Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Isti79
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 32364Hozzászólás Isti79
2015.04.17. 00:46

Üdv!

Szeretném ismételni önmagam, hogy nem azért vagyok itt hogy bele "ugassak" és okoskodjak itt a dolgokba, hanem azért, hogy tapasztalatokat cseréljünk segitsük egymást... és esetlegesen azért ha valaki előrébb jár valamiben akkor attól tanuljak tanuljunk ( elnézést az ékezetekért néhol... nem magyar a billentyüzet)
Attól hogy 0,06 a hozzászólásom nem kell lenézni és ezért itékezni, attól hogy nem sokat szólok hozzá a dolgokhoz szerintem nem vagyok kisebb rendű... szerintem!

Természetesen egyetértek azzal hogy mint irtam is hogy a yamaha nem jó húzása volt kivenni a meglévő és jól bevált funkciókat.... ezzel a dologgal visszafelé fejlődött... de mint minden más márkában is butitanak dolgokat és lenyomják belénk hogy ez jó...
Attila írta:
Magyarázd meg légyszi, hogyan adsz hozzá egy szemple-hangmintát a meglévő ppi-hez, úgy hogy közben ne törölje az előző munkádat ?!
Köszi
Akkor segits légyszives mert lehet, hogy én nem vagyok 'tudatában" a dolgoknak de a Y.E.M ( cpf, ppf, uvi, sf2 ) (wav) kiterjesztésű fájlokat kezel!
milyen meglévö "ppi" -hez szeretnél te szemple hangmintát adni? Nem értem a kérdést!

Üdv: Isti .

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32366Hozzászólás Attila
2015.04.17. 07:47

A ppi formátum a Yamaha Expansion Manager "végterméke', vagyis a kész Pack formátuma amit kimentesz az adathordozóra. Ezt már visszahívni nem lehet a programba. Ha mégis, hát segíts ki hogyan ?
Ez volt a kérdésem.

Nincs amiért szépíteni a dolgokat ! A gyártók hülyítenek, mi pedig kimagyarázkodunk a saját kárunkra. Ennek mi értelme ?

Atti

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 32367Hozzászólás Isti79
2015.04.17. 09:56

Attila írta:A ppi formátum a Yamaha Expansion Manager "végterméke', vagyis a kész Pack formátuma amit kimentesz az adathordozóra. Ezt már visszahívni nem lehet a programba. Ha mégis, hát segíts ki hogyan ?
Ez volt a kérdésem.
A Yamaha Expansion Manager (Y.E.M) végterméke a kész Pack formátuma amit kimentesz adathordozóra annak a kiterjesztése nem "ppi" hanem "cpi" !! ;)

Való igaz hogy visszahívni nem lehet a Y.E.M -be de minek is hiszen eleve az Y.E.M -böl mentetted ki tehát benne van miért kellene visszahívni??
Ahhoz újabb szemple hangmintát adj a hangszerhez, importálni kell egy Pack-ot (új Pack-ot), de gondolom vagyis sejtem, hogy mire gondoltál, hogy a már meglévő Pack-hoz szeretnél új hangmintát adni, azt csak úgy lehet ha már ragaszkodik az ember hogy egy pack-ba legyen az összes hangmintája hogy újra importálod a pakkodat... ehhez a következő művelet szükséges: Mivel a meglévő pakot is feltehetően úgy csináltad hogy "uvn" böl "uvi"-t csináltál a creátorral akkor szépen a creátorral egy mappába konvertálod az "uvn" hangmintákat "uvi"-ba és máris a meglévő pakkodba kerül az új hangminta! Tudom bonyolult művelet és korábbi Tyrosokba egyszerűbb művelet volt, de azzal dolgozunk ami van... (ha már nem akarunk ennyire bonyolítani, hogy egy pakk-ba kerüljenek a hangminták, egyszerűbb megoldás ha újabb pakkokat hozunk létre, de sajnos az azzal jár hogy sok pakkot hozunk létre akkor nehezebben igazodunk ki hogy melyik hangminta melyikben van )
De a lényeg hogy megoldható!

Üdvözletem :777

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32370Hozzászólás Attila
2015.04.17. 11:25

Megoldható, valóban.
Látod kezdünk közös nevezőre jutni.
Csak arra szerettem volna utalni, hogy nehezítik a felhasználók dolgát ahelyett, hogy segítenék, erre te ugrottál ellenem. Nincs amiért ! Akkor is igaz amit mondtam.
Nem cpi Isti, hanem ppf (a Pack amit létrehozol) és ppi a már kimentett Pack ! Jó hogy megmarad a YEM-ben, de miután új Packot viszel be a szintibe, a régit mindig törli. Részemről ez volt a megjegyzés: - nem kellett volna kivegyék az Individual Load-ot ! És hidd el az sem tesz jót, hogy mindig formatálja a RAM-ot új Pack felrakásánál.

Atti

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 32373Hozzászólás Isti79
2015.04.17. 12:11

Attila írta: Nem cpi Isti, hanem ppf (a Pack amit létrehozol) és ppi a már kimentett Pack ! Jó hogy megmarad a YEM-ben, de miután új Packot viszel be a szintibe, a régit mindig törli. Részemről ez volt a megjegyzés: - nem kellett volna kivegyék az Individual Load-ot ! És hidd el az sem tesz jót, hogy mindig formatálja a RAM-ot új Pack felrakásánál.

A ppf formátum akkor jön létre ha te ki exportálod a Y.E.M- ben lévő összes pakkodat! Ezt be lehet hívni egy másik gépen lévő Y.E.M-be!
És a kimentett pakk adathordozóra NEM ppi, hanem cpi!!!! Ezt rakod a hangszerbe és PACK INSTALLATION!
itt egy kép!

http://kepfeltoltes.hu/150417/K_p_www.k ... es.hu_.jpg

Szóval nálunk "CPI" a kiterjesztés!
Ugyan miért lenne baj hogy formatálja???
A felrakásnak két módja is létezik: Ami merőben megkönnyíti és lerövidíti a további pakkok felrakását "Send to Instrument" a wifi adta lehetőségek.... kb 400mb 20 percig rakta át további 25mb pakok átrakása pár perc és nem formázza meg a RAM-ot! és még valami ha wifin rakod akkor nem törli az előző munkádat hanem a maga egyszerűségében hozzá teszi a meglévő pakkodat!

Én nem mondtam hogy nem igaz amit mondtál hiszen abban egyet értünk, hogy rossz dolog volt kivenni a bevált funkciókat, de mégis meglehet oldani vele azt amit szeretnél!
És tényleg nem ugrottam neked, ne vedd úgy... hiszen jó szándékból írtam én is! (ez a baj az írással, hogy nem tudhatjuk hogy az illető milyen hangsúllyal írja amit ír )

Isti79
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 32374Hozzászólás Isti79
2015.04.17. 12:33

Attila írta: Jó hogy megmarad a YEM-ben, de miután új Packot viszel be a szintibe, a régit mindig törli.
Azzal egészíteném még ki ezt a dolgot, hogy "miután új Packot viszel be a szintibe" IGEN a régit mindig törli, DE mivel a Y.E.M-be már az a pakk eleve ott van amit már ki mentettél adathordozóra és a hangszereden van.. újabb kimentésnél újra felkerül a régi pakkod az adathordozóra és ismét ugyan oda kerül vissza a szintibe!!! (ha ezt a módját választod a szempling hangok felrakásánál) mert, mint az előző hozzászólásomban említettem, hogy sokkal gyorsabb és egyszerűbb módja a a WIFI használata!

Tehát összegezve: semmi képen nem veszik el a munkád ha az adathordozós módját választod a hozzáadásnak sem pedig akkor ha ha a wifi módját választod! :777

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32379Hozzászólás Attila
2015.04.17. 17:56

Két dolgot szeretnék még mondani - ha közvetlenül az előtted írt témához szólsz hozzá, nem kell idézned annak tartalmát !
A másik dolog - ha létrehozol egy új Packot a YEM-ben és abba importálod a T4 mintáit, nem kell UVI kreátorral matatni ! (az új verzió)

Atti

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 32761Hozzászólás szabesz80
2015.05.05. 09:25

Sziasztok.Tyros 2 kijelzőn van 2 vagy 3 függőleges csik pár mm szélességben ami halványabb mint a többi részen a jobb felén,közepén,bal felén,ez kezdődő kijelző probléma vagy normális dolog,kontraszttol függően látszik.Pl ha világositom nem látszik annyira?Üdv.Szabi.

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32769Hozzászólás Attila
2015.05.05. 16:26

Bár ne legyen az én igazam, de ez sajnos a prognózisban kijelzőhiba lesz !

Atti

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 32783Hozzászólás Joe83
2015.05.05. 18:36

Szia Szabi!

Tennél fel a jelenségről képet?
Nem biztos, hogy kijelző probléma.

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Új hozzászólás