|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
papa1951
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok újabb hozzászólók! Nagyon örülök és köszönöm, hogy segítetek nekem ebben a "nagy" problémámban. Akit érdekel, az az előző oldalon megnézheti azt az ominózus videót, hogy miről van szó. És ha tud németűl vagy angolul, akkor értheti is, hogy a Mega Voice Technológi kifejezést mondja , semmi mást , tehát nem Super Articulatio-ról van itt szó, bár én a későbbi k bemutatójában már ezt az újabb kifejezést hallottam és bizony a két kifejezés ugyanazt a hangot , hangzást erdeményezi. Ezért érdemes előlről megnézni ezt a videót a kifejezés miatt, amúgy a lényeg, a hang , hangzás az az 1 perc 10 másodperc után indul.
Bemutatja demóben is a gitár hangzásokat , amit nálam is úgy működik és utána kíséret mellett játsza a szólót egy gitár hanggal. És nem véletlenszerűen generálja azt a hangot, amit és is szeretnék játszani, hanem direkt nyomja meg erősebben azt a billentyűt, amit ő akar, hogy megcsússzon a hang. Tehát kedves hozzászóló, aki azt írtad, hogy véletlen szerű, ez nem így van. És bizony nem csak kíséret mellet lehet ezt a például gitárt használni, hanem teljesen egyedűl álló hagszerként is. Ezt viszont onnan tudom, hogy évekkel ezelőtt volt egy PSR S 700-as és azon tudtam játszani így és amikor akartam , akkor jobban lenyomtam a bizonyos aktuálius billentyűt és így szólt, ahogy a pacáknak a videóban. És ehhez nem kellett semmilyen specális beállítás. Ezért nem értem, hogy ezt, hogy kell megszólaltani!
De, már nem emlékszem, hogy milyen kifejezés volt a hagszer fölé írva, Mega Voice vagy S. Artic. A másik dolog, hogy , ha lehetséges, akkor elmagyaráznád kedves fórum, zenész társam, hogy hogy csináljam meg MIDI-be, mert ezen a téren nagyon kezdő vagyok és nem tudom. Megköszönöm neked és mindenkinek az építő jellegű segítséget.ha nagyon hosszú a segítség, akkor lehet levélben is megírnod, megírnotok. Email címem: elektromos.@gmail.com Igyekszem megfogadni a tanácsaitokat. Tehát a videó, az előző oldalon látható,hallható, és benne a problémám. Köszi és üdv. nektek!
Bemutatja demóben is a gitár hangzásokat , amit nálam is úgy működik és utána kíséret mellett játsza a szólót egy gitár hanggal. És nem véletlenszerűen generálja azt a hangot, amit és is szeretnék játszani, hanem direkt nyomja meg erősebben azt a billentyűt, amit ő akar, hogy megcsússzon a hang. Tehát kedves hozzászóló, aki azt írtad, hogy véletlen szerű, ez nem így van. És bizony nem csak kíséret mellet lehet ezt a például gitárt használni, hanem teljesen egyedűl álló hagszerként is. Ezt viszont onnan tudom, hogy évekkel ezelőtt volt egy PSR S 700-as és azon tudtam játszani így és amikor akartam , akkor jobban lenyomtam a bizonyos aktuálius billentyűt és így szólt, ahogy a pacáknak a videóban. És ehhez nem kellett semmilyen specális beállítás. Ezért nem értem, hogy ezt, hogy kell megszólaltani!
De, már nem emlékszem, hogy milyen kifejezés volt a hagszer fölé írva, Mega Voice vagy S. Artic. A másik dolog, hogy , ha lehetséges, akkor elmagyaráznád kedves fórum, zenész társam, hogy hogy csináljam meg MIDI-be, mert ezen a téren nagyon kezdő vagyok és nem tudom. Megköszönöm neked és mindenkinek az építő jellegű segítséget.ha nagyon hosszú a segítség, akkor lehet levélben is megírnod, megírnotok. Email címem: elektromos.@gmail.com Igyekszem megfogadni a tanácsaitokat. Tehát a videó, az előző oldalon látható,hallható, és benne a problémám. Köszi és üdv. nektek!
-
papa1951
- Újonc
Szia "Isti" ! Köszi a tanácsodat, ami a több hang egymás utáni lenyomást és a nem felengedést illeti, lehet,hogy igazad van, de a videóban a manus egy billentyűt nyom csak meg erősebben és az úgy is szól megcsúszva. A következő hozzászólásodban írod a "slide" kifejezést, de ilyen elnevezéssel nem látok a hangszeremben gitárt. Nem tudom, hogy melyik az. Üdv.
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Szoval.
Bemutat egy mega hangszint latni is a kepernyon. Mielott megmutatja nyom egy regisztraciot, amiben elojon a hangszin es ugy van elmentve, hogy +2 oktav es +12 transpose. Ebben a magassagban vannak a mega hangszinekhez rendelve a testhangok, zorejek, iil. minden olyan plussz "effekt" amit a Yamaha ugy gondolt, hogy az adott hangszer jellegzetes zorejei elofordulhatnak. Ezeket mutatja be. Pont. Aztan! Ismet nyom egy regisztraciot, amiben az adott nota van elmentve. Ehhez a notahoz egy SlideClean cool! nevu hangszin van rendelve, ami ez esetben, ha erosebben utod meg a billentyut "ilyen hangot" ad. Ezert is ez a neve.
Bemutat egy mega hangszint latni is a kepernyon. Mielott megmutatja nyom egy regisztraciot, amiben elojon a hangszin es ugy van elmentve, hogy +2 oktav es +12 transpose. Ebben a magassagban vannak a mega hangszinekhez rendelve a testhangok, zorejek, iil. minden olyan plussz "effekt" amit a Yamaha ugy gondolt, hogy az adott hangszer jellegzetes zorejei elofordulhatnak. Ezeket mutatja be. Pont. Aztan! Ismet nyom egy regisztraciot, amiben az adott nota van elmentve. Ehhez a notahoz egy SlideClean cool! nevu hangszin van rendelve, ami ez esetben, ha erosebben utod meg a billentyut "ilyen hangot" ad. Ezert is ez a neve.
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Én most néztem meg a psr-3000 hangszer kiosztását (Voice list) nincs ilyen benne vagyis nem látom hogy "SlideClean cool" !
De látok "Elec.Gtr cool" "CleanGuitar cool" nevű hangszereket ezeket nézd meg mit csinál ha erősebben ütöd meg!
De végig nézheted az összes gitár hangszínt csinál e erősebb ütésre valamit... hirtelen ezt tudom tanácsolni!
Üdv
De látok "Elec.Gtr cool" "CleanGuitar cool" nevű hangszereket ezeket nézd meg mit csinál ha erősebben ütöd meg!
De végig nézheted az összes gitár hangszínt csinál e erősebb ütésre valamit... hirtelen ezt tudom tanácsolni!
Üdv
Üdv: Isti .
-
papa1951
- Újonc
Na, itt van a "kutya elásva"! Ugyanis nekem nincsen ilyen hangszinem, amit írtál. A Clean gitár hangszin fölé van írva , hogy Mega Voice és nincsen Slide nevezésü hagszin. Akkor a faszi ezt a hagszint máshonnan tette bele és akkor jól meg vagyok vezetve. Beállítottam azokat az értékeket a keverő pultban (gondolom, ott kell) , de olyan éktelenűl cincogott, és csak a szokásos zörejek voltak, amik azelőtt is, csak magasabban, de mivel nincsen SlideClean cool hangszínem, akkor nekem annyi ezzel a hangzással kapcsolatban. És lehet, hogy a torzítós gitárnál is valamilyen ügyeskedést csinált. Azért ez piszokság. Lehet, hogy keresek valakit, aki németűl tud levelezni és megíratom, hogy az egész az egy nagy átverés! Megérdemelné, meg a Yamaha is, hogy így trükköznek. Azért köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a tudásodat. Nekiállok utána nézni ennek a SlideClean cool nevü hangszinnek! Üdv.Trebor írta:Szoval.
-
Trebor
- Kiemelt tag
-
papa1951
- Újonc
Köszi Isti, végig próbáltam mindent és semmi! Szerintem is ez a SlideClean Cool kell neki! Ki kell derítenem, hogy melyik ben van ilyen hangszín és letölteni a megfelelő helyről és beletenni az enyémbe. Egyszerűnek hangzik, de hogy mi lesz belőle? Üdv.Isti79 írta:Én most néztem meg a psr-3000 hangszer kiosztását (Voice list) nincs ilyen benne vagyis nem látom hogy "SlideClean cool" !
Üdv
-
Trebor
- Kiemelt tag
-
Trebor
- Kiemelt tag
Biztos, hogy működik, mert én is használtam mindenféle töltögetés nélkül...
-
papa1951
- Újonc
Be van kapcsolva és végig próbáltam mindegyik fokozatát, de semmi!