Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - használhatósági tapasztalatok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Roland - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 37886Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.28. 10:54

danpress írta:mikor van egy ötleted, de ahelyett hogy megcsinálnád 10 perc alatt, beállításokkal meg technikai dolgokkal megy el az energia
Hú ez engem is nagyon szokott idegesíteni. Már a fülemben van, amit hallani akarok, sőt már a kezemben is, de még ilyen barom állítgatásokkal kell b*szkurálni.

pillerk
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Re: KURZWEIL hangszerek

Hozzászólás: # 38070Hozzászólás pillerk
2015.12.03. 07:53

Hát az FA hozzám megérkezett szerdán, azon a héten vasárnam már egy 22 dalból álló ének műsorban zenéltem vele, ahol volt hogy csak zongorával kísértem az énekeseket, volt hogy néha alá kelett kevernem vonósokat, de volt hogy a SUB OUT on egy metronóm jel ment a dobos fűlébe, és az 5 tagu zenekar mellé még MIDI sávok is szóltak a szám bonyolultsága végett. 22 StudioSet-et raktam össze úgy, hogy amikor először bekapcsoltam és nem álltam fel mellőle míg kész nem lett. Tehát ezzel azt akartam írni, hogy a kezelése, mint a MIDI fájlok szerkesztése (CUBASE+SONAR elgondolások ami jó, mivel mindkettőt használom) a SAMPLERE, és az egész filozófiája is nekem annyira bejött, hogy megszerettemés kézikönyv nélkül is kiismertem. Szinte mindegyik gyórtó zászlóshajójával volt már dolgom, beleértve az ALESIS-t is, és a KURZWEILT is, összessségében végre valamerre elindult a roland, gondolok itt az SD kártya tárhelyre, vagy az USB audio interfacere, amit az FA tud, tehát ugy működik mint egy USB hangkártya, természetesen ASIO kompatibilis. Kiválóan vezérli a CUBASE-t ami szintén nem elhanyagolandó. A displaye sem két soros, vakító, hanem grafikus, és a SAMPLE padok sokat tudnak segíteni egy Studio szet vezérlésében. Amit kicsit hiányolok, az az aftertouch hiánya, de a három pedál kozul bármelyikkel megoldható ez is. Nagyon tetszenek az orgona hangszínei és a zongorája szerintem sokkal jobb a kurzweil től, bár azt is szerettem. Szerintem egy szerethető hangszer, és lehet hogy nem Integra, de nem is baj, úgysem hallottam még az Integrát, és ha már hangmodul kellene, akkor viszem a Laptopom színpadra, és VST HOSTal olyan és annyi hangom van amennyit csak szeretnék, és ami magasan veri az Integra-t. Tehát egy dobozban jo billentyuzet és véleményem szerint kiváló hangszínek, új áron 1310€ ért szerintem több mint jó....

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 38085Hozzászólás tacso
2015.12.04. 05:13

Az Fa szerkeszthetősége valóban zseniális, ezt én is tapasztaltam!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 39243Hozzászólás pillerk
2016.01.12. 11:56

powersparc írta:Pillerk!
A Roland FA-ba próbáltad már valamelyik virtual SRX bővítőt letölteni a Roland AXIAL oldalról?
Szerintem az EXP-08 Strings Collection vagy az EXP-10 Orchestra Collection nagyon jó mintákat tartalamaz az adott bővítőkártyákról (említetted a Kurzweil kapcsán hogy ilyeneket használtál), legalábbis nekem megvannak az eredeti Roland LCDP sampling CD-ROM-ok amikről ezek válogatva lettek és tényleg jól szólnak. Kár hogy egyéni ilyen csomagokat egyenlőre nem tudunk a hangszerre készíteni. :cry:
Az FA-nak nagy előnye ez a 2 virtual SRX bővíthetőség, mivel maguk a kártyák a 100 ezres darabárat is elérték vagy meghaladták újonnan, s használtként sem 2ft mai napig amit elkérnek értük! Ha majd odáig jutsz a hangszerrel, engem érdekelne, hogy a 10 letölthető SRX pakk közzül melyek a leghasználhatóbbak még! Köszi!
Számomra egyébként a Juno DS elérhetőbb árú és elégséges alternatíva lehetne mint stage piano & szinti, de az FA kijelzője azért valóban jobb, és informatívabb lenne bele. A logikus kezelhetőségben pedig a Roland szerintem párját ritkítja. Nagyon kiforrott és zenészbarát a felhasználásuk amit idáig láttam.
Szia, kipróbáltam az AXIAL on fellelhető összes bövítményt, beleértve a LOOP okat is. A Strings és az Orchestral kollekciót egymás mellé felrakva lényegében mindent megoldottam, amit az akkori nagyzenekari felálásban szerettem volna, hasonlóképpen mint anno a Kurzweillel, itt sem igen volt olyan hangzás, amit ne találtam volna meg.

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 39244Hozzászólás pillerk
2016.01.12. 12:04

Olyan emberekhez szólna a kérdésem, akik már próbálták a BK széria legalább két tagját. Nekem van egy vésztartalék Roland BK3 asom. Meg tud lepni a dob hangjaival, és színpad nélküli termekbe kizárólag ezzel zenélek csak, viszont a billentyűzete - hát hogyismondjam...Erősen rossz minőségű, és lehangoló. Az érdekelne, hogy a Bk5 illetve a BK9 ben összevetve a BK3 al jobb minńségű e a billentyűzet, vagy ugyan olyan, illetve aki próbálta már az E-A7 eset, abban is ugyanilyen gyenge a billentyűzet?...Köszönöm...

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 39249Hozzászólás Mcmiki
2016.01.12. 19:17

Hello! Nekem Bk-5 hangszerem van, de nem panaszkodok a billencsére, elötte volt E-50 annak sokkal lágyabb volt a billentyüzete, volt Gw-8-am annak valamivel jobb mint a Bk-5-é.
Nem tudom milyen lehet a Bk-3-ban,de sokak szerint a Bk-5-nek türhetö billentyüzete van az ugyanilyen kategóriás Korg meg Yamaha hangszerekhez képest.

Üdv. Miki!

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 39253Hozzászólás Zongorista28
2016.01.13. 09:52

Soha nem a kijelzője miatt vásároltam meg egy hangszert! A DGX-em már 4 éve vak... és így is marad, mert én erre egy petákot nem költök! :D

Ha a BK9 úgy szólna ahogy kellene egy Rolandnak, akkor senkit nem érdekelne az idióta kijelzője, vagyis két idióta kijelzője! :D :D :D

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 39260Hozzászólás Zongorista28
2016.01.13. 12:41

Engem különösebben nem zavar, hogy vak a hangszerem. Ha csak zongorázok rajta, akkor gyakorlatilag nincs szerepe, ha még is használom a dobot akkor be pötyögöm a stílus számát.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 39263Hozzászólás B.Bazsi
2016.01.13. 14:33

Ha valaki próbálta már a bk9-et, kérem írjon már róla véleményt, minél alaposabbat! Megmondom őszintén néha eszembe jut hogy a G70-t lecserélem rá, de van 1- dolog ami mindig megakaszt a gondolat tovább szövögetésében, és ezek közé nem tartozik a dupla kijelző. Az egyik tényező az ára. A g70-t használtan vettem annyiért amennyiért újonnan meg lehet venni a nagy békát. Mi az oka ennek? Saját eszemből kiindulva, az árért kapott minőség lehet az oka, vagyis olcsóbb húsnak hígabb a leve szerintem. Hogy ez abban nyilvánul-e meg hogy pl nincs benne hely bővítő kártyának, nincs benne vokálgép, vagy abban hogy gyengébben szól, nem tudom. Az hogy nincs benne vokálgép számomra elhanyagolható, alig használtam a G70-ben, és nem is fogom. Az érintőkijelzőt nagyon szeretem, de a bk-val is meg lehet oldani egy ipad segítségével. Nem tudom hogy hogy szól a bk, hogy lehet szerkeszteni benne a dolgokat, ahogy olvastam úgy mint a g70-t, de puding próbája az evés. Mindenképp hallani akarom mielőtt tovább agyalnék a dolgon, lehet tetszetős meg csili-vili egy hangszer ha fos hangja van. A stílusaim meg a midijeim nagy része srg dobokkal és basszusokkal szól, ha hozná ezt a meglehetősen erős szintet talán rávenném magam a cserére. Viszont holnap megyek Pestre, fönn alszok és csak pénteken jövök haza, lehet hogy pénteken egy órahosszát rászánok és felkeresem a zenegalériát ha van náluk. Akkor okosabb lennék, addig csak találgatok...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 39265Hozzászólás Bubamara
2016.01.13. 14:53

Bazsi!

Annak ellenére írom az alábbi sorokat, hogy tisztában vagyok vele, hogy a G70 gyártása és terméktámogatása megszűnt.

Hallottam szólni a G70-et a kezed alatt az SRG bővítővel, azon túlmenően nekem is volt G70 SRG és később SRX01 kártyával, A Roland valaha gyártott legjobb, legmasszívabb és legjobb hangú arrangere. Ha számomra a Roland lenne A HANG csak azt használnám.
Valamint volt nálam bk5 és láttam, hallottam, szagoltam a bk9-et. tehát nem a levegőbe beszélek.

Eszedbe ne jusson leváltani arra a tejfölös dobozra a vérpofi vasadat. Vagy legalább háromszor próbáld ki, ízlelgesd és képzeld el rajta a műsorodat.
Ezt komolyan mondom. Hamar megbánod és igen gyorsan kereshetsz utána egy másik G70-et.
Ha szeretnél frissíteni és a Roland vonalon maradni, egészítsd ki a G70-et egy bk5, vagy bk3 szintivel. Az állványodon gondolom elférne, csak le kell majd spaniferezni, mert leviszi a huzat. :) De egy hangmodul is lehet megoldás a hangzás frissítésére, akár Ketron is, ha nem áll hozzád túl messze a hangzása. (SD2, SD4. SD1000) Ezek 90-140 közötti ékszerdobozok. Tehát nem egy vagyont kell megmozgatni és elférnek a G70 tetején.

:777

Buba

Új hozzászólás