|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Az aftertouchnak semmi köze a megavoicehoz. Egy dinamikus billentyűzet kell és ott a megfelelő erősséggel leütni a billentyűket, akkor a mega hangszín az adott leütés erejének megfelelő tartományból hozza a hangszínt. Ezért elég nehéz megcsinálni realtime-ban, mert az összes akár egyszerre játszott több hangnak egy szűk dinamika tartományban kell lennie...
-
papa1951
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
Köszi az észrevételt ! Lehet, hogy valójában nem is a mega voice hang az amit játszani szeretnék,hanem a super articulation hang az?
Mert a PSR 3000-et követő Tyros-okban és az PSR S szériákban már így vannak feliratozva a hangszerek a voice kategóriában.
Lehet, hogy már csak én vagyok az egyetlen PSR 3000-es tulaj, aki ezt szeretné játszani? Mert eddig akivel kommunikáltam erről és volt neki ez a szintije, nem használta ezt a hangzást, mert nagy részt mulatós zenét játszottak és abba nem illik bele ez a hangzás!
Jól meg vagyok lőve ezzel és csak az bosszant, hogy a gitár demójában teljesen jól szól ez a hangzás, amit keresek. Akkor végül is lehet, hogy csak beállítás kérdése az egész és utána simán meg lehetne szólaltatni, amit szeretnék? Ehhez kellene hozzáértő segítség, hogy előcsaljam a demóban szóló hangot. Köszi.
Mert a PSR 3000-et követő Tyros-okban és az PSR S szériákban már így vannak feliratozva a hangszerek a voice kategóriában.
Lehet, hogy már csak én vagyok az egyetlen PSR 3000-es tulaj, aki ezt szeretné játszani? Mert eddig akivel kommunikáltam erről és volt neki ez a szintije, nem használta ezt a hangzást, mert nagy részt mulatós zenét játszottak és abba nem illik bele ez a hangzás!
Jól meg vagyok lőve ezzel és csak az bosszant, hogy a gitár demójában teljesen jól szól ez a hangzás, amit keresek. Akkor végül is lehet, hogy csak beállítás kérdése az egész és utána simán meg lehetne szólaltatni, amit szeretnék? Ehhez kellene hozzáértő segítség, hogy előcsaljam a demóban szóló hangot. Köszi.
-
papa1951
- Újonc
Köszönöm szépen, hogy segítesz megfejteni ezt a rejtéjt és bizony ez az a videó, ami alapján ki lehet jelenteni azt, hogy a PSR 3000-es szintinek tudnia kell így megszólalni , akár szóló hangszerként. Vagy az imitáció kifejezéssel arra célzol, hogy kamut játszik a manus a videón és nem is egy PSR 3000-nek van ilyen hangja? Mert én úgy látom, és ebből a szempontból már mindegy, hogy mega voice vagy super articulátio-nak hívják. De, egy előre beéállított és a regiszter memoriból előhívott nótáról van szó, amit játszik. Ma végig kerestem a szinti Musik Finder-ében asz összes dalt és nincsen ilyen közöttük ezzel a beállítással és gitárral, amit játszik a pacák. Én jó hiszeműen nem gondolom, hogy ennyire át akarták verni az embereket ezzel a hangzással. Holnap erősen meg keresem ezt a beállítást amit tanácsoltál, csak én sem tudom pontosan, hogy hol van, mert bizonyára nem a billentés érzékenységre gondoltál, mert az normálra van beállítva.Azt hiszem ez ügyben futni kell még egy pár kört. Üdv.
- Asterix
- Globális Moderátor
Én Korg hangszernél normálnál csak akkor tudom előhozni egyes hangszínek jellegzetes effektjeit, ha szétkalapálom a billentyűzetet. Így én soft, ha nem soft 2 beállítást használok... A normál szó ne zavarjon meg téged...
-
papa1951
- Újonc
Köszi, amit írtál, kipróbáltam a billetésérzékenységeket és semi változás. Amúgy én is inkább a soft2 -őt használom , kimélve ezzel a billentyűzetet. Ma reggel vettem észre, hogy az ominózus Michael-es bemutató videó alatt vannak kommentek és ott azt írja az egyik hozzászóló, hogy változtatni kell a Mixing Console-ban a "tune" fülben az oktáv beállításon, hogy ez a hang megszólaljon a jobb oldali billenytűzeten. Követve a tanácsot beállítottam , de semmi változás, csak persze mélyebben szól a gitár, de az a felcsúszó hang csak nem jön elő. Ő is azt írja, hoty normál beállításban lehetetlen az a hangot megszólaltatni. Hát most itt tartok és eléggé bosszant, hogy nem sikerül megtalálni a módját ennek. És ha már a hangszer tudja ezt a hangot , akkor miért nem lehet simán megszólaltatni. Tudom nem nagy dolog és a kenyér sem lesz olcsóbb ettől, de én igazából a klasszikus zenét és a romantikus rockot játszom inkább és ebbe nagyon bele passzolna ez a hangzás. Egyre mérgeseb vagyok és ha tudnék a magyar nyelven kívűl legalább németűl, akkor írnék ennek a Michael-nek, hogy hogy a túróba csinálták a PSR 3000-re ezt a hangot, még ha kilenc évvel ezelőtt is volt. Már a facebookon is próbálnak segíteni a zenésztársak , de már nem emlékszik senki erre a típús beállítási lehetőségre. Azért köszi a hozzálásodat és a videót, nagyon klassz és ha még valami eszedbe jut vagy megtudsz erről valamit, akkor kérlek, hogy oszd meg velem. Köszi és üdv.
- Asterix
- Globális Moderátor
Próbáld meg egy midi sávjára betenni a hangot és az adott sáv hangjainak velocity értékét állítsd be különböző mértékekre és nézd meg, hátha előjön valahonnan a "kisegér"...
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Papa1951!
Nekem 5 évig volt 3k-m. Amikor ezt a faszit először megláttam játszani, akkor értettem meg igazán, hogy kell az automatikát használni. Hidd el ez a hangszer így is tud szólni, sőt jobban.
Írd le, hogy hány másodpercnél hallod a tutit és elmondom a "titkot"!
Üdv Trebor
Nekem 5 évig volt 3k-m. Amikor ezt a faszit először megláttam játszani, akkor értettem meg igazán, hogy kell az automatikát használni. Hidd el ez a hangszer így is tud szólni, sőt jobban.
Írd le, hogy hány másodpercnél hallod a tutit és elmondom a "titkot"!
Üdv Trebor
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Mega hangszínnel csak egy módon tudsz játszani (nem automatikában használva), de úgy semmi értelme.
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Üdv mindenkinek!
Hátha tudok segíteni:
Valamikor nekem is volt psr 3000 -em nem emlékszem pontosan, de ezek a gitár hangszínek el voltak nevezve "cool" vagy "S.Art" hangszíneknek Tyros-ban "S.Art" hangszinek hívják...
A Mega voice hangszíneken nem lehet játszani mert az "velocity" érték állításával (midi-ben) más-más hang jön elő az az ha egy dinamikai tartományon belül használhatóak... élőben nem biztos hogy meg tudod ugyan úgy ütni a billentyűt mindig ugyan úgy...
Amit papa1951 keres az úgy hívható elő, csúsztatások: pl: C-dúr hármast bontasz fel vagy legato-ban (kötve) vagy úgy hogy leütöd a C rajta hagyod az ujjad (nem engeded fel) ütöd az E hangot és át csúsztatja aztán (ez sem engeded el) ütöd a G hangot azt is csúsztatja aztán befolyásolja az is hogy a "C" hang után az E és G hangot milyen erővel ütöd le más és más dinamikai erővel ütve más effektet ad ki csúsztatás vagy koppanás.. Így kellene kipróbálni...
Mutatni természetesen könnyebb, de remélem érthetően leírtam... Pl Tyrosnál akkor is mást hallani ha egy kvint fogsz és mást ha oktávot...
Üdv:
Hátha tudok segíteni:
Valamikor nekem is volt psr 3000 -em nem emlékszem pontosan, de ezek a gitár hangszínek el voltak nevezve "cool" vagy "S.Art" hangszíneknek Tyros-ban "S.Art" hangszinek hívják...
A Mega voice hangszíneken nem lehet játszani mert az "velocity" érték állításával (midi-ben) más-más hang jön elő az az ha egy dinamikai tartományon belül használhatóak... élőben nem biztos hogy meg tudod ugyan úgy ütni a billentyűt mindig ugyan úgy...
Amit papa1951 keres az úgy hívható elő, csúsztatások: pl: C-dúr hármast bontasz fel vagy legato-ban (kötve) vagy úgy hogy leütöd a C rajta hagyod az ujjad (nem engeded fel) ütöd az E hangot és át csúsztatja aztán (ez sem engeded el) ütöd a G hangot azt is csúsztatja aztán befolyásolja az is hogy a "C" hang után az E és G hangot milyen erővel ütöd le más és más dinamikai erővel ütve más effektet ad ki csúsztatás vagy koppanás.. Így kellene kipróbálni...
Mutatni természetesen könnyebb, de remélem érthetően leírtam... Pl Tyrosnál akkor is mást hallani ha egy kvint fogsz és mást ha oktávot...
Üdv:
Üdv: Isti .
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Vagy még eszembe jutott: keress "Slide" kezdetű gitárokat... azok mind "csúsztatnak" ha erősebben ütöd a billentyűt...
Üdv: Isti .