|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- MMaestro
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Az a része legalábbis igaz, hogy a Yamaha cég levédette tavaly a Genos nevet
http://www.trademarkia.com/genos-87087567.html
https://trademarks.justia.com/870/87/ge ... 87567.html
de, hogy melyik hangszert fogják így hívni azt még nem lehet tudni. A most januári NAMM Show-n nem harangoztak be semmit. Várjuk a frankfurti zenei vásárt! 2017április 5-8.
http://www.trademarkia.com/genos-87087567.html
https://trademarks.justia.com/870/87/ge ... 87567.html
de, hogy melyik hangszert fogják így hívni azt még nem lehet tudni. A most januári NAMM Show-n nem harangoztak be semmit. Várjuk a frankfurti zenei vásárt! 2017április 5-8.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Lehet, hogy nem fog úgy hasítani, mint egy Ketron, de legalább, ha bejelentik, utána már nem 10 évet kell várni egy működőképes példányra...

-
papa1951
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
Sziasztok!
Találkozott valamelyikőtök olyan problémával, hogy az internetről letöltött némelyik stílus játszása közben megszünik a szinti alsó A hang hangja? Már a második ilyen stílus közben újra megtörtént. A pendrájvot betettem a számítógépbe, hogy letöröljem ezt a fránya stílust és utána a másikat is, miután a számítógép azt írta ki, hogy probléma van néhány fájl miatt az eszközön. De miután letöröltem azokat ami okozta bajt már nem jelez a számítógép. A szinti rendszerét visszaállítottam a gyári értékekre és már szól újra az A hang. Lehet, hogy vírusos volt a fájl? Persze a szinti kikapcsolása után vártam vagy félórát és utána kapcsoltam vissza. Vagy kezd elromlani a szinti és ha bemelegszik , azért csinálja ezt. Szinte nem is használom a gyári stílusokat, hanem a netről vagy saját készítésű stílusokat használok a saját dalaimhoz. Esetleg mégis azért szólalt meg újra az A hang, mert kihűlt a szinti? Pedig csak 1 órát játszottam és eddig ezt nem csinálta. És azért jó lenne a pendrájvot használni, mert a gyári stílusokat nem szeretném használni a saját dalaimhoz. Mi lehet a baj? Köszi, ha segítetek! Üdv. PSR 3000
Találkozott valamelyikőtök olyan problémával, hogy az internetről letöltött némelyik stílus játszása közben megszünik a szinti alsó A hang hangja? Már a második ilyen stílus közben újra megtörtént. A pendrájvot betettem a számítógépbe, hogy letöröljem ezt a fránya stílust és utána a másikat is, miután a számítógép azt írta ki, hogy probléma van néhány fájl miatt az eszközön. De miután letöröltem azokat ami okozta bajt már nem jelez a számítógép. A szinti rendszerét visszaállítottam a gyári értékekre és már szól újra az A hang. Lehet, hogy vírusos volt a fájl? Persze a szinti kikapcsolása után vártam vagy félórát és utána kapcsoltam vissza. Vagy kezd elromlani a szinti és ha bemelegszik , azért csinálja ezt. Szinte nem is használom a gyári stílusokat, hanem a netről vagy saját készítésű stílusokat használok a saját dalaimhoz. Esetleg mégis azért szólalt meg újra az A hang, mert kihűlt a szinti? Pedig csak 1 órát játszottam és eddig ezt nem csinálta. És azért jó lenne a pendrájvot használni, mert a gyári stílusokat nem szeretném használni a saját dalaimhoz. Mi lehet a baj? Köszi, ha segítetek! Üdv. PSR 3000
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Gumi... Nekem is ezt csinálta, pont egy "A" hang... elöször csak néha, majd egyre gyakrabban...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
papa1951
- Újonc
Köszönöm az egyáltalán nem megnyugtató válaszaitokat. Én csak azt nem értem, hogyha el lenne repedve a gumi , akkor miért nem egyből produkálja ezt a problémát. Az előző S 700-as szintimnek sokkal jobban el volt használódva a billentyűzete és mégsem volt ez a probléma vele. És az az érdekes,ennek sokkal jobb állapotban van a billentyűzete, nem lötyög, nem csattog, nem zörög , feszesen rugóznak a billentyűk, mint egy új szintinek és én pedig nem ütöm verem és soft 2-re van állítva az érzékenység. Lágyan játszok rajta, amennyire csak lehetséges. Hát nem marad más , tesztelem tovább, hogy újra jelentkezik ez a probléma a több órai használat után. Üdv.
-
papa1951
- Újonc
Nagyon úgy néz ki, hogy igazatok van, mert három dal játszása után direkt éppen hogy csak lenyomva, újra elnémult a fránya A hang. Most már kiváncsi vagyok, hogy pihentetés után meg szólal e még valaha vagy végleg meg adta magát? Néznem kell egy hangszerjavítót, Kaposvár közelében élek és így a Miskolci javítást nem tudom megoldani anyagilag, ha tudtok valami más javítási lehetőséget itt a közelben, akkor segítsetek legyetek szívesek! A neten nézek én is, de csak egy hangszerbolt van Kaposváron. Holnap bemegyek megkérdezem, hogy van e hangszerjavító ismerőse.
Köszönöm és üdv.
Köszönöm és üdv.
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Ez amiatt volt, mert a számítógépből egyszerűen csak kihúztad a pendrájvot. Nem szabad! Le kell választani, és amikor kiírta, hogy most már eltávolítható, csak akkor szabad kihúzni. Ha mindig így teszel, akkor nem fogsz bosszankodni.papa1951 írta: miután a számítógép azt írta ki, hogy probléma van néhány fájl miatt az eszközön. De miután letöröltem azokat ami okozta bajt már nem jelez a számítógép.
Nem volt vírusos, nem bemelegszik, hanem a billentyűzet alatti érintkező ("gumipárna") koszos, vagy szakadt, repedt.papa1951 írta:A szinti rendszerét visszaállítottam a gyári értékekre és már szól újra az A hang. Lehet, hogy vírusos volt a fájl? Persze a szinti kikapcsolása után vártam vagy félórát és utána kapcsoltam vissza. Vagy kezd elromlani a szinti és ha bemelegszik , azért csinálja ezt.
Azért, mert nincs még elszakadva, kilyukadva, csak be van repedve. Amíg nem látod, hogy miről is beszélünk, addig ezt nem is fogod érteni. A billentyűzetnek ehhez semmi köze abból a szempontból, hogy zörög vagy nem, feszesen rugózik, vagy nem. Ha zongorista vagy, és püfölöd a billentyűket akkor hamarabb kiszakad, mintha harmonikás ujjakkal lágyabban billentesz. Lehet, hogy a soft2 neked már túl lágy és hogy jobban halld, azért mégis csak jobban megütöd, nem?papa1951 írta:Én csak azt nem értem, hogyha el lenne repedve a gumi , akkor miért nem egyből produkálja ezt a problémát.
Kapcsold ki az Accomp-ot és elég a kérdéses A billentyűt nyomogatni különböző erősséggel és máris hallani fogod, hogy szót fogad-e vagy sem. Ha sérült, vagy koszos a gumiérintkező, akkor úgyis jelentkezik. Azt figyeld meg, hogy a billentés erősségével arányosan hangosabban, halkabban szól, vagy csak ugyanolyan hangerővel! A Touch persze legyen bekapcsolva.papa1951 írta:tesztelem tovább, hogy újra jelentkezik ez a probléma a több órai használat után.
-
papa1951
- Újonc
Köszi a segítő szándéku tanácsokat! Valóban nem a pendrájvon lévő kíséretek okozták a hibát, hanem ahogy Te is írtad a gumi párnával van a gubanc. Miuán elolvastam az írásod, bakapcsoltam a szintit és úgy csináltam ahogy tanácsoltad és néhány változó erősségű lenyomás után, ötödszőrre már elnémult az A hang megint. A hangereje előszőr változó volt a lenyomás erősségével egyenes arányban, de aztán annyi lett neki. Kicsavaroztam az összes csavart és leemeltem az alját,de nem látom a gumipárnákat,mert gondolom, hogy nem olyan egyszerű hozzáférni. Nagyon miszlikre kell szedni, hogy hozzá lehessen férni?
És egyáltalán lehet ehhez a szintihez kapni gumipárnákat, mert gondolom, hogy nem egyenként lehet cserélgetni, hanem nagyobb szakaszt kellene kicserélni? Ha lenne valamilyen videó róla lehet, hogy neki állnék széjjelebb szedni. Mert az anyagi lehetőségeim kimerültek, mivel nem tartozom a nagy nyugdíjjasok közé sajnos. Valahogy meg kell oldanom , mert két hónapja van meg ez a szinti és erre vágytam évek óta ,hogy tudjam vokállal énekelni a saját dalaimat. Nincsen autóm, hogy elvigyem szerelőhöz és postai elküldés is egy vagyonba kerül akárhova, oda -vissza. Jó ráfáztam. Bocs , hogy kifakadtam, de nekem az életem része a zenélés, de nem tellik egy új és ilyen tudású szintire. Köszi a megértést és ha valaki tud valamilyen segítséget ez ügyben, akkor megköszönöm. Üdv.
És egyáltalán lehet ehhez a szintihez kapni gumipárnákat, mert gondolom, hogy nem egyenként lehet cserélgetni, hanem nagyobb szakaszt kellene kicserélni? Ha lenne valamilyen videó róla lehet, hogy neki állnék széjjelebb szedni. Mert az anyagi lehetőségeim kimerültek, mivel nem tartozom a nagy nyugdíjjasok közé sajnos. Valahogy meg kell oldanom , mert két hónapja van meg ez a szinti és erre vágytam évek óta ,hogy tudjam vokállal énekelni a saját dalaimat. Nincsen autóm, hogy elvigyem szerelőhöz és postai elküldés is egy vagyonba kerül akárhova, oda -vissza. Jó ráfáztam. Bocs , hogy kifakadtam, de nekem az életem része a zenélés, de nem tellik egy új és ilyen tudású szintire. Köszi a megértést és ha valaki tud valamilyen segítséget ez ügyben, akkor megköszönöm. Üdv.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
http://syntaur.com/yamaha_psr.html
http://syntaur.com/Items.asp?Item=CS3190
Pont ilyen kellett az S900-asomba is... Még van is valahol 2-3 oktávnyi... De pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy hol...
A Yamahámhoz innen rendeltem többször is alkatrészt...

Pont ilyen kellett az S900-asomba is... Még van is valahol 2-3 oktávnyi... De pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy hol...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
-
papa1951
- Újonc
Köszönöm a linkeket,a segítséget, megnéztem, bár elég vacak az automata fordítás, de kihámoztam, hogy a "kulcs" az a billentyű. Gondolom, nem azt kellene cserélni, hanem a gumi érintkezőt vagy érintkezőket. Ezek szerint több darabban , részletben vannak a billentyűk alatt, amit talán ki tudnék cserélni, ha tudnám, hogy hogyan férek hozzá ezekhez az érinzkezőkhöz. A szinti alsó burkolat leszedés után mit, miket kell még szétcsavarni ? Esetleg kábeleket széthúzni, ha útban vannnak,mert azt láttam, hogy miután leszedtem a szinti alját szét húzva a média smart kártya csatlakozóját , egy hosszú fekete műanyag doboz vagy takaró fedél húzódik a billentyűzet felett és csavarokkal van valahova rögzítve. Talán 1 vagy 2 csavar viszont egy nagyobb négyzet alakú panel alatt van és nem férnék hozzá, ezért nem estem neki szét szedni. Ha esetleg kapnék segítséget, tanácsot, hogy mit kell szétszedni a gumiérintkezők hozzáféréséhez, nagyon megköszönném. Talán egy alapos takarítás segítene, de ez csak egy halvány remény! És még azt szeretném tudni, hogy , ha esetleg tényleg tönkre ment a gumiérintkező és rendelnem kellene , akkor mindegy, hogy ha egy részt rendelek csak? Akkor ezek egyformák és nem kell megnevezni, hogy az alsó "A" billentyű alatti rész kell csak. Mert, ha él ez a link , amit kaptam és lehet rendelni, akkor ez nem is olyan drágának tűnik, alig 12 dollár. Még kibírható összeg. Leírom az e mail címemet, ha esetleg tudnátok levélben megírni, segíteni, a szétszedési fázisokat, mert gondolom, hogy csináltatok már ilyet, ha ide nem akartok írni ilyen szerelési dolgot. Meg szeretném úszni a szerelő álltali javítást, mert egy kis faluban élek és innen minden nemű szállítás horror összegbe kerül. Már az is rengeteg pénzbe került, hogy ide küldte az eladó. Köszi a segítséget! Üdv. elektromos.gitar@gmail.comHunHyper írta:http://syntaur.com/_psr.html
Pont ilyen kellett az S900-asomba is... Még van is valahol 2-3 oktávnyi... De pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy hol...![]()