BodziLalikirály írta:Tyros 2-ben cseréltem már kijelzőt, illetve javítottam . Ahogy nézem a két hangszer kijelzője megegyezik egymással.
Nem egy ördöngősség.
A kijelzőt teljesen felnyitott állapotban, a hátulján levő csavarokat kicsavarva az levehető. Belül a vezetékek sarui (csatlakozói) lehúzhatóak, illetve a földelés (árnyékolás) csavarral van rögzítve azt ki kell csavarni. A két oldalsó elektromos panelt (kezelőgombok érintkezői) én nem bolygattam mert nálam azokkal nem volt gond. Maga a kijelző egy fémházon belül van, alul felül ragasztott alucsíkkal árnyékolva (ezt mindenképpen érdemes visszatenni) .
A kijelző (LCD) egy fehér műanyag lapból, az LCD panelből (elektronikával) és egy üveglapból áll.
Ezt szétszedni és összerakni is óvatosan és tisztán kell mert különben foltos/szellemképes lesz az összerakott LCD.
Mivel ahogy írod, hogy neked az elülső üveglapod van eltörve, az sajnos a az egész kijelző ház első felét takarja. Tehát, ha csak azt kapod, akkor a hangszert is szét kell szedned mert ki kell venni az egész egységet és átépíteni az új kijelzőházba, majd azt visszaszerelni.
Itt arra kell vigyázni, hogy a racsni része ne ugorjon szét, mert akkor nem lesz állítópont és a kijelző visszacsuklik.
Remélem érthető voltam és tudtam segíteni.
Üdv.
Köszönöm szépen a leírást, hát nem tűnik egyszerűnek. Igen csak az üveglapot rendeltem meg, az se volt olcsó. Miskolczi úr rendeli, jövőhéten jön meg. De ha ez ilyen bonyolult inkább rábízom.
Szállítás GLG módra
http://www.kephost.com/image/w0fW