|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha Tyros 5
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Yamaha Tyros 5
Ezt most konkrétan nem a yamaha miatt mondom lehetett volna én felőlem korg is vagy bármi más hangszer, csak azt, hogy hallani egy komoly cuccon is egy "varrógépet". Visszagondolva nem emlékszem, hogy itthon valamelyik hangszernek is csak fele ilyen cucc lett volna mint ez.
Azért jegyeztem meg mert 2 éve talán nyíregyháza korgPA3 bemutató drága pízért lejön a művész és nekünk a drága közönségnek(akik legalább 100voltunk) egy behringer vagy valami ilyen kaliberű cuccon mutatták be ezt a szép drága hangszert. Aki esetleg azért ment oda, hogy meggyőzzék, hogy milyen jól, annak sikerült teljesen kiábrándulni belőle.
Azért jegyeztem meg mert 2 éve talán nyíregyháza korgPA3 bemutató drága pízért lejön a művész és nekünk a drága közönségnek(akik legalább 100voltunk) egy behringer vagy valami ilyen kaliberű cuccon mutatták be ezt a szép drága hangszert. Aki esetleg azért ment oda, hogy meggyőzzék, hogy milyen jól, annak sikerült teljesen kiábrándulni belőle.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szia Pityu!
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezeket a kiváló T5 bemutató videókat!
A leg jobbak, amiket eddig láttam.
Engem nagyon is meggyőzött.
Amit észrevettem:
A közönség 98% a nem is értette szerintem hogy mit is mond Peter.
Csak a ködös nézés. Pedig nagyon jól elmagyarázta a dolgokat. Sőt! Még személyes véleményét is elmondta a korábbi Tyrosokról..
Röviden:
A hangszínek pedig magukért beszélnek. Ahogyan Api is mondta, dobok terén azért érezhető a fejlődés.
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezeket a kiváló T5 bemutató videókat!
A leg jobbak, amiket eddig láttam.
Engem nagyon is meggyőzött.
Amit észrevettem:
A közönség 98% a nem is értette szerintem hogy mit is mond Peter.
Csak a ködös nézés. Pedig nagyon jól elmagyarázta a dolgokat. Sőt! Még személyes véleményét is elmondta a korábbi Tyrosokról..
Röviden:
A hangszínek pedig magukért beszélnek. Ahogyan Api is mondta, dobok terén azért érezhető a fejlődés.
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Pedig Peter hatalmas figura!!
Próbálkozott a néppel, de hiába..
Ami nagyon meglepett,amikor az orgona hangszíneket kezdte bemutatni, egy ismert karácsonyi dallal.... Kérdezte is, ismerik?!??? Nem..... Csak a bambula fejek. Azért ott szerintem Peter levágta a szitut...
Próbálkozott a néppel, de hiába..
Ami nagyon meglepett,amikor az orgona hangszíneket kezdte bemutatni, egy ismert karácsonyi dallal.... Kérdezte is, ismerik?!??? Nem..... Csak a bambula fejek. Azért ott szerintem Peter levágta a szitut...
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 51
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Volt ott a végén "mulatós" bemutató is. Persze román népzenét játszott Onica. A megdöbbentő, hogy a T5 ugyan úgy szólt mint az s75O-es.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2014.03.04. 16:40-kor.
Atti
- Gyuley
- VIP
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Atti!
Ez a megállapítás, miszerint úgy szól az S950 mint a T5 Kb annyira igaz, mint amennyire a Pa500 musikantom szólalt meg egy Pa2x-el szemben!
Ha nem egymás mellett szólal meg a két hangszer, akkor talán becsaphat a fülem, de én Pl az S900, Tyros2 között is hallom a különbséget hangzásban, és nem a saját hangrendszerén hallgatva, hanem nagy cuccon tesztelve!
Ez a megállapítás, miszerint úgy szól az S950 mint a T5 Kb annyira igaz, mint amennyire a Pa500 musikantom szólalt meg egy Pa2x-el szemben!
Ha nem egymás mellett szólal meg a két hangszer, akkor talán becsaphat a fülem, de én Pl az S900, Tyros2 között is hallom a különbséget hangzásban, és nem a saját hangrendszerén hallgatva, hanem nagy cuccon tesztelve!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Gyuley, ott van a felvétel, hallgasd meg !
Egymás mellett, egymás után, ahogy akarod.
A Korg pa3x is úgy szól mint egy pa5OO ha "nem bírtoklod" kellőképpen. Mert egy pa3x is tud nagyon gagyin szólni és egy pa5oo is tud jól szólni. Ugyan ez történt ott a T5 és s75O-el.
Na igen, látom hiányzik ez a rész a felvételről. Valószínű pont ezért vágták meg.
Az eredeti felvételen rajta volt a bemutató amit a megbízott román srácok produkáltak az előadás végén de még a bemutató részeként. Mert így igaz, ez a hangszer érték egy ilyen Peter Bathmann kezében, viszont aki oda elment (román zenészek akik lagzimuzsikát játszanak), az arra volt kiváncsi, hogy szól egy szemplált cimbalom, bőgő, brácsa, stb. ezen a hangszeren. Én tagja vagyok a romániai Yamaha fórumnak, láttam mennyire kiváncsian várták ezt a hangszert. Nem azért, hogy a templomi orgonától libabőrösek lesznek-e, hanem, hogy a T4 SET (ami román folklór sty-sokat tartalmaz) hogy fog majd szólni az ötösön. És óriási volt a csalódás ! Főleg amikor kiderült, hogy be sem lehet tőlteni a T4 SET-et a T5-be, mert a szemplerek egészen más formátumban vannak. Mert hogy a T5-ben nincsen RAM ahová azokat a szemplereket be lehessen írni. Mert hogy kivettek olyan funkciókat ami a négyesben benne volt, stb., stb.
Egymás mellett, egymás után, ahogy akarod.
A Korg pa3x is úgy szól mint egy pa5OO ha "nem bírtoklod" kellőképpen. Mert egy pa3x is tud nagyon gagyin szólni és egy pa5oo is tud jól szólni. Ugyan ez történt ott a T5 és s75O-el.
Na igen, látom hiányzik ez a rész a felvételről. Valószínű pont ezért vágták meg.
Az eredeti felvételen rajta volt a bemutató amit a megbízott román srácok produkáltak az előadás végén de még a bemutató részeként. Mert így igaz, ez a hangszer érték egy ilyen Peter Bathmann kezében, viszont aki oda elment (román zenészek akik lagzimuzsikát játszanak), az arra volt kiváncsi, hogy szól egy szemplált cimbalom, bőgő, brácsa, stb. ezen a hangszeren. Én tagja vagyok a romániai Yamaha fórumnak, láttam mennyire kiváncsian várták ezt a hangszert. Nem azért, hogy a templomi orgonától libabőrösek lesznek-e, hanem, hogy a T4 SET (ami román folklór sty-sokat tartalmaz) hogy fog majd szólni az ötösön. És óriási volt a csalódás ! Főleg amikor kiderült, hogy be sem lehet tőlteni a T4 SET-et a T5-be, mert a szemplerek egészen más formátumban vannak. Mert hogy a T5-ben nincsen RAM ahová azokat a szemplereket be lehessen írni. Mert hogy kivettek olyan funkciókat ami a négyesben benne volt, stb., stb.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2014.03.04. 16:40-kor.
Atti
- Gyuley
- VIP
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Atti!
Hallottam, az S950-et meg nyüstöltem egy darabig, de kizártnak tartom hogy ugyanúgy megszólaljon, de közel van hozzá!
Hallottam, az S950-et meg nyüstöltem egy darabig, de kizártnak tartom hogy ugyanúgy megszólaljon, de közel van hozzá!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Pityu kolléga ebben teljes mértékben egyet értek veled....
Nagyon sok zenész barátom van Romániában ugyan is apósomék Kolozsváron laknak,de az én ismeretségi körömben egyiknek sincs Tyros 4-nél kisebb kategóriás hangszere.Sok nem is igazán tud vele mit kezdeni még használni sem tudja . Ez a nagyzási mánia. Szerintem nem csak Romániára igaz....
Nagyon sok zenész barátom van Romániában ugyan is apósomék Kolozsváron laknak,de az én ismeretségi körömben egyiknek sincs Tyros 4-nél kisebb kategóriás hangszere.Sok nem is igazán tud vele mit kezdeni még használni sem tudja . Ez a nagyzási mánia. Szerintem nem csak Romániára igaz....
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Ha mindenképpen tied kell legyen az utolsó szó Pityu, hát legyen meg az örömöd !
Sokkal jobban tennéd viszont ha Sonar X3 használatiban iparkodnál ilyen "ügyesen" írogatni, mert annak sokkal nagyobb hasznát vennénk !
- ha te annyi pénzt keresnél egy éjszaka mint ezek a "román kollégák", bíztosan másképpen vélekednél az "ágyúról" -
Sokkal jobban tennéd viszont ha Sonar X3 használatiban iparkodnál ilyen "ügyesen" írogatni, mert annak sokkal nagyobb hasznát vennénk !
- ha te annyi pénzt keresnél egy éjszaka mint ezek a "román kollégák", bíztosan másképpen vélekednél az "ágyúról" -
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Igazat kell adnom. Akik elvitték a musikantomat, megemlítették, hogy 3-an mennyit kapnak egy román lakodalomban. A fejenként jutó összegükért én 3 hónapig keményen dolgozom és ők csak egy lakodalomban voltak.
Én egy hangszert sosem tartottam villogásnak. Egy biztonságos, jó érzést nyújtson a hangszer, ha mögötte állsz. Szerintem ez a lényeg. Ezt nem tudta nyújtani számomra az Audya, pedig mai napig a legjobb hangú hangszernek tartom. Ezt nem tudta nyújtani egyik Tyros sem, viszont érdekes módon a 9000pro tudja. Biztosan énbennem van a hiba. Most, hogy össze-vissza hangszerekkel voltam a csere során muzsikálni, sokkal biztosabban álltam a 9000pro mögött, mint egy héttel korábban a T4 mögött.
De ezen a szinten fölösleges a hangszereket összehasonlítani. Ez olyan, mint amikor egy szépségversenyen a nőket hasonlítják a döntőben. Kinek ez jön be, kinek az, de egy átlagos felhasználó fél életét odaadná bármelyikért...

Én egy hangszert sosem tartottam villogásnak. Egy biztonságos, jó érzést nyújtson a hangszer, ha mögötte állsz. Szerintem ez a lényeg. Ezt nem tudta nyújtani számomra az Audya, pedig mai napig a legjobb hangú hangszernek tartom. Ezt nem tudta nyújtani egyik Tyros sem, viszont érdekes módon a 9000pro tudja. Biztosan énbennem van a hiba. Most, hogy össze-vissza hangszerekkel voltam a csere során muzsikálni, sokkal biztosabban álltam a 9000pro mögött, mint egy héttel korábban a T4 mögött.
De ezen a szinten fölösleges a hangszereket összehasonlítani. Ez olyan, mint amikor egy szépségversenyen a nőket hasonlítják a döntőben. Kinek ez jön be, kinek az, de egy átlagos felhasználó fél életét odaadná bármelyikért...