|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
slyer
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Hi ViskiB!
Írom mit csinálj.Betöltöd a tvd-t.A kis dob ikontól balra van egy plussz jel.Erre kattintva előjön a layer/réteg/.A layer előtt is van egy plussz jel,erre is katt.Most láthatóvá válik az összes dobminta wave.Mindegyik hangra egyenként nyomsz egy hosszú jobb egér klikket.Properties for region opcióban mindegyik hangnak felírod hogy hol a root key.A d1-es dobodnak példul a d2-n stb.Konvertálás után az uvd-ben egyenként visszaállítod a rootkey-t.
De van gyorsabb technika is.Mentsd a szettedet ki tvn-be,ne tvd-be.Ezt konvertáld a gyári yamaha oldalról letölthető t3 konverterrel uvn-re.Majd ezután az awave-vel már csak megint dobszettre állítod,majd mented uvd-be.Így nem csúsznak el a rootkey-ek.Amit te torzulásnak hallasz,azok a hangok az eredetihez képest több hangal lejjebb vagy feljebb csúsztak a rootkey /eredeti hang/elcsúszása miatt!Üdv
Írom mit csinálj.Betöltöd a tvd-t.A kis dob ikontól balra van egy plussz jel.Erre kattintva előjön a layer/réteg/.A layer előtt is van egy plussz jel,erre is katt.Most láthatóvá válik az összes dobminta wave.Mindegyik hangra egyenként nyomsz egy hosszú jobb egér klikket.Properties for region opcióban mindegyik hangnak felírod hogy hol a root key.A d1-es dobodnak példul a d2-n stb.Konvertálás után az uvd-ben egyenként visszaállítod a rootkey-t.
De van gyorsabb technika is.Mentsd a szettedet ki tvn-be,ne tvd-be.Ezt konvertáld a gyári yamaha oldalról letölthető t3 konverterrel uvn-re.Majd ezután az awave-vel már csak megint dobszettre állítod,majd mented uvd-be.Így nem csúsznak el a rootkey-ek.Amit te torzulásnak hallasz,azok a hangok az eredetihez képest több hangal lejjebb vagy feljebb csúsztak a rootkey /eredeti hang/elcsúszása miatt!Üdv
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
-
slyer
- VIP
Adatlap
Fajl neve: Sonor drum
Marka: yamaha
Szeria: tyros 3-4
Tartalom: hangszín
Stilus: live
Leiras: Viskib sonor dobszettje,acoustik set-re építve!Használd egészséggel,megcsináltam jóra.Üdv
Fajl neve: Sonor drum
Marka: yamaha
Szeria: tyros 3-4
Tartalom: hangszín
Stilus: live
Leiras: Viskib sonor dobszettje,acoustik set-re építve!Használd egészséggel,megcsináltam jóra.Üdv
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
1000!!! hála érte syler !!! király vagy yessss !!!!!!!!
:thx:
:thx:Ricsike
- viskib
- VIP
am ha kérdezhetek még azok a root-ok micsodák? mert amit meg csináltál mindegyik C4, az enyémnél ha nem dobként menttettem hanem UVN v. TVN akkor akkor is mindegyiknél más volt az érték de A6-al kezdődött és a minták jól szóltak de ha TVD v. UVD re mentettem C#0-al kezdődött szintén mindegyik hang másvolt csak torz ez miért volt? 
Ricsike
-
slyer
- VIP
Szia!
Hát nagy össze-visszaság lesz,ha hangszínként van összerakva egy dob szett.Azt mindenképp az awave-vel kell megcsinálni,teljesen előről,drumként beállítva,és akkor nem lesz ilyen.Szedd ki ahogy tudod más progiból vagy vsti-ből a wave-ket,vagy ha csak szettként megy,az sem baj,de az awave-be betöltve először egy mappába szedd szét wav.-ekre.És ezután csinálj belőle uvd.-t,különben megőrülsz vele.Amit te torzulásnak hallasz,az a dobhangod pár hangal lentebb vagy fentebb,mintha lehangolnád a dobokat.A root key az azt jelenti,hogy az álltalad megadott dobhang melyik billentyűn szólaljon meg az eredeti/center key/hangmagasságban.Ezt azért csinálták,hogy ha neked túl magas egy pergő/snare/akkor fél hangal vagy amennyivel akarod lejjebb tudd transzponálni,vagy épp modulálni.A root key a c2 pergőnél lehet mélyebb,ha a root key-t cisz-re állítod.Akkor a hang eredeti hangmagassága a cisz lesz,de te a c-t nyomod,ezért egy fél hangal lejebb,azaz fél hangal mélyebben fog megszólalni.Ezt csak akkor érted meg igazán,ha betöltesz egy jól működő dobszettet,és szórakozol a szerkesztésekkel pár órát.Nekem hónapokba került rájönnöm a progi működésére,mert egy rossz dobszettel próbáltam rájönni a beállításokra.De sajnos ez még kevés,a hangzást is be kell lőni,hogy illeszkedjen a tyros hangzásához.Erre nekem is egy custom voice-okkal foglalkozó szakember hívta fel a figyelmemet!!!De ahhoz megint egy másik szerkesztő progi kell.Üdv
Hát nagy össze-visszaság lesz,ha hangszínként van összerakva egy dob szett.Azt mindenképp az awave-vel kell megcsinálni,teljesen előről,drumként beállítva,és akkor nem lesz ilyen.Szedd ki ahogy tudod más progiból vagy vsti-ből a wave-ket,vagy ha csak szettként megy,az sem baj,de az awave-be betöltve először egy mappába szedd szét wav.-ekre.És ezután csinálj belőle uvd.-t,különben megőrülsz vele.Amit te torzulásnak hallasz,az a dobhangod pár hangal lentebb vagy fentebb,mintha lehangolnád a dobokat.A root key az azt jelenti,hogy az álltalad megadott dobhang melyik billentyűn szólaljon meg az eredeti/center key/hangmagasságban.Ezt azért csinálták,hogy ha neked túl magas egy pergő/snare/akkor fél hangal vagy amennyivel akarod lejjebb tudd transzponálni,vagy épp modulálni.A root key a c2 pergőnél lehet mélyebb,ha a root key-t cisz-re állítod.Akkor a hang eredeti hangmagassága a cisz lesz,de te a c-t nyomod,ezért egy fél hangal lejebb,azaz fél hangal mélyebben fog megszólalni.Ezt csak akkor érted meg igazán,ha betöltesz egy jól működő dobszettet,és szórakozol a szerkesztésekkel pár órát.Nekem hónapokba került rájönnöm a progi működésére,mert egy rossz dobszettel próbáltam rájönni a beállításokra.De sajnos ez még kevés,a hangzást is be kell lőni,hogy illeszkedjen a tyros hangzásához.Erre nekem is egy custom voice-okkal foglalkozó szakember hívta fel a figyelmemet!!!De ahhoz megint egy másik szerkesztő progi kell.Üdv
- viskib
- VIP
Syler vissza térve ehhez a hozzászólásodhoz lenne egy kérdésem, a barátommal vettünk a dinamix-audio-tól Tyros3-ra NashvillDrums- sampler hangszint UVD.- ha ezt avawe studio-val meg oldom T2-re akkor a tyros2-be is simán betölthetem
slyer írta:Egy kis tyros lecke!
Tyros1:
Custom drum és voice csak a saját belső hangmintáiból tudsz szerkeszgetni
pl egyik dobszettben a pergő jó a másikban a nagydob. A magad ízlése szerint össze tudsz állítani egy dobszettet amit midiben és stílusban is egyaránt tudsz használni.
Ugyan ez a helyzet a voicével is.
Tyros2:
Ugyan az mint az tyros1 csak itt viszont már a custom voicébe már külső hangmintákkal is készíthetsz új hangszínt. A custom drumba még sajnos nem lehet külső hangmintákat tölteni de egy kis csalafintasággal meg lehet oldani.
Tyros3: Ő már tudja a custom drumot is. Szóval ha akarsz olyat dobszettet csinálsz magadnak ami pl csak külső hangmintákból áll. Viszont maga a dob teljes szerkesztése még a hangszeren nem megoldott, kell hozzá a voice editor program.
Tyros4: Ugyan az mint a tyros3 csak nála már megoldották, hogy ne kelljen a voice editor sem.
Ennyit a custom témáról!Sziasztok!
Ricsike
-
klagyiati
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: tyros 4
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Sziasztok!
Új vagyok még itt... Nemrég vettem egy tyros 4-et és a dobok nagyon gyengék benne...
Tudnátok segíteni használható élő dob készlettel?
Előre is köszönöm...
klagyiati@***********
Új vagyok még itt... Nemrég vettem egy tyros 4-et és a dobok nagyon gyengék benne...
Tudnátok segíteni használható élő dob készlettel?
Előre is köszönöm...
klagyiati@***********
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Szia!
Én nagyon szívesen oda adom a Ketronomat a T4-ért cserébe abban elég komoly dobok vannak
Na jó a viccet félretéve,Sampler hangmintákat betudsz tölteni a Tyrosba a neten elég sok használható van. A jobb hangminták fizetősek,de akinek ilyen hangszere van....

Én nagyon szívesen oda adom a Ketronomat a T4-ért cserébe abban elég komoly dobok vannak
Na jó a viccet félretéve,Sampler hangmintákat betudsz tölteni a Tyrosba a neten elég sok használható van. A jobb hangminták fizetősek,de akinek ilyen hangszere van....
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szép napot mindenkinek!
Nem értem az embereket, de most komolyan...
Ha valaki évek óta zenész, és sok rendezvényt tudhat a háta mögött... Úgy mond rutinos..
Nem az első hangszerét koptatja, akkor már csak meghallja a hangszerek közti különbséget!!!
Pl: biztos hallott már élőben Korgot, Yamahát, Rolandot, Ketront és el tudja dönteni melyik hangszernek a hangzása tetszik..
Vagy ugye van a másik falyta zenész ember, aki hű marad a márkához, amit eddig jól bevált neki stb..
Na már most, ha valaki újonnan vesz hangszert, annak igen csak tisztába kellene lenni bizonyos dolgokkal...
Nem pedig utána fújjogni, hogy milyen gyenge a hangzása, dob stb...
De erről oldalakat lehetne írni... De nem teszem mert szerintem már a Hangszer VS hangszer topikban ki lett tárgyalva minden hangszer..
Üdv: Joe
Nem értem az embereket, de most komolyan...
Ha valaki évek óta zenész, és sok rendezvényt tudhat a háta mögött... Úgy mond rutinos..
Nem az első hangszerét koptatja, akkor már csak meghallja a hangszerek közti különbséget!!!
Pl: biztos hallott már élőben Korgot, Yamahát, Rolandot, Ketront és el tudja dönteni melyik hangszernek a hangzása tetszik..
Vagy ugye van a másik falyta zenész ember, aki hű marad a márkához, amit eddig jól bevált neki stb..
Na már most, ha valaki újonnan vesz hangszert, annak igen csak tisztába kellene lenni bizonyos dolgokkal...
Nem pedig utána fújjogni, hogy milyen gyenge a hangzása, dob stb...
De erről oldalakat lehetne írni... De nem teszem mert szerintem már a Hangszer VS hangszer topikban ki lett tárgyalva minden hangszer..
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
klagyiati
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: tyros 4
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal