Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8409Hozzászólás viskib
2012.10.15. 08:24

Zenex írta: Gondolom, a Roland Srx-en meg a legjobb gyári minőségben kapod kézhez a dolgokat. Más kérdés, hogy mennyibe kerül és kapsz e olyant, amire éppen szükséged van...
Üdv.: Zenex
Üdv. zenex pont jól irányban adtad meg a választ igen én is ezen töröm a fejem mivel most lessz egy jó kis munkám és most alkalmam nyilik hangszer vásárlásra, T2 majd nem izig vérig ismerek kivéve a sampler-t, amit meg az SRX kártya nyújt gondolom nem olyan minőség mint amit a netre dobálnak fel dobszetteket és beölthető a T2-be ahhoz elkéne mennem gondolom stúdióba kikevertetni egy dobot s.t.b hogy az jól szóljon a hangszerben de az is csak 44khz igaz a cd-minőség is ez de az még nem biztos hogy a neten találok is cd-minőségű atom dobszettet mert most töltögettem le wav-okban és nem dobtam magam hanyatm, ellentétben ezekkel a kártyákkal igaz hogy újj ára 102e de a studio-03 kártyában azért majdnem minden hangszer meg található és ha vennék egy r.e-80, v. g70, 350-360 ért már lehet kapni idővel csak össze hakzniznám azt a 100-ast :PPP

Ricsike

Zenex
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Ibanez, Cort és Aria gitárok
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 100 alkalommal

Hozzászólás: # 8420Hozzászólás Zenex
2012.10.15. 13:05

Moderálva: idézet törlés.

Nem tudom, mire kell, de a legtuttibb megoldás egy Ketron Audya 4. A tökéletesnél is élethűbb hangzás minden hangszeren, kicsi, kompakt, nem kell buherálgatni vele, csak összedugod egy midis billentyűvel és kész, a hangzás menyországát is megkapod minden tekintetben. A mult héten lehetett tekerészni egy ilyent a fórum találkozón... totál-tökélet volt, amit hallottam belőle... Mondjuk az ára kicsit húzós, de egy ilyen hangszer egy életre szól...

Zenex

viskib
VIP

Hozzászólás: # 8421Hozzászólás viskib
2012.10.15. 13:08

Hát igen, az ár :D nagyon lényeges :D

Ricsike

Robyka szinty
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: YAHAMA PSR 3000
Adott köszönetek: : 189 alkalommal
Kapott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 8424Hozzászólás Robyka szinty
2012.10.15. 16:57

hello kolegak lenne egy kerdes van egy sty ritmusom es psr 1500 on mukodik apsr 640 nem mi lehet az oka en ugy tudom hogy a psr 1500 az meg sf1 a 640 regebbi hangszer es flopis mi lehet az oka

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 8433Hozzászólás slyer
2012.10.15. 22:41

Szia Viskib!

A t2-re csináltak nagyon jó stúdió dobokat.Érdemes a nahu cuccokat meghalgatni.A dynamix cuccok sem rosszak.A lényeg,hogy 8 rétegűek,és nagyon élethűek.Nekem van egy ketron dobszettem is,de a t4 real dobjai szerintem szebbek.Én 18 custom dobszettet használok,pluszz a gyáriak.Nekem bejön ,hogy mindíg újabbakat lehet betölteni,ellentétben a fix rolandos drága kártyákkal.Fontos,hogy a hangszer időről időre meg tudjon újulni.Persze fontos hogy min szólalsz meg.Én yamaha dxr 15-ös topokkal,és dBsub 05d-vel játszom és ezeken próbálom ki az új szetteket.Itt gyorsan kiderül,hogy mi szól jól.A hangszíneket és a dobokat csak profi studióktól ajánlom.Persze ezeket nehéz ingyen beszerezni,de kis ügyeskedéssel nekem is sikerült.
.Üdv!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

viskib
VIP

Hozzászólás: # 8438Hozzászólás viskib
2012.10.16. 08:26

slyer írta: A hangszíneket és a dobokat csak profi studióktól ajánlom.Persze ezeket nehéz ingyen beszerezni,de kis ügyeskedéssel nekem is sikerült.
.Üdv!
Köszönöm syler a tájékoztatást, ezt jó tudni hát már így nem tudom, de mindenképp kipróbálok a 2 hangszer egy helyen hangzásbeli külömbségbenn hangtisztaságban ilyesmiben 1 cuccon :D pl: a következő forum talni nah persze ha még borsodban lenne akkor meg 100%... nagyon fontos nekem azt a szempontot is figyelembe venni mennyire szerkeszthető a hangszer hangszinekben stílusokban ilyesmiben és azért a tyros2-ben akárhogy kerestem full dobszerkesztési lehetőséget nem találtam az igaz hogy az edit menüben lehet a velotik értékeket cinenként lábdobonként s.t.b állítani de az még kevés, az meg hogy a wav mintákat számítógéppel hogy lehet szerkeszteni arra is nagyon kíváncsi lennék, mindenképp egy nagyon törekvő egyéniség vagyok és sokan mikor az s900- oda rakom a tyros2 mellé meg szeppennek, eq-hangszin dob ,s.t.b keverés miatt de egy okosabb hangszerrel ugye még könnyebb ezt meg hiusítani :PP

Ricsike

slyer
VIP

Hozzászólás: # 8453Hozzászólás slyer
2012.10.16. 21:44

Üdv!
Hát a tyros 2 nem éppen jó dob szerkesztésben,ugyanis csak a gyári dobokból állíthatsz össze szetteket.Wave-ből nem tudsz sajna,de hangszínt lehet.Na,és itt jön a csalás:Nekem nem volt t2-m,de úgy mondták,hogy a dobszettet hangszínként töltöd be,amit mondjuk konvertáltál,vagy vettél stb.Custom voice-ként fog működni,de dal/midi/esetében engedi a dobsáv helyére berakni.Itt csak a transzponálásnál kell vigyázni,mert akkor a dobok is elcsúsznak,ezeket vissza kell állítani.Stílus esetében már rosszabb a helyzet.A t4-em sem enged a 2.sávra custom voice-t tenni,csak drumot.Az elsőre viszont igen,ahol a cinek,meg a csörgők szólnak.Ezért először a stílust szétvágom a splite progival,a casm miatt,majd a kinyert kíséret sávokat xg works-el átdolgozom.Pontosabban megcserélem az 1-es és a 2-es sávokat,majd újra összeillesztem a stílust.Most az 1-es sávon lesz a dobsáv,és már ki is tudom cserélni stílusban is.A cinek a 2. sávon pedig maradnak gyári hangok.Neked is így kell gondolkodni,ha a t2-be wav-os dobokat akarsz.Márpedig akarsz,mert nagyon jók vannak.Én is azért küzdöttem ezzel,mert csak olyan progim van amivel tyros 2/tvn/formátumban tudok szerkeszteni,majd a konvertáló tyros 4-re csak custom voice-ra tudja fordítani.Ha dobra konvertálom elvesznek a layerek!Nem tudom miért,de nyomozok utána a világhálón.Ennyit röviden.
Szerkesztés szempontjából a t4 szinte tökéletes,csak nem lehet vele wav-eket loop-olni,vágni stb.Ezeket számítógépen kell szettben megcsinálni.Majd a szintibe betöltve már lehet effektezni,kutyulni őket.Szia!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

viskib
VIP

Hozzászólás: # 8462Hozzászólás viskib
2012.10.17. 07:56

Syler ez mind jó amit le írtál de ezt a digital recordings-ban 2 lépésből meg oldom az assembly menüben a 2 dobsávot meg cserélem 2 kattintással :)

Ricsike

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 8470Hozzászólás HunHyper
2012.10.17. 15:20

Olvasgattam vissza kicsit, de nem látom, hogy volt-e már róla szó, hogy a T3 dobszetjeit vagy hangszíneit lehet-e adoptálni az S900-ra?
Ha volt róla zsó, akkor bocsi, ha nem, akkor valakinek infója a témáról?

Üdv: HunHyper

Uí: Vagy a lenti módon megoldható S900-ra is?

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

slyer
VIP

Hozzászólás: # 8472Hozzászólás slyer
2012.10.17. 16:19

Szia!
Sajna a 900-910-en nincs ilyen lehetőség.Elmenteni is csak a saját hangszínkészlet paramétereit lehet.A hangot kinyerni nem lehet. :(

Új hozzászólás