Üdv. zenex pont jól irányban adtad meg a választ igen én is ezen töröm a fejem mivel most lessz egy jó kis munkám és most alkalmam nyilik hangszer vásárlásra, T2 majd nem izig vérig ismerek kivéve a sampler-t, amit meg az SRX kártya nyújt gondolom nem olyan minőség mint amit a netre dobálnak fel dobszetteket és beölthető a T2-be ahhoz elkéne mennem gondolom stúdióba kikevertetni egy dobot s.t.b hogy az jól szóljon a hangszerben de az is csak 44khz igaz a cd-minőség is ez de az még nem biztos hogy a neten találok is cd-minőségű atom dobszettet mert most töltögettem le wav-okban és nem dobtam magam hanyatm, ellentétben ezekkel a kártyákkal igaz hogy újj ára 102e de a studio-03 kártyában azért majdnem minden hangszer meg található és ha vennék egy r.e-80, v. g70, 350-360 ért már lehet kapni idővel csak össze hakzniznám azt a 100-astZenex írta: Gondolom, a Roland Srx-en meg a legjobb gyári minőségben kapod kézhez a dolgokat. Más kérdés, hogy mennyibe kerül és kapsz e olyant, amire éppen szükséged van...
Üdv.: Zenex
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- viskib
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Ricsike
- Zenex
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Ibanez, Cort és Aria gitárok
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 100 alkalommal
Moderálva: idézet törlés.
Nem tudom, mire kell, de a legtuttibb megoldás egy Ketron Audya 4. A tökéletesnél is élethűbb hangzás minden hangszeren, kicsi, kompakt, nem kell buherálgatni vele, csak összedugod egy midis billentyűvel és kész, a hangzás menyországát is megkapod minden tekintetben. A mult héten lehetett tekerészni egy ilyent a fórum találkozón... totál-tökélet volt, amit hallottam belőle... Mondjuk az ára kicsit húzós, de egy ilyen hangszer egy életre szól...
Nem tudom, mire kell, de a legtuttibb megoldás egy Ketron Audya 4. A tökéletesnél is élethűbb hangzás minden hangszeren, kicsi, kompakt, nem kell buherálgatni vele, csak összedugod egy midis billentyűvel és kész, a hangzás menyországát is megkapod minden tekintetben. A mult héten lehetett tekerészni egy ilyent a fórum találkozón... totál-tökélet volt, amit hallottam belőle... Mondjuk az ára kicsit húzós, de egy ilyen hangszer egy életre szól...
Zenex
- viskib
- VIP
-
Robyka szinty
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: YAHAMA PSR 3000
- Adott köszönetek: : 189 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapcsolat:
hello kolegak lenne egy kerdes van egy sty ritmusom es psr 1500 on mukodik apsr 640 nem mi lehet az oka en ugy tudom hogy a psr 1500 az meg sf1 a 640 regebbi hangszer es flopis mi lehet az oka
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Szia Viskib!
A t2-re csináltak nagyon jó stúdió dobokat.Érdemes a nahu cuccokat meghalgatni.A dynamix cuccok sem rosszak.A lényeg,hogy 8 rétegűek,és nagyon élethűek.Nekem van egy ketron dobszettem is,de a t4 real dobjai szerintem szebbek.Én 18 custom dobszettet használok,pluszz a gyáriak.Nekem bejön ,hogy mindíg újabbakat lehet betölteni,ellentétben a fix rolandos drága kártyákkal.Fontos,hogy a hangszer időről időre meg tudjon újulni.Persze fontos hogy min szólalsz meg.Én yamaha dxr 15-ös topokkal,és dBsub 05d-vel játszom és ezeken próbálom ki az új szetteket.Itt gyorsan kiderül,hogy mi szól jól.A hangszíneket és a dobokat csak profi studióktól ajánlom.Persze ezeket nehéz ingyen beszerezni,de kis ügyeskedéssel nekem is sikerült.
.Üdv!
A t2-re csináltak nagyon jó stúdió dobokat.Érdemes a nahu cuccokat meghalgatni.A dynamix cuccok sem rosszak.A lényeg,hogy 8 rétegűek,és nagyon élethűek.Nekem van egy ketron dobszettem is,de a t4 real dobjai szerintem szebbek.Én 18 custom dobszettet használok,pluszz a gyáriak.Nekem bejön ,hogy mindíg újabbakat lehet betölteni,ellentétben a fix rolandos drága kártyákkal.Fontos,hogy a hangszer időről időre meg tudjon újulni.Persze fontos hogy min szólalsz meg.Én yamaha dxr 15-ös topokkal,és dBsub 05d-vel játszom és ezeken próbálom ki az új szetteket.Itt gyorsan kiderül,hogy mi szól jól.A hangszíneket és a dobokat csak profi studióktól ajánlom.Persze ezeket nehéz ingyen beszerezni,de kis ügyeskedéssel nekem is sikerült.
.Üdv!
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- viskib
- VIP
Köszönöm syler a tájékoztatást, ezt jó tudni hát már így nem tudom, de mindenképp kipróbálok a 2 hangszer egy helyen hangzásbeli külömbségbenn hangtisztaságban ilyesmiben 1 cucconslyer írta: A hangszíneket és a dobokat csak profi studióktól ajánlom.Persze ezeket nehéz ingyen beszerezni,de kis ügyeskedéssel nekem is sikerült.
.Üdv!
Ricsike
-
slyer
- VIP
Üdv!
Hát a tyros 2 nem éppen jó dob szerkesztésben,ugyanis csak a gyári dobokból állíthatsz össze szetteket.Wave-ből nem tudsz sajna,de hangszínt lehet.Na,és itt jön a csalás:Nekem nem volt t2-m,de úgy mondták,hogy a dobszettet hangszínként töltöd be,amit mondjuk konvertáltál,vagy vettél stb.Custom voice-ként fog működni,de dal/midi/esetében engedi a dobsáv helyére berakni.Itt csak a transzponálásnál kell vigyázni,mert akkor a dobok is elcsúsznak,ezeket vissza kell állítani.Stílus esetében már rosszabb a helyzet.A t4-em sem enged a 2.sávra custom voice-t tenni,csak drumot.Az elsőre viszont igen,ahol a cinek,meg a csörgők szólnak.Ezért először a stílust szétvágom a splite progival,a casm miatt,majd a kinyert kíséret sávokat xg works-el átdolgozom.Pontosabban megcserélem az 1-es és a 2-es sávokat,majd újra összeillesztem a stílust.Most az 1-es sávon lesz a dobsáv,és már ki is tudom cserélni stílusban is.A cinek a 2. sávon pedig maradnak gyári hangok.Neked is így kell gondolkodni,ha a t2-be wav-os dobokat akarsz.Márpedig akarsz,mert nagyon jók vannak.Én is azért küzdöttem ezzel,mert csak olyan progim van amivel tyros 2/tvn/formátumban tudok szerkeszteni,majd a konvertáló tyros 4-re csak custom voice-ra tudja fordítani.Ha dobra konvertálom elvesznek a layerek!Nem tudom miért,de nyomozok utána a világhálón.Ennyit röviden.
Szerkesztés szempontjából a t4 szinte tökéletes,csak nem lehet vele wav-eket loop-olni,vágni stb.Ezeket számítógépen kell szettben megcsinálni.Majd a szintibe betöltve már lehet effektezni,kutyulni őket.Szia!
Hát a tyros 2 nem éppen jó dob szerkesztésben,ugyanis csak a gyári dobokból állíthatsz össze szetteket.Wave-ből nem tudsz sajna,de hangszínt lehet.Na,és itt jön a csalás:Nekem nem volt t2-m,de úgy mondták,hogy a dobszettet hangszínként töltöd be,amit mondjuk konvertáltál,vagy vettél stb.Custom voice-ként fog működni,de dal/midi/esetében engedi a dobsáv helyére berakni.Itt csak a transzponálásnál kell vigyázni,mert akkor a dobok is elcsúsznak,ezeket vissza kell állítani.Stílus esetében már rosszabb a helyzet.A t4-em sem enged a 2.sávra custom voice-t tenni,csak drumot.Az elsőre viszont igen,ahol a cinek,meg a csörgők szólnak.Ezért először a stílust szétvágom a splite progival,a casm miatt,majd a kinyert kíséret sávokat xg works-el átdolgozom.Pontosabban megcserélem az 1-es és a 2-es sávokat,majd újra összeillesztem a stílust.Most az 1-es sávon lesz a dobsáv,és már ki is tudom cserélni stílusban is.A cinek a 2. sávon pedig maradnak gyári hangok.Neked is így kell gondolkodni,ha a t2-be wav-os dobokat akarsz.Márpedig akarsz,mert nagyon jók vannak.Én is azért küzdöttem ezzel,mert csak olyan progim van amivel tyros 2/tvn/formátumban tudok szerkeszteni,majd a konvertáló tyros 4-re csak custom voice-ra tudja fordítani.Ha dobra konvertálom elvesznek a layerek!Nem tudom miért,de nyomozok utána a világhálón.Ennyit röviden.
Szerkesztés szempontjából a t4 szinte tökéletes,csak nem lehet vele wav-eket loop-olni,vágni stb.Ezeket számítógépen kell szettben megcsinálni.Majd a szintibe betöltve már lehet effektezni,kutyulni őket.Szia!
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- viskib
- VIP
Syler ez mind jó amit le írtál de ezt a digital recordings-ban 2 lépésből meg oldom az assembly menüben a 2 dobsávot meg cserélem 2 kattintással 
Ricsike
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Olvasgattam vissza kicsit, de nem látom, hogy volt-e már róla szó, hogy a T3 dobszetjeit vagy hangszíneit lehet-e adoptálni az S900-ra?
Ha volt róla zsó, akkor bocsi, ha nem, akkor valakinek infója a témáról?
Üdv: HunHyper
Uí: Vagy a lenti módon megoldható S900-ra is?
Ha volt róla zsó, akkor bocsi, ha nem, akkor valakinek infója a témáról?
Üdv: HunHyper
Uí: Vagy a lenti módon megoldható S900-ra is?
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
slyer
- VIP
Szia!
Sajna a 900-910-en nincs ilyen lehetőség.Elmenteni is csak a saját hangszínkészlet paramétereit lehet.A hangot kinyerni nem lehet.
Sajna a 900-910-en nincs ilyen lehetőség.Elmenteni is csak a saját hangszínkészlet paramétereit lehet.A hangot kinyerni nem lehet.