|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Az XG Works nagyon jó szoftver. Mindent tud, amit a Yamahák tudnak. Kifejezetten arra kifejlesztve. Direkben olvassa és írja a stílusokat... Én a mai napig használom... 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
almatom írta:Ez pont egy latinos zeném (már korábban posztoltam):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/428 ... %C2%AE.mp3
Tomi kellene ennek a dalnak a címe ... Nagyon finom ...
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Na itt azért álljunk meg egy pillanatra, mert ez nem kis dolog!!!almatom írta: Már csak azért sem, mivel dolgozom az amerikai Ketronnak (pont stílusokat csinálok)
Egy hatalmas gratuláció megjár, mert ezt tuti nem osztogatják csak úgy...
Ha majd a gép bekapcsolásakor a fejlesztői teamben ott olvasható az Almatom, akkor már tényleg nekem is vennem kell egy olyat!
De viccen kívül, ez nagy szakmai elismerés!
Most már 2 ilyen fórumtagunk van aki beleszólhat az elkövetkező style trendekbe, hiszen úgy tudom Viskib Ricsi pedig a Yamahánál érdekelt!
GRATULÁLOK!!!!
Adminok!!
Egy zeneszek.com dicsőség fal az oldalon?????
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ha az érintettek beleegyeznek én őszinte gratulációim mellett a legnagyobb örömmel nyitok egy oldalt nagyjainknak.
Buba
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
- Adott köszönetek: : 494 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- Kapcsolat:
Van valakinek tapasztalata Yamaha aktív hangfalakkal kapcsolatban?
Egy kérdés engem sokat foglalkoztat mostanában, és ebben keresek segítséget, tapasztalatokat, véleményeket.
Konkrétan DSR széria vs DXR/DXS széria a Yamahán belül, továbbá az ideális toppok méretei. 10"? 12"? netalán 15"?
SUB-ok terén 1 vagy 2? 2XDXS12 vs 1XDSR118? Netalán DXR15?
Ha találkozott valaki imént említett típusokkal és van tapasztalata, azt előre is köszönöm.
Egy kérdés engem sokat foglalkoztat mostanában, és ebben keresek segítséget, tapasztalatokat, véleményeket.
Konkrétan DSR széria vs DXR/DXS széria a Yamahán belül, továbbá az ideális toppok méretei. 10"? 12"? netalán 15"?
Ha találkozott valaki imént említett típusokkal és van tapasztalata, azt előre is köszönöm.
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
12" vagy 15"
Ha meghallod, nem kell sub.
10 éve dolgozom MS400-asokkal.
Nem kell sub.
A monitorom Stagepas300, kiváló.
Üdv.
12" vagy 15"
Ha meghallod, nem kell sub.
10 éve dolgozom MS400-asokkal.
Nem kell sub.
A monitorom Stagepas300, kiváló.
Üdv.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Én Yamaha DXR8" használok. Ehhez a cucchoz most vásároltam egy Behringer B1200D pro szubbot. Így már nagyon jó.Sztifler0301 írta:Van valakinek tapasztalata Yamaha aktív hangfalakkal kapcsolatban?Egy kérdés engem sokat foglalkoztat mostanában, és ebben keresek segítséget, tapasztalatokat, véleményeket.Konkrétan DSR széria vs DXR/DXS széria a Yamahán belül, továbbá az ideális toppok méretei. 10"? 12"? netalán 15"?SUB-ok terén 1 vagy 2? 2XDXS12 vs 1XDSR118? Netalán DXR15?
Kis helyiségbe bőven elég a két DXR, viszont így sokkal jobban lehet feszíteni. Ezt úgy értem, hogy a DXR-nel van egy olyan kapcsolási lehetősége a sok közül, amivel azt tudom szabályozni, hogy csak ezt használom nincs szub, akkor az alját és a tetejét megemeli, itt előbb el lehet érni a limiter beavatkozását. Majd a középső állás az OFF állás ebben kell használ a szubbot. És az alsó állás pedig Monitor funkció ami a tetejét és az alját visszaveszi. Az OFF állásban lehetőség van két alsó vágásra 100Hz-nél és 120Hz-nél. Ebben az állásban sokkal jobban lehet feszíteni nagyobb terhelést bír ha a basszust levesszük róla. Ami még a DXR jvavára írható a 7 fok dőlés lefele. Van egy nornál egyenes és egy döntött lehetőség.
Hogy a 8" elég e? Bőven elég. Néha sok is. Arrol nem is beszélve, hogy mint extra 7 év garncia van most a DXr szériára, ill. a NEXO-val készítették a hangfalakat. A QSC-vel szemben annyi a különbség, hogy a QSC majdnem duplája árban teljesítményben pedig annyi különbség van, hogy az 500-500W ha mély is van, a DXR-nél pedig 150W mély, 950W magasközép. Ennyi a különbség. Szóval semmi.
Zotti
-
gadikata
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: szintetizátor
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3 alkalommal
Kedves Fórum társak!Tyros 1 szintetizátorom ha bekapcsolom a kijelzője világít de nincs az a halk kattanás és a gombjai sem világítanak,nem működik a szintetizátor.Érdeklődnék,hogy szerintetek mi lehet a hiba?Segítséget előre is köszönöm
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szia!
Mivel a halk kattanást a kapcsolóüzemű tápegységből lehet hallani normál esetben, így nagy valószínüséggel tápegység baja van. De így látatlanba pontos diagnózist nehéz felállítani. Nézesd meg egy elektroműszerésszel.
Üdv: Joe
Mivel a halk kattanást a kapcsolóüzemű tápegységből lehet hallani normál esetben, így nagy valószínüséggel tápegység baja van. De így látatlanba pontos diagnózist nehéz felállítani. Nézesd meg egy elektroműszerésszel.
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
alexlee76
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: yamaha tyros3
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 75 alkalommal
Sziasztok! a 28. oldalon van vagyis volt egy Slyer álltal feltöltött sonor dob tyros3-4re sajna a file már nem található. Én meg most lettem tulajdonosa egy tyros3 hangszernek de jól jönne nekem az a dob. Ha esetleg valaki tudna segíteni meg köszönném! trombitas76@gmail.com
Hangszerem Yamaha tyros3