|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok
Szia Malko!
A külső pluginekkel is megcsináltam a dalt, de most már a Cubase,Logic, DAW csoportba teszem, hogy ne zavarjuk a Yamahásokat az agymenésünkkel
A külső pluginekkel is megcsináltam a dalt, de most már a Cubase,Logic, DAW csoportba teszem, hogy ne zavarjuk a Yamahásokat az agymenésünkkel
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Malko keverése zseniális,érteni kell ehhez az biztos!
Milyen nagy dolog lenne,ha elárulná a részleteket,hogy is csinálta meg ezt a mixet a programon belül!
Köszi!
Milyen nagy dolog lenne,ha elárulná a részleteket,hogy is csinálta meg ezt a mixet a programon belül!
Köszi!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok! Járt nálam a minap egy srác, aki Tyros 5 hangszert birtokol. Ő mondta hogy zongora játékhoz nem pedált használ, hanem a hangszer sustain gomb funkcióját. Én még ezzel soha nem találkoztam, le tudná valaki írni mennyire hatékony, vagy használható ez a módszer?
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 12
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Üdv Tacso szerintem ez zongorajátéknál felejtős...Hogy egy állandó viszhang - Sustain rajta legyen a zongorajátékon....Ezzel ugrott a kifejező játék....
Stringsek-hez Pad-okhoz jó lehet másra nem használnám.
Valahol meg kell fogni a lecsengéseket és ezt csakis pedállal tudod hatékonyan mint az igazi zongoránál...
Stringsek-hez Pad-okhoz jó lehet másra nem használnám.
Valahol meg kell fogni a lecsengéseket és ezt csakis pedállal tudod hatékonyan mint az igazi zongoránál...
A zene szabaddá tesz....
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A sustain panelgombot a Korg is alkalmazta az i5s, iX300, iS35/40/50 típusoknál, aztán az i30 esetében, és a Pa szériáknál már elfelejtette.
Ez egy sustain pedál áthidaló funkció, egy kicsit mérsékeltebb hatással, mint a pedál. Mert itt ugye körülményesebb ki/be kapcsolgatni, mint a pedál esetében, ezért volt egy köztes intenzitása. Őszintén anno én is kb. 1 évig használtam egyes lassú számok esetében, míg nem fabrikáltam magamnak egy pedált.
Ez egy sustain pedál áthidaló funkció, egy kicsit mérsékeltebb hatással, mint a pedál. Mert itt ugye körülményesebb ki/be kapcsolgatni, mint a pedál esetében, ezért volt egy köztes intenzitása. Őszintén anno én is kb. 1 évig használtam egyes lassú számok esetében, míg nem fabrikáltam magamnak egy pedált.
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Kaptam kipróbálásra Tajti Zolitól egy Motif XF6-t. Tervezek vásárólni jövőre valamit, és az irány még nem tiszta. Gondolkoztam abban, hogy a Tyros5 vagy 6-t megvásárolom annyiért amennyi, és elfelejtem ezt a követhetetlem hülyeségemet a "tökéletes" hangszer hajszolásával.
Egy-két dolog amit eddig tapasztaltam:
- billentyűzet remek jó játszható
- kijelző színes ( lehet színeket választani ) jól átlátható minden fontos infó megtalálható rajta
- ribbon remek dolog ezt mér a Yamaha EX5-mnél tapasztaltam, bár elötte a Trinitynél volt hozzá szerencsém
- sok poti ami nagyon hasznos tud lenni adott helyzetben
- gombok elhelyezkedése logikus, átgondolot
- lehetőség van különböző DAW programok használatára Logic, Pro Tools, Sonar, Cubase és az összes poti használható a szerkesztésnél
- hangszín odabasz erről nem tudok többet írni, majd mutatom
- nagyon remek lehetőség, hogy a Midi Optimizer 8 kezeleli megtalálható benne az XF alap hangszín készlete. A Yamahát használók tudják, hogy az Optimizer8-nál vannak kiegészítő lehetőségek amik megkönnyítik ill. segítik a dal elkészítését. Itt gondolok a két bandos eq-ra aminek a frekvenciáit is lehet editálni ezt a funkciót a hangszeren belül nem lehet elvégezni, csak a magasra és a mélyre adni. A Motif esetében 3 bandos eq áll rendelkezésre sévonként, plus van egy A-B effekt amit lehet használni minden hangszínre, és itt még a master eq-t, és a master FX-t lehet állítani. A lényeg, hogy aki midit használ főként annak ez a hangszer és egy Optimizer8 remek választás lehet.
Nekem ez a két hangszer S770+Motif XF sokkal többet tud nyújtani mint egy Tyros5, főként egy nyaralás is belefér a családdal. Elkészítem majd két dalt egyikkel a másikkal és mutatom.
Zotti
Kaptam kipróbálásra Tajti Zolitól egy Motif XF6-t. Tervezek vásárólni jövőre valamit, és az irány még nem tiszta. Gondolkoztam abban, hogy a Tyros5 vagy 6-t megvásárolom annyiért amennyi, és elfelejtem ezt a követhetetlem hülyeségemet a "tökéletes" hangszer hajszolásával.
Egy-két dolog amit eddig tapasztaltam:
- billentyűzet remek jó játszható
- kijelző színes ( lehet színeket választani ) jól átlátható minden fontos infó megtalálható rajta
- ribbon remek dolog ezt mér a Yamaha EX5-mnél tapasztaltam, bár elötte a Trinitynél volt hozzá szerencsém
- sok poti ami nagyon hasznos tud lenni adott helyzetben
- gombok elhelyezkedése logikus, átgondolot
- lehetőség van különböző DAW programok használatára Logic, Pro Tools, Sonar, Cubase és az összes poti használható a szerkesztésnél
- hangszín odabasz erről nem tudok többet írni, majd mutatom
- nagyon remek lehetőség, hogy a Midi Optimizer 8 kezeleli megtalálható benne az XF alap hangszín készlete. A Yamahát használók tudják, hogy az Optimizer8-nál vannak kiegészítő lehetőségek amik megkönnyítik ill. segítik a dal elkészítését. Itt gondolok a két bandos eq-ra aminek a frekvenciáit is lehet editálni ezt a funkciót a hangszeren belül nem lehet elvégezni, csak a magasra és a mélyre adni. A Motif esetében 3 bandos eq áll rendelkezésre sévonként, plus van egy A-B effekt amit lehet használni minden hangszínre, és itt még a master eq-t, és a master FX-t lehet állítani. A lényeg, hogy aki midit használ főként annak ez a hangszer és egy Optimizer8 remek választás lehet.
Nekem ez a két hangszer S770+Motif XF sokkal többet tud nyújtani mint egy Tyros5, főként egy nyaralás is belefér a családdal. Elkészítem majd két dalt egyikkel a másikkal és mutatom.
Zotti
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék......szerintetek érdemes ma venni egy Yamaha Clavinova CVP-203-as digi pianinot?
Nem túl régi ez már?
Elég egy ilyen hangszernek 64 hang polyphony?
Mennyit kóstálhat egy ilyen mostanság?
Ha valakinek van tapasztalata ilyen hangszerek terén azt megköszönném.
Érdeklődnék......szerintetek érdemes ma venni egy Yamaha Clavinova CVP-203-as digi pianinot?
Nem túl régi ez már?
Elég egy ilyen hangszernek 64 hang polyphony?
Mennyit kóstálhat egy ilyen mostanság?
Ha valakinek van tapasztalata ilyen hangszerek terén azt megköszönném.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Nem akartam Buba eszmefuttatását, ami már átcsapott Yamahába a Ketron topicban folytatni, ezért inkább ide írom. Jön az új Yamaha hangszer? Eltűnt az összes T5 Thomann oldaláról. Már csak Ketron és Korg hangszerek vannak a felső kategóriás varrógépek között....
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Csak jelzem, 3db van jelenleg eladó Ausztriában... 
A legolcsóbb hibás, de szerintem javítható...
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 210385262/
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 214945893/
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 213411318/
A legolcsóbb hibás, de szerintem javítható...
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 210385262/
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 214945893/
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 213411318/
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505