|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok! Elnézéseteket kérem, hogy ilyet írok ide, de keresek Yamaha MM6 szintit körülbelül 60000 forintért. Van egy hirdetés egy portálon ennyiért, legalább is eddig ennyiért akarta eladni, de most áremelkedés történt és 20 ezerrel többért kínálja már. De ennyit nem tudok adni érte. Ha van itt valakinek tudomása 60000 körüli áron ilyen szintiről, kérem üzenjen, mert második szintinek megvenném! Köszi és üdv nektek!
-
Laca51
- Kiemelt tag
Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
Köszi a tanácsot,de mint írtam én második, kiegészítő hangszernek használnám és amúgy nekem tökéletesen megfelel a hangzása , tudása . 2013-ban volt egy MOX6-om és nagyon szuper volt, minden hangja nekem nagyon tetszett, főleg a fantázia pad hangszínek, de mivel nem kisérőautomatikás volt , akkor még nem sok mindenre tudtam használni, elcseréltem egy S700-ra. De a hangok akkor is varázslatosak voltak. Számomra. Mivel nem mulatós zenélő vagyok, hanem inkább a Vangelis , Robert Miles és hasonló hangzásokat szeretem és a rock zenét, így a jelenlegi S900-as mellé szeretném, ezt a hangszert. És ennek a MM6-nak azért vannak beépített kíséretei is, ami számomra megfelelő lenne. Ugyanúgy 4 varriációs, mig a hasonló tudású Yamikban ez nincsen meg. Vagy csak nekem nem felel meg. Nagyon jó benne a sok rétű arpaggiator, ami az egyik fő oka , hogy tetszik ez a hangszer. A másik pedig a szűrők, effektek! Hát ezért szeretnék egy MM6-ot, otthoni hobbi zenélésre az S900-al együtt! Üdv!
Köszi a tanácsot,de mint írtam én második, kiegészítő hangszernek használnám és amúgy nekem tökéletesen megfelel a hangzása , tudása . 2013-ban volt egy MOX6-om és nagyon szuper volt, minden hangja nekem nagyon tetszett, főleg a fantázia pad hangszínek, de mivel nem kisérőautomatikás volt , akkor még nem sok mindenre tudtam használni, elcseréltem egy S700-ra. De a hangok akkor is varázslatosak voltak. Számomra. Mivel nem mulatós zenélő vagyok, hanem inkább a Vangelis , Robert Miles és hasonló hangzásokat szeretem és a rock zenét, így a jelenlegi S900-as mellé szeretném, ezt a hangszert. És ennek a MM6-nak azért vannak beépített kíséretei is, ami számomra megfelelő lenne. Ugyanúgy 4 varriációs, mig a hasonló tudású Yamikban ez nincsen meg. Vagy csak nekem nem felel meg. Nagyon jó benne a sok rétű arpaggiator, ami az egyik fő oka , hogy tetszik ez a hangszer. A másik pedig a szűrők, effektek! Hát ezért szeretnék egy MM6-ot, otthoni hobbi zenélésre az S900-al együtt! Üdv!
-
Laca51
- Kiemelt tag
Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
Igen tudom és köszönöm a tanácsot!
Igen tudom és köszönöm a tanácsot!
-
Laca51
- Kiemelt tag
-
Apa89
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha PSR 2100
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Sziasztok.
Lehet nem a megfelelő helyre írok...
YAMAHA PSR-2100 szinyó hangerőgomb minimális tekerése-csavargatása a hangszórók recsegésével jár.
Szerintetek mi a baj? Megoldása?
Levegő sprayre gondoltam, hogy befújok neki.
Szerintetek?
Lehet nem a megfelelő helyre írok...
YAMAHA PSR-2100 szinyó hangerőgomb minimális tekerése-csavargatása a hangszórók recsegésével jár.
Szerintetek mi a baj? Megoldása?
Levegő sprayre gondoltam, hogy befújok neki.
Szerintetek?
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szia Apa89!
Nagy valószínűséggel elkopott a potméter belsejében az érintkező felület.
Ennyi év alatt simán elfáradhat.
Javítása csere.
Illetve, még egy nagyon végső megoldás lehetséges, ha jártas vagy valamennyire az elektronikában és vállalkozó szellemű vagy.
Amennyiben szét szeded a potmétert, már ha lehetséges, puha grafit ceruzával át kell satírozni az érintkező felületet, ahol a fésüs szedő érintkezik.
Egy darabig ismét működhet sercegés nélkül.
Természetesen a legjobb, ha újra van cserélve!
Üdv: Joe
Nagy valószínűséggel elkopott a potméter belsejében az érintkező felület.
Ennyi év alatt simán elfáradhat.
Javítása csere.
Illetve, még egy nagyon végső megoldás lehetséges, ha jártas vagy valamennyire az elektronikában és vállalkozó szellemű vagy.
Amennyiben szét szeded a potmétert, már ha lehetséges, puha grafit ceruzával át kell satírozni az érintkező felületet, ahol a fésüs szedő érintkezik.
Egy darabig ismét működhet sercegés nélkül.
Természetesen a legjobb, ha újra van cserélve!
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
Apa89
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha PSR 2100
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Szia Gohstrider
Köszönöm a segítséget. Belekukkantok a szinti belsejébe.
Ha esetleg cserés mutatvány lenne akkor ilyet hol szerezhetek be?
Zeneboltba speciel ilyet nem tartanak, de lehet megrendelnék nekem?
Köszönöm a segítséget. Belekukkantok a szinti belsejébe.
Ha esetleg cserés mutatvány lenne akkor ilyet hol szerezhetek be?
Zeneboltba speciel ilyet nem tartanak, de lehet megrendelnék nekem?
- Joe83
- Adminisztrátor
Szia Apa89!
Hangjegy Bt. XIV. ker. Bp. Handzsár u. 4. Tel.: 30/252-8538
Üdvözlettel : Joe
Hangjegy Bt. XIV. ker. Bp. Handzsár u. 4. Tel.: 30/252-8538
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Nálam általában kontakt spray-el megoldódik a gond, ha viszont kopásról van szó, akkor egyértelműen a csere a legjobb megoldás.
- Joe83
- Adminisztrátor
Nos a Contact spry megoldás szintén zsákutca.
Ugyanis nem potméterekhez van kitalálva!
Csatlakozókhoz/stekkerekhez kiváló, hiszen oldja a zsírt, és egyéb szennyeződést. De! Ha te elkezded Contact spray-el fújogatni, az felmarja a gyári szén réteget is a potméterben!
A másik dolog, potmétereknél az se mindegy, hogy fizikálisan szabályoz, pl. Hangerő, vagy szoftveresen, mint pl a Korg, vagy Yamaha stb sliderek! Ugyanis ha egy potméter szoftveresen vezérel, úgy nem okoz sercegést. Max hirtelen ugrik a szabályozási tartományban.
Ugyanis nem potméterekhez van kitalálva!
Csatlakozókhoz/stekkerekhez kiváló, hiszen oldja a zsírt, és egyéb szennyeződést. De! Ha te elkezded Contact spray-el fújogatni, az felmarja a gyári szén réteget is a potméterben!
A másik dolog, potmétereknél az se mindegy, hogy fizikálisan szabályoz, pl. Hangerő, vagy szoftveresen, mint pl a Korg, vagy Yamaha stb sliderek! Ugyanis ha egy potméter szoftveresen vezérel, úgy nem okoz sercegést. Max hirtelen ugrik a szabályozási tartományban.