almatom írta:Akiről én tudok az midjaypro-t vett és a pa3xpro-ját adta el.
Én 3 emberről tudok. Pisti lecserélte a Pa3-at, Robi és Gabi pedig tovább adta a MidJay pro-t. Kinek a pap, kinek a papné. Meg attól függ, hogy mire akarod használni.
Az SD-1 egy fantasztikusan stílus és élő játékra kihegyezett hangszer. Ezzel szemben a MidJay már inkább, mint profi lejátszó a stílusjátékot megtartva, de háttérbe szoritva hozza a mindennapok követelményének megfelelő hangszert.
Egyébként felesleges vitatkoznunk. Ebben a kategóriában már a zenész a gyenge láncszem szerintem, legalábbis az én esetemben biztosan. Ezek a hangszerek jól szólnak, mindegyiket be lehet jól és kevésbé jól állítani. És az lenne a lényeg, hogy az adott hangszerre jellemző játéktechnikát az ember el tudja sajátítani.
25 évvel ezelőtt a Balatonon nagy ászok voltunk a Roland RA-50 modulunkkal. Ott hallottam egy zenekarnak a demóját, akik nálunk sokkal gyengébb technikával játszottak, viszont a szólista olyan jól kezelte a hangszerét, hogy érezted, hogy az nem szaxi, mert akkor még nem tartottak a minták ott, mint manapság, de mégis a játéktechnikájával elhitette még velem is, hogy az egy valódi szaxofon, csak be van "rekedve".
Ez lenne szerintem mindennek a lényege...