|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Szia Bazsi!
A G70-is rendelkezik ilyen részletes EQ lehetőségekkel??? Vagy csak a 3.0-ás szoft-tal? Én úgy tudtam, hogy az E80-nak megjelenésekor pont azt vetették fel egyik pozitívumának a G70-el szemben, hogy míg az tudja ezeket, a G70 nem.
Mikor Viskibnek érveltem a G70-mellett, abban a tudatban tettem, hogy a G70 EQ terén alul marad az E80-nal szemben. Ha nem így van, akkor meg még inkább a G70 mellett teszem le a voksomat. Nem is értem az E80 létjogosultságát, pláne, hogy még drágább is. Belső hangszórónál többet ér a jobb billentő. A két kártyahelyet meg úgy se nagyon használják ki. A létfontosságú SR-G01-es kártya meg bele fér a G70-be is.
E80-at próbáltam már, de G70-et még nem.
A G70-is rendelkezik ilyen részletes EQ lehetőségekkel??? Vagy csak a 3.0-ás szoft-tal? Én úgy tudtam, hogy az E80-nak megjelenésekor pont azt vetették fel egyik pozitívumának a G70-el szemben, hogy míg az tudja ezeket, a G70 nem.
Mikor Viskibnek érveltem a G70-mellett, abban a tudatban tettem, hogy a G70 EQ terén alul marad az E80-nal szemben. Ha nem így van, akkor meg még inkább a G70 mellett teszem le a voksomat. Nem is értem az E80 létjogosultságát, pláne, hogy még drágább is. Belső hangszórónál többet ér a jobb billentő. A két kártyahelyet meg úgy se nagyon használják ki. A létfontosságú SR-G01-es kártya meg bele fér a G70-be is.
Üdv.: Apelláta
- aregon
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 73 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 76 alkalommal
Üdv mindenkinek!
Volt szerencsem kibrobalni mind kettot,de nalam az a baly hogy pl beleszeretek a pa 800 asba masnap kezem közé kerul egyik ismerosom reven a g70 es akk meg beleszeretek abba
Nembaly alszok meg rá egy párat, addig is gyüjtök még
infokat meg looovét is
Kössz mindenkinek !!!
Üdv
Volt szerencsem kibrobalni mind kettot,de nalam az a baly hogy pl beleszeretek a pa 800 asba masnap kezem közé kerul egyik ismerosom reven a g70 es akk meg beleszeretek abba
Nembaly alszok meg rá egy párat, addig is gyüjtök még
Kössz mindenkinek !!!
Üdv
AreGon
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Szia Apelláta!Apelláta írta:Szia Bazsi!
Úgy tudom a 3.0-ás rendelkezik ezekkel a részletes EQ állítási lehetőségekkel, egyszer felsoroltam itt hogy mit takar pontosan részleteiben az EQ, most fejből nem tudom leírni de ha visszakeresek és megtalálom akkor leírom vagy belinkelem. Akitől anno vettem a hangszert -kéz alól vettem- volt neki egy E-80 is mellette (meg egy PAX1-ese is) hallgattam én is az E80-at saját hangszóróján, amin szerintem nagyon jól szól, de ha választani kell hogy hangszóró vagy 76 olyan billentyű ami a G70-ben van, akkor gondolkodás nélkül a billentyű mellett teszem le a voksom én is. Ha jól tudom az E80 abban is különbözik -ez most jutott eszembe- hogy több gyári hangszóró vagy hangfal szimuláció van benne melyeket könnyen előhívva beállíthatjuk hogy "miből" szóljon a hangszer -Sokol rádióból, saját hangszóróból, PA cuccból vagy más hangcuccból.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Az E-80 új szoftverével mp3-at is játszik, amit a G-70 nem tud.
- petersen
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Roland G70v3, G800, W30
- Adott köszönetek: : 139 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 150 alkalommal
Viszont az External Source-ra bármilyen külső eszköz ráköthető, sőt, az összes belső mfx-el effektelhető...Asterix írta:Az E-80 új szoftverével mp3-at is játszik, amit a G-70 nem tud.
petersen
Micsoda művész pusztult el bennem! /Nero/
[hr]
[hr]
- Asterix
- Globális Moderátor
Ez mind a kettőnél működik nem?petersen írta:Viszont az External Source-ra bármilyen külső eszköz ráköthető, sőt, az összes belső mfx-el effektelhető...Asterix írta:Az E-80 új szoftverével mp3-at is játszik, amit a G-70 nem tud.
- petersen
- Kiemelt tag
Igen működik, csak arra céloztam, hogy az mp3 lejátszás könnyen megoldható...Asterix írta: Ez mind a kettőnél működik nem?
Vannak itt még pro-k és kontrák:
- A vocal harmonistnak az E80-on nincs külön kimenete.
-Az E80 az 5 oktávjához a hangszórók miatt két kilóval nehezebb a G70-nél.
-Az E80 képes olvasni a *.bmp fájlokat, a G70 nem.
-Az E80-ban alapból kb 60 stílussal több található.
Viszont a két hangszer billentyűzete ég és föld! A G70 javára, nem csak a 6 és fél oktáv miatt...
Üdv.
petersen
[hr]
[hr]
- Asterix
- Globális Moderátor
A Yamaha PSR 9000pro-nak nagyon jó billentyűzete van, de a Roland G-70-et még az sem közelíti meg.
A vokál kimeneten a vokál effektjeit is kiküldi, vagy csak szárazon a vokált? Mert az 1-2 kimenetek effekt nélkül nyomják a hangot ki.
Hangminőségben mi a különbség a két hangszer között, mert állítólag nagyobb a hangmintatára az E-80-nak, de azt még nem volt szerencsém meghallgatni.
Egy biztos az E-80-at úgy csinálták, hogy még véletlenül se lehessen másik hangszerrel egy állványra tenni. Annyira nagy és olyan mélyen van a kijelzője.

A vokál kimeneten a vokál effektjeit is kiküldi, vagy csak szárazon a vokált? Mert az 1-2 kimenetek effekt nélkül nyomják a hangot ki.
Hangminőségben mi a különbség a két hangszer között, mert állítólag nagyobb a hangmintatára az E-80-nak, de azt még nem volt szerencsém meghallgatni.
Egy biztos az E-80-at úgy csinálták, hogy még véletlenül se lehessen másik hangszerrel egy állványra tenni. Annyira nagy és olyan mélyen van a kijelzője.
- petersen
- Kiemelt tag
Igen, kiküldi az effekteket is. Az E80 állítólag nagyobb és a gyártó szerint "továbbfejlesztett" hangmintákkal rendelkezik, de én személy szerint nem hallottam a különbséget, bár az E80-at csak saját hangszóróival, erősítő nélkül próbáltam ki. Ez lehet az én fülem hibája is, szóval ne vedd készpénznek.Asterix írta:A Yamaha PSR 9000pro-nak nagyon jó billentyűzete van, de a Roland G-70-et még az sem közelíti meg.
Egy biztos az E-80-at úgy csinálták, hogy még véletlenül se lehessen másik hangszerrel egy állványra tenni. Annyira nagy és olyan mélyen van a kijelzője.![]()
petersen
[hr]
[hr]
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Lehet egy állványon, csak felül kel lennie, és akkor rá látni a display-re.Asterix írta: Egy biztos az E-80-at úgy csinálták, hogy még véletlenül se lehessen másik hangszerrel egy állványra tenni. Annyira nagy és olyan mélyen van a kijelzője.![]()
De tényleg egy "böszme" gép.
Üdv.: Apelláta