|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
slyer
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Szia Viskib!
Persze,de a további szerkesztgetések,a szétszedett dobkészlet külön-külön való effektezése miatt csinálom így!
De ha ez valakinek nem olyan fontos,akkor lehet a szintin is szerkesztgetni.Üdv!
Persze,de a további szerkesztgetések,a szétszedett dobkészlet külön-külön való effektezése miatt csinálom így!
De ha ez valakinek nem olyan fontos,akkor lehet a szintin is szerkesztgetni.Üdv!
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Egy kis tyros lecke!
Tyros1:
Custom drum és voice csak a saját belső hangmintáiból tudsz szerkeszgetni
pl egyik dobszettben a pergő jó a másikban a nagydob. A magad ízlése szerint össze tudsz állítani egy dobszettet amit midiben és stílusban is egyaránt tudsz használni.
Ugyan ez a helyzet a voicével is.
Tyros2:
Ugyan az mint az tyros1 csak itt viszont már a custom voicébe már külső hangmintákkal is készíthetsz új hangszínt. A custom drumba még sajnos nem lehet külső hangmintákat tölteni de egy kis csalafintasággal meg lehet oldani.
Tyros3: Ő már tudja a custom drumot is. Szóval ha akarsz olyat dobszettet csinálsz magadnak ami pl csak külső hangmintákból áll. Viszont maga a dob teljes szerkesztése még a hangszeren nem megoldott, kell hozzá a voice editor program.
Tyros4: Ugyan az mint a tyros3 csak nála már megoldották, hogy ne kelljen a voice editor sem.
Ennyit a custom témáról!Sziasztok!
Tyros1:
Custom drum és voice csak a saját belső hangmintáiból tudsz szerkeszgetni
pl egyik dobszettben a pergő jó a másikban a nagydob. A magad ízlése szerint össze tudsz állítani egy dobszettet amit midiben és stílusban is egyaránt tudsz használni.
Ugyan ez a helyzet a voicével is.
Tyros2:
Ugyan az mint az tyros1 csak itt viszont már a custom voicébe már külső hangmintákkal is készíthetsz új hangszínt. A custom drumba még sajnos nem lehet külső hangmintákat tölteni de egy kis csalafintasággal meg lehet oldani.
Tyros3: Ő már tudja a custom drumot is. Szóval ha akarsz olyat dobszettet csinálsz magadnak ami pl csak külső hangmintákból áll. Viszont maga a dob teljes szerkesztése még a hangszeren nem megoldott, kell hozzá a voice editor program.
Tyros4: Ugyan az mint a tyros3 csak nála már megoldották, hogy ne kelljen a voice editor sem.
Ennyit a custom témáról!Sziasztok!
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Sziasztok !
A minap volt szerencsém kipróbálni az S-950-et.
Nagyon sok időt nem töltöttem el vele, mert nem volt sok időm éppen ezért a szerkesztésekbe nem tudtam elmerülni. majd legközelebb
De a hangjáról kezelhetőségéről tudok véleményt nyilvánítani. Természetesen ez az Én véleményem kinek a pap, kinek a papné
Szóval külsőre szerintem szép, kezelhetősége nem okoz gondot az előző szériákhoz hasonló, plusz tettek ki olyan funkciókat, amiket már a kezelőfelületről elérhetsz,azaz nem kell a menübe ki-be járkálnod. Ez pozitív dolog.
A billentyűzete a régi széria ami tudjuk, hogy nem a legjobb. Én ezért váltam meg az S-900-tól a billentyűzete miatt! Azt nem szerettem benne, hogy a leütési útja nagyon rövid ezt nem tudom érthetőbben leírni...Remélem érthető
A hangja:
Vannak benne fantasztikus hangszínek a Jazz guitar,Szaxofon,Fender Zongora hangok nagyon tetszenek!
Az Audio stílusok:
Van még mit fejleszteni de szerintem ez csak egy előszó Yamaháéktól. Nem éreztem az Audio stílusoknál amit vártam nekem koszos a hangja igazából köze nincs az élőhatáshoz, nem estem hanyatt... Lehet, hogy nem nyomták meg a Rec gombot akkor a Stúdióban amikor muzsikáltatták a zenészeket
Az Audio stílusokat mindig tölti kijön egy kis homokóra
Na most egy ilyen stílus betöltésekor én nem tudom miért, de lefagyott!!! De olyan szinten, hogy a Power gomb sem reagált. Ezt abszolut nem vártam 
Gondolom lesz, vagy már van is szoftver frissítés ráférne.
A többi stílus a Pro, Session szinte mind mind a régi persze van benne egy két új, de java részt a régiek.
Összegezve:
Ezért az árért amit kérnek érte nem rossz, elgondolkodtató. Sok-sok kompromisszummal. Felhasználóként biztos vagyok benne, hogy nagyon belehet állítani az adott Audio stilusokat. Bár gondolom az Audio dobok nem szerkeszthetőek.
Végszó:
Ha megtehetném anyagilag nagy dilemmám lenne. De inkább egy picit gyűjtenék, és a Tyros 3-mat választanám.
még egyszer hangsúlyozom, szerény személyem véleményét olvastátok !

A minap volt szerencsém kipróbálni az S-950-et.
Nagyon sok időt nem töltöttem el vele, mert nem volt sok időm éppen ezért a szerkesztésekbe nem tudtam elmerülni. majd legközelebb
De a hangjáról kezelhetőségéről tudok véleményt nyilvánítani. Természetesen ez az Én véleményem kinek a pap, kinek a papné
Szóval külsőre szerintem szép, kezelhetősége nem okoz gondot az előző szériákhoz hasonló, plusz tettek ki olyan funkciókat, amiket már a kezelőfelületről elérhetsz,azaz nem kell a menübe ki-be járkálnod. Ez pozitív dolog.
A billentyűzete a régi széria ami tudjuk, hogy nem a legjobb. Én ezért váltam meg az S-900-tól a billentyűzete miatt! Azt nem szerettem benne, hogy a leütési útja nagyon rövid ezt nem tudom érthetőbben leírni...Remélem érthető
A hangja:
Vannak benne fantasztikus hangszínek a Jazz guitar,Szaxofon,Fender Zongora hangok nagyon tetszenek!
Az Audio stílusok:
Van még mit fejleszteni de szerintem ez csak egy előszó Yamaháéktól. Nem éreztem az Audio stílusoknál amit vártam nekem koszos a hangja igazából köze nincs az élőhatáshoz, nem estem hanyatt... Lehet, hogy nem nyomták meg a Rec gombot akkor a Stúdióban amikor muzsikáltatták a zenészeket
Az Audio stílusokat mindig tölti kijön egy kis homokóra
Gondolom lesz, vagy már van is szoftver frissítés ráférne.
A többi stílus a Pro, Session szinte mind mind a régi persze van benne egy két új, de java részt a régiek.
Összegezve:
Ezért az árért amit kérnek érte nem rossz, elgondolkodtató. Sok-sok kompromisszummal. Felhasználóként biztos vagyok benne, hogy nagyon belehet állítani az adott Audio stilusokat. Bár gondolom az Audio dobok nem szerkeszthetőek.
Végszó:
Ha megtehetném anyagilag nagy dilemmám lenne. De inkább egy picit gyűjtenék, és a Tyros 3-mat választanám.
még egyszer hangsúlyozom, szerény személyem véleményét olvastátok !
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Sziasztok. Régen jártam erre, de most újra itt vagyok.
Szia Józsi.
Örülök,hogy Neked sikerült kipróbálni az S950-t.(nekem mostanában nem lesz lehetőségem)
Olvasom,hogy lefagy?!Csodálkozom is rajt.
Yamahákra nem nagyon jellemző a lefagyás, még más típusra igen.
Félre értés ne essék, nem vonom kétségbe amit írtál, csak nekem furcsán hangzik,hogy a Yami lefagy.

Szia Józsi.
Örülök,hogy Neked sikerült kipróbálni az S950-t.(nekem mostanában nem lesz lehetőségem)
Olvasom,hogy lefagy?!Csodálkozom is rajt.
Yamahákra nem nagyon jellemző a lefagyás, még más típusra igen.
Félre értés ne essék, nem vonom kétségbe amit írtál, csak nekem furcsán hangzik,hogy a Yami lefagy.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Már pedig le fagyott
Mint amikor nem válaszol egy program. Ha megnézed a Yamaha először próbálkozik waw alapú stilusokkal.
Eddig persze,hogy nem történt meg. Nekem is leesett az állam elhiheted, volt már egy pár Yamahám, egy sem produkálta ezt.
Eddig persze,hogy nem történt meg. Nekem is leesett az állam elhiheted, volt már egy pár Yamahám, egy sem produkálta ezt.
A rögtönzés világa: A Jazz
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Csodálkozom rajt, már a lefagyáson, nekem is volt már jó pár Yamahám és nem csinálta egyik sem.
Illetve egy a DGX300, az megállt mint a szög egy konvertált stílustól. A kijelzője "szétesett" és csak "vinnyogott"
Hiába csináltam resetet, nem lett jó abban a napban.
Viszont másnap mielőtt elvittem volna szervízbe, még egy próbát csináltam, tehát bekapcsoltam és láss csodát a kis DGX300 szuperul működött.Jót tett neki egy éjszakai pihenés.
Visszatérve az S950-re, talán majd szoftver frissítéssel megoldják ezt a lefagyási gondot.
Illetve egy a DGX300, az megállt mint a szög egy konvertált stílustól. A kijelzője "szétesett" és csak "vinnyogott"
Hiába csináltam resetet, nem lett jó abban a napban.
Viszont másnap mielőtt elvittem volna szervízbe, még egy próbát csináltam, tehát bekapcsoltam és láss csodát a kis DGX300 szuperul működött.Jót tett neki egy éjszakai pihenés.
Visszatérve az S950-re, talán majd szoftver frissítéssel megoldják ezt a lefagyási gondot.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Megvettem a Tyros 3 hangszert, otthon kibontottam, feltettem az állványra. 10 perc múlva Windowsra jellemző kék halállal elszállt a hangszer. Már nem emlékszem rá, hogy mikor csinálta, de folyamatosan mindig meg tudtam a kék halált csinálni egészen az első szoftver frissítések. Ott javították a hibát... 
- Zenex
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Ibanez, Cort és Aria gitárok
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 100 alkalommal
Szia Jóska!
Örülök, hogy rá tudtál nézni egy 950-esre...! Engem az izgat benne a legjobban, vajon, ha az audió dobot nem is lehet szerkeszteni, magát a stílust lehet e? Vagyis, ha pl. mindent, vagy majdnem mindent kiveszek a dob mellől egy audió stílusban, milyen hangszineket lehet visszarendelni a dob mellé? Csak audiót, vagy a többit is? És ugyanúgy, ahogy az elődeinél, lehet egy másik stílusból is mellé rendelni hasonló stíluselemeket?
Üdv.: Zenex
Örülök, hogy rá tudtál nézni egy 950-esre...! Engem az izgat benne a legjobban, vajon, ha az audió dobot nem is lehet szerkeszteni, magát a stílust lehet e? Vagyis, ha pl. mindent, vagy majdnem mindent kiveszek a dob mellől egy audió stílusban, milyen hangszineket lehet visszarendelni a dob mellé? Csak audiót, vagy a többit is? És ugyanúgy, ahogy az elődeinél, lehet egy másik stílusból is mellé rendelni hasonló stíluselemeket?
Üdv.: Zenex
Zenex
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szia,"zongorista28"!
"Azt nem szerettem benne, hogy a leütési útja nagyon rövid ezt nem tudom érthetőbben leírni..."...
...tuladonképpen a mély billentésről akartál írni...ugye?
"Azt nem szerettem benne, hogy a leütési útja nagyon rövid ezt nem tudom érthetőbben leírni..."...
...tuladonképpen a mély billentésről akartál írni...ugye?
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Sziasztok!
Nos, én is próbálgattam az S950-et, de hangzás kérdésben nem tudnék objektíven nyilatkozni, tekintve a hangfoglaláson lévő hangzavart, és a gagyi fülest, ezért sem írtam idáig véleményt, és ez is csak némi kiegészítés!
Viszont nekem egyszer sem fagyott le (kb 20-30 perc alatt), és nem töltötte tovább az audio alapú stílusokat sem mint a sima stílusokat!
A többi érzésem az hasonló Józsi (Zongorista28) által leírtakhoz!
Viszont azt cáfolom hogy a Yamik nem fagytak volna, nagyon sok 3k fagyott, speciel az enyém nem, de több kollégám 3k-ja beállt buli közben többször is, egy két alkalommal én is tanúja voltam ezen lefagyásoknak, elég kellemetlen élmény volt ez nekik!
Nos, én is próbálgattam az S950-et, de hangzás kérdésben nem tudnék objektíven nyilatkozni, tekintve a hangfoglaláson lévő hangzavart, és a gagyi fülest, ezért sem írtam idáig véleményt, és ez is csak némi kiegészítés!
Viszont nekem egyszer sem fagyott le (kb 20-30 perc alatt), és nem töltötte tovább az audio alapú stílusokat sem mint a sima stílusokat!
A többi érzésem az hasonló Józsi (Zongorista28) által leírtakhoz!
Viszont azt cáfolom hogy a Yamik nem fagytak volna, nagyon sok 3k fagyott, speciel az enyém nem, de több kollégám 3k-ja beállt buli közben többször is, egy két alkalommal én is tanúja voltam ezen lefagyásoknak, elég kellemetlen élmény volt ez nekik!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"