Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

papa1951
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: Yamaha PSR 3000
Adott köszönetek: : 44 alkalommal
Kapott köszönetek: : 4 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 47976Hozzászólás papa1951
2017.01.23. 15:56

Sziasztok újabb hozzászólók! Nagyon örülök és köszönöm, hogy segítetek nekem ebben a "nagy" problémámban. Akit érdekel, az az előző oldalon megnézheti azt az ominózus videót, hogy miről van szó. És ha tud németűl vagy angolul, akkor értheti is, hogy a Mega Voice Technológi kifejezést mondja , semmi mást , tehát nem Super Articulatio-ról van itt szó, bár én a későbbi k bemutatójában már ezt az újabb kifejezést hallottam és bizony a két kifejezés ugyanazt a hangot , hangzást erdeményezi. Ezért érdemes előlről megnézni ezt a videót a kifejezés miatt, amúgy a lényeg, a hang , hangzás az az 1 perc 10 másodperc után indul.
Bemutatja demóben is a gitár hangzásokat , amit nálam is úgy működik és utána kíséret mellett játsza a szólót egy gitár hanggal. És nem véletlenszerűen generálja azt a hangot, amit és is szeretnék játszani, hanem direkt nyomja meg erősebben azt a billentyűt, amit ő akar, hogy megcsússzon a hang. Tehát kedves hozzászóló, aki azt írtad, hogy véletlen szerű, ez nem így van. És bizony nem csak kíséret mellet lehet ezt a például gitárt használni, hanem teljesen egyedűl álló hagszerként is. Ezt viszont onnan tudom, hogy évekkel ezelőtt volt egy PSR S 700-as és azon tudtam játszani így és amikor akartam , akkor jobban lenyomtam a bizonyos aktuálius billentyűt és így szólt, ahogy a pacáknak a videóban. És ehhez nem kellett semmilyen specális beállítás. Ezért nem értem, hogy ezt, hogy kell megszólaltani!
De, már nem emlékszem, hogy milyen kifejezés volt a hagszer fölé írva, Mega Voice vagy S. Artic. A másik dolog, hogy , ha lehetséges, akkor elmagyaráznád kedves fórum, zenész társam, hogy hogy csináljam meg MIDI-be, mert ezen a téren nagyon kezdő vagyok és nem tudom. Megköszönöm neked és mindenkinek az építő jellegű segítséget.ha nagyon hosszú a segítség, akkor lehet levélben is megírnod, megírnotok. Email címem: elektromos.@gmail.com Igyekszem megfogadni a tanácsaitokat. Tehát a videó, az előző oldalon látható,hallható, és benne a problémám. Köszi és üdv. nektek!

papa1951
Újonc

Hozzászólás: # 47977Hozzászólás papa1951
2017.01.23. 16:10

Szia "Isti" ! Köszi a tanácsodat, ami a több hang egymás utáni lenyomást és a nem felengedést illeti, lehet,hogy igazad van, de a videóban a manus egy billentyűt nyom csak meg erősebben és az úgy is szól megcsúszva. A következő hozzászólásodban írod a "slide" kifejezést, de ilyen elnevezéssel nem látok a hangszeremben gitárt. Nem tudom, hogy melyik az. Üdv.

Trebor
Kiemelt tag
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 248 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 47980Hozzászólás Trebor
2017.01.23. 17:36

Szoval.
Bemutat egy mega hangszint latni is a kepernyon. Mielott megmutatja nyom egy regisztraciot, amiben elojon a hangszin es ugy van elmentve, hogy +2 oktav es +12 transpose. Ebben a magassagban vannak a mega hangszinekhez rendelve a testhangok, zorejek, iil. minden olyan plussz "effekt" amit a Yamaha ugy gondolt, hogy az adott hangszer jellegzetes zorejei elofordulhatnak. Ezeket mutatja be. Pont. Aztan! Ismet nyom egy regisztraciot, amiben az adott nota van elmentve. Ehhez a notahoz egy SlideClean cool! nevu hangszin van rendelve, ami ez esetben, ha erosebben utod meg a billentyut "ilyen hangot" ad. Ezert is ez a neve.

Isti79
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Hozzászólás: # 47982Hozzászólás Isti79
2017.01.23. 18:02

Én most néztem meg a psr-3000 hangszer kiosztását (Voice list) nincs ilyen benne vagyis nem látom hogy "SlideClean cool" !
De látok "Elec.Gtr cool" "CleanGuitar cool" nevű hangszereket ezeket nézd meg mit csinál ha erősebben ütöd meg!
De végig nézheted az összes gitár hangszínt csinál e erősebb ütésre valamit... hirtelen ezt tudom tanácsolni!

Üdv

Üdv: Isti .

papa1951
Újonc

Hozzászólás: # 47983Hozzászólás papa1951
2017.01.23. 18:28

Trebor írta:Szoval.
Bemutat egy mega hangszint latni is a kepernyon. Mielott megmutatja nyom egy regisztraciot, amiben elojon a hangszin es ugy van elmentve, hogy +2 oktav es +12 transpose. Ebben a magassagban vannak a mega hangszinekhez rendelve a testhangok, zorejek, iil. minden olyan plussz "effekt" amit a Yamaha ugy gondolt, hogy az adott hangszer jellegzetes zorejei elofordulhatnak. Ezeket mutatja be. Pont. Aztan! Ismet nyom egy regisztraciot, amiben az adott nota van elmentve. Ehhez a notahoz egy SlideClean cool! nevu hangszin van rendelve, ami ez esetben, ha erosebben utod meg a billentyut "ilyen hangot" ad. Ezert is ez a neve.
Na, itt van a "kutya elásva"! Ugyanis nekem nincsen ilyen hangszinem, amit írtál. A Clean gitár hangszin fölé van írva , hogy Mega Voice és nincsen Slide nevezésü hagszin. Akkor a faszi ezt a hagszint máshonnan tette bele és akkor jól meg vagyok vezetve. Beállítottam azokat az értékeket a keverő pultban (gondolom, ott kell) , de olyan éktelenűl cincogott, és csak a szokásos zörejek voltak, amik azelőtt is, csak magasabban, de mivel nincsen SlideClean cool hangszínem, akkor nekem annyi ezzel a hangzással kapcsolatban. És lehet, hogy a torzítós gitárnál is valamilyen ügyeskedést csinált. Azért ez piszokság. Lehet, hogy keresek valakit, aki németűl tud levelezni és megíratom, hogy az egész az egy nagy átverés! Megérdemelné, meg a Yamaha is, hogy így trükköznek. Azért köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a tudásodat. Nekiállok utána nézni ennek a SlideClean cool nevü hangszinnek! Üdv.

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47984Hozzászólás Trebor
2017.01.23. 18:32

Bocs Istinek van igaza, CleanGitar cool

papa1951
Újonc

Hozzászólás: # 47985Hozzászólás papa1951
2017.01.23. 18:34

Isti79 írta:Én most néztem meg a psr-3000 hangszer kiosztását (Voice list) nincs ilyen benne vagyis nem látom hogy "SlideClean cool" !
De látok "Elec.Gtr cool" "CleanGuitar cool" nevű hangszereket ezeket nézd meg mit csinál ha erősebben ütöd meg!
De végig nézheted az összes gitár hangszínt csinál e erősebb ütésre valamit... hirtelen ezt tudom tanácsolni!

Üdv
Köszi Isti, végig próbáltam mindent és semmi! Szerintem is ez a SlideClean Cool kell neki! Ki kell derítenem, hogy melyik ben van ilyen hangszín és letölteni a megfelelő helyről és beletenni az enyémbe. Egyszerűnek hangzik, de hogy mi lesz belőle? Üdv.

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47987Hozzászólás Trebor
2017.01.23. 18:47

Be van kapcsolva a billentésérzékenység?

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47988Hozzászólás Trebor
2017.01.23. 18:49

Biztos, hogy működik, mert én is használtam mindenféle töltögetés nélkül...

papa1951
Újonc

Hozzászólás: # 47989Hozzászólás papa1951
2017.01.23. 18:51

Be van kapcsolva és végig próbáltam mindegyik fokozatát, de semmi!

Új hozzászólás