Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Mcmiki
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 24286Hozzászólás Mcmiki
2014.05.02. 18:49

Köszi a választ Atti, nem akarná ö sem megtartani,csak egy ideig,mert Bk-5-öt akarna venni.
Benne van a pénze a Bk-3-ban, amit sehogy sem tud eladni, ezért cserélne E-50-re és eladná olcsobban is,csak valamennyi pénzt tudjon kivenni belöle! Én is attól félek,hogy nem tudom utána eladni a Bk-3-at mivel csak egy tanulóknak való billentyü, viszont az E-50 se nagyon kelendö.
Zenélni amugy se vinném egyiket sem,mert csak a Bk-5 el szoktam menni.
Azt hiszem megtartom a jó öreg E-50-t,legalább is addig amig elkel!
:777

Üdv. Miki!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 24292Hozzászólás forissandor
2014.05.03. 00:33

Ma volt alkalmam először kipróbálni a egy BK9-et. Nekem nagyon bejön, a supernatural hangszínek elég jók bár elég minőségi hangcuccon próbáltam. A billentője viszont köszönő viszonyban sincs a G70-el, azért nagy kár... Az arranger része gyári stylekkel is jól használható, ha elkezded faragni a műsort tuti ütőképes. A kijelzője elég fura, de összességében átgondolt, a tulajnak van egy Ipadja hozzá, azzal meg nagyon jól kezelhető. Ha lenne egy normális billentője (mint a G70nek, mert az etalon) meg kapott volna egy vokált, én megvenném.

Nincs valakinek tapasztalata BK7el kapcsolatban? Lenne pár kérdésem...

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24293Hozzászólás Attila
2014.05.03. 07:06

"Jó" volt ezelőtt 1o évvel. Úgy értem azokban az időkben még volt benne fantázia. Talán a Bk5-össel többre mész ma. Tudásban is ott van és billentős. :777

Atti

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 24307Hozzászólás Mcmiki
2014.05.04. 13:17

Megint kaptam egy ajánlatot az E-50-re,most egy Gw-8-at ajánlottak érte cserébe, vajon arra sem lenne értelme elcserélni?
:777
Mi az ami esetleg hibás lehet a Gw-8-an? valamelyik gombja vagy poti vagy valami van ami gyenge ennél a tipsnál? ha esetleg felmerül a csere,mire kell figyeljek,még eddig nem volt szerencsém Gw-8-at kiprobálni?
Köszi!

Üdv. Miki!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 24403Hozzászólás Asterix
2014.05.12. 20:06

Be tudná valaki bizonyítani nekem, hogy a Roland G70 és E80 hangszerek nem bóvli hangszerek? (Ezt nem bántásként írtam, csak a buli színvonalát jelzem vele.)

Vennem kellene egy hangszert, amit bulikba tudok használni. Gondolkodom G70 és E80 hangszerekben is, de a múltkor voltam egy buliban, ahol G70-el játszott a zenész. És kb, mint Kocsis Janikánál az az 1 db hangszín szól, itt ugyanúgy 1 db hangszín szólt a kíséret alatt is és a "szólózás" közben is. Csak ez valami lehetetlen gitár hangszín volt.
Ha valaki tenne fel valami olyan demót, amin buliban használható magyar stílussal feljátszott zene van, azt megköszönném. Csak a stílusrésze érdekel a dolognak, a midiket majd megoldom.
Köszi előre is mindenkinek.

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 24404Hozzászólás GabEsz
2014.05.12. 20:08

Szia!

Vegyél inkább egy VA76-ot!
Van is nekem egy eladó! :D :D
Egyébként nekem nem jön be a G70....ezért nem is cseréltem le rá a 76-ot.
Bár sokan esküsznek rá.

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24405Hozzászólás Attila
2014.05.12. 20:16

Én ezt a logikát már nem tudom követni Asterix, de a mérleg a G7O fele billen.
Mi az amit nem tudsz megcsinálni a Musikanttal ?

Atti

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 24406Hozzászólás Asterix
2014.05.12. 20:20

Gyakorlatilag semmit sem tudok megcsinálni a Musikanttal, mert tegnap kínáltak egy jó kp-s árat és elvitték a hangszert. Így gyakorlatilag most nincs hangszerem és van még 3 bulim és 1 lakodalmam májusban. :dash2: :dash2:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 24407Hozzászólás Asterix
2014.05.12. 20:22

ROland topicba nem akartam beírni, de a lehetőségek között benne van az is, hogy megpróbálom Csámpaitól visszavenni a 9000 pro-t. És vagy a Roland, vagy a Yamaha, vagy egy olcsó Korg mellé egy SD-2 + vArranger + VST párosítást tenni.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 24411Hozzászólás Bubamara
2014.05.13. 06:58

Miért nem veszel egy SD1-et? hiszen az jól szól, olcsó, és ismered is mert használtad már korábban. 240-290 között van most 2-3 darab az első szériából eladó, ahoz nem kellene semmi és később, ha újra veszel egy pa3-at tartalékként szépen el lesz veled. Ez a G70 9000pro vásárlás, felesleges körnek tűnik a számomra, hiszen a ketron hangja számodra is az elvárás valahol.

De egy SD2 / SD4 és bármely korg vagy egy Tyros1 is jó választás lehet.
Én éppen egy SD2-re írom át a műsoromat egy Tyros vezérli majd. Az arrangernek nálam nem nagy szerep jut, ezért elég az sd2 de hozzá kell tennem, hogy az SD2 is használható az 1 out-ra is a stílusok hangszerelésére, sőt a két kimenetet egy Y kábel és egy 5 pólusú átkapcsoló segítségével ki lehet használni egyazon SD2-vel, amikor stílust akasrz vezérelni a váltókapcsolót midi 1 outra kapcsolod, midi file lejátszáskor pedig a 2 outra. (egy kis dobozban 3 aljzat és egy kapcsoló)

A tyrosban Funktion/MIDI alakiválasztod a amidi setup-ok közül a master2-t leveszed a pipákat azokról a sávokról melyeket esetleg nem akarsz vezérelni pl 4 valamint a systemben a songot off-ra állítod így a tyros nem szól bele a dalba, csak a billentyűzet hangjait adja. ezt elmented user midi setupnak. pl SD2 néven

Ezt követően a masster 1 behívása után azt is átalakítod egy picit ott tiltod az out 2 minden sávját és engedélyezed a songot és mented pl tyros néven. Ez arra lesz jó, ha a tyrosra elkészített dalokat akarsz nyomni, nem szól az sd2.

Majd egy hibrid setupot készítesz ugyanebből, ahol a midi2 out-on engeded a 2 és a 10 sávokat, így a ketron dob és mented. Itt a ketron dobjai és basszusa szól majd a tyros dalban.
Nagyjából amíg leírtam, ennyi idő alatt be is állítható. :)

Buba

Új hozzászólás