Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 4468Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.02. 21:47

viskib írta:Lehet hülye kérdés de nem ismerem a rolandokat az e-80 most nekem kicsit drága az e-60 miben butább az e-80 tól és ez hangásban miben nyilvánul meg ? :geek:
E80-ban sávonkénti EQ amiket fölsoroltam valamelyik hozzászólásomban, E80-ban van Master EQ, Compressor, ezekkel azért már lehet finomkodni meg durvulni elég rendesen, és azért ne felejtsük el a 128 hang polifóniát.... Alapjában véve ugyanazok a hangszínek vannak mindkettőben, megszólalásban mégse lehet egy napon említeni a kettőt, pl ezeknek köszönhetően.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4469Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.02. 21:55

Zeneboy írta:
Kapásból azokat a dobhangokat amit Bazsi megmutatott a kártyáról elfelejtheted...
Ez azért ebben a formában nem igaz, mert a 8 felvétel közül 4 SR-G dob volt, 4 pedig belső dobkészlet... 8-) Mindkét felvételen kettő-kettő...

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4470Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.02. 21:56

Vannak jók a gépben is, csak kicsit dolgozgatni kell rajtuk.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4472Hozzászólás Zeneboy
2012.04.02. 23:09

B.Bazsi írta: Ez azért ebben a formában nem igaz, mert a 8 felvétel közül 4 SR-G dob volt, 4 pedig belső dobkészlet... 8-) Mindkét felvételen kettő-kettő...
Ezek alapján légyszi írd meg melyik volt a belső..:)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4478Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.03. 05:33

Az első összeállításban 1,2 - belső dobhang, 3,4-SR-G dob. A második összeállításban: 1,4 - belső dobkészlet, 2,3 - SR-G dobkészlet.

tatko1
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 4492Hozzászólás tatko1
2012.04.03. 12:56

Kedves Zenésztársak! Egy kis segítséget, vagy inkább tanácsot szeretnék kérni... Immáron vagy 3 éve zenélgetek Roland E50-es hangszeremmel. Az utóbbi jónéhány alkalommal volt szerencsém közösen bulit vállalni egy másik szintetizátoros kollégával, akinek egy Yamaha PSR van (talán 2000). Eddig sem voltam 100%-osan elégedett a a saját hangszerem dobjainak hangjával, de a a Yamaha-t hallgatva teljesen elbizonytalanodtam, hogy nem kellene-e inkább átpártolnom a Yamaha-ra nekem is. A fő gondom az, hogy az E50 dobhangjai eléggé műnek tűnnek, valahogy hallhatóan szintetizátor hangokat ad ki. Főleg a Yamaha csengő-bongó hangjai mellett. Igazából nem tudom, hogy az én szintimmel van-e a baj (elvileg már próbálkoztam mindenféle beállítással), vagy valóban "doboz" hangja van az E50-dobjainak? Sok youtube videót is néztem, és valahogy ott is ilyesminek tűnik az E50-ek hangja. Ha van valakinek valamilyen összehasonlítási tapasztalata vagy véleménye ezzel kapcsolatban, azt nagyon szívesen venném. Előre is köszönöm!

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4493Hozzászólás viskib
2012.04.03. 13:03

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára viskib 2012.04.03. 13:05-kor.

Ricsike

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4494Hozzászólás viskib
2012.04.03. 13:05

viskib írta:
tatko1 írta:Kedves Zenésztársak! Egy kis segítséget, vagy inkább tanácsot szeretnék kérni... Immáron vagy 3 éve zenélgetek Roland E50-es hangszeremmel. Az utóbbi jónéhány alkalommal volt szerencsém közösen bulit vállalni egy másik szintetizátoros kollégával, akinek egy Yamaha PSR van (talán 2000). Eddig sem voltam 100%-osan elégedett a a saját hangszerem dobjainak hangjával, de a a Yamaha-t hallgatva teljesen elbizonytalanodtam, hogy nem kellene-e inkább átpártolnom a Yamaha-ra nekem is. A fő gondom az, hogy az E50 dobhangjai eléggé műnek tűnnek, valahogy hallhatóan szintetizátor hangokat ad ki. Főleg a Yamaha csengő-bongó hangjai mellett. Igazából nem tudom, hogy az én szintimmel van-e a baj (elvileg már próbálkoztam mindenféle beállítással), vagy valóban "doboz" hangja van az E50-dobjainak? Sok youtube videót is néztem, és valahogy ott is ilyesminek tűnik az E50-ek hangja. Ha van valakinek valamilyen összehasonlítási tapasztalata vagy véleménye ezzel kapcsolatban, azt nagyon szívesen venném. Előre is köszönöm!
Szerintem mindenkép el van állítgatva a hangszered nekem volt e-50 és psr2000-es is a 2000-eres sztm az e-50 hez képest dobokban is meg másban is távol áll.
Szerintem már a psr-3000 ha yamahát akarsz az már el fogadható dögösebb mint elődjei tyros1-en kívül.
De ha váltani nem akarsz bízd a hangszered egy hozzá értő zenézhez hogy lője be neked és ha még mindig nem tetszik akkor csak szimplán yamahá-ra áll a füled és azért hallod azt jobbnak pedig e-50 be sztm még a 3000-snél is élőbbek a dobok pedig nekem is tyros1-van, de én meg e-80-at szeretnék :) az más kérdés hogy minőségben és dögben a 2 hangszer távol ál.

Ricsike

tatko1
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 4496Hozzászólás tatko1
2012.04.03. 13:17

viskib írta: Szerintem mindenkép el van állítgatva a hangszered nekem volt e-50 és psr2000-es is a 2000-eres sztm az e-50 hez képest dobokban is meg másban is távol áll.
Szerintem már a psr-3000 ha yamahát akarsz az már el fogadható dögösebb mint elődjei tyros1-en kívül.
De ha váltani nem akarsz bízd a hangszered egy hozzá értő zenézhez hogy lője be neked és ha még mindig nem tetszik akkor csak szimplán yamahá-ra áll a füled és azért hallod azt jobbnak pedig e-50 be sztm még a 3000-snél is élőbbek a dobok pedig nekem is tyros1-van, de én meg e-80-at szeretnék :) az más kérdés hogy minőségben és dögben a 2 hangszer távol ál.
Köszi. Megpróbálkozom valami beállítással, bár nem tudom, hogy lehet-e bármit is ilyen jelleggel változtatni. A hangszíneken hallom én is, hogy sokkal élethűbbek pl. a szobában, itthon, de egy buliban a Yamaha valahogy olyan tisztábbnak és "diszkósabbnak" tűnik.
Hangszert váltani nem igazán szeretnék, mert már nagyon hozzám nőtt (nem véletlenül nem váltottam másra az elmúlt pár évben :)), funkcióiban maximálisan megfelel az én igényeimnek, a Yamaha-val korábban is az volt a problémám, hogy kezelésben a Roland módszerei és technikái sokkal közelebb álltak hozzám.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4497Hozzászólás Apelláta
2012.04.03. 13:29

tatko1 írta:Kedves Zenésztársak! Egy kis segítséget, vagy inkább tanácsot szeretnék kérni... Immáron vagy 3 éve zenélgetek Roland E50-es hangszeremmel. Az utóbbi jónéhány alkalommal volt szerencsém közösen bulit vállalni egy másik szintetizátoros kollégával, akinek egy Yamaha PSR van (talán 2000). Eddig sem voltam 100%-osan elégedett a a saját hangszerem dobjainak hangjával, de a a Yamaha-t hallgatva teljesen elbizonytalanodtam, hogy nem kellene-e inkább átpártolnom a Yamaha-ra nekem is. A fő gondom az, hogy az E50 dobhangjai eléggé műnek tűnnek, valahogy hallhatóan szintetizátor hangokat ad ki. Főleg a Yamaha csengő-bongó hangjai mellett. Igazából nem tudom, hogy az én szintimmel van-e a baj (elvileg már próbálkoztam mindenféle beállítással), vagy valóban "doboz" hangja van az E50-dobjainak? Sok youtube videót is néztem, és valahogy ott is ilyesminek tűnik az E50-ek hangja. Ha van valakinek valamilyen összehasonlítási tapasztalata vagy véleménye ezzel kapcsolatban, azt nagyon szívesen venném. Előre is köszönöm!
Szia Tatko1!

Viskib-bel kell egyetértenem. A Yami dobjainál a Roland, Korg, Ketron dobjai sokkal élethűbbek. Szerintem rosszul van belőve a cuccod, vagy az van, hogy a te ízlésed a Yami dobhangjaival szimpatizál. Mert hogy dob terén a másik három márka veri a Yamit, még a Yamahások körében is kész tényként kezelik. Jó példa rá Viskib is.

(Mondom úgy, hogy már játszottam E50-en.)

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás