Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 54430Hozzászólás B.Bazsi
2017.09.28. 10:46

Asterix írta:Uraim!
Anno a T5-höz vásároltam egy közép európai pakkot magyar, szlovák stílusokkal, hangszínekkel.

A kérdésem az lenne, hogy ez elérhető-e Tyeos 3 hangszerhez, és meg van-e valakinek?
Laci, te vagy másvalaki tudna feltenni demot ezekről a stílusokról hogy hogy szólnak?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 54431Hozzászólás Karesz
2017.09.28. 10:57

powersparc írta:Mellesleg ajánlom ezt, kontrollerhiányos masterkeyboardok mellé! Nagyon szupi kis cucc!
http://www.menemszol.hu/aprohirdetes/mi ... do-r11983/
Nándi,Nord hangszínekkel jutottál valamire?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 54435Hozzászólás Karesz
2017.09.28. 11:50

Köszi szépen!Valami soft esetleg nincs rá,mert lenne sok hangszín,amit leszedtem.

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54437Hozzászólás Siklai68
2017.09.28. 12:11

B.Bazsi írta:
Asterix írta:Uraim!
Anno a T5-höz vásároltam egy közép európai pakkot magyar, szlovák stílusokkal, hangszínekkel.

A kérdésem az lenne, hogy ez elérhető-e Tyeos 3 hangszerhez, és meg van-e valakinek?
Laci, te vagy másvalaki tudna feltenni demot ezekről a stílusokról hogy hogy szólnak?

Pl:

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54440Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.28. 12:38

Szia Vili,
vili2105 írta:Midi in-be bedugva a masterkeyboardot, meg lehet-e tenni azt hogy pl. 2-es midi ch-n érkező jel mihez tartozzon(Tehát routolható-e?)? Pl. a seq tr2 csatornához?
Meglehet.
vili2105 írta:Ha bekapcsolom a hangszert akkor láthatóvá lehet-e tenni a seq csatornákat a kijelző jobb alsó sarka alatti page vagy part kapcsolókkal a kijelzőn?
A MIXING-ben igen.
vili2105 írta:Ha lehet, és kiválasztom mondjuk a tr2-n a zongorát, az ugye megszólal akkor, ha a masterkeyboardon leütök egy hangot?
Megszólal.
vili2105 írta:Ha elindítok egy stílust, akkor is szól-e a zongora a masterkeyboardon(mert a korgon vagy style play, vagy song play üzemmód van, tehát a style play alatt nem látod a seq csatornákat), és tudsz-e hangszínt választani?
Igen megszólal.
Én értem mit szeretnél, és a Yamhával már abból a szempontból is könnyebb ez a feladat, mert nincs külön SONG és STYLE funkció.

:777

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 54454Hozzászólás vili2105
2017.09.29. 08:08

powersparc írta: Performanceba nem lehet esetleg...
A performance csak az upper1-2-3 beállítást tárolja, ha jól tudom, a többire a song book funkció van
powersparc írta:Mert előzőt ez alapján úgy érzem, akkor a Fatarról közvetlen a seq. részét tudod elérni a PA600-nak?
Igen, és ez lenne a cél a Yamahán is
powersparc írta:És itt már nem működik... (?) De szeretnéd hogy ne így legyen nem?
Szeretném!
powersparc írta:A Fataron látok 4 zóna gombot és a billentyűkkel lehet funkciókba lépni plusz, ugye? Tehát innen a kiválasztás megmaradhatna simán!
Így igaz! Azért maradi a seq vezérlés, mert először azt próbáltam, hogy a 16 sávra beállítom a 16 hangszínt(több a fatarra nem kell), és a fataron midi csatornát váltogatok a billentyűzettel. De ez sokkal macerásabb, mint a korgon váltogatni a hangszíneket!
powersparc írta:Igen, ez a baj, hogy a 2 üzemmód üti egymást és együtt nem működhet! :(
És a Fataron nem lehet azt beállítani, hogy 2 setup közt váltson, egyik a seq. területre kapcsolja a Korgot, másik (ritkábban) az arrangerre és mindkettő működnhete felváltva?
Ez megoldható lenne, de ezzel annyira nem foglalkoztam, acc partot kéne a midicsatornához rendelni, beváltani az adott stílust, és menne!
De! Akkor is a mixerben ha song módban vagy, csak a tr1-16-ig látszik(style sávok nem), style playben meg a kiséret sávjai(tr1-16-ig nem)
powersparc írta:Ez seq módban szerintem kiválasztható, csak az új song lenne minden beállításnál! Arrangerre meg globalban tudod meghatározni mi hova menjen. ellenben ha sysexet kiadna a Fatar (nem néztem), ezek onnan is állíthatóak lennének a Korgra!!!
Sysexet nem tud szerintem!
powersparc írta:"Ha bekapcsolom a hangszert akkor láthatóvá lehet-e tenni a seq csatornákat a kijelző jobb alsó sarka alatti page vagy part kapcsolókkal a kijelzőn?"
Ezt Te tudod megnézni (segítség a gépkönyv), de szerintem arranger módban nem mutatja ezeket, csak seq módban. A Yamahák pl. igen! A mixer ablak globálisan mindenről informálhat a hangszert illetően náluk! A Korg nagyon 1-1 üzemmódban gondolkodik csak, ahogy ismerem.
(Nem is értem, a mai DSP technológia szintjén már mindent lehetne egy kalap alatt kezelni, nem úgy mint a régi időkben, mikor még szét kellett osztani a terheket az üzemmódok közt.)
Nem a korgra kérdeztem, hanem a yamahára, a korgot tudom hogyan működik! De meg is válaszoltad a yamahára is, köszönöm!

powersparc írta:"Ha elindítok egy stílust, akkor is szól-e a zongora a masterkeyboardon(mert a korgon vagy style play, vagy song play üzemmód van, tehát a style play alatt nem látod a seq csatornákat), és tudsz-e hangszínt választani?"
Szerintem igen, de ezt meg kell vizsgálni nálad! Nem néztem még se a PA600, se a Fatar gépkönyveit ehhez és nem látom a lehetőségeket vagy korlátokat tisztán, de a seq. és arranger mód dilemmát azt ismerem.
Amúgy érdekes tényleg a szutuáció, s elgondolkodtató! Tök jó ez a midi meg minden, hogy ki van találva, csak senki nem tudja arra használni igazán, amire szeretné. :D Én a Korg Trinitymmel voltam gondban, hogy az pl. nem tudott külső hangmodulon bankot váltani. Nem volt erre alkalmas a sequencere, csak ha Korg hangmodullal használták... :roll:
Ezt is a Yamahára értettem, a Korgon tudom hogy szól, de nem tudsz hangszínt váltani, mert a mixeren nem lehet a tr1-16 sávokat behívni, csak a kiséret sávjait! Ez a baj!
Én tudom mit miért így használok, látom a korlátaimat is a Korgon, nekem ez így bevált! Csak most gondolkozom hogy váltok yamahára!
Szidjatok meg nyugodtan, de lehet kicsit meguntam a korgot, ezért próbálnék ki egy yamahát. Nincs a korggal semmi bajom, tökéletes!
Utoljára kb 10-15 éve volt yamaha psr8000-m, utána Roland fantom x7, utána gw-8, majd a korg pa600.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 113
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 54455Hozzászólás Bubamara
2017.09.29. 08:30

Ha csak élő zenére használod, miért nem veszel egy Motif Rack-et? Biztosan jobban szólna mint egy arrangeres yami.

Buba

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 54456Hozzászólás vili2105
2017.09.29. 09:40

Igen, ezen a variáción is gondolkodtam, de azt le is kéne vezérelnem, erre meg a fatar nem túl alkalmas, csak sok vesződés árán.
Gondolkoztam azon is, hogy veszek egy másik masterkey-t ami kontrolleres, de 150-200e-ig próbálva, egyiknek sem volt olyan jó a billentyűzete mint ennek!
Nehéz mint a dög, buta, de nagyon szeretem ezt a billentyűzetet!
Köszönöm, hogy ennyien gondolkoztok a problémámon, és hogy próbáltok segíteni!
Nem vagyok egy egyszerű ember! :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 54457Hozzászólás Asterix
2017.09.29. 10:34

vili2105 írta:A performance csak az upper1-2-3 beállítást tárolja, ha jól tudom, a többire a song book .
Ez nem igaz. Mindent tárol stílus üzemmódban, amit a hangszeren képes vagy beállítani.
A stílus üzemmód midi szempontjából hasonló a daljáték módhoz. 8 stílus és 4 valós idejű sáv elérhető midik keresztül. Kell egy midi beállítás daljátékhoz és egy a stílushoz. Az üzemmód váltás automatikusan hozza a midi beállítást magával...

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 54458Hozzászólás vili2105
2017.09.29. 10:41

Ennek utána fogok nézni, mert akkor ezt rosszul tudtam!
Köszönöm!

Új hozzászólás