Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha Tyros 5

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Yamaha Tyros 5

Hozzászólás: # 22787Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.03. 23:54

Sziasztok,

én éppen ezért nem fektetek nagy történetbe, maradok egy Tyros1-nél, ill. Ketron Midjay plus-nál.
Lagzizásra, és még sokkal többre is pontosan elég. Pa3X vagy akár Audaya, vagy Tyros5 lagzizásra?
Biztos nem. Azzal egyet értek, hogy csak villogásra vannak ezek a hangszerek a színpadon sok zenésznél.
Az egyik kollégámnak lesz esküvője Romániában, és mutatta a zenekart. Dynacord cucc, 4fő - dob, két szinti, énekes lány - elektromos Roland dobszett, Tyros5 76, Pa3x 73, Spider pro, Beta 87A. És ezért a cuccon való megszólalásért 1500 eurot kapnak a buli végén. És itt jön az, hogy mi mennyiért is zenélünk? És milyen eszközökön is játszunk? Olyanon mint Ők, sőt mi nem holmi Dynacord, mi QSC, Trevis, meg Martin Audio, Ketron, Kronos, és kevesebbért megyünk zenélni. Ez mi ha nem villogás? Miért lenne jó, ha vst cucc lenne a hangszerben? Azt sem tudnánk mire használni, mert a "Sej, haj Rozi"-hoz nincs szükség szeplerezéshez, és vst-re sem.

Én azt gondolom, hogy nem rossz a T5, igazán jól szól, és tényleg jó volt ez a bemutató. Hogy most így együtt tudom használni a Ketront a T1-el, így lehet hallani igazán a különbséget. Egy biztos, hogy hangszer sem ér ennyit. Annyira el vagyunk tévedve a hangszervásárlás terén, hogy nem is igaz.
Mondok egy példát. A Ronaldo felhúz a lábára egy Nike Mercurial Vapor stoplist. Csuda szép ... :shock: Meglátja a fiam, aki mellesleg nem focizik rosszul, rögtön jön, hogy olyan cipőt szeretne. Csak azt felejtjük el, hogy Ronaldonak egyedileg készítik a cipőit, és minden meccsre ujjat kap. Ha te azt - olyat - szeretnél vásárolni, akkor mélyen bele kell nyúlni a zsebbe, mert 150.000 körül van típustól függően. Ide átültetve, azok a zenészek akik megtehetnék, hogy bármilyen eszközük lehessen, min játszanak? Yamaha SY99, Trinity pro, Fantom X8. Akiknek meg topp eszközök vannak, azok meg annyira híresek, hogy úgy kapják a hangszert, tehát 1 euroba sem kerül nekik, arról nem is beszélve, hogy az adott cég össze is rakja úgy neki a hangszíneket, ahogy szeretné. Én ezért nem hiszek a bemutatókban, mert ha jól megnézitek, akkor mindenhol ugyan azt hallani, és nem hiszem el, hogy nincs pöckölve a hangszer. Lehet pesszimista vagyok, de a szart is el lehet adni, ha szépen becsomagolod... :D

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 22792Hozzászólás B.Bazsi
2014.03.04. 08:02

Szerintem rengeteg felhasználó -illetve hangszertulajdonos van aki nem használja ki a hangszere nyújtotta lehetőségeket. Ennek persze több oka is lehet, elfoglaltság, hozzá nem értés, vagy akár csak igénytelenség, és most nem azokról beszélek akik napi 8-10-12 óra meló után úgy érzik miután haza érnek hogy inkább a családjuk vagy a pihenés mint a hangszer. Rengeteg felvételt hallani youtube-on ahol gyári beállításokkal, gyári "tucat" stílusokkal adják el magukat a zenészek, én meg bosszankodok kisit magamban hogy mi a fenének egy T3 valakinek, ha -elnézést de nem a hangszerre nézve mondom- olyan gagyin szólal meg ahogy megszólal?! :xx: Na de mondok egy példát saját hangszerem háza tájáról. Gondolom ismeritek a Kocsis Janika által használt mulatós stílust, meg a mellé használt nem tudom már pontosan melyik square hangszínt. Se szeri se száma azoknak a G70 vagy E60 tulajdonosoknak, akik ugyanezt ugyanúgy használják. Na ettől is a falra tudok mászni. Kéremszépen, ha már ilyen kaliberű hangszerek vannak a kezünk alatt tegyünk már bele valami egyediséget... Akinek nem inge ne vegye magára, de én így látom. Egy másik dolog is eszembe jutott, arról hogy villogásra vesznek egyesek csúcshangszereket. Nem lehetséges hogy azért vesznek egyes emberek hogy az imázsukon javítson? Elmondom mire gondolok. Unokatesóm vállalkozó volt, megpályázott valami melót, elment a tárgyalásra, de nem ő kapta meg a munkát, pedig a legjobb ajánlatot adta. Tudjátok miért nem ő kapta meg?? Nem hiszitek el, de tényleg így volt. Azért mert -1990-es éveket írtuk- egy 2-es VW Golffal ment el a tárgyalásra, aki megnyerte a tendert, ő meg egy nem tudom már milyen többmillás fullos kocsival. Tényleg. Egy személyes hasonló tapasztalat... Játszottam egy sörözőben egy időben -már a G70-nel, és egyik estére kellett volna helyettem valaki. Szóba került az egyik ismerős zenész kollégám, mire a kocsmatulaj: Csak nem gondolja XY (a kolléga) hogy ő a 100 000 forintos hangszerével beteszi a lábát az ő x-milliós sörözőjébe?!?! Lehet hogyha maradok az EXR-7-nél én is így járok...?? Várom a véleményeket itt, vagy esetleg áttehetjük a témát a gumiszobába.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 22796Hozzászólás Gyuley
2014.03.04. 08:54

Rolandbk5 írta: Miért lenne jó, ha vst cucc lenne a hangszerben? Azt sem tudnánk mire használni, mert a "Sej, haj Rozi"-hoz nincs szükség szeplerezéshez, és vst-re sem.
Azért lenne jó a vsti használat a hangszerben, mert akkor sokkal jobban megszólalna a hangszerem, és nekem nagyon nem mindegy hogy szól, ugyanakkor tudom hogy szinte saját magamnak csinálom, mert a 99% észre sem veszi a különbséget!
És a "Sej, haj Rozi" sem mindegy hogyan szólal meg, nem is értem a példát, az összes dalnak jól kell szólni!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22809Hozzászólás Gyuley
2014.03.04. 10:24

Igazat szólsz Pityu barátom :lol: :777

Joe83
Adminisztrátor
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 22824Hozzászólás Joe83
2014.03.04. 12:52

Senkinek nem lessz elverve semmie! :D :lol:
Amíg nem megy át a beszélgetés személyeskedésbe.

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 51
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 22839Hozzászólás Attila
2014.03.04. 16:42

Ez az a felvétel Gyuley, amit Józsi is belinkelt a Gumiszobában (most látom)

- na ez érdekelte az ottani közönség 9o százalékát !

Még csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy Onica-nak és Vasi-nak már akkor volt T5-se, amikor még az országban sehol máshol, tehát foglalkoztak a hangszerrel.
És még valami, amit jól sejtettem: - törölték a kommenteket !

Atti

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22879Hozzászólás Gyuley
2014.03.05. 20:56

Atti!

Nem értem ezt miért nekem címezted, lemaradtam valamiről ? :shock:

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 22884Hozzászólás Attila
2014.03.05. 21:17

Hamar felejtesz Gyuley, ez nem jó jel :lol:
Forgass vissza két oldalt itt, a tegnap beszéltünk erről. :)

Atti

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22885Hozzászólás Gyuley
2014.03.05. 21:25

Az S950 VS T5 megszólalására gondolsz?
Mert ezen a videón olyan hangszert nem látok, de így már értem az asszociációt!
Egyébként ezek zöme sampler hang, de szerintem ezen a videón az s750 sokkal gyengébben szólal meg mint a T5! :777

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 22886Hozzászólás Attila
2014.03.05. 21:30

s75O kontra Ty5 - ez lenne a játszma
- szerintem annyi különbség semmiképp nincsen minőségben, mint amennyi árban :lol:

Atti

Új hozzászólás