|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok ! Hozzáértők véleményét szeretném kérni Tyros 2-be mennyire lehetséges SSD -ét rakni és gyorsul e jelentősen ? Egyszóval, van e értelme ?
A zene szabaddá tesz....
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Eddig bárkitől hallottam ezt az ötletet füstbement én csak ennyit tudok erről.
Ricsike
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szerintem semmi értelme. Jól megvédett HDD rendszere van, melyet csak háttártárolónak használ, így nem ketyeg állandóan, rendszerfájlokat nem tart rajta a hangszer, ha kiveszed simán használható nélküle, a T2 egyébként is egy ügyes gyors hangszer. Én nem tennék bele.
A hangminták betöltésénél előforduló hosszú töltési időt 2 gyenge láncszem okozza, egyik orvosolható, másik nem. A proci annyit tud, amennyit tud, tehát itt nem tudsz javítani a dolgon azonban a RAM jó megválasztásával akár felére, harmadára csökken a töltési idő. Az egy dolog, hogy mi kompatibilis a hangszerrel és egy másik dolog, hogy melyik RAM milyen sebességgel dolgozik a slotban. Ha a kézikönyvben is feltüntetett sorozatú Kingston memóriamodult használod, azzal éred el a legnagyobb sebességet a bekapcsoláskori betöltésnél.
A hangminták betöltésénél előforduló hosszú töltési időt 2 gyenge láncszem okozza, egyik orvosolható, másik nem. A proci annyit tud, amennyit tud, tehát itt nem tudsz javítani a dolgon azonban a RAM jó megválasztásával akár felére, harmadára csökken a töltési idő. Az egy dolog, hogy mi kompatibilis a hangszerrel és egy másik dolog, hogy melyik RAM milyen sebességgel dolgozik a slotban. Ha a kézikönyvben is feltüntetett sorozatú Kingston memóriamodult használod, azzal éred el a legnagyobb sebességet a bekapcsoláskori betöltésnél.
Buba
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Ez pontosan így van, az én T2-et bubától vettem kingston ramokkal az én szettem kb 15 perc volt betöltésnél a haveromnál vagy 25
Ricsike
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Na ezért kérdezem pont akkor nem a hdd okozza a lassú betöltéseket
Azt nem tudom milyen típusú ram van benne de leszoktam dőlni aludni mire betölt
Sikerült vennem egy szinte teljesen új állapotban lévő Tyros 2 őt külföldről most barátkozunk gyönyörű hangszer és amire kell ,elég csak ez a fránya töltési idő --------
Sikerült vennem egy szinte teljesen új állapotban lévő Tyros 2 őt külföldről most barátkozunk gyönyörű hangszer és amire kell ,elég csak ez a fránya töltési idő --------
A zene szabaddá tesz....
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Azt megkérdezhetném,hogy ezek régi SD RAM-OK Amik a pc-ékben is voltak ?Bubamara írta:
a RAM jó megválasztásával akár felére, harmadára csökken a töltési idő. Az egy dolog, hogy mi kompatibilis a hangszerrel és egy másik dolog, hogy melyik RAM milyen sebességgel dolgozik a slotban. Ha a kézikönyvben is feltüntetett sorozatú Kingston memóriamodult használod, azzal éred el a legnagyobb sebességet a bekapcsoláskori betöltésnél.
És mennyit lehet maximálisan belerakni a Tyros 2 be ?
Valamennyi azt hiszem van benne de a lassú töltések miatt vagy kevés,vagy lassú a ram erre tippelek.
A zene szabaddá tesz....
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Max. 2 x 512Mb-os Ramot, azaz összesen 1024-et.
Ha szükséged van ilyenre, írj !
Ha szükséged van ilyenre, írj !
Atti
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Igen minimális pótlással de mivel barátom az illető csak így mertem elcserélni ő hollandiából hozta szinte karcmentes a gép és fantasztikusan szól !kissata írta:Szia jacksony95!
A PSR S770-t cserélted Tyros2-re?
De ezek után ki kell mondjam ,hogy a kis S770-nek egyáltalán nincs miért szégyenkeznie zenei téren legalábbis.
Anyaghasználatot tekintve sajnos van, de ez eddig sem volt titok a 2 hangszert én mégsem hasonlítanám össze mert nem egy kategóriában indultak.
Egyenlőre barátkozunk ez az első Tyrosom utána ezerrel stíluszerkesztés
De így sem panaszkodom mert brutál és nem mellékesen gyönyörű hangszer !
A zene szabaddá tesz....
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A hangszerekben legtöbb esetben 4-5 évvel korábbi pc alkatrészek vannak, lásd pa1, ami EDO ramot használ, vagy T2 ami SD ramokat. Simán lehetne abban is egy gyors flash, ha a gyártó nem szeretne többé új hangszer eladni, de akkor ki vette volna meg a T4-et a flash miatt?
Így megy ez, cseppre csepp..... Te meg fizess két évente a yaminak a minimális változtatásokért kemény százezres különbségeket.
Ha rám hallgatsz 512-től többet nem teszel bele, mert megőszülsz, mire betölt és színpadra ne menj el UPs nélkül, mert nagyon megvernek egy áramszünet után.
Egy olcsó 300VA 5 perces szünetmentes a hangszer áramkörbe és védve vagy a kikapcsoláskor.
Ha rám hallgatsz 512-től többet nem teszel bele, mert megőszülsz, mire betölt és színpadra ne menj el UPs nélkül, mert nagyon megvernek egy áramszünet után.
Egy olcsó 300VA 5 perces szünetmentes a hangszer áramkörbe és védve vagy a kikapcsoláskor.
Buba