|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Roland - használhatósági tapasztalatok
Szia!
Roland exr5 is küldi, teszteltük a haverom cuccán pár éve. De pl ugyan azt a fájlt lejátszva korgok már nem küldik ki a midi out-on a szöveget. i30-at szerettem volna vele felokosítani egy külső kijelzővel, de nem jártam sikerrel.
Persze ez a megközelítés eszembe sem jutott, hogy a rolandból kiküldött üzenetet felvegyem és a SysEx-et belemásoljam a fájlba. Ez okos. Kíváncsi vagyok rá.
Roland exr5 is küldi, teszteltük a haverom cuccán pár éve. De pl ugyan azt a fájlt lejátszva korgok már nem küldik ki a midi out-on a szöveget. i30-at szerettem volna vele felokosítani egy külső kijelzővel, de nem jártam sikerrel.
Persze ez a megközelítés eszembe sem jutott, hogy a rolandból kiküldött üzenetet felvegyem és a SysEx-et belemásoljam a fájlba. Ez okos. Kíváncsi vagyok rá.
Buba
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ugyan, nem történt semmi...Pityu írta:Zolikám, több türelmet és több tiszteletet a kollégáknak!Köszönöm!
Nem kell bele betont rakni, mert az nem használ neki...Rolandbk5 írta: Majd rakok bele egy mázsa betont akkor jó lesz?......Talán izlés ficamod van?...... SD7.......Azért vetted, mert nehét, vagy mert csúnya?......megint a kibaszott súllya vagytok elfoglalva.
Az emberek ízlése nem ugyanolyan szerencsére, máskülönben elég egyhangú világban élnénk... ezért tudják a gyártók eladni a különféle termékeiket...
A súlya nagyon meglepett, hogy ekkora billentyű és mégis 10 kg alatt van. Ha csupa műanyag, akkor mennyire tartós? Ezt majd az idő eldönti.
Nem akartam az előző posttal senkit sem megbántani!
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Remélem más gyártók termékei legalább ennyit kibírnak mint a Rolandok. Nem vagyok sem Rolandos (bár mindíg volt egy), és nem vagyok semmilyen. Objektív az annál inkább. A saját eszközömről is leírom a negatív tapasztalatot, hogy más ha nem muszély akkor ne járjon úgy, hogy adott esetben egy ilyen hangszert vásáról. Feltettem egy kérdést a Ketron oldalra, a MICRO kimenettel kapcsolatban, de nem sok válasz érkezet. Talán senki nem is használja? Én hülye, már megint baromságokat kérdezek.HunHyper írta: Ha csupa műanyag, akkor mennyire tartós? Ezt majd az idő eldönti.
Mindegyis ...
Pityu ezt másoktól is el várom! ...Pityu írta:Zolikám, több türelmet és több tiszteletet a kollégáknak! Köszönöm!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Bocsi, de mielőtt hőbörögsz, olvasd el a fórumot... Buba is válaszolt a kérdésre és én is...Rolandbk5 írta:Feltettem egy kérdést a Ketron oldalra, a MICRO kimenettel kapcsolatban, de nem sok válasz érkezet. Talán senki nem is használja? Én hülye, már megint baromságokat kérdezek.![]()
Mi vettük a fáradtságot és megnéztük neked, akkor legalább olvasd el a válaszokat... Bocs...
BUBA:
"Zolikám!
Bocsánat, mindjárt belebújok sz SD7-be és megnézem a segédkimenetet."
"Száraz, minden effekt és vokál nélküli jel, melyet a mic. gain is csak kismértékben módosít.
Menüben nem találtam lehetőséget ennek konfigurációnak a módosítására."
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
HunHyper írta:Bocsi, de mielőtt hőbörögsz, olvasd el a fórumot... Buba is válaszolt a kérdésre és én is...Rolandbk5 írta:Feltettem egy kérdést a Ketron oldalra, a MICRO kimenettel kapcsolatban, de nem sok válasz érkezet. Talán senki nem is használja? Én hülye, már megint baromságokat kérdezek.![]()
Mi vettük a fáradtságot és megnéztük neked, akkor legalább olvasd el a válaszokat... Bocs..."
Bocs, köszönöm a választ tőled és Bubától.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Többen pedig leírtuk, hogy az általunk használt hangszer hogy viszi ki külön kimenetre a mikrofont...
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Nekem kimondottan bejön az, amikor egy hangszer a méretéhez/kinézetéhez képest könnyebb súllyal rendelkezik, mint amit ránézésre gondolnánk róla.HunHyper írta:Ez a böszme nagy billentyü csak 9,4 kg? Mi egy gyerekjáték???
Komolyan mondom, hogy ha mást nem is de a BK9 súlyát biztos hiányolni fogom az SD9-bôl!
Sok demót hallgatok róla -most is például- és ami a leginkább szembe -fülbe- tűnt, hogy tök jók a dobok!!!!!!
Nyilván nem fogok majd leváltani az SD9-rôl, de ne felejtsük el, hogy több, mint felével kerül kevesebbe majd ez a Roland, amikor az SD9 kapható lesz........
Kövezzen meg engem bárki de hallom, hogy bizony jó zenét tudnék kihozni eme hangszerből és főleg a dobjai miatt érzem így........ Nekem bejön!!!
- almatom
- VIP
Az én álláspontom az, hogy én sosem hoznék olyan énekesnőt duó formációba, aki csak énekel és nem játszik hangszeren. Luxus!powersparc írta:A kis Juanita a compadrevel!![]()
Na inkább 100 ilyen mint a "bőgését meg a szájzárát"!
Egy onemanband mellé, sokkal inkább kell egy hangszertudással bíró (akár női) tag, (gitár, szaxofon, hegedű) mint csak egy éneklő és sékelő művésznő látványa.
Ha nem játszik hangszeren, énekkarban van a helye!
Vagy ha nagyon engedékeny akarok lenni, akkor énekeljen olyat, hogy menten sz@rj@k be minden alkalommal, amikor mellettem énekelni kezd! De ez ambivalens 2 okból is:
1. Ilyen énekesnő, ebben a műfajban nincs!
2. Illetve ha létezne, az úgysem mellettem énekelne!
Aztán lehet, hogy van.......... csak még én nem láttam/hallottam........
- almatom
- VIP
Na jó:
Candy Dulfer jöhet!
Egyébként pont jó a példám:
- Ha már nő, akkor kb így játsszon a hangszerén! Utána énekelhet is........
Candy Dulfer jöhet!
Egyébként pont jó a példám:
- Ha már nő, akkor kb így játsszon a hangszerén! Utána énekelhet is........
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Mizu srácok, nem tudtok aludni? 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.