|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
slyer
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Láttam már 910-et,egy fatar billentyűzettel kombinálva!Ott a G70-etek! 
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Ja, +150-ért, akkor már inkább egy T3 
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
-
Rolley
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Yamaha SX700-Yamaha S550B
- Adott köszönetek: : 19 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 24 alkalommal
Nem lötyög a gumi gomb nekem,A Rolandot vaci újam vettem és pár év után elérik a műanyag sajnos.A gumiharangot lehet cserélni szerintem egyikbe se vastagabb az a réteg tény hogy kopik,de te már megint olyan hangszerekről beszélsz hogy fém mechanikás,nálam volt Pa1X pro és kényelmetlen volt fárasztotta a kezem nagyon,nem kéne se az se a Tyros ami olyan nehéz hogy emelő kell hozzá másrészről csúnya.Én nekem megfelel ez a billentés,mert nem kell sok erőt kifejteni hogy dinamikusan szóljon.Én megvettem 5 oktávnyi minőségi gumi harang sort hozzá a Yamaha szervizestől szóval nem aggódom
G70 meg szintén nem jön be kipróbáltam.Kinek mi kényelmes nekem ez a psr oké
Köszi hogy leírtad a véleményed am.
- Gyuley
- VIP
Persze ez stimm, de akkor neked szenvedés lehetett egy páncéltőkés zongorán játszani, mert a felsoroltak közül egyik sem éri el a leütésének az erősségét, oda nagykalapács kell 
Az meg hogy szép vagy nem egyéni kérdés, nekem Pl egyik Yami sem tetszik igazán, talán a fekete T4!
Nyilván vannak gyári hibás alkatrészek minden gyártónál, mindent nem lehet kiszűrni, de én nem sűrűn hallok gombtörésről, inkább hallani a Psr3000, illetve s900 kijelzőhibákról, amibe én is belefutottam egy s900-nál, és a szégyen az, hogy a kijelző "MADE IN JAPAN" valamint az PsrS széria gyenge gumiérintkezőiről, amit szintén megtapasztaltam, és őszintén, nekem olyan hangszer nem kell, amit évente szét kell szedni valami kis szir-szar gumi hiba miatt, meg egy normális füzetet képtelen megtartani a kottatartója, az egyik s900-ról egy az egyben leszakadt a burkolatról a kotta tartó helye!
Összességében nem rossz hangszer, de ha nem létszükséglet, akkor kerülöm a Yami ezen kategóriáit!
Az meg hogy szép vagy nem egyéni kérdés, nekem Pl egyik Yami sem tetszik igazán, talán a fekete T4!
Nyilván vannak gyári hibás alkatrészek minden gyártónál, mindent nem lehet kiszűrni, de én nem sűrűn hallok gombtörésről, inkább hallani a Psr3000, illetve s900 kijelzőhibákról, amibe én is belefutottam egy s900-nál, és a szégyen az, hogy a kijelző "MADE IN JAPAN" valamint az PsrS széria gyenge gumiérintkezőiről, amit szintén megtapasztaltam, és őszintén, nekem olyan hangszer nem kell, amit évente szét kell szedni valami kis szir-szar gumi hiba miatt, meg egy normális füzetet képtelen megtartani a kottatartója, az egyik s900-ról egy az egyben leszakadt a burkolatról a kotta tartó helye!
Összességében nem rossz hangszer, de ha nem létszükséglet, akkor kerülöm a Yami ezen kategóriáit!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Asterix: - Kikérem magamnak. A G-70-em után a legjobb billentése a Yamahámnak volt. (PSR 9000pro) "
Ezen nem csodálkozom, hiszen a valaha gyártott műszakilag legmegbízhatóbb, legjobban játszható és legtartósabb (ja és legdrágább) fémmechanikás billentyűzet van benne. Semmi gumikontakt vagy más gagyi megoldás. Ugyan ezt használja a DX7 II, KORG M1, KORG O1/W PRO, KORG i2/i3/i30, Trinity. Tehát ha valahol nem akarnak javítgatni, csak használni egy hangszert, abba ezt tették, teszik.
Senkit nem szeretnék megbántani, de amit a yamaha művel a PSR billentyűzet és frontpanel terén az szégyen és gyalázat. Játszhatatlan puhakaki billentyűzetnek tűnő tejeszacskó pvc izé, valamint a gyártáskor halálraítélt kapcsolók. Egyszerűen a 2 pálcás búcsús lövöldei színvonal. Hogy lehet rugó nélkül billentyűzetet kiadni?
Nem is értem, hogy adhat valaki 500.000 Ft-ot ilyen foscsomókért. Hiszen 5k-ért bármikor lehet venni pl 1-2 éves T3-at. Nos az azért még 10 évig cucc lesz. Ha mindenképpen a yamaha mellett teszi le valaki a voksot.
Persze mindenki úgy cseszik ki magával ahogy csak akar.
Ezen nem csodálkozom, hiszen a valaha gyártott műszakilag legmegbízhatóbb, legjobban játszható és legtartósabb (ja és legdrágább) fémmechanikás billentyűzet van benne. Semmi gumikontakt vagy más gagyi megoldás. Ugyan ezt használja a DX7 II, KORG M1, KORG O1/W PRO, KORG i2/i3/i30, Trinity. Tehát ha valahol nem akarnak javítgatni, csak használni egy hangszert, abba ezt tették, teszik.
Senkit nem szeretnék megbántani, de amit a yamaha művel a PSR billentyűzet és frontpanel terén az szégyen és gyalázat. Játszhatatlan puhakaki billentyűzetnek tűnő tejeszacskó pvc izé, valamint a gyártáskor halálraítélt kapcsolók. Egyszerűen a 2 pálcás búcsús lövöldei színvonal. Hogy lehet rugó nélkül billentyűzetet kiadni?
Nem is értem, hogy adhat valaki 500.000 Ft-ot ilyen foscsomókért. Hiszen 5k-ért bármikor lehet venni pl 1-2 éves T3-at. Nos az azért még 10 évig cucc lesz. Ha mindenképpen a yamaha mellett teszi le valaki a voksot.
Persze mindenki úgy cseszik ki magával ahogy csak akar.
Buba
-
Rolley
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Yamaha SX700-Yamaha S550B
- Adott köszönetek: : 19 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 24 alkalommal
- Gyuley
- VIP
Nem fikázza senki a Yamahát, csak annyira amennyire megérdemli
Egyébként tapasztalat kérdése az egész, és mivel volt pár Yamahám is, így van mit összehasonlítani minden tekintetben, én is csak azért írom le a tapasztalataimat, hogy más ne fusson bele ilyen gondokba hangszervásárlás után, vagy ha mégis olyan szériát választ, akkor legyen róla fogalma mit is várhat el tőle, mik a nyűgjei, és ne utána szidja magát hogy rosszul döntött!
Szerintem itt sokan úgy vagyunk vele, hogy megvettünk, használtunk sok típust, és modellt, és mikor megvettük még nem tudhattuk hogy majd beválik-e vagy sem, fogalmunk sem volt legtöbbször hogy hogyan szól, mert nem volt a hangszerboltban sem, de még internet sem, hogy legalább egy demót, vagy véleményt láthassunk, hallhassunk róla!
Így aki ezeket a sorokat olvassa, könnyebben tud majd dönteni egy típus mellett!
Egyébként tapasztalat kérdése az egész, és mivel volt pár Yamahám is, így van mit összehasonlítani minden tekintetben, én is csak azért írom le a tapasztalataimat, hogy más ne fusson bele ilyen gondokba hangszervásárlás után, vagy ha mégis olyan szériát választ, akkor legyen róla fogalma mit is várhat el tőle, mik a nyűgjei, és ne utána szidja magát hogy rosszul döntött!
Szerintem itt sokan úgy vagyunk vele, hogy megvettünk, használtunk sok típust, és modellt, és mikor megvettük még nem tudhattuk hogy majd beválik-e vagy sem, fogalmunk sem volt legtöbbször hogy hogyan szól, mert nem volt a hangszerboltban sem, de még internet sem, hogy legalább egy demót, vagy véleményt láthassunk, hallhassunk róla!
Így aki ezeket a sorokat olvassa, könnyebben tud majd dönteni egy típus mellett!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A fúvós hangszernek legyen jó fúvókája, a billentyűsnek meg.... játszható billentyűzete.
Buba
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
A fórumosok közt szerintem nagy részt vip tagok mind tudják anno menyi hangszer után érdeklődtem próbálgattam s.t.b ketron,roland,yamaha,korg elmult pár évben rengeteg hangszert cseréltem buktam is pénzt sokat de tapasztalatokat nyertem sajnos saját káromon, mindenki maradjon szerintem annál amit szeret DE:
Yamaha: TYROS-sorozat és 9000pro
Korg: X pro-sorozat
Roland: G70
Ketron SD1 PLUS-tól felfelé
Ezzel arra szerettem volna kitérni hogy minden gyártónál ár érték arányban a zászlós hajók érik meg a pénzüket inkább egy T2 mint egy S910-S950 s.t.b, a minőség az mindig minőség marad olyan mint a jó tartós tej
Szóval személy szerint nekem mindegyik hanszer tetszik a maga módján mindennel tudok valamit kezdeni, 1-ik ben ez másikban az a jobb, de nekem azért maradt a yami mert a legtöbb stílust ebben tudom kihasználni, főleg a latin-t ez nekem nagyon fontos.
DE NEM VÉLETLENÜL VÁLTOTTAM ÉN SEM S900-ról TYROS1-re pedig nem 2 év különbség van a 2 hangszer közt de minőségben meg hangzásban annál inkább hiába az 1.2 sar.t hanszin azért a minőséget nem adom személy szerint csak ennyit szerettem volna mondani
(egy yamahás véleménye)
Yamaha: TYROS-sorozat és 9000pro
Korg: X pro-sorozat
Roland: G70
Ketron SD1 PLUS-tól felfelé
Ezzel arra szerettem volna kitérni hogy minden gyártónál ár érték arányban a zászlós hajók érik meg a pénzüket inkább egy T2 mint egy S910-S950 s.t.b, a minőség az mindig minőség marad olyan mint a jó tartós tej
Szóval személy szerint nekem mindegyik hanszer tetszik a maga módján mindennel tudok valamit kezdeni, 1-ik ben ez másikban az a jobb, de nekem azért maradt a yami mert a legtöbb stílust ebben tudom kihasználni, főleg a latin-t ez nekem nagyon fontos.
DE NEM VÉLETLENÜL VÁLTOTTAM ÉN SEM S900-ról TYROS1-re pedig nem 2 év különbség van a 2 hangszer közt de minőségben meg hangzásban annál inkább hiába az 1.2 sar.t hanszin azért a minőséget nem adom személy szerint csak ennyit szerettem volna mondani
Ricsike
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Én mindig úgy vásároltam magamnak hangszert, hogy megnéztem mennyi pénzem van és az melyik zászlóshajóra elég. Ha elég a Tyros3-ra, akkor azt veszem, ha csak a Tyros 2-re, akkor azt, de én megtanultam, hogy a kistestvér változatok csak távolról vannak köszönőviszonyban a nagytesóval.