|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- mamfi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
- Adott köszönetek: : 326 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 350 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
BK-9 update: bővültek a lehetőségek és a funkciók
A Roland jelenlegi legnagyobb kíséretautomatikás szintetizátora a BK-9 megkapta a legutóbbi frissítését. Plusz ezzel egy időben, az ezzel a verzióval kompatibilis és iPaden működő BK-9 Performance Editor is letölthetővé vált az AppStore-ból. Természetesen ingyen.
Íme a hivatalos információ, az 1.06-os frissítésről:
• BK-9 Performance Editor kompatibilitás.
• Performance-ok másolása
• G-/VA-/E sorozat User Programs importálás.
• DYNAMIC ARRANGER funkció
• Mark&Jump funkció 1-2-3-4- variációhoz SMF lejátszás közben.
• Felhasználói Drum szett, teljeskörű szerkesztési lehetőséggel
• Fade IN/OUT beállítás
• One Shot memóriában egy gombnyomásra 0-ra állítható a transzponálás
• MIDI (Rx Common Exp)
• FC-7Pedal kontroller Audio frázisok aktiválásához
• Scale Tune kapcsoló
• MIDI Szet hozzárendelése a Performance memóriához
• Új Performance Hold funkciók
• Új One Touch Hold funkciók
A Roland jelenlegi legnagyobb kíséretautomatikás szintetizátora a BK-9 megkapta a legutóbbi frissítését. Plusz ezzel egy időben, az ezzel a verzióval kompatibilis és iPaden működő BK-9 Performance Editor is letölthetővé vált az AppStore-ból. Természetesen ingyen.
Íme a hivatalos információ, az 1.06-os frissítésről:
• BK-9 Performance Editor kompatibilitás.
• Performance-ok másolása
• G-/VA-/E sorozat User Programs importálás.
• DYNAMIC ARRANGER funkció
• Mark&Jump funkció 1-2-3-4- variációhoz SMF lejátszás közben.
• Felhasználói Drum szett, teljeskörű szerkesztési lehetőséggel
• Fade IN/OUT beállítás
• One Shot memóriában egy gombnyomásra 0-ra állítható a transzponálás
• MIDI (Rx Common Exp)
• FC-7Pedal kontroller Audio frázisok aktiválásához
• Scale Tune kapcsoló
• MIDI Szet hozzárendelése a Performance memóriához
• Új Performance Hold funkciók
• Új One Touch Hold funkciók
mamfi
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia!
A pendrive-on a következő mappáknak kell lenniük: ROLAND, azon belül pedig PLAYLIST, SONG, SOUND, és STYLE. Értelem szerűen a STYLE mappába kell másolni a stílusokat, amelyeket úgy kell elnevezni, hogy ne legyenek hosszabbak 16 karakternél és ne tartalmazzanak ékezetes karaktereket. Ha ez már megvan akkor megnyomod az USB IMPORT gombot és kiválasztod a STYLE opciót.
A pendrive-on a következő mappáknak kell lenniük: ROLAND, azon belül pedig PLAYLIST, SONG, SOUND, és STYLE. Értelem szerűen a STYLE mappába kell másolni a stílusokat, amelyeket úgy kell elnevezni, hogy ne legyenek hosszabbak 16 karakternél és ne tartalmazzanak ékezetes karaktereket. Ha ez már megvan akkor megnyomod az USB IMPORT gombot és kiválasztod a STYLE opciót.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- kisleveli
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland GW-8
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapcsolat:
Uraim!
Megérkezett a várva várt Roland GW-8asom
. Nagyon tetszik, a neten irogató vészmadarakkal ellentétben tökéletesen használható élő zenélésre. Igaz még sokat kell vele dolgoznom,de szerintem nagyon hálás hangszer. Biztos lesznek kérdéseim amikkel zaklatni foglak Titeket. Csak szóltam előre... 
Megérkezett a várva várt Roland GW-8asom
- kisleveli
- Újonc
- Kapcsolat:
Adatlap
Fajl neve: GuitarPop.STL
Marka: Roland
Szeria: GW,E
Tartalom: stílus
Stilus:
Leiras:
GW-8 tulajok! Egy ilyen stílusra lenne szükségem. Ezzel az a bajom, hogy ha beállítom a hangszíneket, az arányokat ,és el szeretném menteni, akkor Write Errort ír ki. Egyszer sikerült elmentenem, úgy hogy rányomtam az EZ Convertert. De miután kikapcsoltam a gépet minden visszaállt az eredetibe. utána próbálkoztam, hogy tegyek bele One touchot is de azzal meg azt értem el, hogy eltűnt a stílus a gépből. Ránézne esetleg valaki hogy mi lehet az oka, vagy hogy másnál is ez van-e.
Köszönettel.
Fajl neve: GuitarPop.STL
Marka: Roland
Szeria: GW,E
Tartalom: stílus
Stilus:
Leiras:
GW-8 tulajok! Egy ilyen stílusra lenne szükségem. Ezzel az a bajom, hogy ha beállítom a hangszíneket, az arányokat ,és el szeretném menteni, akkor Write Errort ír ki. Egyszer sikerült elmentenem, úgy hogy rányomtam az EZ Convertert. De miután kikapcsoltam a gépet minden visszaállt az eredetibe. utána próbálkoztam, hogy tegyek bele One touchot is de azzal meg azt értem el, hogy eltűnt a stílus a gépből. Ránézne esetleg valaki hogy mi lehet az oka, vagy hogy másnál is ez van-e.
Köszönettel.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Szia Kisleveli!
Én is jártam már úgy hogy nem tudtam menteni stílust mert "hibás" volt. Nekem rendbe jött úgy hogy átfuttattam Styleworks-ön, egy próbát szerintem megér...
Én is jártam már úgy hogy nem tudtam menteni stílust mert "hibás" volt. Nekem rendbe jött úgy hogy átfuttattam Styleworks-ön, egy próbát szerintem megér...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- kisleveli
- Újonc
- Kapcsolat:
Köszi megpróbáltam, most lefagyasztotta a hangszertB.Bazsi írta:Szia Kisleveli!
- kisleveli
- Újonc
- Kapcsolat:
Megszerkesztek egy stílust, elmentem minden okés, ha kikapcsolom és visszakapcsolom a hangszert minden hangerő érték visszaáll az eredetire. Gyári stílussal is. Ha megváltoztatom a hangszert az egyes part-on az érdekes módon megmarad. Ötlet valaki, hogy mit csinálok rosszul?
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Szia "kisleveli"!
Milyen szoftver van a Gw8-on? 1.0-ás vagy 2.0-ás. Ha 1.0-ás akkor lehet,hogy ez a gáz. Az enyémen anno 2.0-ás volt utólagosan telepítve,(mert gyárilag 1.0-ás volt rajt) de menteni lehetett vele mindent. Kezelési útmutatóban benne van minden. Ha van hozzá olvassad el figyelmesen.Szigorúan a stílus vagy midi megnevezésénél a 16 karaktert nem szabad túl lépni és az ékezetekre ügyelni kell,nem szabad használni) A hangszer memóriája mennyire van "tele"? Ha jól emlékszem akkor 99 stílus és 100vagy 200 midi fér bele.
Amúgy javaslom,hogy csinálj vagy csináltass egy szoftver frissítést a Gw8-on. Csinálod frissítést, akkor arra ügyelj,hogy szünet mentes táp legyen, mert egy áram szünet hazavágja gépet. Vagy még egy dolgot mondok, csinálj egy "Factory Reset"-et.
Milyen szoftver van a Gw8-on? 1.0-ás vagy 2.0-ás. Ha 1.0-ás akkor lehet,hogy ez a gáz. Az enyémen anno 2.0-ás volt utólagosan telepítve,(mert gyárilag 1.0-ás volt rajt) de menteni lehetett vele mindent. Kezelési útmutatóban benne van minden. Ha van hozzá olvassad el figyelmesen.Szigorúan a stílus vagy midi megnevezésénél a 16 karaktert nem szabad túl lépni és az ékezetekre ügyelni kell,nem szabad használni) A hangszer memóriája mennyire van "tele"? Ha jól emlékszem akkor 99 stílus és 100vagy 200 midi fér bele.
Amúgy javaslom,hogy csinálj vagy csináltass egy szoftver frissítést a Gw8-on. Csinálod frissítést, akkor arra ügyelj,hogy szünet mentes táp legyen, mert egy áram szünet hazavágja gépet. Vagy még egy dolgot mondok, csinálj egy "Factory Reset"-et.
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Kisleveli!
Semmi baja a hangszernek, egyszerűen csak annyi a probléma, hogy ha a perform mixerben állítod be a partok hangerejét, akkor ezt performance-ba tudod elmenteni. A stílus mentés, csak a style makeup beállításait jegyzi meg.
Egyébként az 1.0-ás szoftverrel még nem lehetett stílust szerkeszteni...
Semmi baja a hangszernek, egyszerűen csak annyi a probléma, hogy ha a perform mixerben állítod be a partok hangerejét, akkor ezt performance-ba tudod elmenteni. A stílus mentés, csak a style makeup beállításait jegyzi meg.
Egyébként az 1.0-ás szoftverrel még nem lehetett stílust szerkeszteni...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- kisleveli
- Újonc
- Kapcsolat:
Köszönöm! Akkor ezentúl permormance-ba mentem az ilyeneket!!Semmi baja a hangszernek...