Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 24427Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.13. 16:37

Attila,

Abban megegyezhetünk, hogy árban sincs egy szinten a kettő. ;)
Csak, hogy a félreértéseket elkerülve, ezek szerint csak a Pa3 ami megüti a minőséget?
Nagyon sokan zenélnek G70-el, meg sok olyan eszközzel ( Almatom ), aminek az ára 1/20-a a Pa3-nak. Akivel nem történt olyan mint Asterixel, az nem tudja milyen ez. Persze pa1x-el kezdeni, majd egyre jobbat vásárolni, az teljesen rendben van. Biztos nagyon remek hangszer a Pa3, de van olcsóbb, és használható is. Tudok olyan zenészről, aki a Pa3xpro-ját adta el egy Ketron-ért. Hmm ... ;) :777

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 24431Hozzászólás B.Bazsi
2014.05.13. 17:25

G70 tulajként hadd szóljak e hangszer mellett. ugyanaz a helyzet vele, mint ami a ma piacon lévő hangszerek szinte mindegyikével: dolgozni köll rajta. Stílusokon is, midiken is. Jól szól ez nagyon, csak meg kell hallgatni egy rendesen belőtt hangszert egy rendes cuccon. Én a gyári stílusokba is belenyúlok. Nem árt ha van benne egy SRG01-es kártya, nélküle is megszólal, de azzal az igazi. A billentése "no comment" kategória, sokat tud, könnyen kezelhető, én egyelőre nem váltok....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24432Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.13. 17:28

Ezt gondolom én is B.Bazsi. Nekem is volt G70 és nem azért adtam el mert nem volt jó. ;) :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24445Hozzászólás Attila
2014.05.13. 19:31

Roland, miért nem próbálod reálisan értelmezni a leírtakat, olvasottakat ?
Sokszor azt gondolom, nem is figyelsz arra amiről igazán szó van.
Most nem egy "kié jobb" verseny folyik itt, hanem próbálja ki-ki elmondani a véleményét Aste felvetett problémájára. Szóba jött a psr9ooo, az SD1, a G7o, az E8o és a pa3. Tehát nem az a kérdés, melyik a jobb, hanem alternatív megoldásként mivel lehetne helyetesíteni a Musikantot átmenetileg úgy, hogy kevesebb pénzből ugyan ezt a minőséget hozza.
A kollégám 1o éve G7o-el zenél (közben volt E8o-a, de visszacserélte). Mostanra ért meg a Yamaha és a Korg technológiája arra, hogy egy körrel letekerje a G7o-et. Úgy döntött, vesz egy újabb gépet: - Ty5 v Pa3 ?. Végül Ty5 mellett döntött, mert az naprakészebb. A Korgon dolgozni kell ! (és szerinte neki erre már nincsen ambiciója). Ezt nem győzöm hangsúlyozni. És ezt nagyon kevesen teszik. Nekem volt pa1, -8oo,-2x,-és most 3-as. Mindegyikre érvényes !!! Aki ezt nem teszi, mert nem tudja vagy nem akarja, az eladja a Korgot, vagy elcseréli. Annak nem jó a Korg. Ilyen egyszerű.
Én azt tanácsoltam, hogy ha G7o és E8o, inkább G7o. Jobban kiforrott hangszer. Az E8o már nem lett jobb, söt menüben is alul maradt, billentésben, stb. A psr9ooo-es lejárt lemez 5 Tyros után, az SD1 sem mai gyerek. Mind jók minőségben még jobbak mint a mai varrógépek), de én tudom, hogy Aste nem fog kibékülni egy psr-SD vagy G7o-el a Musikant után. És visszatérve a lényegre, ha egy Midi vagy egy sty jobban megszólal ezek közül bármelyikben, mint az én kezemben a Pa3x-ben, én megeszem azt.

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24446Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.13. 19:44

Attila bocsáss meg ha félre értettem a hozzászólásokat. :777
Nyilván kinek mi a jó. Nem kétséges, hogy a pa3 jó hangszer. Mindenek előtt azt kellene tudnunk, hogy mennyi pénzből kell megoldani a használhatót.
Nyilván ha van egy mondjuk 500e, akkor lehet jót választani, akár Korg pa valamelyikét, mondjuk egy 2-s már igazán használható. De ha csak 300e van, akkor igazán el kell gondolkodni, hogy mi az amivel jobban jár az ember. Én a Ketron-ra esküszöm, mert ezt használom, és mert nekem ez szól úgy ahogy elképzelem a fejemben. Azt gondolom ezek már jó hangszerek egytől egyig, de az ár fog dönteni. Én nem vennék 9000pro-t, akkor inkább G70.

Mégegyszer bocs Attila ... :777

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24448Hozzászólás Attila
2014.05.13. 19:52

Tami, én meghallgattam volna azt a Pisti pa3-át.
Nem a gyárilag hozott beállítást, az nem hogy gyenge, - nagyon gyenge ;) Nem tudom, nem értem miért butitják le szándékosan ?! Mert a Korg pa nem arra képes :!: De ott van benne a lehetőség, hogy meg lehet szólaltatni azt úgy ahogy kell. --- hogyan ?
- kemény melóval
Akit érdekel, a Korg technikai kérdések - válaszok topic 221, 222-es oldalán, aztán a leírásban (van haladó szintű használati), vagy akár a video tutoriálokból (ebből is van anyag, nem ami a neten van) megtanulhatja. Ha nem, hát cserélgesse csak !
:777

Atti

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24449Hozzászólás Attila
2014.05.13. 20:04

Kell, ez igaz. Nem mindegy mennyit.
Nem tudom mennyire vagy jártas a Korg pa világában, de ha én leírom neked az én munkamenetemet, már attól lefáradsz amig végigolvasod :P kezdve a wav-mintákból kidolgozoztt szemplerektől a SoundForge, AwaveStudio, ExtremeSampleConverter, WavExtractor progikkal a StyEdit, SoundEdit, stb-ig
- Hosszú..........

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 24451Hozzászólás Asterix
2014.05.13. 20:46

almatom írta:Akiről én tudok az midjaypro-t vett és a pa3xpro-ját adta el.
Én 3 emberről tudok. Pisti lecserélte a Pa3-at, Robi és Gabi pedig tovább adta a MidJay pro-t. Kinek a pap, kinek a papné. Meg attól függ, hogy mire akarod használni.
Az SD-1 egy fantasztikusan stílus és élő játékra kihegyezett hangszer. Ezzel szemben a MidJay már inkább, mint profi lejátszó a stílusjátékot megtartva, de háttérbe szoritva hozza a mindennapok követelményének megfelelő hangszert.
Egyébként felesleges vitatkoznunk. Ebben a kategóriában már a zenész a gyenge láncszem szerintem, legalábbis az én esetemben biztosan. Ezek a hangszerek jól szólnak, mindegyiket be lehet jól és kevésbé jól állítani. És az lenne a lényeg, hogy az adott hangszerre jellemző játéktechnikát az ember el tudja sajátítani.
25 évvel ezelőtt a Balatonon nagy ászok voltunk a Roland RA-50 modulunkkal. Ott hallottam egy zenekarnak a demóját, akik nálunk sokkal gyengébb technikával játszottak, viszont a szólista olyan jól kezelte a hangszerét, hogy érezted, hogy az nem szaxi, mert akkor még nem tartottak a minták ott, mint manapság, de mégis a játéktechnikájával elhitette még velem is, hogy az egy valódi szaxofon, csak be van "rekedve". :777
Ez lenne szerintem mindennek a lényege...

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 24452Hozzászólás Apelláta
2014.05.13. 21:55

almatom írta:
Attila írta:A Korgon dolgozni kell !
Tévedésben él az aki azt hiszi, hogy létezik olyan hangszer (szinti), amin nem kell dolgozni!
És hányan élnek ilyen tévhitben. Sőt abban a tudatban, hogy az övéké ilyen. Na ezek közül kerülnek ki az "olcsójánosok".

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 24456Hozzászólás Bubamara
2014.05.14. 03:56

Pityu írta: Értem és köszi a választ, ezek szerint Te már használtál D50-et? Milyen a billentése?
Mennyire stabil a billentyűzete? Én csak jókat hallottam róla, igaz ez a Roland majd mindegyik billentőjére igaz.. :)
A D50 és D70 a Roland két etalon kultusz hangszere, ahogyan a Korgé az M1 vagy O1W.
Sajnos nekem még nem volt D50-em, viszont a Fridában az egyik zenésztársamnak igen, így első kézből vannak információim a hangszer minőségéről.
Épp olyan, ami egy csúcshangszertől elvárható, abból az időből, amikor még ebben a kategóriában senki nem vett volna meg ipari hulladékot, mint ahogyan az ma történik. Ő csak úgy fogalmazott róla, hogy ha lehetne kapni újragyártott D50-et azonnal venne egyet magának.

Ha egy elsőgazdis D50 kerülne a látókörömbe én biztosan nem hagynám ki. De én egy mániákus vasgyűjtő vagyok, amint azt tapasztalhattad. :)

Buba

Új hozzászólás