|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Joe83
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Tisztelt Papa!
Egy kis tananyag a stílusok hangszereléséhez, mentési folyamatához..
Remélem hasznos lesz.
Hangszerelés:
http://www.psrtutorial.com/lessons/tune ... ixing.html
Mentési folyamat:
http://www.psrtutorial.com/lessons/tune ... aving.html
Üdv: Joe
Egy kis tananyag a stílusok hangszereléséhez, mentési folyamatához..
Remélem hasznos lesz.
Hangszerelés:
http://www.psrtutorial.com/lessons/tune ... ixing.html
Mentési folyamat:
http://www.psrtutorial.com/lessons/tune ... aving.html
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
S770-esről kérdeznék!
1, A MusicFinderbe lementett dalokhoz a jobb kéz hangszínét és hangerejét nem lehet menteni?
2, A Regisztrációs memóriában csak egy sor van. Valahogy le lehet menteni, de nem tudom, hogy!
1, A MusicFinderbe lementett dalokhoz a jobb kéz hangszínét és hangerejét nem lehet menteni?
2, A Regisztrációs memóriában csak egy sor van. Valahogy le lehet menteni, de nem tudom, hogy!
-
papa1951
- Újonc
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
Köszönöm a tanácsokat és a segítségeket, igazán hasznosak. A regiszter már megtelt , mivel csak nyolc stílust (dalt) tudok abba elmenteni, de itt több száz dalról van szó, amihez ott van a pendrájvom bedugva és arra szeretném rámenteni. De, már kezdem látni az alagút végét és ez nagy öröm. Köszi nektek, üdv. 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
A Music Finder utoljára a 9000pro-ban volt jó... A Tyrosoktól kezdve egy rakás kaki a Music Finder, nem is értem, hogy mi értelme van...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Asterix ahogy olvasom ha a 9000 proba használtad a MF akkor tény nem érted miért van. Ez legalább olyan funkcióval bír, mint a SongBook. Én csak azt használom.
A MF-t én azért használom , mert van 3 midi mappám, és van 3 audió mappám amit felváltva kell nyitogatnom. Aki ismeri a 770-t az tudja, hogy a midi rész bal oldalon van még az audio jobb oldalon helyezkedik el. Ha nem lenne a MF akkor egész éjjel csapágyasra nyulkálnám magam, de mivel van így, minden egy helyen megtalálható. Két keresése van ill. egy favorit listája, így Anitát az egyik keresőbe, magamat a másik keresőben és a duettet pedig a favoritba teszem. Ez lehet midi, Mp3, vagy stílus. Nem kell össze vissza nyomkodnom mindent, hanem egy listában látom a dalokat. Van ennél egyszerűbb? Sajnos azt a lehetőséget még mindig a Tyrosok bitrokolják, hogy a midi dalokat egy másik nézetben lehessen látni. Ez ilyen, de nekem ez a MF új lehetőségei sokkal jobbak.
Na akkor mi is ezzel a baj?
Zoli
A MF-t én azért használom , mert van 3 midi mappám, és van 3 audió mappám amit felváltva kell nyitogatnom. Aki ismeri a 770-t az tudja, hogy a midi rész bal oldalon van még az audio jobb oldalon helyezkedik el. Ha nem lenne a MF akkor egész éjjel csapágyasra nyulkálnám magam, de mivel van így, minden egy helyen megtalálható. Két keresése van ill. egy favorit listája, így Anitát az egyik keresőbe, magamat a másik keresőben és a duettet pedig a favoritba teszem. Ez lehet midi, Mp3, vagy stílus. Nem kell össze vissza nyomkodnom mindent, hanem egy listában látom a dalokat. Van ennél egyszerűbb? Sajnos azt a lehetőséget még mindig a Tyrosok bitrokolják, hogy a midi dalokat egy másik nézetben lehessen látni. Ez ilyen, de nekem ez a MF új lehetőségei sokkal jobbak.
Na akkor mi is ezzel a baj?
Zoli
- Asterix
- Globális Moderátor
Én a Songbookot csak stílusokra használom. Ahogy a Music Findert is arra használtam volna. Nekem az előhívási rendszere nagyon bejön. De... Szinte semmit nem enged memorizálni. Egy stílust behív egy adott tempóval... Ez mi? Semmi...
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
A music finder zene keresésre szolgál. Persze, ez sem magyaroknak. A Yamaha gondolom, hogy segítsen a felhasználólnak, összeállított egy kb.: 1800-as listát,ami szerinte a hangszerben megtalálható stílusokhoz az legjobb stílus-dal párosítás Az összes külföldi zenét innen keresem ki, és ha nem tetszik amit a Yamaha cég "felkínál", akkor kezdek részletesen keresni a stílusok közt. Tehát NEM arra való, hogy a Te saját igényeidnek megfelelő beállítással elments oda dalokat! Erre "találták ki" a regisztrációs memóriát.
- Asterix
- Globális Moderátor
Igen, de a regisztrációs memóriánál sokkal jobb kezelőfelületet biztosít a Music finder. A 9000pronál még volt lehetőség teljesen egyénre szabni. Nem értem, hogy ezek után miért kellett elvenni. A Korgnál a Songbook is személyre szabható, mint a Regisztrációs memória. Ki ezt, ki azt használja ízlése szerint...
-
boby32
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Yamaha Tyros 2
- Adott köszönetek: : 5 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 5 alkalommal
Üdvözlök mindenkit az oldalon,vettem egy Tyros 1 es hangszert magamnak,és segítséget szeretnék kérni ,ha valaki megtudná mondani ,hogy a 1.0 verzióra Voice Editor programot honnan tudnék letölteni ,vagy szerezni.Dob szettet raknék rá.Előre is megköszönöm ha valaki tud rajtam segíteni.Szép hétvégét kívánok mindenkinek.
Üdvözlünk téged is!
Továbbiakban a hozzászólásaidat az alsó nagy helyre gépeld be, a felső rész a hozzászólásoknál a feltöltések leírására van fenntartva!!!
További szép hétvégét!
Üdvözlünk téged is!
Továbbiakban a hozzászólásaidat az alsó nagy helyre gépeld be, a felső rész a hozzászólásoknál a feltöltések leírására van fenntartva!!!
További szép hétvégét!
-
papa1951
- Újonc
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
Sziasztok!
Tudnátok abban tanácsot adni, hogy lehetséges e a szintimet PC monitorra kötni, hogy a kijelzőt jobban lássam. Lehet e külön vagy csak a számítógépen keresztűl vagy sehogyan sem , csak a TV-re lehet csatlakoztatni. Ugyanis se a monitoron , se a számítógépen nincsen videó bemenet, csak VGA bemenet van természetesen. A szintin a videó kimenet egy sárga és egy piros aljzat. ( PSR 3000)
Köszi előre is. Üdv.
Tudnátok abban tanácsot adni, hogy lehetséges e a szintimet PC monitorra kötni, hogy a kijelzőt jobban lássam. Lehet e külön vagy csak a számítógépen keresztűl vagy sehogyan sem , csak a TV-re lehet csatlakoztatni. Ugyanis se a monitoron , se a számítógépen nincsen videó bemenet, csak VGA bemenet van természetesen. A szintin a videó kimenet egy sárga és egy piros aljzat. ( PSR 3000)
Köszi előre is. Üdv.