Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Joe83
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 10817Hozzászólás Joe83
2013.01.31. 18:00

Bacsi100 írta:Sziasztok!

A régieket bemásolta, de az újakat nem! Pedig mind TVN formátumú!!! Miért lehet ez? Hátha valaki???? :help:
Tiszteletem!

Nos a jelenség amit tapasztal, az(természetes), azért van, mert a régi tvn packban szerepel egy TVI kiterjesztésű file, amiben a régi tvn file-ok integrációja szerepel. Ezért nem tölti be az újabb hangmintákat, mert a régi TVI kiterjesztésű file, nem tartalmazza azokat a hivatkozásokat, parancssorokat amik az új hangminták beöltésére utasítanák.
Tehát amikor belép a Voice Creator-ba, akkor ott kiválasztja a Library Load és akkor csak is a TVI kiterjesztés jelenik meg, ami tartalmazza a parancssorokat, mely sample mintákat kell neki betölteni.
Jó példa erre a gyári Yamha HD Platinum Pack!!

Az újabb hangmintákat egyesével kell betölteni a pendrive-ról..

Ha valami még nem tiszta, állok rendelkezésére!

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Bacsi100
Újonc
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Yamaha Tyros 2
Adott köszönetek: : 12 alkalommal
Kapott köszönetek: : 9 alkalommal

Hozzászólás: # 10820Hozzászólás Bacsi100
2013.01.31. 18:53

Köszönöm Gohstrider a gyors választ! Először is nyugodtan tegezzél, mert kb egyidősek lehetünk! :777 Szóval, ha én a mostani állapotban egy semplert másolok a pendrivera, és azt másolom be , akkor az törli a régieket, nem?

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10822Hozzászólás Joe83
2013.01.31. 19:14

Akkor SZIA!

Így már jobban érzem magam...

Nem nem törli a meglévőket!!! Amíg van szabad hely addig szépen sorba pakolja a hangmintákat, de azokat egyébként kedved szerint tudod rendezgetni, ha bemész a Voice Editoba, azon belül pedig Custom Voice Bank Editre kell menni.. Ott kedved szerint sorba rendezheted, törölheted a hangmintákat!

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 10884Hozzászólás malko
2013.02.04. 09:21

Sziasztok!

Ígértem, hogy beszámolok ha a tyros2 vocál processzor probléma megoldódik.
A történet ugye úgy kezdődött, hogy az egyik zenész kollegám az aux kimenet kötötte vissza a hangszer mikrofon bemenetére.
Ezzel sosem volt baj eddig csak nem vette észre, hogy a hangszer aux csatornája is fel volt tekerve és így akkora jelet adott a bemenetnek, hogy utána csak nagy hangerőn működött, de nagyon torzan. A vő jelöltem eléggé ért az ilyen dolgokhoz ezért elhatároztuk, hogy megpróbáljuk megcsinálni. A tyros service manual is meglett közben (hála nektek) amiből megállapította, hogy valószínűleg egy műveleti erősítő lehet a ludas. Meg is kerestük a számát a IC-nek de sajna itthon nem lehet beszerezni ezt a típust.
Na akkor nincs mit tenni felhívtam a közeli hangszer boltost aki javítással is foglalkozik és elmondtam neki, hogy mi történt.
Ő azt mondta, hogy 10-ért megcsinálja ha nincs nagyobb baja. Mondja a vő jelöltem is, hogy ennyiért akkor hadd csinálja, főleg ha tud gyári alkatrész beszerezni. Kedden be is adtam neki a hangszert és azt mondta, hogy csütörtökön keressem. Hívom és mondja, hogy sajnos nem az baja ha nem tovább ment a jel és a processzor része sérült a hangszernek és ígérte, hogy délután vissza hív és megmondja, hogy mennyiben kerül ennek az ára. Hív és bemondja, hogy 33.500+8.000 Ft munkadíjba fog kerülni. Nem hagyott nyugodni a dolog és felhívtam egy Esztergomi srácot aki nagyon jártas a yamaha hagszerek javításában. Elmondtam neki is, hogy jártunk és, hogy most hol tartunk. A srác mondta, hogy nem is mondjam a hangszer boltos nevét mert tudja,hogy kiről van szó mert mindenkinek processzort hibát mondd bármi baja is legyen a hangszernek, és mondta, hogy ha lehetne is processzort külön venni akkor is laboratóriumi körülmények kellenek, hogy azt valaki kicserélje. Úgy döntöttünk ,hogy szólunk a srácnak, hogy hozza el a hangszert és szombaton megpróbáljuk megnézni. Közben a hangszer boltos már hívott, hogy akkor mi legyen mert neki meg kell rendelni a processzort. Mondtam neki rendeld meg majd hétfőn(ma) visszavisszük a hangszert. Közben a vő jelöltemmel utána kerestünk ennek a műveleti erősítőnek és találtunk egy hasonló paraméterű IC. Meg is vettük kemény 180Ft-ért. Szombat reggel 10 óra hangszert el kezdtük szétszedni. Kb. egy óra múlva már a vocál panel a kezünkben volt. Sajnos mérni csak úgy tudtunk, hogy a panel aljára rá forrasztottunk két darab vezetéket ami egy oszciloszkópba lett kötve aztán vissza kellett szerelni újra a panelt a hangszerbe. 4-.szer mértünk ami nem kevés idő volt és azt állapítottuk meg, hogy a műveleti erősítő után már torz a jel. IC ki másik be (ami nem pont olyan). Próba és láss csodát mindent tökéletesen működik. 13 órára már a tokban volt a hangszer. Bocsi mindenkitől. hogy ilyen hosszú voltam de azért írtam ilyen részletesen le,hogy más ne járjon így és járja körbe a témát több helyen is inkább mielőtt kifizetne 40 ezret a nagy semmire. Az a borzasztó még ebben az egészben, hogy pont egy olyan hangszerboltos játssza ezt el velem aki tavaly is 4 db tyros3 eladását köszönhette nekem. A srác akinek megcsináltuk a hangszert az tényleg nagyon hálás volt és megígérte, hogy segít ennek a hangszerboltosnak egy kicsit:) Ő adja ki az összes működési engedélyt a boltoknak:)

További szép napot mindenkinek!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10885Hozzászólás Joe83
2013.02.04. 11:07

Szia Malko!

Örülök, hogy sikerült megcsinálni a T2-t.
Én is magam csinálom az elektronikai dolgokat, mert nekem is az a tapasztalatom, hogy lehúzzák a szervizesek a jónépet!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 10887Hozzászólás HunHyper
2013.02.04. 14:11

Minden szervíz lehúzza a jónépet... Sajnos nálunk ez népbetegség... :(
Én sem vittem szervízbe a Yamit a vokálprocesszor torzítása miatt, mert tudtam, hogy a gatyám is rámenne...
használom proci nélkül... nekem szimplán elkezd torzítani pár nótát követően... :(

Tudom Joe, hogy mondtad, hogy vigyem el, de még magamhoz képest is meg vagyok csúszva a dolgaimmal
és most sajnos nem az S900 a legfontosabb tennivalóm... :oops:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10888Hozzászólás Joe83
2013.02.04. 15:23

Szia Roland!

Az ajánlatom akkor is fennt tartom;-)

Botyros3
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron Audya5
Adott köszönetek: : 187 alkalommal
Kapott köszönetek: : 94 alkalommal

Hozzászólás: # 10890Hozzászólás Botyros3
2013.02.04. 19:38

Sziasztok!

Valaki nem tud nekem abban segíteni, hogy hol lehet Tyros 3 hoz olyan használati utasítást kapni amiben mindent elmagyaráz részletesen!!! Nekem a 130 oldalas megvan de abban csak nagy léptekben írja le. Előre is köszönöm!

üdv
Botyros3

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10893Hozzászólás Joe83
2013.02.04. 20:55

Szia!

Töltsd le a T3 angol kezelési könyvét!
Abban részletesebben vannak a dolgok..

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 10936Hozzászólás viskib
2013.02.07. 20:36

a psr9000 pro mennyi rammal bővíthető maximum ??????? :geek:

Ricsike