|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha hangszerhez programok, okosságok
Moderátor: Moderátorok
- 1996dani3
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: yamaha tyros 2
- Adott köszönetek: : 97 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 181 alkalommal
-
malko
- VIP
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Yamaha hangszerhez programok, okosságok
Moderálva: Ha közvetlenül az előtted szóló hozzászólásra reagálsz akkor nem kell idézned!
Üdv:zongorista28
Nem próbáltam, mert ennek nem sok értelme van így, hogy a 250Hz-től folyamatosan beleemelünk 3-4db. Az tuti, hogy hangosabb lesz meg, hogy magasabb de tulajdonképpen szinte csak hangerőt emel az az eq beállítás.
Üdv:zongorista28
Nem próbáltam, mert ennek nem sok értelme van így, hogy a 250Hz-től folyamatosan beleemelünk 3-4db. Az tuti, hogy hangosabb lesz meg, hogy magasabb de tulajdonképpen szinte csak hangerőt emel az az eq beállítás.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Gyuley
- VIP
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Sziasztok!
Szerintem ezek a beállítások hangrendszer függvényei, minden hangrendszer más és más, ami beállítás nálam jól szól, az máshol rosszul is szólhat!
Szerintem ezek a beállítások hangrendszer függvényei, minden hangrendszer más és más, ami beállítás nálam jól szól, az máshol rosszul is szólhat!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sziasztok...
A vita miatt ma este kipróbálom az S900-asomon...
Végülis Ricsike arra ajánlotta... Majd meglátjuk, hogy mi történik... Megpróbálok mintafile-t felvenni a teljesen alap beállítással
és a Ricsike féle beállítással...
Üdv: Roland
A vita miatt ma este kipróbálom az S900-asomon...
Végülis Ricsike arra ajánlotta... Majd meglátjuk, hogy mi történik... Megpróbálok mintafile-t felvenni a teljesen alap beállítással
és a Ricsike féle beállítással...
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
malko
- VIP
Egyáltalán nem akarok ebből vitát. Csak lemodelleztem és ez lett belőle ami nem egy ének beállítás de kinek mi.
Ha még is készülne egy ilyen összehasonlítás akkor mindenképp énekkel legyen.
Ha még is készülne egy ilyen összehasonlítás akkor mindenképp énekkel legyen.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Éneket nagyon nem tudom megígérni, mert este jutok a gép közelébe, akkor meg már a szomszédok nem nagyon örülnének a dolognak...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Malko
a hozzá szólásomban le írtam.
S900, S910, S950 hangszerekhez! nem tyros 1-2-3-4 hez és más programokhoz!
és az S9-es sorozatoknak is csak a hangszórójához bár nekem hangfalon is nagyon szépen szól nem brummog hanem szépen csap de ezt le is írtam inkább az fogja értékelni akinek S9- es sorozata van talán még az S7 is szóba jöhet de TYROS-nál felesleges mert ott a MasterCompressor

S900, S910, S950 hangszerekhez! nem tyros 1-2-3-4 hez és más programokhoz!
Ricsike
-
malko
- VIP
Szia Viskib!
Nem akarok senkit megbántani amint már mondtam. Csak azért tettem fel a képet, hogy lehessen látni vizuálisan is, hogy mi történik egy ilyen beállításnál. Persze, hogy szebben szól mint egy alapbeállítás mert a magasba is emelve van és az S900 hangszóróinál biztos, hogy jól jön. Szóval akinek tetszik csak használja bátran nem akarom én senkit róla lebeszélni. Tyros-nál miért lenne más? És mit értesz azon, hogy ott van master compresszor mi köze van neki a hangszínhez?
Nem akarok senkit megbántani amint már mondtam. Csak azért tettem fel a képet, hogy lehessen látni vizuálisan is, hogy mi történik egy ilyen beállításnál. Persze, hogy szebben szól mint egy alapbeállítás mert a magasba is emelve van és az S900 hangszóróinál biztos, hogy jól jön. Szóval akinek tetszik csak használja bátran nem akarom én senkit róla lebeszélni. Tyros-nál miért lenne más? És mit értesz azon, hogy ott van master compresszor mi köze van neki a hangszínhez?
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Hát egészen sok minden nekem mondjuk csak tyros1-es volt de ha én a mastercompressor belőttem olyat csapott meg olyan dög lett benne hogy az EQ - nem kellet enyit állítani mint a s900-on hogy szépen szóljon.
Ricsike
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szerintem meg az a helyzet, hogy mindenki elkezd megint kombinálni. Én is!
Itt megint van már minden: ének, tyros1234, hangfalak.
Nézzük az általam valósnak vélt helyzetet:
-Mint tudjuk, Ricsi otthoni gyakorlásnál csak zenél a hangszeren, nem énekel, ezért csak a zene megy.
-A legfontosabb pedig az, hogy leírta hogy a saját hangszóróján, s900-on!
Ezért szerintem ebben az aspektusban kéne vizsgálni a helyzetet!
Itt megint van már minden: ének, tyros1234, hangfalak.
Nézzük az általam valósnak vélt helyzetet:
-Mint tudjuk, Ricsi otthoni gyakorlásnál csak zenél a hangszeren, nem énekel, ezért csak a zene megy.
-A legfontosabb pedig az, hogy leírta hogy a saját hangszóróján, s900-on!
Ezért szerintem ebben az aspektusban kéne vizsgálni a helyzetet!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp