951
2017.03.20. 08:15

Köszönöm az eddigi segítséget és hozzá szólást, én is úgy gondolom, hogy oktávot jelent az "akkord" szó! Valószínűleg veszek majd egy nagy levegőt és neki állok hozzá férni a gumiérintkezőkhöz , hogy legalább lássam, hogy mekkora baj. Bár a videóban, nem PSR 3000-es a javítandó alany és ahogy láttam lebontva az alját, mintha kicsit máshogy lenne, de lehet, hogy tévedek és majd ha jobban megvizsgálom talán rájövök, hogy további miszlikre szedés helyett , ki tudom úgy pattintani azt a narancs színű panelt, ami takarja a gumiérintkezőket. Mindenesetre köszi ezt az óriási hozzáállast , amivel segítesz nekem.
Ha esetleg van még közöttetek olyan aki konkrétan ezt a típust ismeri gumiérintkező ügyben, kérem, hogy írjon, ha tud segíteni. Köszi! Üdv.

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50222Hozzászólás HunHyper
2017.03.20. 08:52

Igen, bocsi... Még nagyon reggel volt... :D

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 33
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 50225Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.20. 10:36

Van egy pendrive-om, amit csak arra használok, hogy ki-be a számítógépből a hangszerbe naponta átlag 15-20-szor. Ez életem első pendrive-ja. 256 Mb-os! több, mint 10 éves. Soha nem választottam le sem a hangszerről sem a számítógépről, csak kihúztam. Semmi baja.

papa1951
Újonc
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: Yamaha PSR 3000
Adott köszönetek: : 44 alkalommal
Kapott köszönetek: : 4 alkalommal

Hozzászólás: # 50232Hozzászólás papa1951
2017.03.20. 15:53

Sziasztok pendrájvos hozzászólók! Teljes mértékig igazatok van és érdekes módón mindannyiótoknak! Mégpedig azért, mert bár én is mindig leválasztatom a számítógépben a pendrájvot, de a szintiben ott ugyebár nem lehet. Szerintem nálam a hibát az csinálta, amikor figyelmeztetett a számítógép, hogy előzőleg a szintin egy kíséretet készítettem volna és már a felénél tartottam, amikor újra bejött az A billentyű hibája és amit addig csináltam rá mentettem a pendrájvra, hogy majd folytatom, ha jó lesz a szinti. Nos,valószínűleg nem figyeltem arra, hogy hiába írta ki a kijelző, hogy komplett kész van, lehet, hogy előbb húztam ki, mint szabadott volna. De, miután jelezte a hibát a számgép, rendbe is tette és azóta nem jelez hibát a pendrájvon. A másik dolog, amiben reménykedem, hogy csak valami szennyeződés került az érintekezők alá, mert az első szétszedéskor rengeteg kis hajszál szerű szöszmöszt húzogattam ki csipesszel a billentyű azon részénél, ahol volt még valamilyen gondolom gyárilag rákent kis fehér krém szerű anyag. És abba ragadt bele elég sok ilyen kis hajszál. Azt hiszem, hogy a nagy nap talán szerdán lesz, amikor megpróbálom a hozzáférhetőséget megoldani az érintkezőkhöz. Még csak annyit, hogy beszéltem a Kaposvári hangszerboltban a hangszer javítóval, akinek talán van sok féle ilyen gumiérintkezője és tanácsolta, hogy vigyem be a szintit és majd megcsinálja, kicseréli, ha csak egyet kell cserélni. Mondom neki, hogy nem tudom bevinni, mert nincsen kocsim és gyalog kicsit macerás, csak a gumit tudnám bevinni, erre gúnyosan megjegyezte, hogy csak nem én is hangszer javító vagyok. Nem vagyok, de viszont pénzem sincsen annyi, hogy megjavítassam drága pénzért,mert közel 10000 forintot akart kérni a javításért anyaggal együtt. 1 érintkező cseréje! Drágálottam . Szerintetek mennyi az a reális ár amennyiért lehet kapni egy ilyet? Lehet, hogy a 12 dolláros ár már egy rági ár?
Talán szerdáig valamelyikőtök tud valamilyen olcsóbb megoldást? Egyenlőre jobbra viszem az osztási pontot a szintin , hogy a második oktávot is tudjam használni a kíséretnél. Köszönöm a segítségét mindenkinek! Üdv.

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50236Hozzászólás HunHyper
2017.03.20. 17:44

1.) Nem egy túl bonyolult művelet. Ha valakinek van némi kézügyessége és műszaki beállítottsága, megoldható házilag...
2.) A 12 dolláros ár az mostani ár...
3.) Megpróbálhatod kitakarítani, arra is volt videó a Youtube-on abban a listában, amit átküldtem...
4.) Olcsóbban nem tudom, hogy fogsz-e kapni, persze erre a 12 dolláros árra még a posta is rájön, tök mindegy, hogy csak egyet vagy 20-at rendelsz...
5.) Én mindenképpen kicserélném az 5 oktávot, hiszen nem egy fiatal hangszerről beszélünk, valószínüled elöregedtek már a gumik...
6.) Még nem volt időm megnézni, de szerintem nekem is van új valahol elfekvőben... amint lesz időm, megnézem... Ha nem olyan sürgős és tudsz várni rá...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 33
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 50238Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.20. 18:39

powersparc írta:Tudom hogy megint utálni fogsz,
Megint??? Miért? Már utáltalak valamikor?
powersparc írta:csak szerencséd volt!
Akkor megyek a lottózóba, ha ott is annyi lesz, akkor jövő héten megveszem a Korg céget!

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50239Hozzászólás HunHyper
2017.03.20. 18:41

Na szóval van kettő rossz és kettő jó hírem...
1.jó... Találtam 2 db gumit...
2.jó... Megkapod tőlem ajándékba...
1.rossz... Ausztriából nem tudom hogy jut el hozzád...
2.rossz... Nem emlékszem, hogy mindkettő új-e vagy csak az egyik... Szemmel nem látok közötte különbséget...

Ennél többet már nem tudok segíteni... ;)

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 50241Hozzászólás MMaestro
2017.03.20. 21:02

---Qgli--- írta:Van egy pendrive-om, amit csak arra használok, hogy ki-be a számítógépből a hangszerbe naponta átlag 15-20-szor.
Minek kell naponta 20-szor dugdosni? :dash2: :cry2: :xx: Én a számítógépbe bedugom és kész, a hangszeren szólalnak meg a song-ok, amiket szerkesztek. A munka végén is marad benne, ha másnap folytatom a munkát. Amikor fellépésre megyek, csak akkor választom le és a fellépésen teszem a hangszerbe. Neked időzített bomba az is, hogy nem választod le mindig; és az is, hogy koptatod a sok súrlódással az USB aljzatokat és a pendrájvodat is (már 10 éve).
Nyomtatókábellel van összekötve a hangszer és a szgép. Minden változtatást azonnal meg tudok hallgatni. Ha kész vagyok, akkor a mentésnél kell csak arra figyelni, hogy maximum hány karakteres nevet adhatok neki, mennyi fájl lehet egy mappában, milyen karakterek nem lehetnek a fájlnévben és ennyi. Majd leválasztom a pendrájvot és kipróbálás nélkül vihetem buliba. Ugyanolyan jól fog szólni a hangszerből, mint otthon a szgépből.
Gondolkodtam azon is, hogy soha az életben nem húzom ki a hangszerből, hanem a nyomtatókábelen átküldöm rá az újonnan szerkesztett számokat is. De a "szállításkor sérülhet" a hangszerből kiálló pendrájv, így ezt még tovább kell fejlesztenem. ... meg is van: A hangszer belsejébe kéne betenni, mint egy vincsesztert. :yahoo: Kedves hangszergyártók! Aztán az ötletemet nem ellopni!!!

Új hozzászólás