Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

claasy
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 5077Hozzászólás claasy
2012.04.23. 19:14

whitebird írta:Üdv!
DGX-300as hangszeren érdekes problémával szembesültem!Mégpedig azzal, hogy a FactoryReset-re abszolút semmit nem csinál...hiába nyomkodom a PowerOn+adott billentyűt, semmi hatása!Pedig az eredeti gépkönyve van meg, és abban minden nyelven ezt a megoldást írják!Na mármost gondoltam én ezt nem hagyom ennyiben nekiálltam variálni, és láss csodát!1 féleképpen engedte!A megoldás a következő volt:Mindent amit felvettem vele (User1-5ig), illetve a stílust amit betöltettem a memórájába saját kezűleg töröltem!És láss csodát!Sikerült!No már most nem tudom, hogy ezt valaki fogja e használni amit leírtam, de gondoltam hátha lesz majd egy fórumozó aki hasonló problémával találkozik!Ami érdekes a dologban, hogy nem tudom, hogy a FReset miért nem törli automatikusan a Userfileokat!?Vagy netántán írásvédett?
Más:
Megtudja e nekem valaki mondani, hogy én vagyok a béna, vagy miért csak 1 stílust tudok feltölteni a hangszerre, mert a gépkönyv azt írja 136 tól...Igaz DISK-nek jelöli, de csak a 136os bankot cseréli!?
Üdv.
Pedig a factory reset vissza állítja gyári beállításokra, és törölni kéne neki minden "USER" adatot. Írják is, hogy biztonsági másolatot kell készíteni minden user adatról.
Anno az én DGX300-am egy sílustól úgy megállt mint a szög (a kijelzője "szét esett")össze-vissza mutatott mindent. Az sem reagált a factory reset-re. Kikapcsoltam és készültem,hogy viszem reggel a szervízbe, de másnap reggel még egy próbát tettem és láss csodát működött a szinti, minden hiba nélkül.
Azért csak egy stílust tudsz betölteni,mert egy "USER" hely van.Erre az egy helyre olvassa be a floppy-ról a többi stílust úgy, hogy az előző stílust felülírja.
A midit azt meg a floppy-ról nyomja egyből.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5089Hozzászólás viskib
2012.04.24. 10:03

Egy olyan kérdésem lenne hogyan lehet azt beállítani yamin hogy ha a SYNC-START- gombot be nyomom csak akkor induljon el a zene akár leválasztott basszusal akár kisérő automatikával hogy csak akkor mikor a jobb kezemen lévő hangszínt meg ütöm ? :ugeek:

Ricsike

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 5091Hozzászólás vladimirmusic
2012.04.24. 11:37

viskib írta:...hogy ha a SYNC-START- gombot be nyomom csak akkor induljon el a zene akár leválasztott basszusal akár kisérő automatikával hogy csak akkor mikor a jobb kezemen lévő hangszínt meg ütöm ? :ugeek:
Te a jobb lévő billentyűvel (bár milyen hangszínnel) akarod elindítani a Sync-Start funkciót. :roll:

Lehetne, de csak a Split-elést beállítani az utolsó (jobb oldali) billentyűre, de akkor nem lehet még egyszer Split-telni, hogy a Bass maradjon az alsó oktávokban és a kiválasztott (más) hangszín a felső oktávokban...
Evvel az elképzeléssel lehetne valamit "elérni" csak 2 keyboard-al de abban sem vagyok biztos, hogy mit érnél el. :mrgreen:

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5093Hozzászólás viskib
2012.04.24. 12:47

értem de az mért van hogy valamelyik ütemmel működik a dolog valamelyikkel nem :geek:

Ricsike

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 5094Hozzászólás claasy
2012.04.24. 12:48

viskib írta:Egy olyan kérdésem lenne hogyan lehet azt beállítani yamin hogy ha a SYNC-START- gombot be nyomom csak akkor induljon el a zene akár leválasztott basszusal akár kisérő automatikával hogy csak akkor mikor a jobb kezemen lévő hangszínt meg ütöm ? :ugeek:
Hello.
Javasolom,hogy nézd át a Yami kezelésijének a " STYLE SETTING/SPLITPOINT/CHORD FINGRING" szekcióját.
Meglehet oldani amit akarsz, de akkor az egész klaviatúrát a Yamin a "kiséret" (fingered) szekcióra kell állítani.Akkor az egész billentyűzeten tudod kisérni a stílust, kikapcsolt "ACMP" esetén is, ha az emlékeim nem csalnak.

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5096Hozzászólás viskib
2012.04.24. 16:18

Nem működik ez a megoldás sem

Ricsike

whitebird
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 5113Hozzászólás whitebird
2012.04.25. 14:18

viskib írta:Nem működik ez a megoldás sem
Üdv!Nekem vannak ilyen stílusaim!DGX-en mennek.Megmondom őszintén először meglepődtem rajta, hogy miért nem szólal meg, de aztán rájöttem...Ha gondolod mondj pár stílust (bár azok között is van ilyen amiket már feltöltöttem!) és akkor kikeresem neked őket! Amúgy csak szerkesztés kérdése az egész!SyncStart beállításai pedig a Te hangszereden is úgy vannak, hogy ACMP settings!Keresek ahhoz is leírást neked, emrt valahol már láttam!

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5125Hozzászólás viskib
2012.04.26. 14:41

A yamaha motif széria fogad el kisérőautomatikás stílusokat.? vagy vannak benne dob alapok? bossa diszko pop s.t.b?

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5454Hozzászólás viskib
2012.05.12. 08:04

Üdv. mindenkinek mivel még csak nyáron esedékes hogy ÚJ-hangszert váltasz G70-re tyros1-ről nem hagyott nyugodni a dolog valahogy biztosan meg lehet oldani a dob-szerkesztést szintin kívül hogy el viselhető legyen ÉS LÁSS CSODÁT. lehet a TYROS1-el is igaz hogy, hangszin az hangszín nem váltoszik de mássabbul szólalnak meg mint a gyári dobook.Voice Editor for TYROS-progival lehet meg csinálni midikapcsolattal ha valakinek van ilyen hangszer és hangszineket illet ve dobokat szeretne át szerkeszteni LÁB-dobot mélyíteni pergőt cineket kikeverni és van hozzá türelme állok rendelkezésetekre !!!! :friend:

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5493Hozzászólás viskib
2012.05.15. 12:48

zajcsinalo írta:
viskib írta:Üdv. mindenkinek mivel még csak nyáron esedékes hogy ÚJ-hangszert váltasz G70-re tyros1-ről nem hagyott nyugodni a dolog valahogy biztosan meg lehet oldani a dob-szerkesztést szintin kívül hogy el viselhető legyen ÉS LÁSS CSODÁT. lehet a TYROS1-el is igaz hogy, hangszin az hangszín nem váltoszik de mássabbul szólalnak meg mint a gyári dobook.Voice Editor for TYROS-progival lehet meg csinálni midikapcsolattal ha valakinek van ilyen hangszer és hangszineket illet ve dobokat szeretne át szerkeszteni LÁB-dobot mélyíteni pergőt cineket kikeverni és van hozzá türelme állok rendelkezésetekre !!!! :friend:
Szervusz viskib!

Én pont ebbe a témába "ásnám" be magam, csak még fogalmam nincs, hogy hogy fogjak hozzá, mik az első lépések.
Akkor el magyarázom, Fel telepíted a tyros-hoz a midi drivert hogy érzékelje nem kell rajta semit állítani.
Fel teszed a voice editor-t vannak fülek normal custom-hangszinek, custom drum-dobok, és mellete be fogja adni a hangszer hangszereit meg keresed a DURM-részt mikor már kapcsolatod van a hangszerrel kiválasztod amit szerkeszteni akarsz hang mintát. Mind e közben a szintetizátornak valami írásokat adbe a kijelzőn nem emlékszem pontosan most nincs ösze kötve.
Szoval meg nyitod pl standart kit. Van egy csomó beállítás amivel a komplet dob szettet kevered.
Lessz baloldalt egy key fül kék szinü ablak, rá kattintasz és ott billentyű kiosztással tudod keverni lábdobot cineket mindent ahogy a szintin ütögeted a hangot úgy lövöd be ott majd minden-re rá jösz magadtól pithc- bőrhúzás engedés, filter keverés, amplitude eg sáv hosszúság
Utána store fült meg keresed el mented pl customdrum1-be utána trasfer adat át vitel és már bent is lessz !.

Ha nem voltam teljesen érthető akkor szólj és pontosan lépésről lépésre le írom üdv. :geek: :777

Ricsike

Új hozzászólás