Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 113
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8069Hozzászólás Bubamara
2012.10.07. 12:42

Szia.
Első körben a következőket javaslom:
Igyál meg egy kávét és ásványvizet. :)
1. csavarozd ki és húzd le a HDD-t lehet az haldoklik és leblokkolja a hangszert.
2. Figyeld meg, hogy kapcsolók fényei visszajönnek e, vagy csak a kijelző led világít.
3. Ha nem jönnek be a funkció ledek, csináélj egy resetet (utolsó (C) billentyű és bekapcsolás egyidejűleg)

Buba

MisBá
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 8070Hozzászólás MisBá
2012.10.07. 12:53

Szia Laci!
Nem tudom, hogy itt, hogyan fogod megtalálni amit írok, na de próba szerencse.
Én először a tápegységet cserélném le egy másikkal, próbaként, mert elképzelhető, hogy időnként az nem ad elegendő áramot, akármi miatt.
Ha garantáltan jó a táp, akkor sajnos, ha van merszed szét kell kapni a gépet és minden csatlakozót, szalagkábelek esetében az egész sort meg kell mozgatni, úgy mint mikor a Pc-ben akad kis kontakt hiba.
SZIGORÚAN FESZÜLTSÉGMENTES ÁLLAPOTBAN.!!!!
Ha van bátorságod és némi ismerted a betáptól indulva egy panelt megmozgatsz és lepróbálod, ha szerencséd van behatárolható, hogy melyik panelon volt a kh-s csatlakozó.
Üdv.:Mis. :777

MisBá

Hozzászólás: # 8071Hozzászólás MisBá
2012.10.07. 12:55

...kénytelen vagyok két részletben, mert sok a szöveg...
Ha végig mentél minden csatlakozón a hiba csak jelentkezik később, akkor szakember, ha Ő sem tudja, akkor megszabadulsz tőle és imádkozol, hogy az esetleg vállalt garancián belül ne jelentkezzen az új tulajnál a hiba.
Felhívnám a figyelmedet, hogy minden fizikai műveletedet előzze meg a feszültség mentesítés, de ha van némi elektronikai ismereted, akkor kockáztathatsz is. De az :diablo: ...nem :lazy: .
Üdv.:Mis. :777

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 8073Hozzászólás Picasso †
2012.10.07. 13:19

Szia Mis, :777

Örülök, hogy itt vagy velünk!

Pacsika, Picasso

Picasso

MisBá

Hozzászólás: # 8085Hozzászólás MisBá
2012.10.07. 15:03

Szia Zoli!
Itt voltam én eddig is, csak befogtam a számat :lazy: ...így lapítottam. Teccik érteni ? :hit2:

Lacka72
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Yamaha PSR S950, Roland Discovery 5
Adott köszönetek: : 29 alkalommal
Kapott köszönetek: : 68 alkalommal

Hozzászólás: # 8109Hozzászólás Lacka72
2012.10.07. 20:42

Bubamara írta:Szia.
Első körben a következőket javaslom:
Igyál meg egy kávét és ásványvizet. :)
1. csavarozd ki és húzd le a HDD-t lehet az haldoklik és leblokkolja a hangszert.
2. Figyeld meg, hogy kapcsolók fényei visszajönnek e, vagy csak a kijelző led világít.
3. Ha nem jönnek be a funkció ledek, csináélj egy resetet (utolsó (C) billentyű és bekapcsolás egyidejűleg)

Ezt a resetet megcsinaltam, utana bekapcsolt a hangszer. Viszont en magam is a HDD-re gyanakszom. Meg szerencse a szerencsetlensegben, hogy itt Angliaban fillerekert tudok venni hozza egy vinyot. Most csak azert drukkolok, hogy amig megjon, addig ne menjen tonkre es a musoromat le tudjam menteni rola. Bar az is igaz, hogy a szamitogepemen rajta van a musorom.

Lacka72
Újonc

Hozzászólás: # 8110Hozzászólás Lacka72
2012.10.07. 20:44

Koszonom a reszletes felhomalyositast Misi bacsi. Eszembe nem jutna szetszedni valamit amihez nem ertek. Ha nem jon be a HDD csere, akkor mar szoltam a kedvenc hangszerboltosomnak es viszem hozza, hogy nezze meg mit lehet vele kezdeni.

Lacka72
Újonc

Hozzászólás: # 8111Hozzászólás Lacka72
2012.10.07. 20:49

Szia Misi bacsi!!

Megtalaltam!! Annyit meg ehhez, hogy nem tapegyseggel megy, hanem siman egy 220-as kabel bele a Tyrosba, a masik vege pedig a konnektorba.

Koszonom

Udv
Lacka

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 113
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8118Hozzászólás Bubamara
2012.10.07. 23:32

Ezt a resetet megcsinaltam, utana bekapcsolt a hangszer. Viszont en magam is a HDD-re gyanakszom. Meg szerencse a szerencsetlensegben, hogy itt Angliaban fillerekert tudok venni hozza egy vinyot. Most csak azert drukkolok, hogy amig megjon, addig ne menjen tonkre es a musoromat le tudjam menteni rola. Bar az is igaz, hogy a szamitogepemen rajta van a musorom.
Örülök, hogy a reset segített felállítani a rendszert.
A HDD tartalmát kicsavarozást követően egy 2,5" ATA külső rack USB csatlakozója segítségével kb. 5 perc alatt tudod archiválni a gépedre.
Nekem a valaha használt összes hangszerem winyóira mentett munkáim rajta vannak egy háttértárolón. Soha nem tudhatom mikor van rá szükség. Ennyi fáradtságot és egy kis beruházást megér. Ha már egyszer dolgoztam valamin, ne menjen lecsóba egy merevlemez hiba miatt.Aztán mondjuk a munka függvényében 2-3 havonta archiválni.

Azt azért hozzá kell tenni a hibajelenségedhez, hogy a hangszer és a beépített hdd teljesen más feszültségszinten dolgozik, bár gyakorlatilag egy tápegység van a hangszerben, de ahogyan a pc-kben is, úgy itt is a különböző szintek szét vannak egymástól választva. Így nagyon durva zárlat szerű hibajelenség okozhat csak olyat, hogy ne álljon fel a gép. Ez a HD lekötésével orvosolható. Oda szeretnék kilyukadni, amit az első kommentben is írtam, hogy ha a ledek világítanak de az LCD fehér marad, akkor a hangszer működik, csak a kijelző nem megy mert pl egy belső csatlakozó nem érintkezik rendesen. Azok közül, amelyek a főpanelról az LCD házba mennek fel. Mindezt kis affinitással valóban le tudod ellenőrizni ahogyan azt MisBá is ecsetelte neked. Természetesen hozzáértést igényel. Hasonló jelenséggel találkoztam már tyrosnál, minden lcd hibára utalt, de a hangszer kora, használtsága és általános állapota szinte 100%-ban kizárta a kijelző hibát. Fehér kijelző színes ledek...
Az összes csatlakozó (Gépházban főpanelon lévő sorcsatlakozók és kijelzőházba lévő csatlakozók) körültekintő átmozgatása (Lehúzás és visszacsatlakoztatás után a hibajelenség végérvényesen megszűnt. A T1 bontása kicsit macerás a hangszerházon átfűzött szalagkábel miatt, ezért laikusoknak valóban nem ajánlott. A T2-nél a konstrukció változtatása miatt már egyszerűbb dolga van a szerviztechnikusnak.
Ja és mindig hordj magaddal egy tartalék winyót egy kis rackben és egy mágneses csillagcsavarhúzót. Az :diablo: nem alszik. ezekben a hangszerekben egy háttértár csere nem több mint 5 perc. Tehát egy rövid szünet. :)
Ha pedig úgy is HD-t veszel próbálj meg beszerezni PATA IDE SSD-t a HDD helyett 5-10 GB maximálisan elegendő a T1-be. Az a kapacitás viszonylag pénztárcakímélő áron elérthető. Hiszen semmi nem indokol nagyobbat egy olyan hangszerben, ahol csak mid és sty fájlokat kell tárolni. Az SSD nem tartalmaz semmilyen mozgó alkatrészt, így az élettartama és a rázkódásra szállításra adott reakciói lényegesen kedvezőbbek a normál 2,5" notebok winyóétól. Ja és a sebessége jelentősen gyorsabb.

Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert!

Buba

Lacka72
Újonc

Hozzászólás: # 8134Hozzászólás Lacka72
2012.10.08. 11:11

Koszi a valaszt. Az igazsag az, hogy SSD eszembe sem jutott, pedig adja magat, mivel jobb es gyorsabb mint a HDD.

Koszi a tippet.

Udv
Lacka

Új hozzászólás