|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- claasy
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Akkor jó. Használjad a hangszert.
A lényeg,hogy működik a dolog.
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Üdv !
Holnap indul a Namm2014 zenecucc kiállitás a Nagyviz másik oldalán.Érdemes odafigyelni,ugyanis
rengeteg újdonság várható,főleg a Roland területén!!!
Holnap indul a Namm2014 zenecucc kiállitás a Nagyviz másik oldalán.Érdemes odafigyelni,ugyanis
rengeteg újdonság várható,főleg a Roland területén!!!
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Egyik szemem a RolandUS fórumon fityeg ha már odaát is tag vagyok
....
Picasso
-
sanya801
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: korg pa 600
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 77 alkalommal
üdv,képzeljétek kaptam ingyen egy Roland ep-9e elektromos zongorát,látszik rajta,hogy nagyon régi,de minden működik rajta,8 hangszín van rajta,4 felvételi hely,nem tudja valaki,hogy melyik évben dobták ki ezt a gépet?Esetleg ha van valakinek több infója erről a gépről...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Hol osztogatnak ilyeneket?
Sztem 93-94 környékén gyártották.
Sztem 93-94 környékén gyártották.
- claasy
- Kiemelt tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy a Roland DisCover5-ről mi a véleményetek? Esetleg használ(t) valaki ilyen hangszert közületek? Ha igen mi a tapasztalat? Itt a faluban nálunk van egy havernak ilyen, de elköltözött (megnősült) és igazából nem nagyon tudtam átnézni,hogy mit is tud, illetve a hangszert és a vokál részét hallottam kb 2-3 alkalommal kihangosítva, nekem elég meggyőző volt.Ha egyáltalán ennyi alkalom után meglehet ítélni egy hangszert.
Tehát aki tud mondani erről a hangszerről valamit (jót avagy rosszat) ne tartsa magában.
Köszönöm.
Szeretném kérdezni, hogy a Roland DisCover5-ről mi a véleményetek? Esetleg használ(t) valaki ilyen hangszert közületek? Ha igen mi a tapasztalat? Itt a faluban nálunk van egy havernak ilyen, de elköltözött (megnősült) és igazából nem nagyon tudtam átnézni,hogy mit is tud, illetve a hangszert és a vokál részét hallottam kb 2-3 alkalommal kihangosítva, nekem elég meggyőző volt.Ha egyáltalán ennyi alkalom után meglehet ítélni egy hangszert.
Tehát aki tud mondani erről a hangszerről valamit (jót avagy rosszat) ne tartsa magában.
Köszönöm.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Egyik barátom használ évek óta második hangszernek egyet. A vokálja valóban nagyon jó, és intelligens. már ha gépi vokál esetében lehet ilyenről beszélni.
A szerkesztése eszméletlenül felhasználóbarát. A dalban grafikus kijezőn, sávonként tudod a beállításaidat elvégezni, (hangszíncserék, hangerő, effekt, velocity, stb) A dobsávot ízekre szedheted és kedvedre válogathatod össze a dalban a különböző dob és ütős hangokat, csoportonként. A kész dalokat adatbázisban tárolja, ahonann többféle szempont alapján, szűrővel keresheted ki. Ez okos. Háttértár maximum 128MB smart és egy floppydrive. A hangszer masszív, fém házban van, érintőkijelzővel és egy aránylag játszható billentyűzettel. a billentyűre behívható hangszínek a megszokott roland hangok, és összességében a hangszer a tipikus 2 generációval ezelőtti roland hangzást produkálja, ami nekem momentán nem igazán jön be. De van akinek meg igen.
A szerkesztése eszméletlenül felhasználóbarát. A dalban grafikus kijezőn, sávonként tudod a beállításaidat elvégezni, (hangszíncserék, hangerő, effekt, velocity, stb) A dobsávot ízekre szedheted és kedvedre válogathatod össze a dalban a különböző dob és ütős hangokat, csoportonként. A kész dalokat adatbázisban tárolja, ahonann többféle szempont alapján, szűrővel keresheted ki. Ez okos. Háttértár maximum 128MB smart és egy floppydrive. A hangszer masszív, fém házban van, érintőkijelzővel és egy aránylag játszható billentyűzettel. a billentyűre behívható hangszínek a megszokott roland hangok, és összességében a hangszer a tipikus 2 generációval ezelőtti roland hangzást produkálja, ami nekem momentán nem igazán jön be. De van akinek meg igen.
Buba
- claasy
- Kiemelt tag
Szia Buba!
Először is köszi az infót.
A haver mondta és mintha olvastam is volna valahol,hogy annyira "intelligens" a vokálja,hogy elég a nóta szövegét "mondani" a többit a gép megoldja. Tehát az ének hangot igazítja a nótához. Remélem jól fogalmaztam.
Alapjában véve akkor elfogadható gép. Viszont ritmus kísérete nincs (arranger) vagy nem jól tudom?
Először is köszi az infót.
A haver mondta és mintha olvastam is volna valahol,hogy annyira "intelligens" a vokálja,hogy elég a nóta szövegét "mondani" a többit a gép megoldja. Tehát az ének hangot igazítja a nótához. Remélem jól fogalmaztam.
Alapjában véve akkor elfogadható gép. Viszont ritmus kísérete nincs (arranger) vagy nem jól tudom?
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
De jól tudod.claasy írta: Viszont ritmus kísérete nincs (arranger) vagy nem jól tudom?
Üdv.: Apelláta