Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

csordi74
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Yamaha PSR-3000
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 30 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 4407Hozzászólás csordi74
2012.04.01. 18:05

viskib írta:
viskib írta:Egy olyan kérdésem lenne fórumtársak hogy tudnám meg oldani azt yamahánál hogy ha le ütök egy hangot pl.gitár leütöm meg szólal1 meg ha fel enegedem is meg szólal még1x-er ? ezt hogyan tudnám beállítani rajta? :xx:
nem tud senki segíteni ? :(
Szia.

Egyáltalán lehet ilyet csinálni, mert Én még nem hallottam ilyenről.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4409Hozzászólás Zeneboy
2012.04.01. 18:08

csordi74 írta: Szia.
Egyáltalán lehet ilyet csinálni, mert Én még nem hallottam ilyenről.
Korgban erre való a guitar mód! /Megfelelő hanggal RX és konvertálással érhető el a hangszerben! E50/60 Rolandok viszont tudják szóló funkcióként is gitárként kísérni!

Cimbalom és más hangoknál, ezt esamble funkción belül lehet elérni iylen billentő játékot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zeneboy 2012.04.02. 11:41-kor.

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4473Hozzászólás Apelláta
2012.04.02. 23:24

Zeneboy írta: Korgban erre való a guitar mód! /Megfelelő hanggal RX és konvertálással érhető el a hangszerben! E50/60 Rolandok viszont tudják szóló funkcióként is gitárként kísérni!

Cimbalom és más hangoknál, ezt esamble funkción belül lehet elérni iylen billentő játékot!
Szia Zeneboy!

Én meg erre gondoltam, amit már Viskib-nek vasárnap éjjel meg is írtam PÜ-ben, mert a chat falon volt téma, csak mire olvastam, már Viskib lelépett:

"A korgokba van egy két olyan hangszín - marimba, vibrafon, xilofon, mandolin és benjo -, ami maga a hangszín tudja azt, hogy kétszer szólal meg. Egyszer lenyomáskor, egyszer meg felengedéskor. Ez nem beállítás, hanem a hangszín sajátossága."

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4474Hozzászólás Zeneboy
2012.04.02. 23:29

:777
Igen..;)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 4989Hozzászólás Asterix
2012.04.20. 17:56

Tyros 3 és Tyros 4 közötti különbséget tudné valaki ecsetelni, aki esetlegesen használati kapcsolatba került ezekkel a gépekkel? ;)

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 5025Hozzászólás claasy
2012.04.21. 15:59

viskib írta:Egy olyan kérdésem lenne fórumtársak hogy tudnám meg oldani azt yamahánál hogy ha le ütök egy hangot pl.gitár leütöm meg szólal1 meg ha fel enegedem is meg szólal még1x-er ? ezt hogyan tudnám beállítani rajta? :xx:
Anno a PSR340-ben belehetett állítani.(lásd: tambura pl.)
Sőt csak úgy szólalt meg úgy ahogy kell,ha egynél több billentyűt nyomtam.(akkord)

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5030Hozzászólás viskib
2012.04.21. 19:18

claasy írta:
Sőt csak úgy szólalt meg úgy ahogy kell,ha egynél több billentyűt nyomtam.(akkord)
azt én is tudom nekem olyan gitár hangszínre lenne szükségem

Ricsike

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 5042Hozzászólás claasy
2012.04.22. 05:54

viskib írta:
claasy írta:
azt én is tudom nekem olyan gitár hangszínre lenne szükségem
Hello.
A szinti menüjében (harmónia)kellett állítani,azt hiszem (trilla,1/8, 1/16, 1/32,stb)Már nem emlékszem pontosan, vagy 15 éve volt ilyen szintim.
Az újabb Yamiknál a "sound creátorban" lehetne talán megcsinálni az ominózus gitár hangszínt.
Harmóna és "echo" beállítása.
-meghatározzuk a harmony típust
- meghatározzuk a harmony effekt szintet
- beállítjuk az "ECHO, TREMOLÓ,és TRILL effekt sebességét.
Elküldöm priviben a leírást.
Üdv

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5046Hozzászólás viskib
2012.04.22. 10:39

Köszi claasy a tippet :777

Ricsike

whitebird
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 5076Hozzászólás whitebird
2012.04.23. 18:47

Üdv!
DGX-300as hangszeren érdekes problémával szembesültem!Mégpedig azzal, hogy a FactoryReset-re abszolút semmit nem csinál...hiába nyomkodom a PowerOn+adott billentyűt, semmi hatása!Pedig az eredeti gépkönyve van meg, és abban minden nyelven ezt a megoldást írják!Na mármost gondoltam én ezt nem hagyom ennyiben nekiálltam variálni, és láss csodát!1 féleképpen engedte!A megoldás a következő volt:Mindent amit felvettem vele (User1-5ig), illetve a stílust amit betöltettem a memórájába saját kezűleg töröltem!És láss csodát!Sikerült!No már most nem tudom, hogy ezt valaki fogja e használni amit leírtam, de gondoltam hátha lesz majd egy fórumozó aki hasonló problémával találkozik!Ami érdekes a dologban, hogy nem tudom, hogy a FReset miért nem törli automatikusan a Userfileokat!?Vagy netántán írásvédett?
Más:
Megtudja e nekem valaki mondani, hogy én vagyok a béna, vagy miért csak 1 stílust tudok feltölteni a hangszerre, mert a gépkönyv azt írja 136 tól...Igaz DISK-nek jelöli, de csak a 136os bankot cseréli!?

Új hozzászólás