|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- claasy
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
"... el van maradva a G70-hez képest..."
Ezt miből gondolod Ghostrider? Nekem komoly gépnek látszik. Mondjuk a G70 is az.
Valami adatot lehet róla találni? Rákeresek azért.
Ezt miből gondolod Ghostrider? Nekem komoly gépnek látszik. Mondjuk a G70 is az.
Valami adatot lehet róla találni? Rákeresek azért.
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Spec.:
Preliminary specs:
76 keys
1700 sounds
22 SuperNatural sounds (ONLY!)
70 drumsets
Virtual tone wheel organs
540 styles
1000 music assistants
5 MFX blocks
Mastering effects
Intuitive panel layout
Double LCD display
Professional 16-track sequencer
Rhythm composer
Microphone XLR input with dedicated reverb
Composite video out for song texts and images
Roland Wireless connect and iPad apps
Price: € 2100
Nincs AfterTuch billentyűzete, ugyan van benne Mic bemenet és plusz pont, hogy XLR, nem pedig jack. nincs benne Vocalist, Nincs a jobb kézen 3 hang, elég nagy pixelekből állítja elő a karaktereket, ... No de bízom benne, hogy a Roland piacra dob már valami igazi nagy ágyút....
mellesleg, az a 2100 euró.... hmmm. Azért a pénzért inkább akkor használtban egy Tyros3 vagy Korg PA2XPro!!!!!
Preliminary specs:
76 keys
1700 sounds
22 SuperNatural sounds (ONLY!)
70 drumsets
Virtual tone wheel organs
540 styles
1000 music assistants
5 MFX blocks
Mastering effects
Intuitive panel layout
Double LCD display
Professional 16-track sequencer
Rhythm composer
Microphone XLR input with dedicated reverb
Composite video out for song texts and images
Roland Wireless connect and iPad apps
Price: € 2100
Nincs AfterTuch billentyűzete, ugyan van benne Mic bemenet és plusz pont, hogy XLR, nem pedig jack. nincs benne Vocalist, Nincs a jobb kézen 3 hang, elég nagy pixelekből állítja elő a karaktereket, ... No de bízom benne, hogy a Roland piacra dob már valami igazi nagy ágyút....
mellesleg, az a 2100 euró.... hmmm. Azért a pénzért inkább akkor használtban egy Tyros3 vagy Korg PA2XPro!!!!!
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
-
exre2
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 53 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
- Kapcsolat:
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Nem rossz hangszer,de lehetne a Rolandnál olyan demonstrátor mint Yamaháéknál amikor töviről hegyire bemutatják a hangszert,bár még nem lehet azt mondani,hogy nem lesz olyan videó,hiszen elég friss a dolog. A hallottak alapján nem irok negatívot róla, nem rossz....
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
-
exre2
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 53 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
- Kapcsolat:
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Egyben biztosak lehetünk szerintem. Én nem szerettem és még mindig nem tudtam megbarátkozni a Roland kísérőautomatikás hangszereivel. DE... A Roland cég a szintijeiben olyan fantasztikus dolgokat csinált, amik nekem nagyon tetszenek. És én felgyorsulni érzem a kísérőautomatikás hangszerfejlesztéseiket. Egyre sűrűbben jelennek meg az újabbnál újabb Roland cuccok. Nem baj, hogy kis kategóriás hangszerekkel kezdtek, de ennél a hangszernél már elkezdett felfelé evezni a Roland. Én biztos vagyok benne, hogy nem kell sokat várni arra, hogy a Roland cég egy olyan zászlóshajóval jöjjön ki a piacra, ami úgy lehet mindannyiunkat el fog gondolkodtatni az esetleges hangszercserén...
Ha jól használható kezelőfelületet tudnak a meglévő technikájuk mellé tenni, akkor lesz még nagy a Roland név...
Ha jól használható kezelőfelületet tudnak a meglévő technikájuk mellé tenni, akkor lesz még nagy a Roland név...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Egy rövid véleményt hadd írjak erről a BK9-ről, a belinkelt honlapon található két videó meghallgatása után. Tudom hogy nem lenne szabad ez alapján a két rövid videó alapján véleményt alkotni, én csak azt fogom leírni amit hallok Rolandos füllel, több mint 4 év G70 használat után. Amit nagyon szerettem volna hallani azt nem hallom.
Gondolok itt először arra hogy a G70-ből ismert stílus-stílusok introját-intróit hallom vissza a videókon. Tehát bizonyos dolgokban úgy néz ki hogy még mindig a "régijólbevált" dolgokat "erőltetik" az új gépben is... Nem leplezem a csalódásom ebben a tekintetben. Persze hallani kellene a többi stílust is, de szeretnék egyszer egy olyan új roland gépet hallani amiből nem a régi dolgok köszönnek vissza, semmilyen szinten... A másik amit nem hallottam a videókból, az a 22 super natural sound-ok valamelyike. Miért nem arra használták fel Rolandék ezt a pár percet hogy legalább az egyik ilyen hangszínt kicsit alaposabban demonstrálják??? Nem kell mondani a választ, tudom miért. Amiben újat hallok, az a dob - ha jól hallom, nem a tuc-tuc dob, hanem valamelyik akusztikus dobhangszín lehet az, no, az szerintem nem rosszul szól, a 2.videón 1:31-től lehet hallani. Nagyon kíváncsi vagyok mibe milyen szinten lehet belenyúlni, dobok szerkesztése, eq, hangszínszerkesztés, multi effektek szerkesztése, stb. Küllemre nekem tetszik a gép, szerintem mutatós darab, nagyon kíváncsi lennék a billentésére is, meg azokra a super natural sound-okra. Azt látom hogy ez még mindig nem az a gép amire én "megrögzött" Rolandos várok a G70 - E80 óta... Nagyon jó lenne kipróbálni az egyszer biztos, belemászni amilyen mélyen csak lehet, mert ugyebár az ördög a részletekben lakozik, a finomságokat csak úgy lehetne előhozni belőle szerintem. Nekiülni, belemélyedni, utána részletesebb véleményt mondani, jujj de jóóó lenne....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Ja, és még valami ami tetszik, hogy az "orgona módot" bele rakták, jájjj de nagyon szeretem a G70-ben is....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok! Most olvastam a másik forumon, hátha nem olvastátok,hogy audio loopokat lehet kapcsolni a stílusokhoz, ez azért elégé megfogja dobni hangzásban, én ugy gondolom. Kérdezném tzöletek, mert nem nagyon értek ezekhez az IPAD-os cucc-hoz, nem írják sehol,hogy vocalt tettek volna a hangszerbe, az IPAD-al ezt nem lehet megoldani???