Ezt a resetet megcsinaltam, utana bekapcsolt a hangszer. Viszont en magam is a HDD-re gyanakszom. Meg szerencse a szerencsetlensegben, hogy itt Angliaban fillerekert tudok venni hozza egy vinyot. Most csak azert drukkolok, hogy amig megjon, addig ne menjen tonkre es a musoromat le tudjam menteni rola. Bar az is igaz, hogy a szamitogepemen rajta van a musorom.
Örülök, hogy a reset segített felállítani a rendszert.
A HDD tartalmát kicsavarozást követően egy 2,5" ATA külső rack USB csatlakozója segítségével kb. 5 perc alatt tudod archiválni a gépedre.
Nekem a valaha használt összes hangszerem winyóira mentett munkáim rajta vannak egy háttértárolón. Soha nem tudhatom mikor van rá szükség. Ennyi fáradtságot és egy kis beruházást megér. Ha már egyszer dolgoztam valamin, ne menjen lecsóba egy merevlemez hiba miatt.Aztán mondjuk a munka függvényében 2-3 havonta archiválni.
Azt azért hozzá kell tenni a hibajelenségedhez, hogy a hangszer és a beépített hdd teljesen más feszültségszinten dolgozik, bár gyakorlatilag egy tápegység van a hangszerben, de ahogyan a pc-kben is, úgy itt is a különböző szintek szét vannak egymástól választva. Így nagyon durva zárlat szerű hibajelenség okozhat csak olyat, hogy ne álljon fel a gép. Ez a HD lekötésével orvosolható. Oda szeretnék kilyukadni, amit az első kommentben is írtam, hogy ha a ledek világítanak de az LCD fehér marad, akkor a hangszer működik, csak a kijelző nem megy mert pl egy belső csatlakozó nem érintkezik rendesen. Azok közül, amelyek a főpanelról az LCD házba mennek fel. Mindezt kis affinitással valóban le tudod ellenőrizni ahogyan azt MisBá is ecsetelte neked. Természetesen hozzáértést igényel. Hasonló jelenséggel találkoztam már tyrosnál, minden lcd hibára utalt, de a hangszer kora, használtsága és általános állapota szinte 100%-ban kizárta a kijelző hibát. Fehér kijelző színes ledek...
Az összes csatlakozó (Gépházban főpanelon lévő sorcsatlakozók és kijelzőházba lévő csatlakozók) körültekintő átmozgatása (Lehúzás és visszacsatlakoztatás után a hibajelenség végérvényesen megszűnt. A T1 bontása kicsit macerás a hangszerházon átfűzött szalagkábel miatt, ezért laikusoknak valóban nem ajánlott. A T2-nél a konstrukció változtatása miatt már egyszerűbb dolga van a szerviztechnikusnak.
Ja és mindig hordj magaddal egy tartalék winyót egy kis rackben és egy mágneses csillagcsavarhúzót. Az

nem alszik. ezekben a hangszerekben egy háttértár csere nem több mint 5 perc. Tehát egy rövid szünet.

Ha pedig úgy is HD-t veszel próbálj meg beszerezni PATA IDE SSD-t a HDD helyett 5-10 GB maximálisan elegendő a T1-be. Az a kapacitás viszonylag pénztárcakímélő áron elérthető. Hiszen semmi nem indokol nagyobbat egy olyan hangszerben, ahol csak mid és sty fájlokat kell tárolni. Az SSD nem tartalmaz semmilyen mozgó alkatrészt, így az élettartama és a rázkódásra szállításra adott reakciói lényegesen kedvezőbbek a normál 2,5" notebok winyóétól. Ja és a sebessége jelentősen gyorsabb.
Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert!