Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

jacksony95
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 35961Hozzászólás jacksony95
2015.09.24. 09:54

Köszönöm a válaszokat srácok !

Igen úgy néz ki lenne lehetőségem váltani egy S770 re de amíg nem próbálom ki személyesen minden egyes porcikáját addig nem tudok állást foglalni.

-Amit imádok a Korgban az az,hogy olyan basszusokat hoz,mintha élő zenekarral játszanék
-Pofonegyszerű,és logikus kezelhetőség
-jó stílusok
-a hangszínek vegyesek.Vannak nagyon jók,és mosolyra késztetőek is :)
-árához képest jó anyaghasználat ( Korg pa 600 a viszonyítás tárgya )

A yaminak első blikkre nagyon jók a stílusai de mégis valóban "hifis" és automata előre beprogramozott érzetet kelt ami egy idő után attól félek monoton hangzást eredményezne. ?

Ezért lennék kíváncsi,hogy egy S770 most ebben az árkategóriában tud e jobb lenni a korgnál ?

Ha egy tudatos vásárló szemszögéből nézzük,én pl: Hiába jobbak a hangok,és a stílusok csak ezért nem fogom megvenni mivel sokan kitérnek a nagyon gyenge billentyűzetre ,és a radírhoz hasonló gombokra,vagyis a beviteli eszközökre...

Öszzességében kell jónak lennie egy hangszernek és ne legyen egyetlen olyan gyenge pontja sem ami elriaszt a vásárlástól...

Számomra is érthetetlen miért ilyen vékony műanyagokból csinálnak billentyűzetet...
A pa 600 se nagy szám a billentyűzet de 2 év mindennapos használat után azt tudom mondani,hogy soha egy pisszenése sem volt műszakilag sem.
A billentyűzetére "Elfogadható" minősítést adnék.

Ha viszont tovább megyünk,és a gyártó szemszögéből nézzük akkor lehet,hogy az ÁFA - és a kerskedők<--- ( de valamiből nekik is meg kell élni) is okolhatók azért,hogy a pénzünkért nem mindíg minőséget kapunk....

Ugyanis egy Fél milliós hangszer csak nekünk fél milliós !!!
A gyártó lehet,sőt biztos kihozza 200.000-ből lehet sokat is mondtam.....Joggal mondja hova tegyek én még ebbe mechanikus minőségi billentyűzetet ?
De ugye mire rámegy a szép magyar ÁFA,A KERESKEDŐK HASZNA-A gyártót ez minden bizonnyal nem fogja érdekelni.

A minőséget sajnos fél millió után keressünk csak....

A zene szabaddá tesz....

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 35971Hozzászólás viskib
2015.09.24. 12:11

Szerintem, ha nem félsz a használt hangszerekből, és biztos vagy a dolgodban hogy jól át bírod nézni a vásárolandó hangszert, árviszonylatban már simán kapsz szép állapotú Tyros2-est és a pa600- sem a 770- nem fog jobban szólni elhiheted ;)
T2 nem lötyögős billentyűzet, súllyozott aftertouc-os fsx billentyűzet, hdd, nagy dönthető lcd, sampler, max 1gb ram, TYROS- hangzás, nem psr és pa -sorozat nagyon nem mindegy pedig sokan ezt nem is nézik, kifelé nem mind1 hogy mi szólal meg, persze izlések és pofonok és beállítások kérdése az egész én már psr-re nem váltok többet meg fizettem sajna a tanuló pénzt T3-ra sem max T4-re ha meg fogja érni de csak a flash rom miatt :777

Ricsike

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35978Hozzászólás jacksony95
2015.09.24. 18:45

viskib írta:Szerintem, ha nem félsz a használt hangszerekből, és biztos vagy a dolgodban hogy jól át bírod nézni a vásárolandó hangszert,:777
Szia Bálint !

Nem félek a használt hangszertől de én úgy gondolom ebben az árszegmesben már csakis kereskedőtől vennék aki garanciát is vállal rá annyit amennyit.

Mivel a Tyros 2 ért is közel 400-akat kérnek és adnak hozzá küszöbgaranciát is....
Nem ennyi pénzt nem adnék magánembernek még komolyabb hangszerért sem a garancia nekem döntő tényező tudod Murphy törvénye....

Képzeld el hazaviszel egy közel 400 ezres hangszert és kiderül valami óriási gond van vele...Nem kívánom senkinek....

Nem vitatom a Tyros 2 nagyon jó gép volt szerencsém hozzá de szó szerint megeszik a hangszereket !
Nagyon ritka a jó állapotú hangszer a tyrosok méltán a legjobbak a piacon bár a ha lenne annyi pénzem mégis Ketron Sd 7-et vennék !
Valami elképesztően profi az a gép mit nem adnék érte !!!!

Mindenképpen kipróbálom az s770 et és írok majd róla...Köszönöm mindenkinek a segítséget srácok !!!!! :777

A zene szabaddá tesz....

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 35981Hozzászólás viskib
2015.09.24. 21:42

Ebben igazad, van nekem is voltak problémák használt hangszerekkel be is csaptak párszor, hála istennek én bubától vettem a hangszert semmi gondom nincs vele így ismerőstől érdemesebb sztm.

Nekem nagyon fontos volt e nézetben a sampler, a billentyűzet, és a vas hangja, így sajnos nem tudtam az s950 és társai mellet dönteni akármilyen új hangszinek vannak benne, mivel én általában egy bass, és egy kemény zongora hangszint használok fölösleges, nekem a fő szempont a dob a bass meg a jobb hangszin de hát ahány zenész anyi féle képp játszik számokat ha a fő szempont a garancia én sem tudok jobb megoldást.

Bár az s770 még mindig nem erőssége a sampler :/ pedig az nagy kincs barátaim!!!!!! :777

Ricsike

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 35988Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.25. 07:36

powersparc írta:Csak használt és nem épp tegnapi vasakat szerez
Nem épp tegnapi!!!!! Itt van a kutya elásva! Azok a hangszerek még rendesen össze voltak rakva és tartósak voltak, de a 2000-es évek után gyártott hangszerekre ez már nem vonatkozik.

Nekem az a véleményem, hogy: csak új hangszert!

Nekem van egy JV-30-am és egy Xp-10-em is. Az Xp már meg sem közelíti minőségben a Jv-t, pedig újabb hangszer.

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35991Hozzászólás jacksony95
2015.09.25. 08:12

Igazatok van !

S770 kilőve ! Gyűjtök még hozzá és inkább komolyabb vasat veszek a Psr-ről annyi negatív dolgot mondanak,hogy óriási hiba lenne ezt figyelmen kívül hagyni....

Mégegyszer köszönöm a hozzáértő válaszokat ,és tanácsokat ! Megfogadom :) :777

A zene szabaddá tesz....

r6991
Újonc
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Yamaha Psr s750, M-Audio Keystation 88 II
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 35997Hozzászólás r6991
2015.09.25. 10:12

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Kedves jacksony95!!

Tudom ajánlani a jövőhét 7végén ( okt. 2-3-4.) megrendezésre kelülő hangszerkiállítást a Syma csarnokban.
Ott mindenki kint lesz aki számít ( roland , yamaha , korg , nord stb. )
Itt ki lehet próbálni amit akarsz.Ez után vettem meg én is a S750 -t.
Bár nem szándékozom másik hangszert venni, de minden évben - mint most is - elmegyek.
Hidd el megéri.

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35999Hozzászólás jacksony95
2015.09.25. 10:45

Nem is mond.... :|

Hallottam élőben kihangosítva bár kipróbálni nem volt lehetőségem.
Fantasztikusan jó hangszer ! Egy szó van rá PROFI ! Bámulatos egy cucc...

De az ára sajnos amíg nem nyerek a lottón a jó öreg "álom" kategória marad... :xx:

A zene szabaddá tesz....

r6991
Újonc
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Yamaha Psr s750, M-Audio Keystation 88 II
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 36003Hozzászólás r6991
2015.09.25. 14:31

Hello Jacksony95!!

Ne mondj le az S770 ről!!!
Nem akarok megbántani senkit mert sokan vannak akik technikailag is jobban értenek a vasakhoz nálam. De minél több helyről kapsz infot és segítséget annál bizonytalanabb leszel a vásárlásnál.
Mikor megvettem az S 750 -t elmentem kipróbáltam tetszett, megvettem. Biztos van ettől jobb gép is, de amire nekem kell arra pont jó.
Van aki erre esküszik van aki arra,meg attól függ mire akarod használni,meg mennyi pénzed van.
Tudom sokan valják a trabant - mercedes effektust, de ezzel csak részben értek egyet.
És szerintem is csak újjat vegyél.
Egy dologra szeretnélek rábeszélni,
a hangszerkiállitást ne hagyd ki!

Üdv

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 36004Hozzászólás tacso
2015.09.25. 15:11

Mi pénteken tesszük tiszteletünket, remélem sokatokkal sikerül összefutnom!! :777

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás